Hotel Bristol Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
smoki_choko

#176 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by smoki_choko »

Chata87 wrote:
smoki_choko wrote:hotel bristol je prvi hotel u sarajevu koji je pod stranim vlasnistvom, u lancu Shaza hotela. a u njihovim hotelima se ne sluzi alkohol. hoce li nesto biti drugacije u bristolu, to ko ode znace
Nece se sluziti alkohol. Shiddi je dao pod zakup Shaza Hotelsu upravo zato sto ne sluze alkohol. Strani management ce upravljati hotelom sve dok se ne osposobi kadar koji ce voditi samostalno (naravno pod imenom Bristol) a ovi prelaze u zvanicni Shaza Hotel u SCCu 2012 :)
nisu valjda dali 50 miliona KM da osposobljavaju osoblje za novi hotel, a da im nakon godinu ili dvije neko drugi vodi bristol
ChataDodajStaHoces

#177 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by ChataDodajStaHoces »

smoki_choko wrote:nisu valjda dali 50 miliona KM da osposobljavaju osoblje za novi hotel, a da im nakon godinu ili dvije neko drugi vodi bristol
Da bi dobili Shaza Hotels u SCCu Shiddi ih je uslovio da preuzmu i Bristol. Oni nisu htjeli 2 ista hotela u gradu kao sto je Sarajevo (cca pola miliona stanovnika), pa su dosli do kompromisa i ostao je nas stari Bristol. Vlasnik Bristola je Shiddi, a uprava/management je Shaza/Kempinski :)
nosara

#178 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by nosara »

Ja im skidam kapu ako izduraju godinu trijezni u ovom gradu... :lol:
Imamopobjednika

#179 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Imamopobjednika »

... BRISI...
Last edited by Imamopobjednika on 08/04/2011 15:05, edited 2 times in total.
smoki_choko

#180 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by smoki_choko »

Chata87 wrote:
smoki_choko wrote:nisu valjda dali 50 miliona KM da osposobljavaju osoblje za novi hotel, a da im nakon godinu ili dvije neko drugi vodi bristol
Da bi dobili Shaza Hotels u SCCu Shiddi ih je uslovio da preuzmu i Bristol. Oni nisu htjeli 2 ista hotela u gradu kao sto je Sarajevo (cca pola miliona stanovnika), pa su dosli do kompromisa i ostao je nas stari Bristol. Vlasnik Bristola je Shiddi, a uprava/management je Shaza/Kempinski :)
znaci kad se napravi u scc-u hotel shaza ide iz bristola a preuzima novo rukovdostvo pod patronataom al shidi-a
ChataDodajStaHoces

#181 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by ChataDodajStaHoces »

nosara wrote:Ja im skidam kapu ako izduraju godinu trijezni u ovom gradu... :lol:
Za BBI su isto pricali pa niko to vise i ne spominje. Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo, a ako ja ulozim 50mil mogu izmisliti pravilo da se skidaju cipele na ulazu u hotel ako hocu... sve dok to ne utjece na njegov profit i investiciju; ma i da utjece - njegov problem... Ko hoce da pije, na Grbavici milion kafica/pubova 5 min udaljenih od Bristola :)
smoki_choko wrote:znaci kad se napravi u scc-u hotel shaza ide iz bristola a preuzima novo rukovdostvo pod patronataom al shidi-a
Ovi nasi ga zovu Shaza hotels, u sustini to je management grupa koja se zove Shaza Hotels i koja samo upravlja Bristolom. Hotel Shaza oficijelni ce biti u SCCu i kada se otvori ovaj sadasnji Bristolov kadar prelazi u njega, koliko znam. Valjda ce ovi nasi low management ostati, a Shaza opet zaposljavati u SCCu:)

Btw. ovo je tek drugi hotel koji je grupacija preuzela... Prvi je otvoren u Medini, a planira se do 2015 jos 20-30 hotela (Katarska vlada je glavni shareholder).
smoki_choko

#182 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by smoki_choko »

ja sam cuo da ce se u beogradu otvoriti shaza hotel,
Imamopobjednika

#183 Re: Hotel Bristol Sarajevo

popajic wrote:Da se prijavim da sam jedan od onih koji TO ne podnose...ali, moram :mrgreen:
A zasto ne podnosim ?
Jer je Bristol gradski , a ne IZ hotel, a kao i svaki hotel namjenski je okrenut strancima.
I sad valja njima , kad naruce casu vina , tabiriti tu tvoju pricu da musliman ne smije ni sljive prodavati ako su za spravljanje alkohola :-)
Uzgred, JESTE alkohol stetan , ali nije uzrokovao ni blizu toliko smtrnih slucajeva koliko sukobi religija kroz citavu ljudsku istoriju.
O tempora , o mores :roll:
Dobro ti je neko rekao: Hotel Bristol nije gradski nego privatno vlasnistvo. To bi bilo isto kao da ti dodjes u moju kuci i meni pocnes naredjivati/zabranjivati da drzim alkohol. Znaci kada bi neko dosao tebi u kucu i zabranio ti da drzis alkohol i cugas - vristao bi o islamizaciji. Ali sasvim je normalno da ti nekome odredjujes da MORA tociti alkohol? Licemjerno do bola i dupli arsini - ali na to smo vec navikli.

I da li si svjestan kakvu si glupost izvalio pominjuci IZ u ovom kontekstu? Po tvom misljenju znaci ja kao privatnik ne smijem otvoriti kafic u kojem se nece tociti alkohol jer se kosi sa mojim licnim uvjerenjima a mora biti onako kako ti kazes? Nevjerovatno..

Shvatas li ti drug moj da je tvoj mentalni sklop i mentalni sklop jednog vehabije identican? I tvoj i njihovi pogledi na zivot su ograniceni k'o kutija sibica i ne postoji ama bas nikakva razlika.

Vrijeme ti je da se naviknes na ovakve objekte. Pored BBI-ja i Hotela Bristol, za par godina ces dobiti i jedan od najvecih trznih centara u regionu - Sarajevo City Centar, gdje se takodje nece sluziti alkohol. Tebi ako smeta, imas hiljadu i jedno mjesto gdje mozes cugati. Neces ti (niti bilo ko drugi) odredjivati pravila igre u ovom gradu i nametati nesto nekome.

Sto je najtuznije, ovo su sasvim normalne stvari bilo gdje na Zapadu. Problemi su jedino u glavama nasih kompleksasa koji se boje sta ce neko drugi reci o njima kada, pobogu, vide da se u par hotela (od njih na desetine u gradu) ne toci alkohol.

Da se razumijemo - ja nemam nista protiv mjesta gdje se toci alkohol, naprotiv pijem k'o smuk :mrgreen: ali ljudi... budite realni. Sreca je u tome sto je sve manje glasova poput ovih, valjda ljudi dolaze pameti, putuju vise, itd.
Last edited by Imamopobjednika on 08/04/2011 15:40, edited 1 time in total.
fixer

#184 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by fixer »

U Bristolu ste se mogli i drogirati prije koju godinu, pa koliko vas je iskoristilo tu pogodnost? :D
nosara

#185 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by nosara »

fixer wrote:U Bristolu ste se mogli i drogirati prije koju godinu, pa koliko vas je iskoristilo tu pogodnost? :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pod precku...!
Joey Tribbiani

#186 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

fixer wrote:U Bristolu ste se mogli i drogirati prije koju godinu, pa koliko vas je iskoristilo tu pogodnost? :D

:lol:

...i još pit i guzit džaba...sad moraš i ulaz platit. investitor :x
Imamopobjednika

#187 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Joey Tribbiani wrote::lol:

Hmm.. nego sta je sa onim parkingom iza? Nisu valjda to dirali? :mrgreen:
nosara

#188 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by nosara »

Imamopobjednika wrote:
Joey Tribbiani wrote::lol:

Hmm.. nego sta je sa onim parkingom iza? Nisu valjda to dirali? :mrgreen:
Montirane kamere... Pa, bujrum... :D
Imamopobjednika

#189 Re: Hotel Bristol Sarajevo

nosara wrote:Montirane kamere... Pa, bujrum... :D
Sta zna primitivizam sta je to egzibicionizam :D
DaysleepeR

#190 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by DaysleepeR »

GOLFER wrote:
DaysleepeR wrote:ovaj Al Shiddi djeluje kao pametan i konkretan biznismen i bez provjeravanja uvjeren sam da se u hotelu toči alkohol kao u svakom drugom koji je u vlasništvu pametnih biznismena a ne pokondirenih tikvi

super da je ona mračna ulica sada osvjetljena, ono je bila crna rupa grada, a sad je super.

samo naprijed, čak i Fahro koji nije mogao prežaliti što mu je Al Shiddi maznuo lokaciju sada šuti
Pa hocete li vise nauciti, fakat postaje naporono...

Da li ti zelis reci da ne mozes biti pametan, ozbiljan, konkretan BIZNISMEN i dobar i iskren musliman u isto vrijeme?

Muslimanima je zabranjeno imati BILO kakvu vezu sa alkoholom, pa cak je zabranjeno i prodati sljive covjeku koji ih kupuje da bi pravio alkohol... I sad ispade ko god drzi do svoje vjere neozbiljan, glup, nekorektan itd... biznismen :-) :-) :-)
Vrijeme je vise da se nauci postovati tudja religija, i svaka cast gospodinu Shiddiju sto u ovom vremenu gdje svi trce za parama i pri tome gaze sve zivo, on ipak vodi racuna o naredbama Boga, da ga Allah nagradi i 10000 puta vise mu vrati.

Citajuci neke forumase ( od BBI pa evo do sada) ispada da je alkohol nesto najdragocjenije na ovome svijetu :-) kao da se ne radi o opijajucem sredstvu koje donosi toliko zla i smrti ljudima sirom planete zemlje, nego o nekom velikom, najvecem dobru od kojeg svi postajemo bolji, pametniji konkretniji bogatiji sretniji ispunjeniji itd...
sustini jasno je da se o alkoholu toliko prica samo zato sto je izostavljen iz religijskih razloga, a to neki jednostavno ne mogu da podnesu...
sačekaj malo prijatelju, malo zatvoreno posmatraš svijet oko sebe

jedno je biti religiozan i ne piti alkohol, i ja to poštujem. drugo je prohibicija dakle automatski bilo kojem posjetiocu staviti rampu i eliminirati mu to da za svoje pare može u hotelu koji je platio kozumirati šta mu je volja

ja zaista ne vidim zašto prisustvo alkohola vrijeđa ijednog pravo vjernika, pa neće ga on piti svakako.
ja nisam pio alkohol 7 godina, i nije mi smetalo da sjedim gdje se alkohol pije i toči

dakle ja sam protiv zabrana i zatvorenosti, daj ljudima sve da mogu pa ćeš vidjeti ko je kakav.

a nemoj molim te da se bacamo statistikama šta je u svijetu prouzročilo više zla i nesreće, mislim da su religije i radikalna ljudska shvatanja istih daleko ispred svakog drugog zla na ovom svijetu po pitanju nesreće, smrti, stradanja i ostalih gluposti
DaysleepeR

#191 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by DaysleepeR »

smoki_choko wrote:sta fali ako se ne toci alkohol. jel se u svakoj rupi i mjestu u gradu mora tociti alkohol :roll:
alkohol sam pomenuo samo zato što sam vidio da je Bristol orjentiran na biznis

pošto sam 5 godina proveo po biznis seminarima i sastancima šitom evrope alkohol tu mora biti prisutan ili biznismeni dolaziti nece

to je tako
Imamopobjednika

#192 Re: Hotel Bristol Sarajevo

DaysleepeR wrote:sačekaj malo prijatelju, malo zatvoreno posmatraš svijet oko sebe
Hajde odgovoricu umjesto njega. :wink:
Mislim da ti posmatras svijet vrlo zatvoreno a ne on. Pazi, da li ti mozes shvatiti da je vjerniku muslimanu zabranjeno imati bilo kakav dodir sa alkoholom? Pogotovo tociti ga i konzumirati. Znaci vlasnik koji je prakticirajuci vjernik (a o tome je rijec u ovom slucaju) nece ni pod kojim uslovima tociti alkohol u objektu u kojem je on vlasnik. Ni radi cega ili koga.
jedno je biti religiozan i ne piti alkohol, i ja to poštujem. drugo je prohibicija dakle automatski bilo kojem posjetiocu staviti rampu i eliminirati mu to da za svoje pare može u hotelu koji je platio kozumirati šta mu je volja
Taj posjetilac ima pravo izbora jer ima na desetine, ako ne na stotine, hotela u gradu. Opet dupli arsini: znaci posjetilac ima pravo odlucivati sta ce sa svojim novcem a vlasnik/investitor ne? Posjetilac ima pravo izbora - moze otici u drugi hotel, vlasnik nema jer se tocenje alkohola kosi sa onom stvari koja je njemu najbitnija u zivotu. Isto kao sto ne mozes odlucivati sta ce ko konzumirati u svojoj kuci - ne mozes odlucivati ni sta ce neko konzumirati ili servirati u objektu ciji je on/ona vlasnik. To je sasvim jednostavno, zaista ne mogu vidjeti zasto se dize tolika frka oko svega toga.
Po tvojoj logici onda taj posjetilac moze da konzumira i drogu, dovoditi kurava - jer mu je cejf. Zasto u zemljama u kojima je prostitucija dozvoljena velika vecina hotela nema "svoje" prostitutke? Izabrali tako i niko im ne moze soliti pamet niti ih tjerati da uvedu par Moldavki u posao.
a nemoj molim te da se bacamo statistikama šta je u svijetu prouzročilo više zla i nesreće, mislim da su religije i radikalna ljudska shvatanja istih daleko ispred svakog drugog zla na ovom svijetu po pitanju nesreće, smrti, stradanja i ostalih gluposti
Sasvim druga tema.. Necemo o tome sada.
madnessa

#193 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by madnessa »

DaysleepeR wrote:...
ja zaista ne vidim zašto prisustvo alkohola vrijeđa ijednog pravo vjernika, pa neće ga on piti svakako.
ja nisam pio alkohol 7 godina, i nije mi smetalo da sjedim gdje se alkohol pije i toči
izvinjavam se na offtopicu, ali samo da te upoznam sa tim da je svaki posao vezan sa alkoholom u islamu zabranjen, a ne samo njegova konzumacija. ranije je receno da je, ako postoji sumnja da ce se od sljiva koje musliman prodaje praviti alkohol, strogo zabranjeno sljive prodati tom kupcu. tako da tvoja logika nema veze sa logikom i duhom islama.
smoki_choko

#194 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by smoki_choko »

DaysleepeR wrote:
smoki_choko wrote:sta fali ako se ne toci alkohol. jel se u svakoj rupi i mjestu u gradu mora tociti alkohol :roll:
alkohol sam pomenuo samo zato što sam vidio da je Bristol orjentiran na biznis

pošto sam 5 godina proveo po biznis seminarima i sastancima šitom evrope alkohol tu mora biti prisutan ili biznismeni dolaziti nece

to je tako
uvijek se nadje izuzetak, ako je takva politika neka je se drze a ne ako im opadne biznis onda da se nesto mijenja. nagore
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#195 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Toto »

Imamopobjednika wrote:
popajic wrote:Da se prijavim da sam jedan od onih koji TO ne podnose...ali, moram :mrgreen:
A zasto ne podnosim ?
Jer je Bristol gradski , a ne IZ hotel, a kao i svaki hotel namjenski je okrenut strancima.
I sad valja njima , kad naruce casu vina , tabiriti tu tvoju pricu da musliman ne smije ni sljive prodavati ako su za spravljanje alkohola :-)
Uzgred, JESTE alkohol stetan , ali nije uzrokovao ni blizu toliko smtrnih slucajeva koliko sukobi religija kroz citavu ljudsku istoriju.
O tempora , o mores :roll:
Dobro ti je neko rekao: Hotel Bristol nije gradski nego privatno vlasnistvo. To bi bilo isto kao da ti dodjes u moju kuci i meni pocnes naredjivati/zabranjivati da drzim alkohol. Znaci kada bi neko dosao tebi u kucu i zabranio ti da drzis alkohol i cugas - vristao bi o islamizaciji. Ali sasvim je normalno da ti nekome odredjujes da MORA tociti alkohol? Licemjerno do bola i dupli arsini - ali na to smo vec navikli.

I da li si svjestan kakvu si glupost izvalio pominjuci IZ u ovom kontekstu? Po tvom misljenju znaci ja kao privatnik ne smijem otvoriti kafic u kojem se nece tociti alkohol jer se kosi sa mojim licnim uvjerenjima a mora biti onako kako ti kazes? Nevjerovatno..

Shvatas li ti drug moj da je tvoj mentalni sklop i mentalni sklop jednog vehabije identican? I tvoj i njihovi pogledi na zivot su ograniceni k'o kutija sibica i ne postoji ama bas nikakva razlika.

Vrijeme ti je da se naviknes na ovakve objekte. Pored BBI-ja i Hotela Bristol, za par godina ces dobiti i jedan od najvecih trznih centara u regionu - Sarajevo City Centar, gdje se takodje nece sluziti alkohol. Tebi ako smeta, imas hiljadu i jedno mjesto gdje mozes cugati. Neces ti (niti bilo ko drugi) odredjivati pravila igre u ovom gradu i nametati nesto nekome.

Sto je najtuznije, ovo su sasvim normalne stvari bilo gdje na Zapadu. Problemi su jedino u glavama nasih kompleksasa koji se boje sta ce neko drugi reci o njima kada, pobogu, vide da se u par hotela (od njih desetina u gradu) ne toci alkohol.

Da se razumijemo - ja nemam nista protiv mjesta gdje se toci alkohol, naprotiv pijem k'o smuk :mrgreen: ali ljudi... budite realni. Sreca je u tome sto je sve manje glasova poput ovih, valjda ljudi dolaze pameti, putuju vise, itd.
ama pustite @popa ..
naviko cojek da po Sumskoj popovi drze hotele.. vlasnik cuveng bratunackog hotela, zvucnog imena Europa drzi zloglasni ratni pop ... nije cudo sto popadija drzi managment komapanije po Srpskoj, vec kako je srpski narod tako bogat da je pop mogo zaradit pare, za hotela, na svadbama i sahranama a nije Goran Bregovic...
ako ko svrne u bratunacku Europu nek mi pozdravi zemljaka konobara koji je izbjego iz okoline Capljine...
Imamopobjednika

#196 Re: Hotel Bristol Sarajevo

DaysleepeR wrote:dakle ja sam protiv zabrana i zatvorenosti, daj ljudima sve da mogu pa ćeš vidjeti ko je kakav.
Slazem se sa tobom, ali ja sam protiv drzavnih zabrana i zatvorenosti. Dakle da sutra drzava ili kanton odluce da se alkohol ne smije tociti javno - prvi bih ustao protiv toga. Ali isto tako bih ustao da ta ista drzava ili kanton - natjeraju vlasnike PRIVATNIH poslovnih objekata da toce alkohol. Svi se furaju na multikulturalnost, itd a jos uvijek je nekima (srecom u velikoj su manjini) problem sve sto nije u skladu sa zapadnom kulturom. A da ironija (i opet ti dupli arsini) bude veca - upravo ti koji se najvise busaju u prsa sa multikulturom su najglasniji protiv drugih pogleda na svijet. Drugim rijecima: hajmo zivjeti u multikulturalnom drustvu, ali neka sve bude onako kako ja hocu. E nece moci.
DaysleepeR

#197 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by DaysleepeR »

ja stvarno ne mogu da vjerujem u šta se ovaj grad pretvara, pa nije džamija nego hotel :D koji ne radi ako ne podilazi zahtjevima gostiju :D

majko draga :D :-)
Cholina_Lokica

#198 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Cholina_Lokica »

K'o da je problem kupiti alkohol i u sobi cugati
VenomousV

#199 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by VenomousV »

Cholina_Lokica wrote:K'o da je problem kupiti alkohol i u sobi cugati

to i ja kontam sve vrijeme... cak je i jeftinije...
DaysleepeR

#200 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by DaysleepeR »

madnessa wrote:
DaysleepeR wrote:...
izvinjavam se na offtopicu, ali samo da te upoznam sa tim da je svaki posao vezan sa alkoholom u islamu zabranjen, a ne samo njegova konzumacija. ranije je receno da je, ako postoji sumnja da ce se od sljiva koje musliman prodaje praviti alkohol, strogo zabranjeno sljive prodati tom kupcu. tako da tvoja logika nema veze sa logikom i duhom islama.
i ja se izvinjavam na offtopicu samo 5 kratkih pitanja za tebe:

1. klanjaš li svih 5 vakat namaza?
2. jesi li pokrivena?
3. Imaš li momka sa kojim konzumiraš fizičku vezu (polojubci, vodanje za ruku i sl.)
4. jesi li imala sex prije braka
5. čemu engleski nick sa šejtanskom aluzijom?

u prevodu, mojne tisra i moralizirat matere ti, pođi od sebe, a na kraju krajeva ne znaš s kim pričaš uopšte
Locked