Muskarci upomoc!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
amhrienizi

#176 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

burek_in_space wrote:@amhrienizi - koristi neku drugu boju, crvena je rezervisana za moderatore i administratore foruma. :sax:
:? :sad: :razz:
Alkos

#177 Re: Muskarci upomoc!

Post by Alkos »

Kako ja skontah, nema tu babe da zagalami, pa misevi kolo vode... Da je doticni iole na oca, "nepismena majka od Foce" i njena scer bi se sakrili u misju rupu.

Ako te do sada nije odveo i ozenio, nece ni od sada, jer dok mu je mati ziva on joj mora udovoljavati i titrati. Znas li racunati?! Ako znas, ocekuj da ce te zeniti kad mu mati skikne, racunaj da je to u 50 i nekoj njegovoj (sad su mu 42). Imaj na umu da Focanke dugo zive! :mrgreen:
Tebi jos nije vrijeme isteklo, relativno si mlada, imas jos vremena da nadjes fin poslic i kakvog finog muskarca sa kojim ces se skuciti i roditi mu djecu. Ali molim te, gledaj da to bude neko priblizno tvojih godina, batali ove matore kenjce i mamine sinove :mrgreen:
jutarnja zvijezda

#178 Re: Muskarci upomoc!

Post by jutarnja zvijezda »

[quote="amhrienizi"][quote="Oligarh"]Interesantna prica.

Nije bas laka za donijeti objektivan zakljucak. Medjutim, iskreno, ovo ovdje mi nesto je jako indikativno, nesto sto sam jako cesto cuo poslijednjih par godina. Djevojka urbanog backgrounda, iz manje vise elokvetne sredine u ranim godinama, sanjarka, uslijed bunta (cesto neopravdanog) prema svojoj najblizoj sredini trazi jednostavno rjesenje svoje emocionalne zbunjenosti (mada mislim da sa 19 nije sve u glavi je daleko od toga da bude kristalno jasno).

Sada cu biti malo grub, obracam se pokretacici ove teme, ne iz zle namjere: Djevojko draga, on nikada nije bio princ. On je bio samo jedan netom razvedeni muskarac, zbunjen situacijom koja ga je zadesila, iz takve sredine kojoj je razvod braka direktna negacija njegove muskosti. I on, iz nekog dokazivanja, nalazi djevojku od 19 godine (gradsko dijete) dokazujuci sam sebi da on necemu jos uvijek vrijedi, dokazuje svojoj bivsoj da on jos dovoljno kvaliteta da zavede "putericu", dokazuje svojoj blizoj okolini da je dovoljno sposoban da se ukrasi jednim gradskim dijetetom. Medjutim, to dokazivanje je vremenom izgubilo svrhu. Da je bila ljubav motiv, ne bi se tu imalo sta dokazivati, a ovako...

Niko tebi ne moze pomoci osim same tebe! Ti si ta koja mora reci napravila sam los ili dobar izbor![
:thumbup:
draga djevojko,procitala sam pazljivo ono sto si napisala ,a i sve odgovore.zensko sam ,pa ipak zelim da ti kazem par rijeci ,kao puno iskusnija osoba.kao prvo:moj muz je bio stariji od mene 15 godina.proveli smo zivot zajedno i cesto pomislim :kada bih se ponovo rodila ,ponovo bih se udala za njega.medjutim moj muz je bio MUSKO,u svakom pogledu.uvijek je stvari postavljao na pravo mjesto.i on je bio iz patrijarhalne porodice (ne primitivne).postovanje prema roditeljima se podrazumijevalo.sa njegove i moje strane.bilo je i sa njihove strane sve korektno.pobrinuo se da zivimo sami ,sa svojom djecom,o svemu smo se dogovarali,i bili smo MI ako treba ,kontra cijelog svijete.nije uvijek bilo sve"med i maslo" ali ljudi se naljute,odljute ,i nastavljaju dalje .jedino sto ti u stvari zelim reci,je to,da imam dojam ,da je on jedna najobicnija kukumavka,koja samo kenjka kako je njemu tesko ,ne obaziruci se pri tom na poziciju u koju tebe stavlja. :x zato pokusaj da se iskobeljas iz te veze,ne zasluzuje on nikoga.eto mu mamice pa neka ga tjesi.i jos nesto....bas mu je fino ovako,ima dijete,ima tebe ,ima MAMU.sta mu fali.ne daj se curo!bioloski sat otkucava neumoljivo,a ja na zalost znam mnoge djevojke ,koje su ostarile u tvojoj situaciji.glavu gore,pamet u glavu,nabaci "ratne boje,"lijepe krpice pa u zivot.sarajevo je puno divnih mladih ljudi ,koji ce biti nesto sasvim drugo od "ovog tvog" :dance: sretno ti bilo!!!!!!!!!!!! :thumbup:
Marcello

#179 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Alkos wrote:Ali molim te, gledaj da to bude neko priblizno tvojih godina, batali ove matore kenjce i mamine sinove :mrgreen:
Naprotiv, njoj baš ne treba nekakav balavi zelembać njenih godina jer tip iz njene priče razmišlja upravo tako, balavo i zeleno, a to praktično znači da je on bez obzira na godine ipak relativno mlad tip. :) Ja bih joj ovaj put preporučio devedeset - petogodišnjaka sa kojim sigurno neće omanuti. :dance: :thumbup:

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
jutarnja zvijezda wrote:ne daj se curo!bioloski sat otkucava neumoljivo,
Jes' mi se ovaj "biološki sat" popeo na .... Da, baš tu. :)

Klimaks nastupa oko 50 godine, nekada malo ranije, nekada malo kasnije, a godište neke djevojke / žene praktično ne može biti pouzdan garant da će imati muža koji će je voljeti, maziti, paziti... ili da će se uopšte udati... Mišljenja sam da se uopšte ne treba brinuti o "biološkom satu" koliko o izboru partnera, jer se u žurbi najčešće i pogriješi...

"Biološki sat" ne otkucava neumoljivo, i bolje je odbiti tri idiota i živjeti sam, nego kao idiot sa bilo kojim od njih. Svako će kad tad naći svoju sreću, naravno ako je bude želio potražiti.
Alkos

#180 Re: Muskarci upomoc!

Post by Alkos »

Marcello wrote:
Alkos wrote:Ali molim te, gledaj da to bude neko priblizno tvojih godina, batali ove matore kenjce i mamine sinove :mrgreen:
Naprotiv, njoj baš ne treba nekakav balavi zelembać njenih godina jer tip iz njene priče razmišlja upravo tako, balavo i zeleno, a to praktično znači da je on bez obzira na godine ipak relativno mlad tip. :) Ja bih joj ovaj put preporučio devedeset - petogodišnjaka sa kojim sigurno neće omanuti. :dance: :thumbup:
Mudro zboris :mrgreen:
Marcello

#181 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Alkos wrote:Mudro zboris :mrgreen:
Kralj si. :lol:
jutarnja zvijezda

#182 Re: Muskarci upomoc!

Post by jutarnja zvijezda »

jutarnja zvijezda wrote:ne daj se curo!bioloski sat otkucava neumoljivo,
Jes' mi se ovaj "biološki sat" popeo na .... Da, baš tu. :)

Klimaks nastupa oko 50 godine, nekada malo ranije, nekada malo kasnije, a godište neke djevojke / žene praktično ne može biti pouzdan garant da će imati muža koji će je voljeti, maziti, paziti... ili da će se uopšte udati... Mišljenja sam da se uopšte ne treba brinuti o "biološkom satu" koliko o izboru partnera, jer se u žurbi najčešće i pogriješi...

"Biološki sat" ne otkucava neumoljivo, i bolje je odbiti tri idiota i živjeti sam, nego kao idiot sa bilo kojim od njih. Svako će kad tad naći svoju sreću, naravno ako je bude želio potražiti.[/quote]
zaista mi nije bila namjera da bilo koga iritiram,ali djevojka je sama napisala da zeli svoju djecu.inace u potpunosti se slazem sa vasim postom. :)
Marcello

#183 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

jutarnja zvijezda wrote:zaista mi nije bila namjera da bilo koga iritiram,ali djevojka je sama napisala da zeli svoju djecu.inace u potpunosti se slazem sa vasim postom. :)
Ma ne iritiraš nikoga, LoL, ovdje smo da se družimo , zezamo, dopisujemo itd... Ovo je čisto neka moja reakcija na pojam koji se pominje jako često puta na foruma i provlači kao "argument". :)
Zelena Carapa

#184 Re: Muskarci upomoc!

Post by Zelena Carapa »

Gray wrote:Iskreno, meni nikada nije bilo jasno šta ima djevojka tek iz srednje škole tražiti sa muškarcem od preko 30 godina? O čemu će pričati? On o poslu a ona o tome kako je profesorica pitala lektiru?

Mislim čovjek treba da bude sa nekim ko je na sličnom mjestu u životu, tako da se mogu imati slični/zajednički planovi, ambicije i sl, da imate neke zajedničke stvari i neki zajednički razvoj života, dakle mislim da je u tim godinama 2/3 godine +/- ok razlika, ali stvarno ne vidim kako može funkcionisati veza između nekoga od 18/19 godina i nekoga od preko 30.

Što je čovjek stariji ta razlika je (subjektivno) sve manja, ali mislim da je sa 19 godina razlika od preko 10 godina stvarno prevelika.
s malom napomenom da je upravo ona zrelija u ovoj vezi :-)
zato su se i nasli i kliknuli kad je ona bila dijete. u medjuvremenu ona odrasla a on ostao tinejdzer
burek_in_space

#185 Re: Muskarci upomoc!

Post by burek_in_space »

Koliko je zrela, dogurala je do hotelske sobe i sa 10 godina bachenih niz vjetar. :-?
JThomas

#186 Re: Muskarci upomoc!

Post by JThomas »

iako u ljubavi nema taktike...ne mo'š da ne citiraš riječi rahmetli babe atifa u rijetkim trenutcima kad je bio trijezan... :D
Zelena Carapa

#187 Re: Muskarci upomoc!

Post by Zelena Carapa »

burek_in_space wrote:Koliko je zrela, dogurala je do hotelske sobe i sa 10 godina bachenih niz vjetar. :-?
podsjeti me dokle je on dogurao? :D
burek_in_space

#188 Re: Muskarci upomoc!

Post by burek_in_space »

Zelena Carapa wrote:
Do jako ugodnog polozhaja gdje ima dijete, mamu, sestre ili snajke (ne sjecam se vishe), koje mu titraju oko jajca, a pritom i siguran "metak" u hotelskoj sobi.
Za nezrelog tinejdzera, ako je on zaista ovakav kakav je ovdje predstavljen, ima ispunjenje svojih fantazija iz rane mladosti.
Zelena Carapa

#189 Re: Muskarci upomoc!

Post by Zelena Carapa »

burek_in_space wrote:
Zelena Carapa wrote:
Do jako ugodnog polozhaja gdje ima dijete, mamu, sestre ili snajke (ne sjecam se vishe), koje mu titraju oko jajca, a pritom i siguran "metak" u hotelskoj sobi.
Za nezrelog tinejdzera, ako je on zaista ovakav kakav je ovdje predstavljen, ima ispunjenje svojih fantazija iz rane mladosti.
eto imamo novog uzora :D
burek_in_space

#190 Re: Muskarci upomoc!

Post by burek_in_space »

Zelena Carapa wrote:
eto imamo novog uzora :D
Ne znam, mozhda je tebi uzor,ali meni ne treba 4-5 zhena da mi titra oko jajca (ne rachunam u to moje sexualne fantazije, ali one svakako nisu predmet ove diskusije). Mogu sam sebi i oprat i opeglat' i skuhat'...ne pushim iz pricipa. :oops:
A konkretno shto se tiche ove teme, da je dozrela ova mlada, davno bi se ona nogom u guzicu spucala iz te kuce, ali ne u hotel, nego u svoju garsonjeru, odjebala djuvegiju, nashla posao i "bacila se u promet".
JThomas

#191 Re: Muskarci upomoc!

Post by JThomas »

pa krpa nađe zakrpu, pobogu.
kusur

#192 Re: Muskarci upomoc!

Post by kusur »

nisam citao sve postove ovdje pa rekoh da pitam ovu sto je postavila temu...imas li ti u Sa brata, oca, sestru bilo koga od rodbine...malo popricaj s njima, nadji garsonjeru, posao i idemo dalje ha ya
Marcello

#193 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Zelena Carapa wrote:s malom napomenom da je upravo ona zrelija u ovoj vezi :-)
Po čemu? Tu su oni negdje, u dva grama...
Zelena Carapa wrote:eto imamo novog uzora :D
Tip iz priče ne može biti uzor nikome normalnom. On može poslužiti jedino kao uzor(+ak) kako ne treba razmišljati, odnosno kao primjer kako se do maksimuma može sjebati svoj (i tuđi) život za vrlo kratko vrijeme. Opet ću podvući da ne vjerujem kako ovakve žene uopšte postoje osim možda jedino na Marsu (dakle one koji bi pristale da budu štemane u hotelu od strane nezrele osobe koja po meni cijelo vrijeme radi jako nelogične stvari), ali sve u svemu, tip iz priče u njoj ima ostvarenje svojih tinejdžerskih snova, a njegov daljni razvoj je zastao upravo u tom periodu. U tome i jeste problem.
Zelena Carapa

#194 Re: Muskarci upomoc!

Post by Zelena Carapa »

po kojecemu :D
ali ne da mi se pojasnjavati
Marcello

#195 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Zelena Carapa wrote:po kojecemu :D ali ne da mi se pojasnjavati
Ma slobAdno, odo nam ja priturit' po je'nu. :)

Kreni od onog "moj tata nije odobravao tu vezu a ja ga nisam željela dalje maltretirati jer ima povišen tlak", ili šta god da ima taj tata... pa nastavi dalje. Kakve veze ima moj tata, brat, sestra, komšija, kućni ljubimac, i 6 x 6 metara plazma TV sa mojim odabirom životnog partnera, odnosno, koliko ovo govori o "zrelosti ličnosti" za koju kažeš "da je naprednija od njega"? :)
Bloo
Globalna šefica

#196 Re: Muskarci upomoc!

Post by Bloo »

Marcello wrote:

Kreni od onog "moj tata nije odobravao tu vezu a ja ga nisam željela dalje maltretirati jer ima povišen tlak", ili šta god da ima taj tata... pa nastavi dalje. Kakve veze ima moj tata, brat, sestra, komšija, kućni ljubimac, i 6 x 6 metara plazma TV sa mojim odabirom životnog partnera, odnosno, koliko ovo govori o "zrelosti ličnosti" za koju kažeš "da je naprednija od njega"? :)

pa ako živoptni partner nemre da pomakne tu 6x6 plazmu, ne valja

ko ce to donijet
i okacit
ha?
Zelena Carapa

#197 Re: Muskarci upomoc!

Post by Zelena Carapa »

Marcello wrote:

eto sad, od sve njegove zenske "needy" i nerazumne familije, kriva ona i njen tata. Klasicno izvrtanje teza. :D

Njoj bolan 29 - zivot pred njom ali zeli nesto da uradi, nije zadovoljna s ovim u cemu je, a njemu 43 - zivi s mamom i sestrom i ne bi nista mjenjao????
Marcello

#198 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Zelena Carapa wrote:eto sad, od sve njegove zenske "needy" i nerazumne familije, kriva ona i njen tata. Klasicno izvrtanje teza. :D
Mislim da ti je jasno da nemam namjeru izigravati njegovog advokata ako sam već na početku napisao da je tip idiot. :) Po meni, najbolje riješenje za takve frikove je bejzbol palica, ali eto...
Zelena Carapa wrote:Njoj bolan 29 - zivot pred njom ali zeli nesto da uradi, nije zadovoljna s ovim u cemu je, a njemu 43 - zivi s mamom i sestrom i ne bi nista mjenjao????
Odo na balkon zapalit' je'nu pa ćemo nastaviti čim nađem vremena. Ima ovdje dobrog materijala za raspravu. :D Izazvana si, naoružaj se, digni gard, i bori se kao pravi muškarac. :)
Eleonora

#199 Re: Muskarci upomoc!

Post by Eleonora »

Sto ovaj @Marcello voli rasprave nadugo i nasiroko. :D
Marcello

#200 Re: Muskarci upomoc!

Post by Marcello »

Eleonora wrote:Sto ovaj @Marcello voli rasprave nadugo i nasiroko. :D
Ma ja... Ko kakva tračara. :)
Post Reply