Drug, umorio sam se.Moonlight Shadow wrote:NIN, objasni nam...NIN wrote:Mustafapasa wrote:...Majmuni su iskusenje kako bi se vidjelo ko ce prihvatiti da je postao od majmuna a ko od Boga...![]()
Jebiga, mor'o sam...
BOG vs NAUKA
- NIN
#176 Re: BOG vs NAUKA
- PRO testant
#177 Re: BOG vs NAUKA
"Let me take this a little further. Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against our universe randomly taking a form suitable for life as one out of 10,000,000,000124 — a number that exceeds all imagination. Astronomers Fred Hoyle and N. C. Wickramasinghe found that the odds of the random formation of a single enzyme from amino acids anywhere on our planet’s surface are one in 1020. Furthermore, they observe, “The trouble is that there are about two thousand enzymes and the chance of obtaining them all in a random trial is only one part in (1020)20,000 = 1040,000, an outrageously small probability that could not be faced even if the whole universe consisted of organic soup.” And this is just one step in the formation of life. Nothing has yet been said about DNA and where it came from, or of the transcription of DNA to RNA, which scientists admit cannot even be numerically computed. Nor has anything been said of mitosis or meiosis. One would have to conclude that the chance of the random ordering of organic molecules is not essentially different from a big fat zero. Perhaps that’s why they call it a singularity, because it is without definition or empirical explanation."Moonlight Shadow wrote: Sada ja tebe pitam:
Kolika je vjerovatnoca da je ovaj svemir nastao slucajno? Kolike su sanse da iz NICEGA nastane NESTO?
The End of Reason - Ravi Zacharias
A za više detalja provjeri - http://www.inplainsite.org/html/anthrop ... iples.html
Generalna pretraga za "Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against..."
http://www.google.com/search?q=Donald+P ... =p&pdl=300
A za ostalo o tome kako si sa konta evolucije prešla na kontra Amerika i "islam napadaju sa svih strana" - šuplja.
De se malo osvrni oko sebe.
- arzuhal
#178 Re: BOG vs NAUKA
eee..NIN wrote: Drug, umorio sam se.
...ja sam sve mislio da si ti kiborg.. -
Great Cornholio
#179 Re: BOG vs NAUKA
A moguće je da i da postoje i planete na kojima postoji život sličan našem, al' đe da znam kad ništa ne znammadner wrote: Mi smo ovakvi kakvi jesmo da bi zivjeli na ovoj planeti, sasvim je moguce da postoji zivot na drugim planetama koji nije slican nasem.
- NIN
#180 Re: BOG vs NAUKA
Ma kakv ba kiborgarzuhal wrote:eee..NIN wrote: Drug, umorio sam se....ja sam sve mislio da si ti kiborg..
..hajmo na jednu bezalkoholnu, pa šta bilo...
-
Moonlight Shadow
#181 Re: BOG vs NAUKA
Musko sam, drug.PRO testant wrote:"Let me take this a little further. Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against our universe randomly taking a form suitable for life as one out of 10,000,000,000124 — a number that exceeds all imagination. Astronomers Fred Hoyle and N. C. Wickramasinghe found that the odds of the random formation of a single enzyme from amino acids anywhere on our planet’s surface are one in 1020. Furthermore, they observe, “The trouble is that there are about two thousand enzymes and the chance of obtaining them all in a random trial is only one part in (1020)20,000 = 1040,000, an outrageously small probability that could not be faced even if the whole universe consisted of organic soup.” And this is just one step in the formation of life. Nothing has yet been said about DNA and where it came from, or of the transcription of DNA to RNA, which scientists admit cannot even be numerically computed. Nor has anything been said of mitosis or meiosis. One would have to conclude that the chance of the random ordering of organic molecules is not essentially different from a big fat zero. Perhaps that’s why they call it a singularity, because it is without definition or empirical explanation."Moonlight Shadow wrote: Sada ja tebe pitam:
Kolika je vjerovatnoca da je ovaj svemir nastao slucajno? Kolike su sanse da iz NICEGA nastane NESTO?
A za više detalja provjeri - http://www.inplainsite.org/html/anthrop ... iples.html
Generalna pretraga za "Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against..."
A za ostalo o tome kako si sa konta evolucije prešla na kontra Amerika i "islam napadaju sa svih strana" - šuplja.![]()
De se malo osvrni oko sebe.
A sto bi bila suplja prica? Zar nije tacno da se Islam napada?
-
Moonlight Shadow
#182 Re: BOG vs NAUKA
Od cega, druze? Od zivota jeli?NIN wrote:Moonlight Shadow wrote:Mustafapasa wrote:...Majmuni su iskusenje kako bi se vidjelo ko ce prihvatiti da je postao od majmuna a ko od Boga...![]()
Drug, umorio sam se.
-
Mustafapasa
#183 Re: BOG vs NAUKA
Umoran, umoran sam prijatelju, umoran,
i od zena, i od vina, umoran,
koda mi je tristo godina.
od kafane, i od dima, umoran,
budim se iz nekog polusna.
Doslo vrijeme da se smirimo,
da uz nekog zivot zivimo.
pusti nek` nas nosi rijeka,
neko negdje na nas ceka...
i od pjesme, i od tuge, umoran,
i od nociju sto su preduge.
Doslo vrijeme da se...
i od zena...
Budim se iz nekog polusna.
Koda mi je tristo godina.
i od zena, i od vina, umoran,
koda mi je tristo godina.
od kafane, i od dima, umoran,
budim se iz nekog polusna.
da uz nekog zivot zivimo.
pusti nek` nas nosi rijeka,
neko negdje na nas ceka...
i od pjesme, i od tuge, umoran,
i od nociju sto su preduge.
Doslo vrijeme da se...
i od zena...
Budim se iz nekog polusna.
Koda mi je tristo godina.
- NIN
#184 Re: BOG vs NAUKA
Ma to ja kazem da sam se umorio jer nemam pojma, da ti pravo kazem. Mescini da je sve tako k'o sto si rek'o, a one knjizurine iz kojih se uci kako priroda fercera, e to je sve test, k'o sto drug Pasa rece. Treba se cojk malo opustit ba...Moonlight Shadow wrote:Od cega, druze? Od zivota jeli?NIN wrote:Drug, umorio sam se.Ili od nemoci da mi odgovoris na par prostih pitanja?
- arzuhal
#185 Re: BOG vs NAUKA
NIN wrote:Ma kakv ba kiborgarzuhal wrote:eee..NIN wrote: Drug, umorio sam se....ja sam sve mislio da si ti kiborg..
..hajmo na jednu bezalkoholnu, pa šta bilo...
Eto mene u aprilu u Seher pa da svucemo po koju
-
Moonlight Shadow
#186 Re: BOG vs NAUKA
NIN wrote:Drug, umorio sam se.
Ma to ja kazem da sam se umorio jer nemam pojma, da ti pravo kazem. Mescini da je sve tako k'o sto si rek'o, a one knjizurine iz kojih se uci kako priroda fercera, e to je sve test, k'o sto drug Pasa rece. Treba se cojk malo opustit ba...
rece NIN, uz neopisivu dozu sarkazma.
Ne moras ti nama nista dokazivati, ali posto se jasno vidi da izbjegavas da das bilo kakvu vrstu odgovora na moja pitanja, moze se zakljuciti da si u tolikoj mjeri slijep i zaveden, da i nisi svjestan toga.
Prije ces nekoj teoriji evolucije dati Bozanska svojstva, ali neces priznati da Bog postoji, jer se bojis toga, bojis se biti vjernik, jer zamisli, nije to na tvom nivou, ipak si ti NIN, jedina osoba na SARAJEVO-X forumu koja ima odgovore na sva pitanja, koja je najpametnija, koja moze sve da shvati svojim razumom, ali SLUCAJNO nece da nam odgovori jer se boji da bi mogao odati neke stvari koje nikako ne mozemo shvatiti. Ipak si ti toliko iznad nas, pa ti je iz ponizenja da diskutujes sa nama.,
Last edited by Moonlight Shadow on 10/02/2011 11:58, edited 2 times in total.
- arzuhal
#187 Re: BOG vs NAUKA
NIN? sarkazam?Moonlight Shadow wrote:rece NIN, uz neopisivu dozu sarkazma.
Eee..
NIN se ovdje ispis'o, natipkao, naobjašnjavao k'o niko. Pokazivao kako mogu ljudi različitih stavova, svjetonazora da civilizirano razgovaraju...
-
Moonlight Shadow
#188 Re: BOG vs NAUKA
Ja mu napisah, i zatrazih da odgovori samo na par mojih upita, a covjek napisa samo:arzuhal wrote:NIN? sarkazam?Moonlight Shadow wrote:rece NIN, uz neopisivu dozu sarkazma.
Eee..![]()
NIN se ovdje ispis'o, natipkao, naobjašnjavao k'o niko. Pokazivao kako mogu ljudi različitih stavova, svjetonazora da civilizirano razgovaraju...
Sve je to tako kao sto ti kazes, pusti to one knjizure gdje se izucava kako "Majka Priroda" (sta li mu je Majka Priroda, jel se to jede, NIN
Neka nam on objasni, vise mi je i postalo svejedno hoce li, posto sam citao njegove postove i covjek je strasno jak sa argumentacijom, pa neka upotrijebi doticnu i neka mi odgovori na moja pitanja.. Ako uspije da ubijedi citateljstvo da je ovaj svijet nastao sasvim slucajno, i da ako dokaze da sva moja pitanja nemaju smisla, i da sam paglu, skidam mu kapu, pocet cu ga slaviti, nosat cu njegovu sliku u novcaniku..
- PRO testant
#189 Re: BOG vs NAUKA
Je li to sve što si primjetio iz posta?Moonlight Shadow wrote:Musko sam, drug.PRO testant wrote:"Let me take this a little further. Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against our universe randomly taking a form suitable for life as one out of 10,000,000,000124 — a number that exceeds all imagination. Astronomers Fred Hoyle and N. C. Wickramasinghe found that the odds of the random formation of a single enzyme from amino acids anywhere on our planet’s surface are one in 1020. Furthermore, they observe, “The trouble is that there are about two thousand enzymes and the chance of obtaining them all in a random trial is only one part in (1020)20,000 = 1040,000, an outrageously small probability that could not be faced even if the whole universe consisted of organic soup.” And this is just one step in the formation of life. Nothing has yet been said about DNA and where it came from, or of the transcription of DNA to RNA, which scientists admit cannot even be numerically computed. Nor has anything been said of mitosis or meiosis. One would have to conclude that the chance of the random ordering of organic molecules is not essentially different from a big fat zero. Perhaps that’s why they call it a singularity, because it is without definition or empirical explanation."Moonlight Shadow wrote: Sada ja tebe pitam:
A za ostalo o tome kako si sa konta evolucije prešla na kontra Amerika i "islam napadaju sa svih strana" - šuplja.![]()
De se malo osvrni oko sebe.![]()
A sto bi bila suplja prica? Zar nije tacno da se Islam napada?
Samo ta činjenica govori dovoljno tvome razmišljanju.
Napadaju se mnogi drugi od mnogih drugih, i ... ?
Zar nije dosta sa mentalitetom žrtve i upiranjem prstiju u one koji "moraju pomoći" jer su odgovorni.
Niko ne mora da pomogne, to je dobra volja ljudi. Dignimo dupe i sami nešto napravimo, a ne da čekamo i igramo na kartu solidarnosti (vjerske i/ili slično).
(izvinjavam se za off topic)
Elem ....
Bog i Nauka....
Šta je sa time?
- chengaba
#190 Re: BOG vs NAUKA
Imaš poprilično frišak datum registrovanja, a o ovim temama je pisano nadugo i naširoko i nikome se ne da ponavljati po stoti put.Moonlight Shadow wrote: Ja mu napisah, i zatrazih da odgovori samo na par mojih upita, a covjek napisa samo:
Sve je to tako kao sto ti kazes, pusti to one knjizure gdje se izucava kako "Majka Priroda" (sta li mu je Majka Priroda, jel se to jede, NIN) fercera i njene zakone, sve je ovo test za onaj svijet, bla bla bla.. Kako to da shvatim, nego kao cistu zajebanciju?
Neka nam on objasni, vise mi je i postalo svejedno hoce li, posto sam citao njegove postove i covjek je strasno jak sa argumentacijom, pa neka upotrijebi doticnu i neka mi odgovori na moja pitanja.. Ako uspije da ubijedi citateljstvo da je ovaj svijet nastao sasvim slucajno, i da ako dokaze da sva moja pitanja nemaju smisla, i da sam paglu, skidam mu kapu, pocet cu ga slaviti, nosat cu njegovu sliku u novcaniku..![]()
![]()
Zarovi se u stare NINove postove, naći ćeš sigurno nešto o tome šta te muči.
-
Moonlight Shadow
#191 Re: BOG vs NAUKA
[quote="PRO testant"
"Let me take this a little further. Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against our universe randomly taking a form suitable for life as one out of 10,000,000,000124 — a number that exceeds all imagination. Astronomers Fred Hoyle and N. C. Wickramasinghe found that the odds of the random formation of a single enzyme from amino acids anywhere on our planet’s surface are one in 1020. Furthermore, they observe, “The trouble is that there are about two thousand enzymes and the chance of obtaining them all in a random trial is only one part in (1020)20,000 = 1040,000, an outrageously small probability that could not be faced even if the whole universe consisted of organic soup.” And this is just one step in the formation of life. Nothing has yet been said about DNA and where it came from, or of the transcription of DNA to RNA, which scientists admit cannot even be numerically computed. Nor has anything been said of mitosis or meiosis. One would have to conclude that the chance of the random ordering of organic molecules is not essentially different from a big fat zero. Perhaps that’s why they call it a singularity, because it is without definition or empirical explanation."
A za ostalo o tome kako si sa konta evolucije prešla na kontra Amerika i "islam napadaju sa svih strana" - šuplja.
De se malo osvrni oko sebe.[/quote]
Musko sam, drug.
A sto bi bila suplja prica? Zar nije tacno da se Islam napada?[/quote]
Je li to sve što si primjetio iz posta?
Zar nije dosta sa mentalitetom žrtve i upiranjem prstiju u one koji "moraju pomoći" jer su odgovorni.
Niko ne mora da pomogne, to je dobra volja ljudi. Dignimo dupe i sami nešto napravimo, a ne da čekamo i igramo na kartu solidarnosti (vjerske i/ili slično).
Elem ....
Bog i Nauka....
Šta je sa time?[/quote]
Nemam vremena za podrobnije analize.
Sve mi je jasno.. Sanse za postanak slucajan svemira, pa jednog enzima, citao sam... Super je clanak.
Znaci slazes se da svemir nije mogao nastati slucajno, vec da ga je neko (Bog) stvorio? Super, imam jos jednog istomisljenika, pored Mustafe.. Pa ne znam, zasto se onda ovi atesti bune i govore da je Bog imaginaran, odnosno da je proizvod maste ljudi? Djeluje mi da su oni 100% uvjereni da je Bog izmisljen samo da bi ljudi bili dobri i humani, da bi postovali jedni druge, i da nalaze mane u tome? Svjesno odbacuju univerzalno dobro koje se proparigra kroz vjerske knjige, vec traze jasno vidljive dokaze da je Bog prisutan i koliko god ih se upucuje na Kuran, oni to opet negiraju i traze nesto vise.. Ne moraju slijediti ni zlo, ne moraju se ni lose ponasati i postupati, mogu biti dobri ljudi ali su opet nevjernici... A zapitaj se koliko njih kaze kada dozivi nesrecu:
"O moj Boze, pomozi" "Zasto si Boze, ovo ili ono." Bio svjedokom ovakvih desavanja, pa sada pricam o tome.
Znaci negdje u dubini duse znaju da ovo nije nastalo bezveze, da sve ima svoju svrhu, kao sto ekser u stolici ima svrhu da drzi stolicu, kao sto sijalica ima svrhu da osvjetli prostoriju, kao sto auto ima svrhu da nas brze doveze do odredjenog mjesta, tako i mi imamo svoju svrhu (koja je Bogom data)...
A sto se tice toga da treba da se svi dignemo na noge da bi ucinili nesto korisno i dobro, da bi zastili zrtve i nemocne, uradimo to. Ljudi smo, ipak. Primjera je na pretek. Pogledaj samo kako se krscani i muslimani solidarisu na protestnim skupovima u Egiptu.. Dok muslimani obavljaju molitvu, krscani ih svojim tijelima cuvaju...
Bosna je druga stvar. Kod nas je sve naopako. Nemoj sada da pricam, nemam toliko vremena. Veceras cu pisati.
Samo jos da kazem, nisi me dobro shvatio. Kazem samo kako se vjera zloupotrebljava u takvom kontekstu gdje se njome opravdava napad na drugu zemlju, druge ljude, drugi sistem. Razumijes li? Odgovori mi, da li opravdavas napad SAD na IRAK I AFGANISTAN? Sta ce oni tamo? Zasto ubijaju zene i djecu, pa i neduzne muskarce? Ne ogranicavamo se samo na SAD, pogledaj Izrael, sta radi u Palestini posljednjih 40 godina? A sve radi vjere u Boga? Kako da ne??
Zasto se 73% Amerikanaca boji muslimana, zasto misle da su ekstremisti? Zato jer ih neko usmjerava ka takvom razmisljanju, zar ne? Jesam li ja samo jer sam musliman, ekstremista? Jesam li terorista? Zasto pale Kuran? Zasto ga prvo ne procitaju? Zasto se, nama u Bosni, dogodio genocid? Zasto su se 09.11.2011 srpski vojnici krstili i blagoslovili prije upada u Srebrenicu, i pokolja? Jesu li to radili u Bozije ime?
Religija, na globalnom nivou se koristi, radi manipulacije ljudima (rezirano od strane Amerike), koja je sasvim nebitna u kontekstu ove teme, ali kada se raspravlja o Islamu, neizostavno je da se spomene..
"Let me take this a little further. Donald Page of Princeton’s Institute for Advanced Science has calculated the odds against our universe randomly taking a form suitable for life as one out of 10,000,000,000124 — a number that exceeds all imagination. Astronomers Fred Hoyle and N. C. Wickramasinghe found that the odds of the random formation of a single enzyme from amino acids anywhere on our planet’s surface are one in 1020. Furthermore, they observe, “The trouble is that there are about two thousand enzymes and the chance of obtaining them all in a random trial is only one part in (1020)20,000 = 1040,000, an outrageously small probability that could not be faced even if the whole universe consisted of organic soup.” And this is just one step in the formation of life. Nothing has yet been said about DNA and where it came from, or of the transcription of DNA to RNA, which scientists admit cannot even be numerically computed. Nor has anything been said of mitosis or meiosis. One would have to conclude that the chance of the random ordering of organic molecules is not essentially different from a big fat zero. Perhaps that’s why they call it a singularity, because it is without definition or empirical explanation."
De se malo osvrni oko sebe.[/quote]
Musko sam, drug.
A sto bi bila suplja prica? Zar nije tacno da se Islam napada?[/quote]
Je li to sve što si primjetio iz posta?
Elem ....
Bog i Nauka....
Šta je sa time?[/quote]
Nemam vremena za podrobnije analize.
Znaci slazes se da svemir nije mogao nastati slucajno, vec da ga je neko (Bog) stvorio? Super, imam jos jednog istomisljenika, pored Mustafe.. Pa ne znam, zasto se onda ovi atesti bune i govore da je Bog imaginaran, odnosno da je proizvod maste ljudi? Djeluje mi da su oni 100% uvjereni da je Bog izmisljen samo da bi ljudi bili dobri i humani, da bi postovali jedni druge, i da nalaze mane u tome? Svjesno odbacuju univerzalno dobro koje se proparigra kroz vjerske knjige, vec traze jasno vidljive dokaze da je Bog prisutan i koliko god ih se upucuje na Kuran, oni to opet negiraju i traze nesto vise.. Ne moraju slijediti ni zlo, ne moraju se ni lose ponasati i postupati, mogu biti dobri ljudi ali su opet nevjernici... A zapitaj se koliko njih kaze kada dozivi nesrecu:
"O moj Boze, pomozi" "Zasto si Boze, ovo ili ono." Bio svjedokom ovakvih desavanja, pa sada pricam o tome.
Znaci negdje u dubini duse znaju da ovo nije nastalo bezveze, da sve ima svoju svrhu, kao sto ekser u stolici ima svrhu da drzi stolicu, kao sto sijalica ima svrhu da osvjetli prostoriju, kao sto auto ima svrhu da nas brze doveze do odredjenog mjesta, tako i mi imamo svoju svrhu (koja je Bogom data)...
A sto se tice toga da treba da se svi dignemo na noge da bi ucinili nesto korisno i dobro, da bi zastili zrtve i nemocne, uradimo to. Ljudi smo, ipak. Primjera je na pretek. Pogledaj samo kako se krscani i muslimani solidarisu na protestnim skupovima u Egiptu.. Dok muslimani obavljaju molitvu, krscani ih svojim tijelima cuvaju...
Bosna je druga stvar. Kod nas je sve naopako. Nemoj sada da pricam, nemam toliko vremena. Veceras cu pisati.
Samo jos da kazem, nisi me dobro shvatio. Kazem samo kako se vjera zloupotrebljava u takvom kontekstu gdje se njome opravdava napad na drugu zemlju, druge ljude, drugi sistem. Razumijes li? Odgovori mi, da li opravdavas napad SAD na IRAK I AFGANISTAN? Sta ce oni tamo? Zasto ubijaju zene i djecu, pa i neduzne muskarce? Ne ogranicavamo se samo na SAD, pogledaj Izrael, sta radi u Palestini posljednjih 40 godina? A sve radi vjere u Boga? Kako da ne??
Zasto se 73% Amerikanaca boji muslimana, zasto misle da su ekstremisti? Zato jer ih neko usmjerava ka takvom razmisljanju, zar ne? Jesam li ja samo jer sam musliman, ekstremista? Jesam li terorista? Zasto pale Kuran? Zasto ga prvo ne procitaju? Zasto se, nama u Bosni, dogodio genocid? Zasto su se 09.11.2011 srpski vojnici krstili i blagoslovili prije upada u Srebrenicu, i pokolja? Jesu li to radili u Bozije ime?
Religija, na globalnom nivou se koristi, radi manipulacije ljudima (rezirano od strane Amerike), koja je sasvim nebitna u kontekstu ove teme, ali kada se raspravlja o Islamu, neizostavno je da se spomene..
-
Moonlight Shadow
#192 Re: BOG vs NAUKA
OK, necemo muciti covjeka. Ako mu se bude odgovaralo, neka odgovori. NIN, nemoj pomisliti da sam se samo tebe dokopao, i da te zelim maltretirati ovim svojim upitima. Citao sam tvoje temu "Evolucija", najjaci si pobornik Evolucije na ovom forumu, a ja sam njen zestoki oponent, zato sam se okomio na tebe..chengaba wrote:Imaš poprilično frišak datum registrovanja, a o ovim temama je pisano nadugo i naširoko i nikome se ne da ponavljati po stoti put.Moonlight Shadow wrote: Ja mu napisah, i zatrazih da odgovori samo na par mojih upita, a covjek napisa samo:
Sve je to tako kao sto ti kazes, pusti to one knjizure gdje se izucava kako "Majka Priroda" (sta li mu je Majka Priroda, jel se to jede, NIN) fercera i njene zakone, sve je ovo test za onaj svijet, bla bla bla.. Kako to da shvatim, nego kao cistu zajebanciju?
Neka nam on objasni, vise mi je i postalo svejedno hoce li, posto sam citao njegove postove i covjek je strasno jak sa argumentacijom, pa neka upotrijebi doticnu i neka mi odgovori na moja pitanja.. Ako uspije da ubijedi citateljstvo da je ovaj svijet nastao sasvim slucajno, i da ako dokaze da sva moja pitanja nemaju smisla, i da sam paglu, skidam mu kapu, pocet cu ga slaviti, nosat cu njegovu sliku u novcaniku..![]()
![]()
Zarovi se u stare NINove postove, naći ćeš sigurno nešto o tome šta te muči.
Halali, druze.
- PRO testant
#193 Re: BOG vs NAUKA
U nekim stvarima pretjeruješ i to debelo.Moonlight Shadow wrote: Nemam vremena za podrobnije analize.Sve mi je jasno.. Sanse za postanak slucajan svemira, pa jednog enzima, citao sam... Super je clanak.
No da ne idemo u off topic, pitanja o politici ostavi za forum o tome.
Ta pitanja su več odavno (a i ostala koja imaš) kako neko veče reče po ko zna koji put odgovorena.
Procunjaj malo po forumu, ima odliučna opcija " potraži postove"
Klikneš na recimo NIN-ov nik, onda nađeš "potraži postove" i da viš majčin sine kao se sve izlista. Pa opleti do mile volje. Isto važi i za gluposti o Amerima kao modernim krstašima (nebuloza do balčaka
E hajd' sada ko prvi ode u off topic plaća svima turu večeras u Boemima
(večeras je popust
- statix
#194 Re: BOG vs NAUKA
Glavni su mi ovi koji nemaju ni najmanji stepen nesigurnosti u svom misljenju i svjetonazoru. Tako to biva kad covjek pobjegne od prirodoznanstvenog metoda i prihvati supernaturalisticka objasnjenja tj. implantiraju boga u naucna tumacenja sto dovodi do pseudoteoloskih argumenata karakteristicnih za ID-ovce. Eto na kakvim nogama stoji ta sigurnost, vrlo klimavim... 
- Julistana
#195 Re: BOG vs NAUKA
Sad ces ti medolino biti glavna prirodnonaucna figura ovđe, NIN se malo odmara, preuzimas (ostajes) primat 
- statix
#196 Re: BOG vs NAUKA
Nema potrebe, tu su knjige i internet, a ko zeli supernauralisticka objasnjenja na treba mu niko i nista, samo nek se prepusti masti, i sam ponekad mastam o bicu koje je uspostavilo mehanizam horizontalnog prenosa gena i mnoge druge... 
-
kojeime
-
Moonlight Shadow
#198 Re: BOG vs NAUKA
Tako je najlaske odgovoriti. Nemojmo diskustovati, najlakse je da odmah skocimo jedni drugima za vratove. Pa covjece, zar si slijep? Ja citavo vrijeme pokusavam da dokucim na kakav nacin vi(nevjernici) razmisljate, kako vi shvatate postanak svijeta, postanak ljudi, nastanak razuma, inteligenije... ma nemoj da se ponavljam, sve sam to vec pisao...kojeime wrote:Moonlight Shadow, sve je tako kako ti kazes. Sretan?
Joj, naljutio si me, al bas. Po stoti put citam jedne te iste komentare tipa Majka Priroda (Evolucija) je stvorila celiju, zatim slozenije strukuture, pa jos slozenije, sve je uskladila na najsavrseniji moguci nacin, stvorila je planine, mora , okeane, atmosferu, zemlju, biljke, kupus ITD..
Za sve je zasluzna evolucija... Izgleda ovaj forum je jedinstven u svijetu po odnosu vjernika/nevjernika, ne mogu da shvatim kako samo jedan covjek moze biti na strani Boga, a ostali na strani NAUKE koja podrzava EVOLUCIJU (sta god ona predstavljala)
Niko da odgovori na prosto pitanje:
Ko je stvorio onu najmanju tacku od koje je nastao svemir?
-
kojeime
- joint union
#200 Re: BOG vs NAUKA
Moonlight Shadow wrote:Tako je najlaske odgovoriti. Nemojmo diskustovati, najlakse je da odmah skocimo jedni drugima za vratove. Pa covjece, zar si slijep? Ja citavo vrijeme pokusavam da dokucim na kakav nacin vi(nevjernici) razmisljate, kako vi shvatate postanak svijeta, postanak ljudi, nastanak razuma, inteligenije... ma nemoj da se ponavljam, sve sam to vec pisao...kojeime wrote:Moonlight Shadow, sve je tako kako ti kazes. Sretan?
Joj, naljutio si me, al bas. Po stoti put citam jedne te iste komentare tipa Majka Priroda (Evolucija) je stvorila celiju, zatim slozenije strukuture, pa jos slozenije, sve je uskladila na najsavrseniji moguci nacin, stvorila je planine, mora , okeane, atmosferu, zemlju, biljke, kupus ITD..
Za sve je zasluzna evolucija... Izgleda ovaj forum je jedinstven u svijetu po odnosu vjernika/nevjernika, ne mogu da shvatim kako samo jedan covjek moze biti na strani Boga, a ostali na strani NAUKE koja podrzava EVOLUCIJU (sta god ona predstavljala)
Niko da odgovori na prosto pitanje:
Ko je stvorio onu najmanju tacku od koje je nastao svemir?
A ko je stvorio onoga koji je stvorio najmanju tacku od koje je nastao svemir? I tako dok se boje ne rastope...