Evo mene, sa problema na problem!

Ovako...
Prvo neki uvod, koristio sam farbu na bazi ulja, jer mi je tako savjetovao prodavač, kao postoji šansa da mi Nitro "podigne" raniju farbu, a htio sam njega uzeti. Prije farbanja sam sve super pripremio što se tiče obrade...
Sad problem koji se javio sa tim mjehurićima i nije mi više toliki problem, kako se suši super izgleda, te tačkice su zanemarive, to kažem iako sam u neku ruku teški perfekcionista!
Uzmem drugi valjak za drugi štok, kontam da nije do tog, ovaj ranije je bio spužvati a uzmem sad - pa kako da ga nazovem - "dlakavi"!

I tu nastaje novi problem! Vidio sam ovdje savjet od Dangube i ljepljivom trakom oslobodio dlačice sa valjka... na početku mi sve djelovalo super, nema mjehurića, ali kad sam pogledao na mjesta gdje sam već prešao farbom, nakon što se malo ujednačila, vidim dlačica hiljadu! I sad ne znam šta da radim, tu bi mi trebao savjet, mogu li kad se lijepo osuši prešmirglati gdje su dlačice izražene te ponovo farbati?
Na kraju sam za druga dva štoka uzeo opet stari valjak, prefarbao i mogu reći da oni super sad za sad izgledaju, za divno čudo mjehurića/tačkica nije bilo! Hvala na dosadašnjim savjetima.