Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
stochar

#176 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stochar »

popajic wrote:
stochar wrote:
popajic wrote: jebi ga, bili su i prethodnici servis i to debelih 20 god...i kako su servisirali ? A nisu bili ni junferi nego uglavnom djuturumi , dede i sl. :D A kad pogledam kako su odradili posao ,pristao bih i na ministre tinejdjere 8)
Ma, svi smo mi za strucnost i efikasnost - verbalno. Kad dodje cara do duvara onda su sve moguce pripadnosti prioritetnije od strucnosti :-)
Predlazem mali time- out izlivima bijesa na nove vladare nasih zivota. Ko zna...mozda budu skroz cool 8)
sta sad treba? takmiciti se s prethodnicima ko ce biti gori? jesu, imali su prethodnici djuturume, bio Bozo Ljubic ministar prometa i komunikacija, a cuo sam od nekih normala ljudi da je bio odlican ljekar! sad treba biti gori od toga, pa nekoga ko nema veze s obrazovanjem staviti u najosjetljiviji resor? de ba sta vam je, necemo se igrati drzave!

onaj cinik sto kenja kao "pita kuhara za iskustvo", a pa neces vjerovati: pitam, a pitas i ti samo seresh ovdje u sluzhbi nekoga! pitacu te ja ako sutra budes bolestan ili ne daj boze ti se dijete razboli, hoces li se raspitati za najboljeg doktora, ili ces ici kod nekoga ko je na praksi... dajte ba, na stranu i ako je neko placen ili je slijepi sljedbenik, ali ovo nije zajebancija, od ovoga cemo svi zavisiti narednih godina!
Povjerovah da jednostavno razmjenjujemo misli o novoj politickoj garnituri....sasvim nepotrebno i nesuvislo vrijedjas
:shock:
Nisam Torabi pa da znam kako ce odraditi posao ekipa koja je TEK izabrana.
Tito dragi koliko zuci u tebi unaprijed....po toj logici si odavno trebao ( nedaj boze :D ) prerezati vene zbog dosadasnjih vladajucih mafioza.
Nemas ti pojma koliko mi je puna kapa SVIH partijskih ublehasa, ALI ovi insani TEK izabrani...halo ! I nece nas jahati 20 god. Polako dolazi i ovako inertnom narodu kakvi smo mi , iz pozadine u vugla.
gdje te vrijedjam? samo ti pokusavam plasticno objasniti da to sto su TEK izabrani ne znaci da nisu diletanti koji nemaju nikakbog iskustva u datim resorima niti bilo kakve kvalifikacije. pitam te konk+retno: kada bi dosao kod doktora, i saznao da je c0ovjek koji ce te operisati u stvari mesar, da li bi mu pustio da proba, ili bi kao sumanut otisao u drugu ordinaciju? vrlo jednostavno, da si procitao sve sto sam napisao,,,
Ponosan

#177 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Ponosan »

Konacno se i ova sapunica zavrsila! Vlada Federacije je konacno formirana! Premier je ok,vidicemo nakon godinu dana njegove rezultate...Kaplan ministar kulture i sporta,hm :-) Sport nam je na niskim granama,bojim se da njegovim dovodjenjem na mjesto ministra jos dublje tone...zaista ne mogu vjerovati da SDA na tom mjestu nije imao nekoga strucnijeg,al et mozda nas Kaplan iznenadi,mozda poboljsa sportsku infrastrukturu,vidjecemo..ali tu nisam optimista! ostali ministri mi djeluju ok..ma samo nek se ovo zavrsilo,HDZ ide u opoziciju,to je najvaznije,jer su oni ortodoksni nacionalisti s kojim je nemoguce napredovati! sad nek blebetaju do mile volje,svakako ih nio vise ne j... Sad treba prijonit na posao,od Federacije napraviti bolje drustvo,dovesti investicije,otvoriti javne radove,prije svega autoput.. suzbiti kriminal i korupciju itd.. HDZ-adios,a sad adios i ko zna kad i ko zna gdje! :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#178 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

stochar wrote:
gdje te vrijedjam? samo ti pokusavam plasticno objasniti da to sto su TEK izabrani ne znaci da nisu diletanti koji nemaju nikakbog iskustva u datim resorima niti bilo kakve kvalifikacije. pitam te konk+retno: kada bi dosao kod doktora, i saznao da je c0ovjek koji ce te operisati u stvari mesar, da li bi mu pustio da proba, ili bi kao sumanut otisao u drugu ordinaciju? vrlo jednostavno, da si procitao sve sto sam napisao,,,
vrijedjas jer govoris da smo ili slijepi ili placenici

ne biraju bolan doktore porodicne, sta se sekiras

a ako sam ja placenik, ti meni licis na nekoga ko sebe vidi na nekoj pozicija ministra, ali niko jos nije primijetio tu nadarenost, pa se sad ljutis
Johnny_x

#179 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Johnny_x »

Sta kaze Jugosloven Covic na ovu vladu, da li ima legitimnih predstavnika "Ostalih", ipak je to njegova grupacija
Ripicipi

#180 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Ripicipi »

plain vanilla wrote:
stochar wrote:
vrijedjas jer govoris da smo ili slijepi ili placenici

ne biraju bolan doktore porodicne, sta se sekiras

a ako sam ja placenik, ti meni licis na nekoga ko sebe vidi na nekoj pozicija ministra, ali niko jos nije primijetio tu nadarenost, pa se sad ljutis
Ma i meni je svasta nagovorio, te da sam placenik u necijoj sluzbi, da sam cinik, da kenjam itd, a ja mu "A" nisam rekao, ocito je frustriran nesto...
Autobus

#181 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Autobus »

Škakljivo je dovoditi ljude koji nisu formalno obrazovani u toj oblasti, na čelo odjela. Iako oni ne rade ni 30% posla, opet čista kontradikcija na papiru izgleda malo smiješno. Ali samo zato što neko posjeduje formalno obrazovanje iz neke oblasti ne znači da će biti veoma uspješan u njoj. Isto tako, ako neko ima formalno obrazovanje u drugoj oblasti ne znači da ne poznaje još drugih oblasti. Bilo kako bilo, potrebno je sačekati koji period, pa onda suditi, a svakako zadržati kritični stav prema ovome. Možda će ga upravo činjenica da je pod sumnjom građana motivirati da radi bolje nego što bi neko u normalnijoj poziciji.

Nisam dobar sa politikom, ali mogu reći da je bitno što napokon imamo vladu :D
JBT

#182 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

Napokon smo dobili vladu.
Ali.....nije li ovo onaj Sanjin Halidovic o cijem se sinu, koji ima desetak godina, nedavno pisalo po novinama jer je sebi napravio vikendicu od par stotina hiljada maraka?
popajic

#183 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by popajic »

stochar wrote: gdje te vrijedjam? samo ti pokusavam plasticno objasniti da to sto su TEK izabrani ne znaci da nisu diletanti koji nemaju nikakbog iskustva u datim resorima niti bilo kakve kvalifikacije. pitam te konk+retno: kada bi dosao kod doktora, i saznao da je c0ovjek koji ce te operisati u stvari mesar, da li bi mu pustio da proba, ili bi kao sumanut otisao u drugu ordinaciju? vrlo jednostavno, da si procitao sve sto sam napisao,,,
Za mene je reci nekome - ti seres , vrijedjanje...ali, to sad nije bitno...
Bolan ne bio , nema potrebe za ekspozeom o diletantima u nasim politickim strukturama vlasti. To smo valjda davno apsorbirali. Na zalost ! I ovdje ce biti toga.Pa,suludo je ocekivati naprasnu renesansu i preporod svijesti da samo visoko kvalifikovani i sposobni zavladaju svojim resorima.
Ali, ne ocekujes valjda transparente i revoluciju protiv onih koji su ( moram ponoviti) TEK izabrani.
Hajmo se igrati fer pleja , pa sacekati da bar pokusaju nesto odraditi.
Do tada voditi zdrav zivot da ne padnemo u sake nekom mesaru - ljekaru :D
and

#184 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

plain vanilla wrote:
stochar wrote:

ljudi su danas izabrani, i naredne 4 godine semo ih MI placati! nisu bogom dati: nas su servis, mi ih placamo, i kao sto kritikujemo restoran u kojem placamojelo, ili komunalno, ili Gras, imamo pravo i njih kritikovati! ova zemlja nema vremena za josh jednu loshu i nekompetentnu vlast! necu da se na meni shtele politichki junferi koji nemaju dana iskustva u resorima u koje su izabrani!!!
Ti namjerno neces da skontas?

Sta je to Masic uradio lose kao ministar? Ili bilo koji od ovih nabrojanih? VECERAS su izabrani :-)
pa za početak bi trebao imati bilo šta zajedničko s obrazovanjem i naukom
plain vanilla

#185 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

and wrote:
plain vanilla wrote:
stochar wrote:

ljudi su danas izabrani, i naredne 4 godine semo ih MI placati! nisu bogom dati: nas su servis, mi ih placamo, i kao sto kritikujemo restoran u kojem placamojelo, ili komunalno, ili Gras, imamo pravo i njih kritikovati! ova zemlja nema vremena za josh jednu loshu i nekompetentnu vlast! necu da se na meni shtele politichki junferi koji nemaju dana iskustva u resorima u koje su izabrani!!!
Ti namjerno neces da skontas?

Sta je to Masic uradio lose kao ministar? Ili bilo koji od ovih nabrojanih? VECERAS su izabrani :-)
pa za početak bi trebao imati bilo šta zajedničko s obrazovanjem i naukom
Profesor fizike bi bio bolji?
and

#186 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

pa i profesor fizike,ako nam je on najobrazovaniji u državi
plain vanilla

#187 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

and wrote:pa i profesor fizike,ako nam je on najobrazovaniji u državi
hajde dobro, tako je, u pravu si, sutra cemo ih smijeniti, ha ja
and

#188 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

plain vanilla wrote:
me meni što će nam se svijet smijati :mrgreen:
plain vanilla

#189 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

and wrote:
plain vanilla wrote:
koji bolan svijet?
bas se svijet brine ko su nasi ministri..
iskreno, ja ovog masica znam samo kao glasnogovornika..vidjet cemo kako ce se snaci
meni je drago sto nije kakav djuturum nego mladji lik
upaljac01

#190 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by upaljac01 »

and wrote:
plain vanilla wrote:
a do sad nam se nisu smijali :mrgreen:
and

#191 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

jesu i dosad,ali sada ide grohotom.ne znam gdje ih nalaze
do duše i ja sam to malo preozbiljno shvatio.čuj obrazovanje,nauka,koji će nam :mrgreen:
Last edited by and on 18/03/2011 02:07, edited 2 times in total.
plain vanilla

#192 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

upaljac01 wrote:
and wrote:
plain vanilla wrote: hajde dobro, tako je, u pravu si, sutra cemo ih smijeniti, ha ja
a do sad nam se nisu smijali :mrgreen:
dosad su plakali
and

#193 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

e onda je napredak evidentan
and

#194 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by and »

plain vanilla
koji bolan svijet?
bas se svijet brine ko su nasi ministri..
iskreno, ja ovog masica znam samo kao glasnogovornika..vidjet cemo kako ce se snaci
meni je drago sto nije kakav djuturum nego mladji lik
čudi me da si propustila njegove knjige i naučne radove? :shock:
ultima_palabra

#195 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Haj makar je ovo pozitivno...
On je dodao da će se nova Vlada FBiH zalagati za brzo aktiviranje već odobrenih sredstava od međunarodnih banaka koja će se više usmjeravati na razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja, za tehnološki razvoj, inovacije, energetsku efikasnost i životnu sredinu.

"Svako dodatno zaduženje za tekuću potrošnju nedopustiv je teret za buduće generacije", poručio je Nikšić.
Bosnolog

#196 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Bosnolog »

Al su frustrirani seratori navalili sa pljuvanjem na tek formiranu federalnu vladu,....Interesantno, da je najveci broj onih kojima se nije ispunio san da SDP ode u opoziciju i tako uspije Dodik-Covic osovina zla kao i onih sto su popusili cibuk punjen frustracijama,.....

Ova vlada zasluzuje maksimalnu podrsku i pomoc,ja licno ovu vladu vidim kao prekretnicu bolje buducnosti BiH i uspjesniju u odnosu na prethodne bez obzira na sve udruzenija anti BH dusmanska osporavanja herceg-srpske osovine zla kao i sitnosjecikaskih hulja i fakina koji su ocekivali njihov neuspjeh,Stoga ocekujmo da ce im nastojati podmetati i pljuvati ih bez obzira kako i sto got radili a sto se ne trebaju obazirati vec upravo raditi na svojim zacrtanim programskim planovima,.....

Imajuci u vidu sve dosadasnje opstrukciije i destrukcije od strane krade-ze-a te inertnost MZ poslednjih nekoliko mjeseci,samo formiranje vlade je ogromna dobijena presudan bitka za bolju BiH,.....Politicko prljavi rat protiv BiH nije ni blizu zavrsen,.....Stoga slijede mnoge politicko pravne,ekonomsko privredne kao i socijalne bitke da se dobiju u buducnosti,....

Ocekivati je pojacano urlikanje i zavijanje raznih BH dusmana i frustriranih gubitnika od osporavanja legaliteta do provokacija uz navijanja gubitnickih sjecikasa,.......

Zelim novoj vladi poruciti samo hrabro,planski,osmisljeno i ne zaboravite da imate masu onih koji vam zele uspjeh,a vas uspjeh ce biti najveca satisfakcija onih koji su glasali za vas,cime ce te pridobiti novih simpatizera i glasaca,Vas uspjeh ce biti najveci poraz BH dusmana i njihovih satelita,...... ;-)
GOLFER

#197 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

Image
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kakve ovaj momak ima veze sa kulturom a posebno kakve veze ima sa sportom :-) :-) :-) :-) ne mogu da vjerujem kakvim se poltronima pruzaju ministarska mjesta :-) ovo je komedija ziva, ali imam osjecaj da cemo svi ovo oplakati...
i dalje ne mogu da vjerujem :shock:
glasac SDA..
pepermint

#198 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by pepermint »

Jadna li nam majka , ko ce da nam vlada , alkoholicari , bivsi tv voditelji i poneki bubuljicar.. :run:
PapakizSarajeva

#199 Re: Vlada FBiH

Post by PapakizSarajeva »

stochar wrote:Ministarstvo energije, rudarstva i industrije - Eldar Trhulj (SDA)

kad se vozite cestama i ovo malo auto-puta, sjetite se erdala koji je bio dugogodisnji direktor direkcije za puteve. lik je svojevremeno izjavio da su prvi kilometri auto-puta neravan jer "nismo bili iskusni u gradnji". fuj!
Ne lupaj Tite ti, Erdal nije "dugogodisnji" direktor ... U direkciji za puteve je nekih 1,5 godina pa ovo tvoje pljuvanje i blacenje nema veze sa mozgom. Mozda bi bilo bolje da se malo procitaju biografije sljedecih ministara :

Ministarstvo kulture i sporta - Salmir Kaplan (SDA)
Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta - Sanjin Halimović (SDA)

I vidis malo sta i kad od skole su zavrsili. Sve "iskusni" privrednici, jadna nam Njemacka ... Zavrsili "privatne" fakultete putem konsultacija sa "Predsjednikom" Klempom ...

Kod Erdala je jedini "problemcic" sto nikada nije imao veze sa energetikom, rudarstvom i industrijom, a ni struka mu bas nema veze sa ovim ...
PapakizSarajeva

#200 Re: Vlada FBiH

Post by PapakizSarajeva »

stochar wrote: .
..
...

vidi,, ja sebe u svojoj branshi cijenim, radim skoro 12 godina, ali ne bih mog'o biti direktor shkole, jer ne znam nishta o funkcionisanju te ustanove, nemam nikakvog iskustva u tome...

... a erdal - no comment...

a Salmir Kaplan na celu Ministarstva kulture?! ma dajte!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Erdal je dobar SDA kadar, slusa brate k'o malo dijete ... Zato je i postavljen, valja sad promjeniti "kuma" energetske mafije ... Nije vise Hare, mozda to sad preuzme trojac Saja - Bakir - Tihi ... Ljudi su se vec dokazali k'o sposobni ... Umiju uzeti novce ...
Post Reply