Magistarski na Ekonomiji u Sa

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
TRANCE

#177 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by TRANCE »

Lud i ponosan wrote:
TRANCE wrote:Zna li neko kada počinje nastava?
I mene to zanima...

Takodje, ovih 1000km jel' moguce platiti u 2-3 rate, kad se mora to uplacivati, index, te sva ostala papirologija?
Što se tiče rokova za upis, evo imaju ovdje informacije:
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/oglasna-ploca-ii-ciklus
Edin_Sarajevo

#178 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by Edin_Sarajevo »

Čestitke primljenim :) .

Može li mi neko reći koji si kriteriji upisa? Ništa detaljno, samo par stvari (prosjek? neki prijemni??) pošto ne namjeravam upisivat još uvijek.
perfect_guy

#179 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

Edin_Sarajevo wrote:Čestitke primljenim :) .

Može li mi neko reći koji si kriteriji upisa? Ništa detaljno, samo par stvari (prosjek? neki prijemni??) pošto ne namjeravam upisivat još uvijek.
isključivo prosjek, po postavljenim tabelama možeš vidjeti da se svi prijavljeni kandidati sortiraju po prosjeku i onaj broj koji je naveden u konkursu upada.
perfect_guy

#180 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

Lud i ponosan wrote:E malo me razocaralo sto se ne moze ovo platiti u ratama, recimo u 2 rate, fakat mi nije jasno sto to nisu omogucili....
Ali haj', skupice se nekako.
moglo se prethodnih godina, ali je Trivunu nešto naletilo da donese ovakvu odluku (nije ni nemoguće da je bilo pokušaja zloupotrebe te mogućnosti od strane studenata)
perfect_guy

#181 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

ali je bitno da se upalo, pa makar i kao zadnji na listi :D
dharma

#182 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

Sta biste da ste haman odmah ispod crte :(
insomniac_90

#183 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by insomniac_90 »

zanima me da li je i redovnim nastava samo cet, pet u poslijepodnevnim satima i sub ujutro? ili kako to hoda i da li je prisustvo obavezno za redovne? hvala ...
future millionaire

#184 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by future millionaire »

dharma wrote:Sta biste da ste haman odmah ispod crte :(
Ja isto boba mi falila, da sam dobio jos dvije osmice umjesto sestica iz nekih glupih predmeta, bio bih iznad refe 8-)
samaran

#185 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by samaran »

Sta mislite da li se mogu preorjentirati sa samofinansirajuceg na redovan studij, imam fin prosjek...dok jos ima mjesta?
dharma

#186 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by dharma »

future millionaire wrote:
dharma wrote:Sta biste da ste haman odmah ispod crte :(
Ja isto boba mi falila, da sam dobio jos dvije osmice umjesto sestica iz nekih glupih predmeta, bio bih iznad refe 8-)
Da sam matematiku teoriju uradila i da nisam informatiku zabusavala, sad bih bila ponosni redovni student :D ŠBBKBB
perfect_guy

#187 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

samaran wrote:Sta mislite da li se mogu preorjentirati sa samofinansirajuceg na redovan studij, imam fin prosjek...dok jos ima mjesta?
stranica je down trenutno, ali među ovim izbačenim dokumentima imaš odluku o mogućnostima upisa koja navodi te mogućnosti promjene, ali mislim da prelaz SF>redovni nije naveden
insertdelete

#188 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by insertdelete »

Nisam primljen :D
Kolko se ljudi prijavilo nije normalno. Konto sam molbu pisat, al necu, nema koristi kad je sve popunjeno :D
samaran

#189 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by samaran »

perfect_guy wrote:
samaran wrote:Sta mislite da li se mogu preorjentirati sa samofinansirajuceg na redovan studij, imam fin prosjek...dok jos ima mjesta?
stranica je down trenutno, ali među ovim izbačenim dokumentima imaš odluku o mogućnostima upisa koja navodi te mogućnosti promjene, ali mislim da prelaz SF>redovni nije naveden
Da da vidio sam u toj odluci da nije ta opcija navedena, ali logicnije mi je da ja s boljim prosjekom koji sam primljen na jedan od smjerova imam prednost u odnosu na one koji nisu primljeni...
I hope so...
pozzz
ibizza

#190 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

insertdelete wrote:Nisam primljen :D
Kolko se ljudi prijavilo nije normalno. Konto sam molbu pisat, al necu, nema koristi kad je sve popunjeno :D
isti sam.
future millionaire

#191 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

ibizza wrote:
insertdelete wrote:Nisam primljen :D
isti sam.
ja isto :(
insertdelete

#192 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by insertdelete »

Idemo na biro 8)

Da li su izasli konkursi u Zenici, Tuzli - kakvo li je kod njih stanje :D
ibizza

#193 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

Kazu sutra peticija,trazi se drugi rok za Master...Dali neko zna vise o ovome?
ibizza

#194 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

insertdelete wrote:Idemo na biro 8)

Da li su izasli konkursi u Zenici, Tuzli - kakvo li je kod njih stanje :D
Jeli kod njih bolonja ?
perfect_guy

#195 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by perfect_guy »

ibizza wrote:Kazu sutra peticija,trazi se drugi rok za Master...Dali neko zna vise o ovome?
traži se proširivanje broja onih koji se primaju, ali bi se to vrlo vjerovatno popunilo iz ovih prijava, a ne novim rokom
ibizza

#196 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

perfect_guy wrote:
ibizza wrote:Kazu sutra peticija,trazi se drugi rok za Master...Dali neko zna vise o ovome?
traži se proširivanje broja onih koji se primaju, ali bi se to vrlo vjerovatno popunilo iz ovih prijava, a ne novim rokom
ne bi ni to lose bilo :) sto se tice nas DL na ekonomiji,mogu nas sve primiti,nema nas 10 :)
future millionaire

#197 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

ev sa facebooka zahtjevi:

"DAKLE BIJESNA SAM . FAKAT MI NIJE JASNO GDJE SU SVI STUDENTI OVOG SMJERA KAD SE BORIMO ZA SVOJA PRAVA????? Danas smo nas par uspjeli da "dignemo frku" i da popričamo i sa Čizmićem i Rovčaninom i sa rektorom Univerziteta, a sutra vjerovatno i sa ministrom. Dakle sve što se od vas nezadovoljnih studenata traži jeste da sutra u periodu od pola 9 do pola 10 dođete u aulu i potpiete peticiju na kojoj će biti naznačeni naši zahtjev. Sve što tražimo tiče se svih studenata koji nisu uspjeli da upiđu master. Molim vas da proslijedite ovu informaciju dalje i da što vše ljudi sa drugih smjerova sazna za ovo.

1. Povecanje broja upisanih. Prema zakonu MORA se dopustiti upis 50% studenata od oniog broja koliko je upisano na prvu godinu studija. Ove godine je bilo oko 700 i nesto takvih.

2. Ona kategorija sa zvjezicom( znamo svi na sta se misli) morau bit primljeni bez obzira na prosjek i broj redovnih studenata. Tako nam u rektoratu dans ekose.

3. Zasto je prosle godine dopusteno da se osigura "dodatni tok za upis" na master, a ove godine nista od toga?

4. Marketigng na engleskom nije jedna os smjerova koje smo imali na trecoj godini s toga to bi trebao biti psoeba smjer i ne bi trebao da ulazi u ovaj broj redovnih studenata.( 90 prema zakonu finansira ministarstvo ) broj paralelnih nije odredjen zakonom!!!!

5. Svi smjerovi koji su postojali na trecoj godni morau se prema zakonu formirati, ali tu kljucan faktor igra broj prijavljenih kandidata, a ne ODLUKA FAKULTETA O OSNIVAJU SMJEROVA."
ibizza

#198 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by ibizza »

future millionaire wrote:ev sa facebooka zahtjevi:

"DAKLE BIJESNA SAM . FAKAT MI NIJE JASNO GDJE SU SVI STUDENTI OVOG SMJERA KAD SE BORIMO ZA SVOJA PRAVA????? Danas smo nas par uspjeli da "dignemo frku" i da popričamo i sa Čizmićem i Rovčaninom i sa rektorom Univerziteta, a sutra vjerovatno i sa ministrom. Dakle sve što se od vas nezadovoljnih studenata traži jeste da sutra u periodu od pola 9 do pola 10 dođete u aulu i potpiete peticiju na kojoj će biti naznačeni naši zahtjev. Sve što tražimo tiče se svih studenata koji nisu uspjeli da upiđu master. Molim vas da proslijedite ovu informaciju dalje i da što vše ljudi sa drugih smjerova sazna za ovo.

1. Povecanje broja upisanih. Prema zakonu MORA se dopustiti upis 50% studenata od oniog broja koliko je upisano na prvu godinu studija. Ove godine je bilo oko 700 i nesto takvih.

2. Ona kategorija sa zvjezicom( znamo svi na sta se misli) morau bit primljeni bez obzira na prosjek i broj redovnih studenata. Tako nam u rektoratu dans ekose.

3. Zasto je prosle godine dopusteno da se osigura "dodatni tok za upis" na master, a ove godine nista od toga?

4. Marketigng na engleskom nije jedna os smjerova koje smo imali na trecoj godini s toga to bi trebao biti psoeba smjer i ne bi trebao da ulazi u ovaj broj redovnih studenata.( 90 prema zakonu finansira ministarstvo ) broj paralelnih nije odredjen zakonom!!!!

5. Svi smjerovi koji su postojali na trecoj godni morau se prema zakonu formirati, ali tu kljucan faktor igra broj prijavljenih kandidata, a ne ODLUKA FAKULTETA O OSNIVAJU SMJEROVA."
jel moze link?

tnx :thumbup:
future millionaire

#199 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Imaju neke zatvorene grupe od smjerova sa trece godine mora ti neko poslat poziv valjda
probaj ovak nac

[email protected]

ili

[email protected]
hadzinicasa

#200 Re: Magistarski na Ekonomiji u Sa

Post by hadzinicasa »

e sto me nervirate!

gdje pise da se MORA upisati Master?
gdje su vam prosjeci?

pa majku mu ima li IKAKVIH kriterija????
Post Reply