Posto sam cuo da Srbi sa Romanije kravama rado daju katolicka imena (ko biva da ih uvrijede), ja bi na tvom mjestu pazio sta zelimburek_in_space wrote:Ja bih da se parim sa jednom muminkom iz chistokrvne katolichke porodice sa vrha Romanije.
Veza sa strancem
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dječak sa šibicama
#176 Re: Veza sa strancem
- burek_in_space
#177 Re: Veza sa strancem
Pravo je pitanje kako si ti to chuo.dječak sa šibicama wrote:
Posto sam cuo da Srbi sa Romanije kravama rado daju katolicka imena (ko biva da ih uvrijede), ja bi na tvom mjestu pazio sta zelim
- madner
#178 Re: Veza sa strancem
Mojne suplje, mi nismo Slaveni.Gothic princess wrote:Ma kakav jedan, znaš i sam da postoji "naš" i "njihov"... postojimo "mi" i "oni tamo"...Ako je Bog jedan, onda... mada sumnjam da "istinski vjernici" znaju za tu cinjenicu![]()
Mi smo južni slaveni i najbliži su nam ostali južni slaveni, kao i slaveni uopšte. Kakav crni Pakistan...Ronnie O'Sullivan wrote:Mozda tebi, al vjeruj mi vecini Bosnjaka u BiH nije...Gothic princess wrote:Vjera nije najbitnija, zapravo nebitna je totalno. Kultura je mnogo bitnija i nije lako uskladiti različite kulture, bez obzira na poštovanje. Muslimanu iz Bosne će uvijek biti bliži Srbin i Hrvat, nego Musliman iz Pakistana.
Mi smo autohotno stanovnistvo ovog podneblja, jos od zadnjeg ledenog doba. Kao tako su nam najblizi drugi slicni narodi.
- madner
#179 Re: Veza sa strancem
Provjerena informacija, rekla mu oni iz Kiseljaka na zadnjem druzenju.burek_in_space wrote:Pravo je pitanje kako si ti to chuo.dječak sa šibicama wrote:
Posto sam cuo da Srbi sa Romanije kravama rado daju katolicka imena (ko biva da ih uvrijede), ja bi na tvom mjestu pazio sta zelim
- dječak sa šibicama
#180 Re: Veza sa strancem
Kako necu cuti, ima tema na ovom forumu, kad Dodik ili neko u RS prdne, odmah se zna 
- Gothic princess
#181 Re: Veza sa strancem
Nago šta. Bošnjaci pa amebe.Mi smo autohotno stanovnistvo ovog podneblja, jos od zadnjeg ledenog doba. Kao tako su nam najblizi drugi slicni narodi.
- dječak sa šibicama
#182 Re: Veza sa strancem
Oprostices ali prvo su bili Srbi i to su sisli sa neba, pa amebe, pa onda mozda Bosnjaci, a i Hrvati su tu negdje, iz Irana.
- Gothic princess
#183 Re: Veza sa strancem
Zapravo... nije tačno. Prvo su bili Bošnjaci, onda su nastale amebe, zatim su Srbi sišli s neba. Hrvati su iz Irana došli malo poslije.
- madner
#184 Re: Veza sa strancem
To sto ne znate nije razlog da se dicite svom neznanju. Nauka daje precizne odgovore na takva pitanja. Dakle davno prije nego sto su postojali Iliri, na ovim prostorima je bilo stanovnistvo koje je tu od zadnjeg ledenog doba. Vremenom se izmjesalo, ali % je relativno mali. Vise veze Bosnjaci imaju sa Dalmatincima nego Dalmatinci sa Slavoncima.
Sada nastavite da se sprdate sa svojim neznanjem i crkvenim pricama.
Sada nastavite da se sprdate sa svojim neznanjem i crkvenim pricama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#185 Re: Veza sa strancem
ne znam šta trabunjašmadner wrote:Po obicaju od izuzetaka pravite pravila. % brakova sa stranicima je na nivou statisticke greske. Procenat mjesanih brakova je znatno veci. To sto katolici imaju daleko najstroziju politiku pa pokusavaju po crkvenim druzenjima udati katolike pa gdje bilo je njihov problem.
Shvatam ja da je to pritisak, ali nije svima tako.
zanimljivo mi je čitati tvoje postove o stvarima u koje se ne kontam ali kada dođeš na teren gdje sam upoznat s materijom dolazi do izražaja sva tvoja lažna napuhanost i samouvjerenost
katolici su zaista najotvoreniji za brakove s inovjernicma bilo da je riječ o drugim crkvama ili drugim vjerskim zajednicama u institucionalnom smislu... mislim da su pravoslavci najzatvoreniji kao i njihova crkva... dok je kod muslimana pola pola
to što je neki pero oženio aminu ili se neka merima udala za jovana ništa ne znači za generalnu tendenciju da svaka ptica svome jatu leti jer je i jedan od glavnih ciljeva svake religije da poveća broj članova a to se postiže kroz zdrave obitelji... zato se vodi borba za tradicionalnu obitelj sa više članova...
eh da... u vjeri nema uber i neuber vjernik.... ili vjeruješ ili ne vjeruješ ili poštuješ propise ili ne poštuješ propise
inače me nervira politička korektnost u ovakvim pričama stvari se moraju jasno reći kako jesu i kako vidimo oko nas...
ps. prebrojavanje krvnih zrnaca je znak osobne sumnje i nepovjerneja
- MedenoSrce
#186 Re: Veza sa strancem
i ti vala i šefa i stanicu.
Prisustvovala sam navedenim katoličkim druženjima, doduše i istim takvim islamskim i baš bih prije rekla da su ove dvije grupacije strožije što se tiče miješanja nego pravoslavci, ali to je samo moj dojam.
I da ne bi bilo kakve zabune: nemam veze sa pravoslavcima niti mi je dedo bio četnik.
Prisustvovala sam navedenim katoličkim druženjima, doduše i istim takvim islamskim i baš bih prije rekla da su ove dvije grupacije strožije što se tiče miješanja nego pravoslavci, ali to je samo moj dojam.
I da ne bi bilo kakve zabune: nemam veze sa pravoslavcima niti mi je dedo bio četnik.
Last edited by MedenoSrce on 03/08/2011 14:59, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#187 Re: Veza sa strancem
jarane odkad su nam Srbi i Hrvati stranci? 
- madner
#188 Re: Veza sa strancem
Jasta, nego imas li ti kakvu statistiku da se bezveze ne igramo navijanja.
Ako si upucen i imas pojma. Ljudi koji se mogu drzat svih propisa je jako malo, kada bi svi ostali bili nevjernici ovo bi bila drzava ateista.
Ako si upucen i imas pojma. Ljudi koji se mogu drzat svih propisa je jako malo, kada bi svi ostali bili nevjernici ovo bi bila drzava ateista.
- pustopoljina
#189 Re: Veza sa strancem
mozda se madner zaljubio...nesto mu ne fercera mojoBlack swan wrote:ne znam šta trabunjašmadner wrote:Po obicaju od izuzetaka pravite pravila. % brakova sa stranicima je na nivou statisticke greske. Procenat mjesanih brakova je znatno veci. To sto katolici imaju daleko najstroziju politiku pa pokusavaju po crkvenim druzenjima udati katolike pa gdje bilo je njihov problem.
Shvatam ja da je to pritisak, ali nije svima tako.![]()
zanimljivo mi je čitati tvoje postove o stvarima u koje se ne kontam ali kada dođeš na teren gdje sam upoznat s materijom dolazi do izražaja sva tvoja lažna napuhanost i samouvjerenost
katolici su zaista najotvoreniji za brakove s inovjernicma bilo da je riječ o drugim crkvama ili drugim vjerskim zajednicama u institucionalnom smislu... mislim da su pravoslavci najzatvoreniji kao i njihova crkva... dok je kod muslimana pola polamuško može a žensko baš i ne mora da ide onima tamo
to što je neki pero oženio aminu ili se neka merima udala za jovana ništa ne znači za generalnu tendenciju da svaka ptica svome jatu leti jer je i jedan od glavnih ciljeva svake religije da poveća broj članova a to se postiže kroz zdrave obitelji... zato se vodi borba za tradicionalnu obitelj sa više članova...
eh da... u vjeri nema uber i neuber vjernik.... ili vjeruješ ili ne vjeruješ ili poštuješ propise ili ne poštuješ propise
inače me nervira politička korektnost u ovakvim pričama stvari se moraju jasno reći kako jesu i kako vidimo oko nas...
ps. prebrojavanje krvnih zrnaca je znak osobne sumnje i nepovjerneja
da se i s tobom slozim (jest SLOZIM as a brick
mijesanja je oduvijek bilo, ali nije to nikakva cifra. svaka religija stremi umnozavanju svog stada. logicno.
kod nas...sada...
pa mislim da kad se DANAS musko ili zensko vjenca sa strancem da svi odahnu i cestitaju. ako je stranac zapadno-europljanin ili amerikanac.
ako je stranac boris sa petog...e slabo ce se ko obradovati.
mislim...naravno da to nije razlog da se ne ozeni/uda onaj kojeg srce hoce...dovoljno je komplikovano naci pravog covjeka i bez dodatnih parametara. ali sto jest- jest situacija je cupava.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#190 Re: Veza sa strancem
Pa ako cemo tako onda danas na svijetu postoji minoran procenat vjernika, onih koji se pridrzavaju svete knjige i propisa od a do ž.Black swan wrote:
- Truba
#191 Re: Veza sa strancem
pa naravno... ana iz hercegovine je sretna kad se uda za hansa koji je protestant a ne zna da joj je po vjeri jovo bliži s romanije nego protestant
ali to su teološka trabunjanja... zato dolazimo do druge stavke iz mog originalnog posta... nacija
...
možemo i dalje ići...
po mojoj postavci 4-5 najbitnijhih stvari za započinjanje ozbiljne veze
možemo i dalje ići...
- dječak sa šibicama
#192 Re: Veza sa strancem
sumnjiva si ti meni!MedenoSrce wrote:i ti vala i šefa i stanicu.
katolici otvoreni za veze sa pripadnicima drugih religija? mozda u Sarajevu, ali odes negdje u neku vecinski katolicku carsiju u Srednjoj Bosni, o Hercegovini da ne govorim... svaku zovu mali Rim, u svakoj ako se mali Ante zabavlja sa Amilom, familija ima svetu krscansku duznost da tu vezu razjebu kako znaju i umiju, obicno bjesmocunim atacima na mater malog Ante
Ja znam decka koji je Hrvat dakle, iz jednog takvog mjesta, morao otici preko oceana, da bi mogao imati miran brak sa djevojkom muslimanske vjeroispovjesti. Jos ona negdje od Tuzle, nije ni domaca, jos veci kriz si je na ledja nabio, kad mu mamu nisu rascerupale tetke, strine i ostala obitelj em rodbina.
-
Mr. Brightside
#193 Re: Veza sa strancem
to ima veze sa ovim zadnjim ratom, nista todječak sa šibicama wrote:sumnjiva si ti meni!MedenoSrce wrote:i ti vala i šefa i stanicu.
I da ne bi bilo kakve zabune: nemam veze sa pravoslavcima niti mi je dedo bio četnik.![]()
katolici otvoreni za veze sa pripadnicima drugih religija? mozda u Sarajevu, ali odes negdje u neku vecinski katolicku carsiju u Srednjoj Bosni, o Hercegovini da ne govorim... svaku zovu mali Rim, u svakoj ako se mali Ante zabavlja sa Amilom, familija ima svetu krscansku duznost da tu vezu razjebu kako znaju i umiju, obicno bjesmocunim atacima na mater malog Ante![]()
Ja znam decka koji je Hrvat dakle, iz jednog takvog mjesta, morao otici preko oceana, da bi mogao imati miran brak sa djevojkom muslimanske vjeroispovjesti. Jos ona negdje od Tuzle, nije ni domaca, jos veci kriz si je na ledja nabio, kad mu mamu nisu rascerupale tetke, strine i ostala obitelj em rodbina.
- Truba
#194 Re: Veza sa strancem
pa naravno da je tako... kako ono bješelampom tražim čovjekaladyblue18 wrote:Pa ako cemo tako onda danas na svijetu postoji minoran procenat vjernika, onih koji se pridrzavaju svete knjige i propisa od a do ž.Black swan wrote:
ovo što danas imamo je švedska vjera
ne u smislu da je vjera iz švedske nego svako uzima šta mu odgovara kao sa švedskog stola
malo ću se karat u grupnjaku, malo ću piti, malo ću psovati malo ću kršiti zapovijedi krast ću potplaćivati ali eto odem povremeno u vjersku građevinu i to je to...
uzimamo samo što nam odgovara ostalo odbacujemo...
inače me ova priča smara ne znam ni što se uključujem ali me nervira politička korektnost
- Truba
#195 Re: Veza sa strancem
nedavno su u mostaru poginuli mostarski romeo i julijadječak sa šibicama wrote:sumnjiva si ti meni!MedenoSrce wrote:i ti vala i šefa i stanicu.
I da ne bi bilo kakve zabune: nemam veze sa pravoslavcima niti mi je dedo bio četnik.![]()
katolici otvoreni za veze sa pripadnicima drugih religija? mozda u Sarajevu, ali odes negdje u neku vecinski katolicku carsiju u Srednjoj Bosni, o Hercegovini da ne govorim... svaku zovu mali Rim, u svakoj ako se mali Ante zabavlja sa Amilom, familija ima svetu krscansku duznost da tu vezu razjebu kako znaju i umiju, obicno bjesmocunim atacima na mater malog Ante![]()
on hrvat ona bošnjakinja 10 godina veze iz školskih klupa...
to je moguće ali je rijetkost
ja sam rekao institucijonalno najlakše nisam rekao na terenu ili u stvarnosti...
- pustopoljina
#196 Re: Veza sa strancem
joj nemoj i ti liste:Black swan wrote:pa naravno... ana iz hercegovine je sretna kad se uda za hansa koji je protestant a ne zna da joj je po vjeri jovo bliži s romanije nego protestantali to su teološka trabunjanja... zato dolazimo do druge stavke iz mog originalnog posta... nacija
...
možemo i dalje ići...po mojoj postavci 4-5 najbitnijhih stvari za započinjanje ozbiljne veze
1. da je zensko
2. da je nevina
3.da pravi pitu
4.da se ne mijesa u nogomet
sta sam zaboravila?
edit: prije par godina su se ubili...mladi par...pubertetlije...bosnjaci...rod u hiljdaupedesetdevetom koljenu
ta samoubistva...to je nesto drugo.
Last edited by pustopoljina on 03/08/2011 15:10, edited 1 time in total.
- madner
#197 Re: Veza sa strancem
1. zemsko sa dobrim sisama i/ili guzovima 
- Truba
#198 Re: Veza sa strancem
to dolazi kasnije ono je za početak razmišljanja o ulasku u vezupustopoljina wrote:
joj nemoj i ti liste:
1. da je zensko
2. da je nevina
3.da pravi pitu
sta sam zaboravila?
![]()
- MedenoSrce
#199 Re: Veza sa strancem
Godine se uvećavaju, a kriteriji se srozavaju 
evo i madner je živi primjer.
evo i madner je živi primjer.
- pustopoljina
#200 Re: Veza sa strancem
hajde, ako nije bas-bas off topicBlack swan wrote:to dolazi kasnije ono je za početak razmišljanja o ulasku u vezupustopoljina wrote:
joj nemoj i ti liste:
1. da je zensko
2. da je nevina
3.da pravi pitu
sta sam zaboravila?
![]()