Ako je tačno onda je žalosno

Post Reply
chelsea999

#176 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:
uroborus wrote:
plain vanilla wrote:
Prvo, ja ti nisam sestra :oops:
drugo, probem izbora hrvatskog clana predsjednistva se ne rjesava potpisivanjem peticije nego izmjenama zakona
trece, sumnjam da bi Abdicka bila ista gora od Bakira Izetbegovica
cetvrto, ja nisam glasala za Zeljka Komsica, tj uopste za clana predsjednistva, ali Komsica smatram za svog predstavnika u predsjednistvu :bih: :bih:

i peto, ne i manje vazno, dabogda i ostala dva clana bili kao Komsic, ma kako se zvali i iz koje stranke dolazili
E, vidiš, postoji velika večina Hrvata koja Komšića ne smatra svojim predstavnikom, jer njemu nisu dali svoj glas, a pri tome uopšte nije apstinirala od izbora kao ti, pa sa te strane se i smiju osjećati pokradenim na izborima.
Ukratko, ti nisi ni kurcem makla pa su ti se poklopile zvijezde u Presjedništvu, dok je velika većina Hrvata đuture krenula na izbore...i na kraju ništa! :roll:
Nisam znao da je "velika većina" 50%. Još kada se uzme da je 50% od te "velike većine" glasalo protiv stožernika, onda se dobije da je ustvari velika većina 25% populacije hrvatskog naroda. Naravno, ostavljam mogućnost da je stožerna matematika drugačija od ove koja je poznata vaskolikom pučanstvu. Na kraju, dolazimo do zaključka da je stožerna matematika jedina legitimna, te da je ova druga ugrožava i majorizira na svakom koraku. Da se mene pita raspisao bih peticiju za ukidanje "obične" matematike.

Stvarno mislis da neko, osim HDZ-ova ( na stranu emocije ) moze predstavljati , odn. imati legitiman mandat Hrvata u BiH??
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#177 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

uroborus wrote:
plain vanilla wrote:
Prvo, ja ti nisam sestra :oops:
drugo, probem izbora hrvatskog clana predsjednistva se ne rjesava potpisivanjem peticije nego izmjenama zakona
trece, sumnjam da bi Abdicka bila ista gora od Bakira Izetbegovica
cetvrto, ja nisam glasala za Zeljka Komsica, tj uopste za clana predsjednistva, ali Komsica smatram za svog predstavnika u predsjednistvu :bih: :bih:

i peto, ne i manje vazno, dabogda i ostala dva clana bili kao Komsic, ma kako se zvali i iz koje stranke dolazili
E, vidiš, postoji velika večina Hrvata koja Komšića ne smatra svojim predstavnikom, jer njemu nisu dali svoj glas, a pri tome uopšte nije apstinirala od izbora kao ti, pa sa te strane se i smiju osjećati pokradenim na izborima.
Ukratko, ti nisi ni kurcem makla pa su ti se poklopile zvijezde u Presjedništvu, dok je velika većina Hrvata đuture krenula na izbore...i na kraju ništa! :roll:
Pazi ti malo na rjecnik :oops:

Zato necu apstinirati od peticije, potpisat cu je

Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
pemanapemani

#178 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

Stvarno mislis da neko, osim HDZ-ova ( na stranu emocije ) moze predstavljati , odn. imati legitiman mandat Hrvata u BiH??[/quote]

U glavama stožernika ne može, a po mom mišljenju i po slovu Izbornog zakon može. Dok je HDZ godinama iskorištavao manjkavosti istog zakona, to je bilo OK. Kada drugi to isto rade, s tim da predlože da se u budućnosti Zakon radikalno promijeni, e onda je to majorizacija i ugroženost.
chelsea999

#179 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:
chelsea999 wrote:Kavih gluposti se nacitah...

Peticija je protiv toga da Hrvate u BiH ne zastupaju oni koji su dobili glasove Bosnjaka, oni trebaju zastupati Bosnjake. Peticija je da Hrvate iz BiH zastupaju oni koje su Hrvati iz BiH ogromnom vecinom izabrali. Ako su izabrali lose nek sami pate!

Peticija je da se prestane sa preglasavanjem kao npr. sa zakonom o borackim naknadama koje su izmislili i sastavili SDA i Stranka za BiH kako bi dobila njihove glasove 2006., iako im je ministar financija ( iz HDZ-a ) govorio da je to nemoguce isplatiti jer nema para. Pa smo vidjeli sta je bilo prosle godine. Pa se i dodatno zaduzili. A vidjeli smo "invalide" na djelu.

Peticija je i zato da barem jedna drzavna skola u Sarajevu, GLAVNOM GRADU DRZAVE, kao vjeronauk ima katolicki ili pravoslavni vjeronauk, ili , uz bosanski da ima i hrvatski jezik pa da se barem malo pribilizi cesto spominjanoj skoli u Stocu, koja btw. omogucava svoj djeci da se skoluju na svom maternjem jeziku. Jer, sramota je da glavni grad nema niti jedne skole sa katolickim ili pravoslavnim vjeronaukom. Ili hrvatskim ili srpskim jezikom koji su ravnopravni sa bosanskim...
Ne govoriš istinu vezano za škole, jezik i vjeronauk. Ne mislim na raznorazne religijske školske centre. Ti i dalje živi u zabludi, te hvali školu u kojoj je bivši direktor i profesor diler, i to po vlastitom priznanju.

Mislis da ne govorim istinu? Ima neka skola u Sarajevu sa katilickim vjeronaukom? Osim KŠC-a i ona na Stupu...

Skola nije idealna, cak stavise losa je, ali je idealnija i od bilo koje jednonacionalne skole u Sarajevu, zap. Mostaru, ist. Mostaru, Tuzli... Zaboga, u Sarajevu je zena iz vrtica istjerala Djed mraza i to je bio odraz vecinske politicke volje Bosnjaka cim je takvo stanje trajalo cijeli mandat.

Bivsi direktor i profesor ce u zatvor. Zbog toga ne treba kuditi skolu. Po tom sablonu mozemo kuditi npr. dzamiju u Gluhoj Bukovici jer je imam pedofil ili neku crkvu negdje jer je fratar pedofil...
chelsea999

#180 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote: U glavama stožernika ne može, a po mom mišljenju i po slovu Izbornog zakon može. Dok je HDZ godinama iskorištavao manjkavosti istog zakona, to je bilo OK. Kada drugi to isto rade, s tim da predlože da se u budućnosti Zakon radikalno promijeni, e onda je to majorizacija i ugroženost.

Znaci zakon je manjkav i na stetu nekoga, s tim se mozemo sloziti valjda.

Ti fakticki ovim gornjim postom pobijas ono sto si napisao u prethodnom, spominjuci neke cifre 50 % , 25 %. Znaci Zakon je kriv a ne matematika.

A ko je garant da bi se Zakon radikalno promijenio kad bi u Parlamentu i Domu naroda sjedili ogromnom vecinom osobe koje su izabrali Bosnjaci?

Ja, kad mi nesto odgovara, to ne mijenjam. Zasto bi mijenjao...
pemanapemani

#181 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

uroborus wrote:
pemanapemani wrote:
Nisam znao da je "velika većina" 50%. Još kada se uzme da je 50% od te "velike većine" glasalo protiv stožernika, onda se dobije da je ustvari velika većina 25% populacije hrvatskog naroda. Naravno, ostavljam mogućnost da je stožerna matematika drugačija od ove koja je poznata vaskolikom pučanstvu. Na kraju, dolazimo do zaključka da je stožerna matematika jedina legitimna, te da je ova druga ugrožava i majorizira na svakom koraku. Da se mene pita raspisao bih peticiju za ukidanje "obične" matematike.
Nije ovdje problem u "običnoj matematici", već u običnoj logici. Niti može biti predstavnik Hrvata neko ko je dobio 90% glasova Bošnjaka, niti se, sa druge strane, stranka koja je na zadnjim izborima pokupila glasove razočarani birača SBiH, kao i velikim dijelom SDA, nazvati-MULTIETNIČKOM! Nema tu ništa "multietničko", ni pod razno! :-)
A što ta "nemultietnička" stranka u glavnom gradu, na razini FBiH, te na nivou BiH ima predstavnike koji predstavljaju nacionalnu sliku iz 1991., to nema veze. Ne kontam kako se nekoga može optuživati da nije multietničan, kada ima članstvo i predsjedništvo sastavljeno od pripadnika različitih naroda.
Jebi ga, pardoniram, uvijek zaboravim da oni koji nisu ljubitelji stožernika i spodobe koja negira genocid, ustvari nisu legitimni i legalni.
Alfons Kauders

#182 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Alfons Kauders »

chelsea999 wrote: Mislis da ne govorim istinu? Ima neka skola u Sarajevu sa katilickim vjeronaukom? Osim KŠC-a i ona na Stupu...

Skola nije idealna, cak stavise losa je, ali je idealnija i od bilo koje jednonacionalne skole u Sarajevu, zap. Mostaru, ist. Mostaru, Tuzli... Zaboga, u Sarajevu je zena iz vrtica istjerala Djed mraza i to je bio odraz vecinske politicke volje Bosnjaka cim je takvo stanje trajalo cijeli mandat.

Bivsi direktor i profesor ce u zatvor. Zbog toga ne treba kuditi skolu. Po tom sablonu mozemo kuditi npr. dzamiju u Gluhoj Bukovici jer je imam pedofil ili neku crkvu negdje jer je fratar pedofil...
Hm, kako da ovo kazem...

Ah da, jebem ja vjeronauku i kretene koji su je uopste uveli u javne skole.
Kada upisujete dijete u školu, jedno od prvih pitanja s kojim se susrećete je da li će ono pohađati nastavu vjeronauke. Ako kažete "Ne", suočavate se s mogućnošću njegove izolacije od druge djece, a ako kažete "Da", možda ste pristali na ideološku manipulaciju njime. I to takvu koja ga je spremna poslati u rat. To nam pokazuje i analiza udžbenika nacionalne grupe predmeta, koju je 2007. proveo Fond otvoreno društvo.

Unutrašnji i vanjski nasrtaji starosjedilaca

U islamskoj vjeronauci za osmi razred stoji: "Bosanskohercegovački muslimani su starosjedioci ove zemlje. Oni su oduvijek živjeli na ovim prostorima i stoljećima nepokolebljivo branili BiH od vanjskih nasrtaja i unutrašnjih pokušaja njenog razaranja." (Sulejmanović i Kapetanović, El Kalem, Sarajevo, 2005).

Zatim: "U našoj ponosnoj domovini Bosni i Hercegovini je bilo mnogo boraca koji su vlastitim životom potvrdili veličinu i istinitost svoga šehadeta. I danas su Bošnjaci spremni na tu potvrdu šehadeta, ako zatreba, braniti Vjeru i Domovinu." (Vjeronauka za 7. razred osnovne škole, Omerdić i Kalajdžisalihović, El Kalem, Sarajevo, 2005).

Stradanje Jevreja: Božiji gnjev kažnjava prestupnike

U pravoslavnoj vjeronauci jedan od ilustrativnijih primjera je borba za Kosovo: "Kosovska etika, izražena u narodnim pjesmama, smatra se i danas najvišim dometom moralne svijesti jednog naroda, utkane u bol za izgubljenom državom koju treba vaskrsnuti oslobađanjem Kosova i svih srpskih zemalja..." (Pravoslavna vjeronauka za 7. razred osnovne škole, N. Pajić, Katihetski odbor, Banja Luka, 2005).

Stradanje Jevreja smatra se opravdanim: "Dok se hrišćanska crkva širila i jačala, crni oblaci Božijega gnjeva skupljali su se nad prestupnim jevrejskim narodom. Proročanstvo Spasiteljevo, da od Jerusalima i hrama neće ostati ni kamen na kamenu, ispunilo se doslovce." (Pravoslavna vjeronauka za 6. razred osnovne škole, N. Mojsilović, Katihetski odbor, Banja Luka, 2005).

Svi imaju jednako pravo na našu vjeru!

U katoličkoj vjeronauci pokrštavanje očigledno nije nimalo nasilan proces, nego poželjan: "Prihvaćanjem kršćanstva, doseljenici, zajedno s preostalim starosjediocima izgrađuju novu Europu, utemeljenu na antičkoj i kršćanskoj kulturi. Među novopridošlim narodima nalaze se i Hrvati, koji se pokrštenjem uključuju u zajednicu europskih kršćanskih naroda." (Odvažni svjedoci, vjeronaučni udžbenik za II razred srednje škole, Gadža, Milanović, Paloš i Vuletić, Katehetski salezijanski centar, Zagreb-Sarajevo, 2004).

Alojzije Stepinac, sudionik ustaških zločina, za katoličku vjeronauku je "branitelj čovjekova dostojanstva": "Poznate su njegove riječi izrečene 1942: 'Svaki narod i rasa, kako se odrazuje danas na zemlji, imade pravo na život dostojan čovjeka. Svi oni bez razlike, bili pripadnici ciganske rase ili koje druge, bili Crnci ili Evropejci, bili omraženi Židovi ili ponosni Arijci, imadu jednako pravo da govore: Oče naš, koji jesi na nebesima'." (Mt 6,9) (Ja sam put, vjeronaučni udžbenik za 5. razred osnovne škole. R. Razum, Kršćanska sadašnjost, Zagreb-Sarajevo, 2004).

A šta ako neće to da govore? Pokazali su logori. Dakle, slati dijete na vjeronauku ne znači samo naučiti ga da Boga voli, već, vrlo lako, i da ljude mrzi.
Bitno je usmjeriti djecu na "pravi" put...
Učenici osnovnih škola iz BiH imaju najlošije rezultate u Europi kada je u pitanju primjena znanja i sposobnosti stečenih tokom školovanja iz matematike, fizike, hemije, biologije i geografije, rezultati su Sekundarne analize međunarodne studije TIMSS 2007 za BiH, koju je provela Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH.

Direktor Agencije Alisa Ibraković rekla je da je mnogo faktora koji utiču na postignuti nivo znanja učenika od kojih su najbitniji, naprimjer, da đaci vrlo malo vremena provode na izradi domaćih zadataka, rijetko rade eksperimente, slabo su motivisani, a nedovoljna su i ulaganja u opremljenost školskih laboratorija i kabineta, pišu “Nezavisne novine”.
A to sto ce ostati glupi i nepismeni i nije problem.
Co0l

#183 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

chelsea999 wrote:
Mislis da ne govorim istinu? Ima neka skola u Sarajevu sa katilickim vjeronaukom? Osim KŠC-a i ona na Stupu...

Ma ima katolicke vjeronauke u sarajevskim skolama isto onoliko koliko ima islamske i pravoslavne.Sta ti tu nije jasno?
Mozda ti nije jasno da je ovo sekularna drzava u kojoj ne vaze vjerski zakoni i u kojoj skole nisu mjesto vjerskoj indoktrinaciji djece.Ako ti zelis da ti dijete uci vjeronauku upisi ga u vjerske skole i zdravo,toga ima i u Sarajevu.
Ista ta Arzija koja je bila zabranila Djeda Mraza je i otjerana i to nije bio odraz vecinske politicke volje Bosnjaka jer i tad kad se to desilo roditelji su protesvovali i bunili se protiv takve odluke ali nisu mogli da je sve do sad otjeraju.A nesto ne cuh da se roditelji po Zapadnom Mostaru bune sto im djeca u vrticima ne mogu da jedu halal hranu :-) :-)
vivaldi

#184 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Hm, kako da ovo kazem...

Ah da, jebem ja vjeronauku i kretene koji su je uopste uveli u javne skole.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ti si bog (malim slovom) :lol: :lol: :lol:
pemanapemani

#185 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

chelsea999 wrote:
pemanapemani wrote: U glavama stožernika ne može, a po mom mišljenju i po slovu Izbornog zakon može. Dok je HDZ godinama iskorištavao manjkavosti istog zakona, to je bilo OK. Kada drugi to isto rade, s tim da predlože da se u budućnosti Zakon radikalno promijeni, e onda je to majorizacija i ugroženost.

Ti fakticki ovim gornjim postom pobijas ono sto si napisao u prethodnom, spominjuci neke cifre 50 % , 25 %. Znaci Zakon je kriv a ne matematika.

A ko je garant da bi se Zakon radikalno promijenio kad bi u Parlamentu i Domu naroda sjedili ogromnom vecinom osobe koje su izabrali Bosnjaci?

Ne shvatam kako pobijam sam sebe, ali hajde, valjda ne kontam stožernu matematiku.
Da, Zakon je manjkav i HDZ ga nikad u ovih 15 godina nije pokušao promijeniti. S druge strane, SDP bez dana vladavine daje prijedlog da se zakon izmjeni. Sad, ko radi na štetu Hrvata procjeni sam, iako već znam tvoj odgovor.
zambaklija

#186 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zambaklija »

ti što su potpisali,to su sužnji fikreta abdića :x
plain vanilla

#187 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

zambaklija wrote:ti što su potpisali,to su sužnji fikreta abdića :x
zasto Fahrini ne bi potpisali?
ili poletarci tri Senada?
chelsea999

#188 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

Co0l wrote:
chelsea999 wrote:

Ma ima katolicke vjeronauke u sarajevskim skolama isto onoliko koliko ima islamske i pravoslavne.Sta ti tu nije jasno?
Mozda ti nije jasno da je ovo sekularna drzava u kojoj ne vaze vjerski zakoni i u kojoj skole nisu mjesto vjerskoj indoktrinaciji djece.Ako ti zelis da ti dijete uci vjeronauku upisi ga u vjerske skole i zdravo,toga ima i u Sarajevu.
Ista ta Arzija koja je bila zabranila Djeda Mraza je i otjerana i to nije bio odraz vecinske politicke volje Bosnjaka jer i tad kad se to desilo roditelji su protesvovali i bunili se protiv takve odluke ali nisu mogli da je sve do sad otjeraju.A nesto ne cuh da se roditelji po Zapadnom Mostaru bune sto im djeca u vrticima ne mogu da jedu halal hranu :-) :-)

Daj uozbilji se..

U kojoj to sekularnoj drzavi u 100 % drzavnih skola glavnog grada se kao vjeronauk uci Islam i Fatiha na bosanskom. Arzija potjerana prosle sedmice, poslije par godina vladanja vrticima.

Jedino ispravno sto si naveo je da se vjeronauk ne uci u skolama. Uci se u crkvama, dzamijama i u kuci!
mesihtrko

#189 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by mesihtrko »

Evo jedan od pravih razloga za peticiju

Predsjednik Kluba zastupnika HSS-a u federalnom Parlamentu Ante Čolak u izjavi za --- NO LINKS --- kaže da razlog krize u Vladi Federacije sasvim sigurno nije koridor 5-c, već imenovanja. "Ovdje ne mislim samo na HT Mostar. Naime, kod imenovanja člana federalne Komisije za električnu energiju gdje predsjednica i dopredsjednik odbijaju dati suglasnost i ne navodeći razlog krše zakon o imenovanjima.

Gospodin Šimunović, koji je i osnivač Komisije koja je najjača u regiji što se tiče električne energije, je prošao sve procedure".

Čolak ističe da Šimunović mnogima ne odgovara jer imaju druge planove vezano za Elektroprivredu BiH I EP HZHB.

"Tu je prije svega interes u trgovanju strujom, jer regulator sve više uvodi implementaciju ugovora o evropskoj energetskoj zajednici što određenim ljudima ne odgovara, kao što ne odgovar ni njihovim trgovcima strujom. Uzgred da kažem kandidatkinja koja se želi postaviti na čelo Komisije je ujedno rodica federalnog dopremijera Vjekoslava Bevande. Koridor 5-c je samo jedna vještačka magla", kaže Čolak.

i tako to ,možda i ovaj Ante nije legalan legitimitet
pemanapemani

#190 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

Čovjek ti napiše da u Sarajevu nema vjeronauke u školama, a ti i dalje po svom. Mislim da te majorizira i vrši otimačinu legitimiteta.
klixober

#191 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by klixober »

plain vanilla wrote:
zambaklija wrote:ti što su potpisali,to su sužnji fikreta abdića :x
zasto Fahrini ne bi potpisali?
ili poletarci tri Senada?
3S su garant potpisali.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#192 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by PipiDugaDevetka »

plain vanilla wrote: Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Trebalo bi barem tri tisuće bošnjačkih potpisa na svakom mjestu potpisivanja.
I ja ću potpisati sutra, na povratku iz DIP-a na Koševu. Ćirilicom.

Imam osjećaj da će organizatori ponovo shvatiti da je Vedran Puljić bio Hrvat!
Co0l

#193 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

chelsea999 wrote:
Co0l wrote:
chelsea999 wrote:

Daj uozbilji se..

U kojoj to sekularnoj drzavi u 100 % drzavnih skola glavnog grada se kao vjeronauk uci Islam i Fatiha na bosanskom. Arzija potjerana prosle sedmice, poslije par godina vladanja vrticima.

Jedino ispravno sto si naveo je da se vjeronauk ne uci u skolama. Uci se u crkvama, dzamijama i u kuci!
Vjeronauk je izborni predmet i nije obaveza i u skolama ga biraju po zeljama.Koliko ima zainteresovanih za islamsku vjeronauku toliko se i predaje.S obzirom da je rijec o izbornom predmetu tesko je ocekivati da bosnjacka djeca uce katolicki vjeronauk.Sto ne znaci da je djeci koja to zele uskraceno pravo na katolicki vjeronauk.Prica o nekih 100% drzavnih skola je cisto pretjerivanje.
Sto se tice Arzije-kad protjerate svoje jezuite nakon decenija vladanja po svojim skolama koje namecu djeci raspela po ucionicama onda ces imati moralno pravo da o tome raspravljas.Jer Arzija je otjerana,jezuiti nisu nit ima ikakvih izgleda da u skorijoj buducnosti budu.
I kad kazes da se vjeronauk ne uci u skolama nego u crkvama ne kontam kuknjavu za katolickim vjeronaukom u skoli.
plain vanilla

#194 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

PipiDugaDevetka wrote:
plain vanilla wrote: Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Trebalo bi barem tri tisuće bošnjačkih potpisa na svakom mjestu potpisivanja.
I ja ću potpisati sutra, na povratku iz DIP-a na Koševu. Ćirilicom.

Imam osjećaj da će organizatori ponovo shvatiti da je Vedran Puljić bio Hrvat!
Mislim da se od sutra potpisuje i u Tuzli
i ja cu potpisati, cirilicom, naravno

Pa da vidimo hoce li se pobuniti protiv majorizacije peticije ili sta ce biti :dance:

A tri Senada trebaju potpisati, pa oni samo o tome i pricaju :-)
chelsea999

#195 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:
chelsea999 wrote:

Ne shvatam kako pobijam sam sebe, ali hajde, valjda ne kontam stožernu matematiku.
Da, Zakon je manjkav i HDZ ga nikad u ovih 15 godina nije pokušao promijeniti. S druge strane, SDP bez dana vladavine daje prijedlog da se zakon izmjeni. Sad, ko radi na štetu Hrvata procjeni sam, iako već znam tvoj odgovor.

Znaci SDP dao prijedlog. Isti SDP koji je par mjeseci prije brutalno, nefer i bezobrazno iskoristio brojcanu nadmoc i superiornost jednih a inferiornost drugih. Koji je ujedinio dva HDZ-a ( svaka cast ! ) i koji, uz HSP ( ultra desnicare)i Lijanovice ( sa Covicem u paketu trebali u zatvor ),JEDINI, pazi JEDINI, misle da oni trebaju da predstavljaju i Hrvate iako ovi ne mogu da ih smisle! Sve ostale ozbiljnije politicke opcije smataraju drugacije. Pa i novinari, na jednoj strani FTV na drugoj svi ostali.

SDP je predozio izmjenu tek kada je vidio koliko se zagovnalo.

Samo jedno pitanje: da li smatras da bi funkcionalnija drzava bila da su izbore dobili Raguz, Tihic i recimo Ivanic,?

Ovo pitam cisto informativno. Nikakve veze sa HDZ-ovima nemam niti zelim imati.Nikada nisu bili moja politicka opcija i nece ni biti..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#196 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by PipiDugaDevetka »

plain vanilla wrote: Zato necu apstinirati od peticije, potpisat cu je

Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
U ime žrtve Vedrana Puljića, Hrvata koji se usudio biti član ''Hordi zla'' i navijati za FK Sarajevo, potpisujem i ja sutra!
zemo_online

#197 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zemo_online »

kako hdz nije tvoja politicka opcija kada ih hvalis na racun sdp-a i kada bi ,po tebi, trebali u vlast?
pemanapemani

#198 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

[

Znaci SDP dao prijedlog. Isti SDP koji je par mjeseci prije brutalno, nefer i bezobrazno iskoristio brojcanu nadmoc i superiornost jednih a inferiornost drugih. Koji je ujedinio dva HDZ-a ( svaka cast ! ) i koji, uz HSP ( ultra desnicare)i Lijanovice ( sa Covicem u paketu trebali u zatvor ),JEDINI, pazi JEDINI, misle da oni trebaju da predstavljaju i Hrvate iako ovi ne mogu da ih smisle! Sve ostale ozbiljnije politicke opcije smataraju drugacije. Pa i novinari, na jednoj strani FTV na drugoj svi ostali.

SDP je predozio izmjenu tek kada je vidio koliko se zagovnalo.

Samo jedno pitanje: da li smatras da bi funkcionalnija drzava bila da su izbore dobili Raguz, Tihic i recimo Ivanic,?

Ovo pitam cisto informativno. Nikakve veze sa HDZ-ovima nemam niti zelim imati.Nikada nisu bili moja politicka opcija i nece ni biti..[/quote]

Nemam šta misliti, navedeni su vladali (neki manje, neki više) svih ovih godina. Svjedoci smo koliko je država tada bila funkcionalna i koje su nam sve dobre stvari ostavili u amanet.
SDP je predložio izmjene u Platformi koju su potpisale četiri stranke, a koja je, koliko sam upoznat, ponuđena i stožernoj stranci na čelu sa legitimnim Jugoslavenom.
chelsea999

#199 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

Co0l wrote:Vjeronauk je izborni predmet i nije obaveza i u skolama ga biraju po zeljama.Koliko ima zainteresovanih za islamsku vjeronauku toliko se i predaje.S obzirom da je rijec o izbornom predmetu tesko je ocekivati da bosnjacka djeca uce katolicki vjeronauk.Sto ne znaci da je djeci koja to zele uskraceno pravo na katolicki vjeronauk.Prica o nekih 100% drzavnih skola je cisto pretjerivanje.
Sto se tice Arzije-kad protjerate svoje jezuite nakon decenija vladanja po svojim skolama koje namecu djeci raspela po ucionicama onda ces imati moralno pravo da o tome raspravljas.Jer Arzija je otjerana,jezuiti nisu nit ima ikakvih izgleda da u skorijoj buducnosti budu.
I kad kazes da se vjeronauk ne uci u skolama nego u crkvama ne kontam kuknjavu za katolickim vjeronaukom u skoli.
Vrtimo se u krug. Znaci, da li postoji skola u kojoj se uci katolicki/pravoslavni vjeronauk ili bilo koji osim islamskog a da je drzavna? Ili neki drugi jednakopravni sluzbeni jezik osim bosanskog? Cisti radi multietnickog karaktera ...

Arzija je meni neinteresantna, uzimam je samo kao primjer politicke volje, nije se sama postavila na to mjesto. Svi ti jezuiti sto ih spominjes su isti kao Arzija, mozda i gori, samo se ja ne kurcim multietnicizmom, multikulturom i tvrdim da je nesto onakvo kakvo nije!!!
chelsea999

#200 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:

Nemam šta misliti, navedeni su vladali (neki manje, neki više) svih ovih godina. Svjedoci smo koliko je država tada bila funkcionalna i koje su nam sve dobre stvari ostavili u amanet.
SDP je predložio izmjene u Platformi koju su potpisale četiri stranke, a koja je, koliko sam upoznat, ponuđena i stožernoj stranci na čelu sa legitimnim Jugoslavenom.

Koliko ja znam i HDZ-ovi su napravili nekakvu platformu i ponudili je svima. Pa SDP-u na celu sa prvim teniserom BiH.
Post Reply