LIBIJA

Post Reply
sumirprimus

#176 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

hajducka travica wrote:eh,sad je ovo preteska tema,jedni ovako drugi onako o ovom francuskom napadu.Ali izgleda ni Polkovnik Gadafi nije dobro poznavao Kur'an.ima tamo jedan ajet koji govori o neredu na ovom svijetu,sad je pitanje,ko je u Libiji izazvao nerede,Moamer Gadafi ili pobunjenici.I,onda dalje pise:Bog na ovom svijetu uspostavlja red s pomocu drugih naroda-citaj NATO pakta.
zato mi nemamo drzavu druze,jarane,pasa,kralju,kako god hoš...
ćuj koj izazvo nerede,pa on hebo ... svoje...
40 godina izaziva...
i naravno kad nestane argumenata udri po ajetima,naravno da ja ne smijem na to,nisam lud.. :roll: nije ovo hamerika fridom of spič :skoljka: :evil:
auuuuuu,evo javljaju s ratišta,pardon zgarišta,ovo je tek uvod,oko zore oćekujte real deal... 8-)
daun daun gadafi :D
poznanik

#177 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by poznanik »

potres_mozga wrote:Ne mogu da vjerujem da su ljudi protiv intervencije, a kada je nama trebala svi su molili za nju.
Ne cudi me kada "komsije" podrzavaju bombardovanje civila od strane armije, ali da to mi radimo, ljudi koje je isto tako "narodna" armija bombardovala.Fakat vas ne kontam, "jadan" Gadafi :roll:
Mnogo, i previše, je informacija "sa terena", pa i na ovom forumu je bilo "direktnih" javljanja iz Libije nakon izbijanja prvih incidenata i djelomičnog otcjepljenja istočnog dijela Libije, koji su prikazivale sasvim drugačije raspoloženje stanovništva Libije od onog koji nam daju pojedine medijske kuće.

Vjerovatno mnogi građani u BiH pamte Gadafija kao prijatelja svih naroda na našem prostoru, Libiju kao državu koja je pružila desetinama hiljada naših radnika način za sasvim pristojno egsistencijalno obezbjeđenje porodica, kao državu koja je širom otvorila svoj kapital našim preduzećima za stvaranje sopstvenog kapitala, Gadafija čiji "totalitarni" "diktatorski" režim nijednog od naših ili stranih radnika nije "povrijedio" ili drugo zlo nanio.

Poređenje bombardovanja BiH i Libije je totalno besmisleno, najprije zbog razlike u namjeri i cilju pobune, zbog samog karaktera pobune (radi se i o djelomičnom vojnom puču) kao i zbog snage i kapaciteta vojne opreme i sredstava kojima raspolažu obje strane, itd.
Lu Salome

#178 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Lu Salome »

Prpa.ba wrote:
potres_mozga wrote:Ne mogu da vjerujem da su ljudi protiv intervencije, a kada je nama trebala svi su molili za nju.
Mi smo suverena republika koja se borila protiv visestruko nadmocnih srpskohrvatskih agresora i terorista, i trazila pravo na samoodbranu (sjeca li se ko embarga ciji su najveci zagovornici bili francuzi i englezi? Danas nas ta ista gamad iz tzv. EU govori sta cemo i kako raditi ).

S druge strane, ekivalent danasnjem odnosu MZ prema Libiji bio bi da su francuzi i ostala europska bagra priznali tzv. RS/HB, i bombardovali polozaje Armije Republike BiH.
:thumbup:
janje_

#179 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by janje_ »

Ne cudi me kada "komsije" podrzavaju bombardovanje civila od strane armije, ali da to mi radimo, ljudi koje je isto tako "narodna" armija bombardovala.
Fakat vas ne kontam, "jadan" Gadafi :roll:
izgleda da smo nas dva jedini koji malo drugacije gledamo na akciju saveznika... gadafi je prije 40 godina svrgno kralja i turio sebe... nit proklete mogucnosti izbora, nit prava glasa, a vala ni blagostanja za libijce... i sad kad ga narod nikako vise nece, kreno je vojskom da ugusi pobunu... neka ga rokaju, bolje nije zasluzio..
sumirprimus

#180 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

da poznanice pogotov ga pamtimo kao slobinog prijatelja,pogotov devedesetih :evil:
i dan danas miroslav lazanski,SDBOVAC,od njih i stan dobio,hvali ga i brani na sva usta,maksuz u tripoli otišo da malo preStaVI PUKOVNIKA U POZ.SVJETLU..bjeeeež ba..tam
sto bi reko graha fleka na Ćaršafu...
hajducka travica

#181 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hajducka travica »

sumirprimus wrote:
hajducka travica wrote:eh,sad je ovo preteska tema,jedni ovako drugi onako o ovom francuskom napadu.Ali izgleda ni Polkovnik Gadafi nije dobro poznavao Kur'an.ima tamo jedan ajet koji govori o neredu na ovom svijetu,sad je pitanje,ko je u Libiji izazvao nerede,Moamer Gadafi ili pobunjenici.I,onda dalje pise:Bog na ovom svijetu uspostavlja red s pomocu drugih naroda-citaj NATO pakta.
zato mi nemamo drzavu druze,jarane,pasa,kralju,kako god hoš...
ćuj koj izazvo nerede,pa on hebo ... svoje...
40 godina izaziva...
i naravno kad nestane argumenata udri po ajetima,naravno da ja ne smijem na to,nisam lud.. :roll: nije ovo hamerika fridom of spič :skoljka: :evil:
auuuuuu,evo javljaju s ratišta,pardon zgarišta,ovo je tek uvod,oko zore oćekujte real deal... 8-)
daun daun gadafi :D
zao mi je,ali nisi skuzio,ja sam za odlazak Gadafija ali opet ce doci neki drugi Gadafi dok ga ne potrose ko kurton.Najpametnije mu je bilo da je sam sisao sa trona bez kapi prolivene krvi.On,Gadafi nije vjecan a narod jest.
sumirprimus

#182 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

kakav narod ba,gomla genetskog materijala,sto se izmiksa tokom tisuca godina do bola, i od sumera dobijes bosancerose,il libijce,ovisi o plaži đe su se sunćali,ako me kontaš :D
bitno je da arapi vide,da diktatori nisu vječni, i da mogu sletit itekako...
ovo je arapsko proljece 68-e,sa malim zakasnjenjem :D
al nikad nije prekasno :)
slobodna demokratska drustva tome svi tezimo,hebo ovo diktatura,dejton,sve isto sr.drugo pakovanje je`le?
bosanska senzacija

#183 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by bosanska senzacija »

Zar ovdje stvarno ima ljudi koji tvrde da je Amerikancima, Francuzima i Englezima stalo do libijskog naroda i da su se zbog toga odlučili na ovu akciju??

Ameri krenuli u rat da bi zaštitili libijski narod???

Pa gdje živite pobogu???
poznanik

#184 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by poznanik »

sumirprimus wrote:da poznanice pogotov ga pamtimo kao slobinog prijatelja,pogotov devedesetih :evil:
i dan danas miroslav lazanski,SDBOVAC,od njih i stan dobio,hvali ga i brani na sva usta,maksuz u tripoli otišo da malo preStaVI PUKOVNIKA U POZ.SVJETLU..bjeeeež ba..tam
Podsjeti se na broj radnika iz BiH koji su kod Gadafija neometano zarađivali za život, podsjeti se na bosansku izbjegličku djecu koju je njegov režim prihvatio, podsjeti se na mnoge donacije i olakšice koje je njegova vlada pružila BiH firmama.
Analogno tvojoj rečenici o Miloševiću - da nije bio "prijatelj" sa Miloševićem, danas bi ga ti branio od "Francuza"?
sumirprimus

#185 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:Zar ovdje stvarno ima ljudi koji tvrde da je Amerikancima, Francuzima i Englezima stalo do libijskog naroda i da su se zbog toga odlučili na ovu akciju??

Pa gdje živite pobogu???
jaro banjdžaluka,rs blagostanje, u enom pravcu,pogriješijo si stazicu :D
ovđe mraĆne federalne stranputice,tuĆu ruku koja hin hrani,koštoj gadafijeva :D
sumirprimus

#186 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

poznanik wrote:
sumirprimus wrote:da poznanice pogotov ga pamtimo kao slobinog prijatelja,pogotov devedesetih :evil:
Podsjeti se na broj radnika iz BiH koji su kod Gadafija neometano zarađivali za život, podsjeti se na bosansku izbjegličku djecu koju je njegov režim prihvatio, podsjeti se na mnoge donacije i olakšice koje je njegova vlada pružila BiH firmama.
Analogno tvojoj rečenici o Miloševiću - da nije bio "prijatelj" sa Miloševićem, danas bi ga ti branio od "Francuza"?
da mi je đed najrođeniji ,diktator je i justice for all... 8-)
janje_

#187 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by janje_ »

bosanska senzacija wrote:Zar ovdje stvarno ima ljudi koji tvrde da je Amerikancima, Francuzima i Englezima stalo do libijskog naroda i da su se zbog toga odlučili na ovu akciju??

Pa gdje živite pobogu???
naravno da nisu... medjutim, neka vrsta slobode za libijski narod je nuspojava ove kolonizatorske akcije.. ako ce im u novom sistemu bitinbolje ja sam za..
bosanska senzacija

#188 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

sumirprimus wrote:

Pa gdje živite pobogu???
Bojim se da te ne razumijem i mislim da nije do mene.

:skoljka:
poznanik

#189 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by poznanik »

janje_ wrote:...naravno da nisu... medjutim, neka vrsta slobode za libijski narod je nuspojava ove kolonizatorske akcije.. ako ce im u novom sistemu bitinbolje ja sam za..
Šta će libijski narod dobiti svojom "slobodom" nakon pada Gadafija, nakon ulaska "demokratije"?
hajducka travica

#190 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Pa gdje živite pobogu???
hej,pa svi znamo da je narod izgovor ali oni nikad nece priznati da je razlog nafta.trebamo li se objasnjavati mjesecima i godinama. Gadafi je napravio gresku i tacka.nista libijcima nece biti ni bolje ni gore nakon Gadafijevog odlaska.
bosanska senzacija

#191 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

janje_ wrote:

Pa gdje živite pobogu???
naravno da nisu... medjutim, neka vrsta slobode za libijski narod je nuspojava ove kolonizatorske akcije.. ako ce im u novom sistemu bitinbolje ja sam za..
Pa ako ti uživaš u ovoj našoj deytonsko frankeštajnskoj državi onda će sigurno i libijci.

Pobunjenici će dobiti svog dodika a gadafijevi svog tihića i co..

Blagostanje nema šta. Možda ranije nisi znao ali Libija je najbogatija Afrička država i može se reći da je za prosječnog bosanca raj na zemlji.
sumirprimus

#192 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:
sumirprimus wrote:

Pa gdje živite pobogu???

:skoljka:
pa to ti i govorim,jednostavniji oblik komunikacije u enom pravcu :mrgreen:
neg de ti nama reci,jel gadafi di ktator,il jok,?
sumirprimus

#193 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:
Pa ako ti uživaš u ovoj našoj deytonsko frankeštajnskoj državi onda će sigurno i libijci.

Pobunjenici će dobiti svog dodika a gadafijevi svog tihića i co..

Blagostanje nema šta. Možda ranije nisi znao ali Libija je najbogatija Afrička država i može se reći da je za prosječnog bosanca raj na zemlji.
:shock: :shock: :shock:
znaĆi nejma dalje,evo pukovnik izgleda govori :D
trrrrrč :D

p.s za one koji kontaju,ZATO MI NEMAMO DRŽAVU.
bosanska senzacija

#194 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

hajducka travica wrote:

Pa gdje živite pobogu???
hej,pa svi znamo da je narod izgovor ali oni nikad nece priznati da je razlog nafta.trebamo li se objasnjavati mjesecima i godinama. Gadafi je napravio gresku i tacka.nista libijcima nece biti ni bolje ni gore nakon Gadafijevog odlaska.
Kakvu je to Gadafi napravio grešku?
dedede

#195 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by dedede »

"Libijski lider Muamer Gadafi u subotu je otputovao iz Pariza nakon petodnevne posete Francuskoj koja je izazvala brojne kontroverze. Sklopljeni su ugovori o oružju i nuklernim reaktorima u vrednosti od 10 milijaradi evra (14,7 miljardi dolara), a dve libijske aviokompanije potpisale su ugovore o kupovini 21 Erbasovog aviona koji, prema pisanju francuske štampe, vrede tri milijarde evra (4,4 milijarde dolara). Sarkozi je branio Gadafijevu posetu, navodeći da je dužnost Francuske da ohrabri države koje su krenule putem obnavljanja medjunarodnog ugleda. Time je mislio na Gadafijevo formalo odustajanje od terorizma i odbacivanje tajnog libijskog programa proizvodnje nuklearnog oružja."

"Libijski lider Moamar Gadafi doputovao je danas u dvodnevnu posjetu Rimu povodom obilježavanja druge godišnjice potpisivanja sporazuma o prijateljstvu dvije zemlje. Ovo je četvrta Gadafijeva posjeta Italiji za posljednje dvije godine.
Gadafi je senzacija u Rimu sa svojim beduinskim šatorom postavljenim u bašti luksuzne rezidencije libijskog ambasadora. U Gadafijevoj "pratnji" je, takođe, 30 berberskih konja, kao i desetine tjelohranitelja.Gadafi i Berlusconi su prvu godišnjicu potpisivanja sporazuma obilježili u Tripoliju uz ovčije meso i kuskus. Italija, koja je vladala Libijom tri decenije do 1943. godine, izvinila se za greške iz vremena kolonijalizma i pristala da plati Tripoliju pet milijardi dolara odštete."

Kako je Gadafi nekad bio dobar... dok je kupovao po Evropi i davao jeftino naftu, plin...

Nisam za Gadafija, Ahmadinejada, Kim Jonga i ostale diktatore, ali mi je dosta i šuplje demagogije sa zapada, upakovane kroz CNN, BBC i ostale "nezavisne medije"...
bosanska senzacija

#196 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

sumirprimus wrote:

Pa gdje živite pobogu???

:skoljka:[/quote]

pa to ti i govorim,jednostavniji oblik komunikacije u enom pravcu :mrgreen:
neg de ti nama reci,jel gadafi di ktator,il jok,?[/quote]

Gadafi je libijski drug Tito!

Nije ni on bez mana i oličenje dobrote, ali je u svakom slučaju bolji od ovih lešinara koji mu rade o glavi!
hajducka travica

#197 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

sumirprimus wrote:kakav narod ba,gomla genetskog materijala,sto se izmiksa tokom tisuca godina do bola, i od sumera dobijes bosancerose,il libijce,ovisi o plaži đe su se sunćali,ako me kontaš :D
bitno je da arapi vide,da diktatori nisu vječni, i da mogu sletit itekako...
ovo je arapsko proljece 68-e,sa malim zakasnjenjem :D
al nikad nije prekasno :)
slobodna demokratska drustva tome svi tezimo,hebo ovo diktatura,dejton,sve isto sr.drugo pakovanje je`le?
Kako se zove ono mjesto gdje su se cetnici postrojavali neki dan u okolini Visegrada?
dedede

#198 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by dedede »

Pa gdje živite pobogu???
Ne spavaju noćima od brige :lol:
Oligarh

#199 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Oligarh »

Jedna me stvar jako interesuje:

Kako niko ne spominje da je i BiH digla ruku za "Odisejevu zoru"?!
Oligarh

#200 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Oligarh »

anybody?
Last edited by Oligarh on 19/03/2011 22:54, edited 1 time in total.
Post Reply