Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palamuda

#176 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palamuda »

cat lover wrote:sve organizirati na volonterskoj osnovi, neka pravi ljudi dođu do izričaja, da prostite...
Uvesti amaterizam u fudbal omasoviti ga da ovi banditi nemaju oko čega lešinariti.
El_comadante

#177 Re: Komitet za normalizaciju

Post by El_comadante »

pa dobro sada su poznata imena koja čine taj komitet i nema nekih značajnih imena osim Ivice Osima ostali su ... ali eto u ponedeljak je taj sastnak pa čemo vidjeti šta če se na njemu događati i tad čemo znati više.
Cafe Camargue

#178 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Cafe Camargue »

ma jel tu ivica, nema tu zajebancije
Dammme

#179 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

Corola wrote:
Dammme wrote:
jeza u ledja wrote:U svemu ovome Vasic ima u jednom pravo - da po Dejtonskom sporazumu nije odredjeno kako ce se uredjivati sport u nasoj zemlji. Zbog cega onda misle da se fudbalski savez treba organizovati po istom principu kao Dejton? Treba ici po principi uzmi ili ostavi. Ako nece - ne moraju i ne trebaju nam.
Nemoj molim te praviti osnovnu grešku. Taj _____ (ostaviću prazno da svako upiše epitet po volji) nema pravo NIKAD I NI U ČEMU.
Sport, a pogotovo vrhunski, profesionalni, nigdje u svijetu ne robuje društvenom uređenju. NI u USA, ni u Velikoj Britaniji, niti u Francuskoj, niti u Njemačkoj, niti u Španiji, niti u Italiji, niti u Rusiji itd, itd.
Prema tome, Vasić jede ono što mu izađe iz čmara. To je samo pokušaj novinara da bude političar ili filozof. A on nije ni jedno ni drugo, već samo bijednik koji širi mržnju i razdor među ljudima i koji je zbog antiustavnog djelovanja (da je ovo fakat država) odavno trebao završiti u Foči na jedno 15 do 20 godina.
Nisi ti skontao @jeza. 8-)
Skontao sam ja šta je @jez rekao, ali sam samo htio podvući da taj bezlični smrad kojeg je citirao nikad i ni u čemu nema pravo. Ostatak posta je osvrt na ono što je rekla guzna muha Mileta Ronhila, a ne na ono što je @jez rekao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#180 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

ja bih samo skrenuo pažnju forumašima da ne troše vrijeme ni živce na debila Vasića :roll: pobogu ljudi, koga je briga šta taj ograničeni um ima za reći. ostavite ga u njegovoj anonimnosti... da nema njega bio bi neko drugi, govno je uvijek smeđe i smrdi.

da citiram Čanka: koeficijent inteligencije mu je proporcionalan broju cipela. :wink:

:wink: :sax:
Stari

#181 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

Eborg wrote:Da. Ali koliko sam shvatio kada se donese novi statut njima je onda ćao, tj. neka vrsta personalne suzpenzije.

Mada mi nema logike, neće biti motivirani kada im je ionako noga.
U takvoj situaciji ... i sama pomisao da bi uvazeni delegati mogli uopste doci na to zasjedanje ...zvuci vrlo malo vjerovatna... cak bih se usudio reci ...nesuvisla.

Ne , ne mislim na onu 22-vojcu koji su na proslom zasjedanju vec jednom glasali ZA ...sto se njih tice - njih ne treba ni sazivati (mogu kovertirati svoj glas i poslati ga postom) ...oni ce naime najvjerovatnije glasati isto onako kako su i onomad glasali.

nego kakvog razloga neko iz one druge grupe ima uopste dolaziti na tu skupstinu? Ako je situacija takva ...(a bice da jest)
palermo

#182 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

Stari wrote:
Eborg wrote:Da. Ali koliko sam shvatio kada se donese novi statut njima je onda ćao, tj. neka vrsta personalne suzpenzije.

Mada mi nema logike, neće biti motivirani kada im je ionako noga.
U takvoj situaciji ... i sama pomisao da bi uvazeni delegati mogli uopste doci na to zasjedanje ...zvuci vrlo malo vjerovatna... cak bih se usudio reci ...nesuvisla.

Ne , ne mislim na onu 22-vojcu koji su na proslom zasjedanju vec jednom glasali ZA ...sto se njih tice - njih ne treba ni sazivati (mogu kovertirati svoj glas i poslati ga postom) ...oni ce naime najvjerovatnije glasati isto onako kako su i onomad glasali.

nego kakvog razloga neko iz one druge grupe ima uopste dolaziti na tu skupstinu? Ako je situacija takva ...(a bice da jest)
Pa može da ima. Dodik mu kaže da dođe i glasa. A Dodika treba slušati. Koliko je to vjerovatno....a ko će ga znati. Ne mislim da je nemoguće
Bosanski_kralj

#183 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

Svrshidonije bi bilo da su u Komitet ubacili malo mafijaša, ucjenjivača i ljudi sličnih zanimanja, koji bi "lijepo" popričali sa skupštinarima i objasnili im kako trebaju da glasaju.

Stvarno ne vidim način kako uvjeriti one koji su u julu prošle i martu ove godine bili protiv statuta, da u maju glasaju za isti?
Obuca9

#184 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

Bosanski_kralj wrote:Svrshidonije bi bilo da su u Komitet ubacili malo mafijaša, ucjenjivača i ljudi sličnih zanimanja, koji bi "lijepo" popričali sa skupštinarima i objasnili im kako trebaju da glasaju.
Neće svoj na svog dići ruku, ne boj se ;)
lord blackadder

#185 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lord blackadder »

Ne znam sta je uloga ove sestorice, da lobiraju medju skupstinarima i podijele kartone ? Ako je to, nista od ovoga. Svako ko bi digao ruku mimo volje politicke centrale, bio bi izopcen iz svog nacionalnog korpusa ako ne i izdegencen.
Bosanski_kralj

#186 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
Bosanski_kralj wrote:Svrshidonije bi bilo da su u Komitet ubacili malo mafijaša, ucjenjivača i ljudi sličnih zanimanja, koji bi "lijepo" popričali sa skupštinarima i objasnili im kako trebaju da glasaju.
Neće svoj na svog dići ruku, ne boj se ;)
:D :thumbup:
cyprus

#187 Re: Komitet za normalizaciju

Post by cyprus »

I meni je nejasno, šta ovaj komitet tačno treba da radi :-)
fukushima

#188 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fukushima »

princa za predsjednika FSBiH :bih: :thumbup:
sad kad je bez posla 8-)
Princ sa Neretve bez titule na Kipru
BAJEVIĆ VIŠE NIJE TRENER OMONIJE
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/baj ... nije/55218
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#189 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dado dijasporitus »

Pa dobro je li se ovaj problem rijesio vec sam od sebe. Koliko jos trebamo cekati :skoljka:
Stari

#190 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

Edin H. wrote:
Stari wrote:
EdoI wrote: Ne valja.
ako je ova gore izjava autenticna ...slazem se ...ne valja ovo nikako. Taman sam cijelo prijepodne bio nekako malo boljeg raspolozenja misleci da bi od ovog mozda nesto moglo i biti....ali sad ovo kad procitam...mrka kapa. Ne znam otkud i kako ...ali i ovaj me scenarij na nesto vec vidjeno podsjeca.

Zar nije onomad slicno bilo kad su Slobo , Stanisic , onaj grcki predsjednik pa i ruski ministar ...dosli na pale, sazvali skupstinu ...i lafo molili poslanike (delegate) da prihvate nekakav tamo plan ...preklinjali , urgirali, intervenisali , "prijetili sankcijama"....ali hrabri delegati to ipak sve glatko odbiju....a nakon toga Slobo ...lafo bio nesto kao nadrkan i rezigniran (vjeciti mirotvorac - razocaran)...
Mala opaska, nije bio lafo, nego koliko se sjecam bio je zaista iznerviran, jer su sankcije pocele dobro pritiskati Srbiju.

Ali dobro poredjenje stari, ni ja nikako ne vjerujem da ovi mazgovi iz UEFE imaju dovoljno mudrosti, razumjevanja situacije i politickog znanja da ovu situaciju razrijese.

Ipak nadajmo se da smo mi u krivu.
Mozda bi takav koncept bio sprovediv ...da su UEFA-ovci krenuli tom taktikom ... pa da su poslali na tu sjednicu i Vlatka Markovica i Tomislava Karadzica (ranije im obojci zaprijetiti sankcijama zbog huliganizma - ako cijela zamisao ne bude funkcionisala) da pokusaju urgirati kod svojih filijala u Bosni.....a ove ostale clanove komiteta ...Osima , Zavrla idr ....postaviti tu vise u smislu da cijelom projektu daju jedan ljudski i strucni legitimitet ... a ovi mladji ...ovaj iz banjaluckog borca (zaboravih mu ime) Kajtez i Beus ...oni bi odradili egzekutivni dio posla svaki na svom rejonu ....

to bi ...ako nista drugo bio dobar pokusaj .... ne znam dal bi bio uspjesan ...ali bi bilo malcice logicnije.
donidzek

#191 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

Nema Stari UEFA nikakvu logiku, da ima ne bi nas ni suspendovali!
Znaju oni vrlo dobro da su suspenzijom samo nagradili one koji ruse fudbal i one koji mijesaju politiku u sport, a UEFA je lafo protiv toga, mo`s mislit :-)

Ako do 26. maja ne bude usvojen novi statut, ovaj put ce bit kriva bas UEFA jer su svjesno pruzili novu priliku onim koji su ga vec vise puta srusili...
Ako sam ja dobro skonto, glasace ponovo isti delegati, ako nisam (a volio bih da nisam),
nek me neko ispravi...
Tvrtko II Kotromanić

#192 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Tvrtko II Kotromanić »

donidzek wrote: Ako sam ja dobro skonto, glasace ponovo isti delegati, ako nisam (a volio bih da nisam),
nek me neko ispravi...
Mislim da nisi, glasace delegati koji ce biti delegirani od premijerligaskih (po dvojica) i prvoligaskih (po jedan) klubova.
mada, i to je slaba utjeha, jer ne vidim kako ce delegati iz npr drine, rudara iz prijedora, leotara i sl glasati drugacije od onih "prijasnjih" delegata iz rs
donidzek

#193 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
donidzek wrote: Ako sam ja dobro skonto, glasace ponovo isti delegati, ako nisam (a volio bih da nisam),
nek me neko ispravi...
Mislim da nisi, glasace delegati koji ce biti delegirani od premijerligaskih (po dvojica) i prvoligaskih (po jedan) klubova.
mada, i to je slaba utjeha, jer ne vidim kako ce delegati iz npr drine, rudara iz prijedora, leotara i sl glasati drugacije od onih "prijasnjih" delegata iz rs
Dobro si, ne valja ni `vako!
Al to je nama nasa evropa dala... :dance:
Dammme

#194 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

nek me neko ispravi...
Odakle ti ova informacija? Malo sam bio odsutan sa teme.
elSaik

#195 Re: Komitet za normalizaciju

Post by elSaik »

nek me neko ispravi...
Glasat će na način da 5 timova iz PL ima 10 glasova, + još 13 (delegat ekipe Podrinje Janje bi vrlo vjerovatno trebao glasati ZA, a RS liga ima 14 timova) = 23 glasa. Znači ostali imaju 41 a potrebna su 33.

edit: Od 41 oduzmeš 4 (Zrinjski i ŠB), pod pretpostavkom da bi i Hrvati glasali kontra, i imaš 37. Oduzmeš GOŠK, Čapljinu i Orašje, pod istom pretpostavkom, i imaš 34 glasa. SAŠK bi, valjda, glasao kao i ostali sarajevski timovi. Znači, kad sve ovo oduzmeš imaš potrebnu većinu.

Naravno, postavlja se pitanje rješavanja problema manjeg broja timova iz 1.RS od 1.FBiH, ali izgleda da niko od naših novinara ne zna da je tamo manje klubova. :mrgreen:
fukushima

#196 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fukushima »

Ivica Osim bit će prvi predsjednik N/FS BiH!?

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=18015
BHF_Manijak

#197 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Ma ne vjerujem ovom mahalskom portalu, covjek je cak neki dan reko da ga niko nikad nije ni kontaktirao... :roll:
fukushima

#198 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fukushima »

vidjecemo u ponedeljak
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#199 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

recimo da sve glatko prođe... baš me interesuje hoće li se Papac vratiti u repku... jer, eto, Muniba nema više. ni Ilje, ni Sulje...
Tvrtko II Kotromanić

#200 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Chmoljo wrote:recimo da sve glatko prođe... baš me interesuje hoće li se Papac vratiti u repku... jer, eto, Muniba nema više. ni Ilje, ni Sulje...
on rece da hoce, ugl vidjecemo
Locked