Izgradnja u Tuzli

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
%tacno*

#176 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by %tacno* »

...onda to ide ovako

Image

ili ovako

Image

Image
neki

#177 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by neki »

Da i to je jedan od nacina na koji se oznacava, kao i ovaj koji sam postavio i kakav je i u Tuzli
%tacno*

#178 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by %tacno* »

neki wrote:Da i to je jedan od nacina na koji se oznacava, kao i ovaj koji sam postavio i kakav je i u Tuzli
Putujem jako puno i nagledao sam se te signalizacije, zar nebi bilo dobro da se odmah prilagodjavamao nego da to radimo poslije.
neki

#179 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by neki »

%tacno* wrote:
neki wrote:Da i to je jedan od nacina na koji se oznacava, kao i ovaj koji sam postavio i kakav je i u Tuzli
Putujem jako puno i nagledao sam se te signalizacije, zar nebi bilo dobro da se odmah prilagodjavamao nego da to radimo poslije.
Nemamo se cemu prilagodjavati, nacin iscrtavanja u Tuzli je sasvim akutelean i ispravan. Proguglaj malo ili pogledaj primjere na wikipediji samo ce ti se kazati koji nacin je zastupljeniji...
http://www.google.ba/search?q=speed+bum ... 80&bih=965
http://de.wikipedia.org/wiki/Bremsschwelle
%tacno*

#180 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by %tacno* »

neki wrote:
%tacno* wrote:
Nemamo se cemu prilagodjavati, nacin iscrtavanja u Tuzli je sasvim akutelean i ispravan. Proguglaj malo ili pogledaj primjere na wikipediji samo ce ti se kazati koji nacin je zastupljeniji...
http://www.google.ba/search?q=speed+bum ... 80&bih=965
http://de.wikipedia.org/wiki/Bremsschwelle
OK

Prica je otisla do lezeceg policajca kojega ja da ti pravo kazem nisam ni vidio.
Sto se tice ovih oznaka, mogu reci da se rjedje primjenjuju ili vise ''engleska'' teritorija.
insomnia78

#181 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by insomnia78 »

Primjenjuju se ovi trouglovi, trenutno zivim vani i normala su na odnosno prije lezeceg trouglovi

s' moje sokocalo
%tacno*

#182 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by %tacno* »

insomnia78 wrote:Primjenjuju se ovi trouglovi, trenutno zivim vani i normala su na odnosno prije lezeceg trouglovis' moje sokocalo
Image

Prije lezecih se slazem ali ovi u silaznoj putanji su ''naopako'' iscrtani. Valjda bi trebalo da ravni dio dolazi u podnozje lezeceg i ujedno oznacava pocetak odnosno zavrsetak lezeceg.

ili ovako...

Image

Image

Image

Image

a ovo sto je iscrtano na lijevoj kolovoznoj traci ja ne nadjoh nigdje.
Skream

#183 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Skream »

loša fotka
Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#184 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by plain vanilla »

super fotke pravi taj Denis
kica

#185 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kica »

evo i par lijepih slika Tuzle:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Great Cornholio

#186 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Great Cornholio »

Skream wrote:
Galamdzija wrote:Iscrtavanje je OK ali to je više šminka nego puštanje te dionice u promet jer istu ne smiju zvanično pustiti u promet sve dok "inžinjeri" ne izdaju ferman da je most stabilan i siguran za promet.
Priča se po čaršiji da je most već ''čučnuo'' 20 cm :)
Zna li neko nešto više o tome?
Moraće se taj most rušiti za neko vrijeme, nisam stručnjak, ali kako brzo tone taj dio oko jezera i ispod jezera, dobro će biti ako se kome iznenada na glavu na sruši.
Post Reply