Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gospoda Ministarka

#176 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

Michun wrote:
Mis mekinjas wrote::roll:
šta je vama lijepo u baletankama, i onim odurnim cipelama na špic. Ja bih onog ko je to izmislio, poslala u ludnicu, ne znam šta mi je ružnije... :roll:
udobnost mi nije dovoljan razlog, ima cipela sa petama od 12cm, koje su udobne... :)
uh pa ne mozes tako...o ukusima se ne raspravlja :)
baletanke su jakooo bolne, barem meni, jer su preravne. ja doduse kupila onaj neki gel za petu u dr. schoolu pa ubacim u baletanke. inace stupam kad hodam pa me ledja zabole ako sam u preravnom.
a koje su odurne cipele na spic?
za mene nema nista ljepse od klasicne salonke kao recimo louboutin sto pravi.

I baletanke su jakoo prakticne.
A sad, lahko je pljuvati po tim spicastim sad kad su izasle iz mode.
Mis mekinjas

#177 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

Michun wrote:
šta je vama lijepo u baletankama, i onim odurnim cipelama na špic. Ja bih onog ko je to izmislio, poslala u ludnicu, ne znam šta mi je ružnije... :roll:
udobnost mi nije dovoljan razlog, ima cipela sa petama od 12cm, koje su udobne... :)
baletanke su jakooo bolne, barem meni, jer su preravne. ja doduse kupila onaj neki gel za petu u dr. schoolu pa ubacim u baletanke. inace stupam kad hodam pa me ledja zabole ako sam u preravnom.
pa meni je sve na špic ružno, ali Louboutin nema samo kritični špic salonke, i meni je dobar, ali recimo ovakav:
Image
i ovakav Image

ali ovo:
Image

pa i od njega, odiše neudobnošću.... :roll: , a i ružno je...., ali u pravu si, o ukusu se ne priča, iako kad vidim danas špic na ženi, ona sa stilom mi pada u očima... :roll: , kriva sam, ali šta, priznajem...
Better Man

#178 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

Nema ni jedne cipele sa petom od 8 cm da je udobna, a ne od 12 cm.
Michun

#179 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Gospoda Ministarka wrote:
Michun wrote:

I baletanke su jakoo prakticne.
A sad, lahko je pljuvati po tim spicastim sad kad su izasle iz mode.
bogme klasicna salonka nije i nikad nece...evo sam neki dan naguljivala u nine west jedne spicaste sa snalom, kao neki animal print al skroz tamni. divne, damske.
Michun

#180 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote: pa meni je sve na špic ružno, ali Louboutin nema samo kritični špic salonke, i meni je dobar, ali recimo ovakav:
ne znam koliko ti imas godina...ali moda se mijenja iz sezone u sezonu.
ja se prije 5 god nisam mogla zamisliti u uskim farmerkama ili u ne daj boze helankama koje su me podsjecale na '80. sad su mi uglavnom hlace uske i imam 5 pari helanki odn. onih debelih hlaca. a da ti ne kazem da prije 5 god nisam mogla zamisliti da uguram hlace u cizme.
sto se tice obuce...sad je manje vise sve moderno. i ravno i peta i spic i zaobljeno. u italiji prosle god sam vidjela koliko okruglih cipela sa petom (kupila 3 para) toliko i salonki sa spicom. tako da...necu reci da nisi u pravu ali za 10ak ili manje god cemo opet sve u spic.
♥ Julianna ♥

#181 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ništa elegantnije na nozi od ovakvih cipela nema ala ove labutinke.
Ja volim samo malo blaži tzv. bademasti vrh i to samo ovakve jednostavne salonke i za posla i za izlaske. To je nešto bezvremeno i uvijek će biti u modi :)
Pri tom mislim na sve modele bez platforme, koja mi opasno ide na živce jer više nema normalne cipele za kupiti!
♥ Julianna ♥

#182 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Za ovakve i ove boje bi bubreg prodala :D

Image
♥ Julianna ♥

#183 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Image
Michun

#184 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

♥ Julianna ♥ wrote:Ništa elegantnije na nozi od ovakvih cipela nema ala ove labutinke.
Ja volim samo malo blaži tzv. bademasti vrh i to samo ovakve jednostavne salonke i za posla i za izlaske. To je nešto bezvremeno i uvijek će biti u modi :)
Pri tom mislim na sve modele bez platforme, koja mi opasno ide na živce jer više nema normalne cipele za kupiti!
Mogu li da ovu platformku potvrdim! Jako me nervira jer se ne savija a to je za nogu veoma bolno.
♥ Julianna ♥

#185 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Jedina prednost tih platformi je što su više pete donekle udobnije, ali sad se ide u krajnost do te mjere da nema normalne cipele u ponudi, a ako ih obučem na posao i još na suknju, e onda je ipak malo prevulgarno.

Evo još jednih, bolesnik sam za ovim bojama

Image
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#186 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

evo mojih novih pichilica :D

Image
Nadinka

#187 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

♥ Julianna ♥ wrote:Jedina prednost tih platformi je što su više pete donekle udobnije, ali sad se ide u krajnost do te mjere da nema normalne cipele u ponudi, a ako ih obučem na posao i još na suknju, e onda je ipak malo prevulgarno.

Evo još jednih, bolesnik sam za ovim bojama

Image
Ja sam ti ista, ove su savrsene, ma zato ne mogu da prezalim one mango koje su bile u ovoj boji pa cak i obliku, samo ne lakane, ali savrsena puderasto prljavo roza :)
a imas u tifaniju-h&M kopiju ovakvih cipela s malo platforme ugradjene icni mi se, pa provjeri
♥ Julianna ♥

#188 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Skontala sam ja da imamo sličan ukus :)
Pogledaću, hvala za info.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#189 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

ima na piku :D

pokusavam da ti posaljem link,ali ne mogu otvoriti.

(ja sam ih nabavila od kolegice kojoj su male :D , ona ih preko pika uzela )
Last edited by ALexis on 25/02/2011 10:59, edited 1 time in total.
Nadinka

#190 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Po meni ima divnih cipelica i na spic i zaoobljenih i s visokom petom i punom petom i baletanki, bas volim raznoliku obucu i uopste nisma iskljuciva.
Recimo ovakve spic ravne cipelice ce po meni uvijek biti klasika:
Image
Nadinka

#191 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

ovako malo neobicne su mi preslatke:
Image
Nadinka

#192 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

ove u svim bojama :)
Image

Image
Nadinka

#193 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

baletankice:
Image

Image

Image
Mis mekinjas

#194 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

Better Man wrote:

kako ti znaš? :shock:
moje su sve 10-12cm, i udobne su. :)
♥ Julianna ♥

#195 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

Pa sad Mišu možemo se mi lagat koliko hoćemo al u dubini duše znamo da nisu hahahahaha :-D
Better Man

#196 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

Michun wrote:
Mis mekinjas wrote: pa meni je sve na špic ružno, ali Louboutin nema samo kritični špic salonke, i meni je dobar, ali recimo ovakav:
ja se prije 5 god nisam mogla zamisliti u uskim farmerkama ili u ne daj boze helankama koje su me podsjecale na '80. sad su mi uglavnom hlace uske i imam 5 pari helanki odn. onih debelih hlaca. a da ti ne kazem da prije 5 god nisam mogla zamisliti da uguram hlace u cizme.
sto se tice obuce...sad je manje vise sve moderno. i ravno i peta i spic i zaobljeno. u italiji prosle god sam vidjela koliko okruglih cipela sa petom (kupila 3 para) toliko i salonki sa spicom. tako da...necu reci da nisi u pravu ali za 10ak ili manje god cemo opet sve u spic.
Samo budale slijepo prate modu i nose ono što im razni prodavači i prodavačice magle serviraju. Sve priče oko toga šta je moderno ove sezone, a šta nije je čista glupost za naivne budale od kojih se želi izmusti novac. Treba da nosite ono što se vama sviđa, a ne šta vam savjetuju modni kritičari i okolina. Kupite neke dobre ciple iskrcate veliku cifru (ako želite kvalitet) i dođu vam iduće sezone navedeni ublehaši i kažu te cipele nisu više u modi, već neke druge i vi sad trebate te u kantu za smeće i kupiti te druge koje su u modi. Ja imam svoj stil koji se sastoji u tome da nikog ne kopiram i da nosim ono što se meni sviđa i naravno uvijek gledam kad kupujem da kupim odgovarajuću veličinu. Kupiti cipele ili bilo koji drugi komad garderobe za broj manji ili veći samo zato što mi se svidja je čisti idiotizam. Dakle budite samo svoji i orginalni i ne kopirajte nikog.
Better Man

#197 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

Mis mekinjas wrote:
Better Man wrote:

kako ti znaš? :shock:
moje su sve 10-12cm, i udobne su. :)
To ti misliš, odnosno podsvjesno sebe ubjeđuješ da jesu, a nisu. Ne treba biti veliki mudrac da bi se moglo skontati da takve cipekle ne mogu ni pod razno biti udobne. Zapitaj se koliko su opterečena tvoja stopala, odnosno drugi djelovi tjela koji moraju da trpe tih 10-12 cm. Eno Victorija Beckham ne nosi cipelu koja ima manju petu od 10 cm, pa su joj stopala potpuno stradala i treba izvršiti operaciju istih da bih vratila koliko toliko u normalno stanje.
Mis mekinjas

#198 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

Michun wrote:
pa godina, 31. ali špic nikada nisam nosila. Ružno mi, uzalud :roll: .....
Mis mekinjas

#199 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

Better Man wrote:
To ti misliš, odnosno podsvjesno sebe ubjeđuješ da jesu, a nisu. Ne treba biti veliki mudrac da bi se moglo skontati da takve cipekle ne mogu ni pod razno biti udobne. Zapitaj se koliko su opterečena tvoja stopala, odnosno drugi djelovi tjela koji moraju da trpe tih 10-12 cm. Eno Victorija Beckham ne nosi cipelu koja ima manju petu od 10 cm, pa su joj stopala potpuno stradala i treba izvršiti operaciju istih da bih vratila koliko toliko u normalno stanje.
pa ti recimo ne znaš da je bitna pozicija pete, na peti na stopalu, ako je cipela napravljena, tako da joj je peta, na rubu tvoje pete, umireš od bola, ali ako je na sredini pete, udobna je... :wink: , kako god to tebi zvučalo nelogično. :) :D :D
Altheda

#200 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Because i Ministarka, one bež koštaju 109 KM.
Djevojku potražite na Facebooku - Shopingoholicarka On Line Kupovina (to je naziv grupe), tamo vam piše kako se odjeća i obuća od nje kupuje. ;-)
Post Reply