Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#176 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Sjecamo li se teme? 
- felipe kajetano
#177 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Kako da ne.plain vanilla wrote:Sjecamo li se teme?
Zlaja lopov
- plain vanilla
#178 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
De o tome da pricamofelipe kajetano wrote:Kako da ne.plain vanilla wrote:Sjecamo li se teme?
Zlaja lopov
s obzirom da je Zlaja narcis, njemu ne bi smetalo da se prica o njemu
- felipe kajetano
#179 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Pa sta je konacno odluceno
Jel lopov il' nije
?
Jel lopov il' nije
-
jefferson
#180 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Cini mi se da jest, ali malofelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
- madner
#181 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Mozda nije lopov ali ima vise od vecine, dakle nema razloga da ga iz sujete ne mrzimo i pljujemofelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
- plain vanilla
#182 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Sumnjam da je lopovfelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
Ne znam kako neko moze reci da voli Zlaju, ili da mu je Zlaja drag, jer on nije nimalo simpaticna niti draga osoba, naprotiv, narcisoidan lik, pun sebe i tako..
Ali, i da nije u politici, imao bi vjerovatno vise nego sto ima sada, sposoban je, obrazovan i pametan, to mu se ne moze osporiti.
Eno sad gledam onog Slavuja na Pinku, koji komad sirovine, nema ni osnovne kulture, viche tamo, trolla
Za njega se treba cuditi ako ima i podstanarski stan
- felipe kajetano
#183 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Sujeta bolan
to je narod
to je narod
- dimitrix
#184 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
hahaha daj ba Zlaja je Wlater(medijski mogul)
covijek znadnjih 20 godina zivi od hljeba i vode
Samo da nije brate ma PRE PRE PRE PRE PRE PRE POTENTAN bio bi fkt jedan od najboljih politicara u Regionu!
To da ne krade SDP ni Zlaja je cista laz to mi svi znamo i svi smo navikli,kada svi kradu sto nebi ni oni?Samo je problem sto ovi SDP-ovci to nikako da shvate.NE mrzimo vas kao sto vi mrzite ostale (pripadnike drugih stranki),mi hocemo mir i toleranciju
Samo da nije brate ma PRE PRE PRE PRE PRE PRE POTENTAN bio bi fkt jedan od najboljih politicara u Regionu!
To da ne krade SDP ni Zlaja je cista laz to mi svi znamo i svi smo navikli,kada svi kradu sto nebi ni oni?Samo je problem sto ovi SDP-ovci to nikako da shvate.NE mrzimo vas kao sto vi mrzite ostale (pripadnike drugih stranki),mi hocemo mir i toleranciju
Last edited by dimitrix on 03/02/2011 23:00, edited 1 time in total.
- dimitrix
#185 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
felipe kajetano wrote:Sujeta bolan![]()
to je narod
- dale cooper
#186 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Ja ga baš simaptišem iz tog razloga, tip je intelektualac i to se ne libi niti srami pokazati. I naprosto obožavamplain vanilla wrote:Sumnjam da je lopovfelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
Ne znam kako neko moze reci da voli Zlaju, ili da mu je Zlaja drag, jer on nije nimalo simpaticna niti draga osoba, naprotiv, narcisoidan lik, pun sebe i tako..
Ali, i da nije u politici, imao bi vjerovatno vise nego sto ima sada, sposoban je, obrazovan i pametan, to mu se ne moze osporiti.
Eno sad gledam onog Slavuja na Pinku, koji komad sirovine, nema ni osnovne kulture, viche tamo, trollaim emisiju
što ovoliko zna razpizditi protivnike. Ja recimo nisam ljubitelj ovih političara tipa "vidi ga isti ja" političar iz
raje što bi se reklo. Ja volim vidjeti čovjeka sa jakom karizmom, intelektom, čvrstim i odlučnim, drugim riječima
pravim liderom. Lagumdžija mi se manje više uklapa u taj profil. Zoran Milanović je isto tip za kojega se može
reći da je ne simpatičan i arogantan, ali u isto vrijeme je vjerovatno jedan od najboljih političara u Hrvatskoj
trenutno. Ako pobijedi na izborima ove godine, to će biti najbolja stvar koja se desila Hrvatskoj u dugo, dugo
vremena.
- Noddle
#187 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
dale cooper wrote:Ja ga baš simaptišem iz tog razloga, tip je intelektualac i to se ne libi niti srami pokazati. I naprosto obožavamplain vanilla wrote:Sumnjam da je lopovfelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
Eno sad gledam onog Slavuja na Pinku, koji komad sirovine, nema ni osnovne kulture, viche tamo, trollaim emisiju
što ovoliko zna razpizditi protivnike. Ja recimo nisam ljubitelj ovih političara tipa "vidi ga isti ja" političar iz
raje što bi se reklo. Ja volim vidjeti čovjeka sa jakom karizmom, intelektom, čvrstim i odlučnim, drugim riječima
pravim liderom. Lagumdžija mi se manje više uklapa u taj profil. Zoran Milanović je isto tip za kojega se može
reći da je ne simpatičan i arogantan, ali u isto vrijeme je vjerovatno jedan od najboljih političara u Hrvatskoj
trenutno. Ako pobijedi na izborima ove godine, to će biti najbolja stvar koja se desila Hrvatskoj u dugo, dugo
vremena.
Kod naseg naroda prolaze samo sirovine kao sto je Dodik i ostala "elita" koja brati svoj narod. Nazalost intelektualci kakav je Zlaja su predmet zlbonih i pokvarenih komentara tipa: "Jeb. mater svoju vidi sta ima, mora da je lopov"
Je svaki intelektualac koji ima love i koji je bogat u nasem primitivnom drustvu je ujedno i lopov...
Kazem nazalost, situacija je takva... Ljudi vise vole polupismene idiote od intelektualaca.
-
klixober
#188 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
To je sa foruma pokupio, redovan ti je on, isto kao i Vaskeplain vanilla wrote:Sumnjam da je lopovfelipe kajetano wrote:Pa sta je konacno odluceno![]()
Jel lopov il' nije?
- plain vanilla
#189 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
jah eto, meni Dodik najsimpaticniji covjek u BiHNoddle wrote:
Kod naseg naroda prolaze samo sirovine kao sto je Dodik i ostala "elita" koja brati svoj narod. Nazalost intelektualci kakav je Zlaja su predmet zlbonih i pokvarenih komentara tipa: "Jeb. mater svoju vidi sta ima, mora da je lopov"
Je svaki intelektualac koji ima love i koji je bogat u nasem primitivnom drustvu je ujedno i lopov...
Kazem nazalost, situacija je takva... Ljudi vise vole polupismene idiote od intelektualaca.
ja primitivka, a ti intelektualac
aferim
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#190 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Ne volim ga,nisam glasao za njega niti cu,imam mu more zamjerki,ali je veceras imao dobar nastup na ovoj emisiji.
Druga je stvar sto narod u BiH,tj. vecina vise voli te nacionalisticke price pa taman bilo "...nema veze sto kradu,znamo da kradu ,ali su NASI..."
Svak u svoje pleme se zacahuri i neka me moji kradu,dobro je nek' je samo ziva glava..i tako neke mizerne teorije i shvatanja.
Nema od ove zemlje hajra,ovo se samo treba ispaliti i gotovo.
Druga je stvar sto narod u BiH,tj. vecina vise voli te nacionalisticke price pa taman bilo "...nema veze sto kradu,znamo da kradu ,ali su NASI..."
Svak u svoje pleme se zacahuri i neka me moji kradu,dobro je nek' je samo ziva glava..i tako neke mizerne teorije i shvatanja.
Nema od ove zemlje hajra,ovo se samo treba ispaliti i gotovo.
- Alfons Kauders
#191 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
pogledaj brojeve... sad imamo 100,000 studenata... koliko smo imali recimo 1970?felipe kajetano wrote:E jebaji ga, i ti ga sad precera![]()
Sad ispade da niko nije imao VSS sve do demokratskih promjena.
Ma i jugoslovenska kinematografija je obradjivala ovo o cemu polemishemo...jes gled'o "Put u Kinsasu"
zar se ne zove "u ime naroda"
- Bosnolog
#192 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Ovo je ona Slobina baba sto je drzala kljuceve od sefa narodne banke raspadajuce Tugoslavije,.....felipe kajetano wrote:Sujeta bolan![]()
to je narod
- felipe kajetano
#193 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Alfons Kauders wrote:pogledaj brojeve... sad imamo 100,000 studenata... koliko smo imali recimo 1970?felipe kajetano wrote:E jebaji ga, i ti ga sad precera![]()
Sad ispade da niko nije imao VSS sve do demokratskih promjena.
Ma i jugoslovenska kinematografija je obradjivala ovo o cemu polemishemo...jes gled'o "Put u Kinsasu"
![]()
zar se ne zove "u ime naroda"
Svejedno...radni naslov je "Put u Kinsasu"
Sha ti je, pa zemlja koja ima obrazovanu omladinu ne treba da brine za buducnost
-
Gloria
#194 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Interesantno je kako SDP-e pristase nastoje da revitaliziraju ono sto vozd posjeduje.
Novinar ga je nazvao kao "jedan od najimućnijih građana BiH koji posjeduje". Ne bih isla tako predaleko ali je vjerovatno jedan od najimucnijih politicara i sigruno daleko najimucniji u SDP-u, ali to vjerovatno i treba da bude tako.
Jer daboga pa on je predsjednik socijalista. Alfa i omega. Neprikosnoveni vladar. SDP-ov Hosni
Salu na stranu. Iskreno govoreci mi se sve to nekako i ne uklapa u sliku sefa socijalista sa par stanova, enormnom kolicinom zemljista, sa nekih 185 hiljada eura koja cekaju djecu za skolovanje i sa uspjesnom zenom u elitnom dijelu grada "smještena u zgradi Tehel, u centralnoj sarajevskoj zoni Skenderije, u kojoj kvadrat stana košta oko četiri hiljade maraka."
I to u takvom abijentu gdje je prosjecna BiH plata nekih 800-1000 KM (u posljednih 15 godina mogli bi reci da je bila 500 - 700 Km) i gdje penzioneri sastavljaju kraj sa krajem.
Naslijedio, stekao (legalno ili ilegalno)... Da'l je postratni profiter?
To uopce i nije bitno. Ono sto ja vidim je slika sefa socijalista sa ogromnim bogatstvom za nase prostore, a i sire van nasih prostora. Netko dobro rece "bosanskohercegovacki Hosni Mubarak..."
Sad sigurno da je SDP-ov Hosni s obzirom na 14 godina predsjednikovanja i s obzirom na cinjenicu da ne namjerava otici u blizoj buducnosti (vjerovatno ga samo smrt moze rastaviti od voljenje funkcije) i na uklanjanje svih onih ozbiljnih protukandidata u samoj stranci, ali se plasim da ne postane i Bosanskohercegovacki.
Novinar ga je nazvao kao "jedan od najimućnijih građana BiH koji posjeduje". Ne bih isla tako predaleko ali je vjerovatno jedan od najimucnijih politicara i sigruno daleko najimucniji u SDP-u, ali to vjerovatno i treba da bude tako.
Jer daboga pa on je predsjednik socijalista. Alfa i omega. Neprikosnoveni vladar. SDP-ov Hosni
Salu na stranu. Iskreno govoreci mi se sve to nekako i ne uklapa u sliku sefa socijalista sa par stanova, enormnom kolicinom zemljista, sa nekih 185 hiljada eura koja cekaju djecu za skolovanje i sa uspjesnom zenom u elitnom dijelu grada "smještena u zgradi Tehel, u centralnoj sarajevskoj zoni Skenderije, u kojoj kvadrat stana košta oko četiri hiljade maraka."
I to u takvom abijentu gdje je prosjecna BiH plata nekih 800-1000 KM (u posljednih 15 godina mogli bi reci da je bila 500 - 700 Km) i gdje penzioneri sastavljaju kraj sa krajem.
To uopce i nije bitno. Ono sto ja vidim je slika sefa socijalista sa ogromnim bogatstvom za nase prostore, a i sire van nasih prostora. Netko dobro rece "bosanskohercegovacki Hosni Mubarak..."
Sad sigurno da je SDP-ov Hosni s obzirom na 14 godina predsjednikovanja i s obzirom na cinjenicu da ne namjerava otici u blizoj buducnosti (vjerovatno ga samo smrt moze rastaviti od voljenje funkcije) i na uklanjanje svih onih ozbiljnih protukandidata u samoj stranci, ali se plasim da ne postane i Bosanskohercegovacki.
- plain vanilla
#195 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Dat ce u dobrotvorne svrhe da bude dobar socijalista
Cujem tako i u Njemackoj, socijaldemokrati, zive na cesti, hrane se u narodnim kuhinjama, ali ne svaki dan, ipak su socijalisti, nekad jedu i iz kontejnera.
Cujem tako i u Njemackoj, socijaldemokrati, zive na cesti, hrane se u narodnim kuhinjama, ali ne svaki dan, ipak su socijalisti, nekad jedu i iz kontejnera.
- Komrad
#196 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Gloria wrote:Interesantno je kako SDP-e pristase nastoje da revitaliziraju ono sto vozd posjeduje.
Jer daboga pa on je predsjednik socijalista. Alfa i omega. Neprikosnoveni vladar. SDP-ov Hosni![]()
znaci on kao predsjednik socijalista bi se trebao odreci te imovine ili nesto slicno?
-
popajic
#197 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Vratila nam se @glorija sa skijanja
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#198 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
jedan komentar,od pametne komentatorice sa drugog sajta, a povodom teksta o Jergoviću...
pošto se čovjeku nema šta prigovoriti više, onda treba očito kopati u Kreki da bi u njihovim očima predstavljao podobnog vođu partije.
ali nije da bi isti ti kritičari opet za njega glasali. samo bi valjda htjeli da im je politički oponent principijelniji... šta li...
šta je proizvod ovakvog upraznog lamentiranja uglavnom pljuvača, kompleksaša i dokoličara? pa to da kada bi se Zlatku mogla i trebala uputiti KONSTRUKTIVNA kritika, ona bude ugušena u moru trivijalne pljuvačine. jer bitna je kritika. kritika da bismo svi bili isti, a ne kritika da bi nam bilo bolje.
a evo još malo kritike. pa vi eto samo ocijenite kakva je. ali sasvim sigurno, bolja je od uvodne.
Cijela povijest istkana proizvodima ljudskog uma to dokazuje.Ruso je pisao o potrebi stvaranja čvršće porodice, koja će rađati zdravu ličnost , a svoje dvanaestoro djece dao je u sirotište.Robespijer je imao tamnu stranu, Dostojevski je imao napade ludila(ne mislim na epileptične napade).Gete, taj veliki Gete, bio je ništavan čovjek, ulizica, kukavica i dvoličnjak.
E.A je bio lud. Mopasan takođe. Tolstoj je imao napade bijesa i loše se ponašao prema supruzi.Ezra Pound bio je fašista. Bajron je bio nestabilan psihički kao i Puškin.Jesenjin je bio psihički razoren, čak prije nego što je upoznao Isidoru Dankan.
Nostradamus je u periodima pred epileptični napad(stanje aure), proricao.
Dr Radomir Konstantinović napisao je knjigu koja se zove Tragedija genija.
U njoj je na konkretnim primjerima dokazao da naša znanost, kultura i svaki proizvod ljudskog duha u osnovi leži na ludacima, kukavicama, lažovima i fukarama.Ljudskim.
Ništa novo. Jedino je potrebno razlučiti djelo od kog generacije imaju korist i nadahnuće od ličnosti koja je to djelo stvorila.Jer najčešće, čovjek i njegovo djelo su u disproporciji.
pošto se čovjeku nema šta prigovoriti više, onda treba očito kopati u Kreki da bi u njihovim očima predstavljao podobnog vođu partije.
ali nije da bi isti ti kritičari opet za njega glasali. samo bi valjda htjeli da im je politički oponent principijelniji... šta li...
šta je proizvod ovakvog upraznog lamentiranja uglavnom pljuvača, kompleksaša i dokoličara? pa to da kada bi se Zlatku mogla i trebala uputiti KONSTRUKTIVNA kritika, ona bude ugušena u moru trivijalne pljuvačine. jer bitna je kritika. kritika da bismo svi bili isti, a ne kritika da bi nam bilo bolje.
a evo još malo kritike. pa vi eto samo ocijenite kakva je. ali sasvim sigurno, bolja je od uvodne.
Pogrešan tajming Zlatka Lagumdžije
Pola vijeka prekasno
Piše: Emir Imamović
U nedjelju, stotinu i nešto dana od izbora u BiH, Zlatko Lagumdžija je pokazao da, zaista, misli da je dovoljno jak da može sve. I zato je lako moguće da, koliko god slatkorječiv bio pred kamerama, neće napraviti ništa. Odnosno, ništa od onoga zbog čega će za pedeset godina biti barem malo bolje
Photo: lična arhiva
"Volio bih da sam se rodio pedeset godina kasnije. Tada bih živio u uređenoj, evropskoj državi...“, rekao je, gostujući u emisiji Hrvatske televizije Nedjeljom u 2, Zlatko Lagumdžija, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. A njemu, Zlatku Lagumdžiji, bolje bi, puno bolje, bilo da se rodio pedeset godina prije, pa da je u naponu političke snage bio prije pola vijeka: u ono doba kada je televizija bila čudo, dok su nastupi pred kamerama, bez obzira na suštinu izgovorenog, donosili pobjede. Tako je, barem, bilo u velikom svijetu, pa bi, valjda, trebalo biti i kod nas.
Prije pola stoljeća, 20. januara 1961. godine, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država postao je John Fitzgerald Kennedy. Tih davnih godina održana je prva TV debata predsjedničkih kandidata i J. F. K. je superiornim nastupom ostavio dojam čovjeka sa kojim samo može biti bolje. Gledateljska je ocjena bila da je potukao protivnika, kasnijeg predsjednika SAD-a Richarda Nixona. Njih dva su, međutim, o manje više istim stvarima govorili i u radijskom programu, a slušatelji su prednost dali – Nixonu. Kennedy je vladao deset mjeseci i dva dana i to, uglavnom, loše, barem kada je o vanjskoj politici riječ. U najkraćem, zajebao je sve što se zajebati dalo, od rata u Vijetnamu, preko Zaljeva svinja i uspostave diktatura u Latinskoj Americi do, umalo, izazivanja nuklearnog rata. No, i danas je on, ako ne „najljepše“, onda jedno od „najljepših“ lica Amerike. Pišući o tom fenomenu, novinar zagrebačkog Jutarnjeg lista, Inoslav Bešker, kaže: „Tajna nije u onome što je Kennedy radio, nego u onome što je Kennedy komunicirao: optimizam“.
Danas i ovdje, pedeset godina kasnije, tajna nije u onome što se komunicira, niti u onome što se radilo – da jeste, Lagumdžija bi odavno bio smijenjen sa mjesta predsjednika SDP-a – već u onome što se može uraditi. Možda tako nije u velikom svijetu, ali kod nas – jeste.
Zlatko Lagumdžija je pred kamerama, uglavnom odličan. Kod Ace Stankovića je bio umalo dobar, pokvarivši ocjenu na kraju emisije, dok je objašnjavao kako ona „tri Senada“ što je od njih tražio imovinski karton nisu Senad Avdić, Senad Hadžifejzović i Senad Pećaćnin, nego, valjda, Senad Šepić, Senad Galijašević Senna M i Senad od Senade brat. Nekome ko je posljednjih dvadeset godina proveo u samici, komi ili na svjetioniku na Jabuci, Lagumdžija se, ipak, mogao učiniti kao jedno od „najljepših“, možda i „najljepše“ lice Bosne. Jer on je, koliko god izbjegavao davati odgovore na neka pitanja, komunicirao optimizam, samouvjerenost, blagi smisao za humor... Sve u svemu, sjedio, govorio i gestikulirao kao neko sa kim, prosto, može biti bolje.
Nekoliko sati nakon što je Stanković gledateljima poželio ugodan ostatak dana, ista televizija, HTV, emitirala je prilog o dječaku kojeg je Real Madrid odveo iz dvorane sa ispucalim parketom, ostavivši zauzvrat milion dolara. On se zove Bojan Bogdanović i opisan je kao „budućnost hrvatske košarke“. I ništa tu ne bi bilo neuobičajeno da dvorana sa ispucalim parketom nije u Mostaru, da Bojan nije iz istog tog Mostara koji je, prema važećim mapama u Bosni i Hercegovini i da nikome, ali nikome, od voditelja, preko novinara i Bogdanovićevog prvog trenera, pa do „budućnosti hrvatske košarke“, nije bilo pomena vrijedno to što neko ko je rođen u BiH igra za reprezentaciju druge države, a razlog nije, kao u slučaju Sinjanina Mirka Hrgovića i bivšeg nogometnog reprezentativca BiH, taj što za svoju domovinu nikada ne može nastupiti, jer ima boljih. Bogdanović, naravno, nije jedini Hrvat iz BiH koji nastupa za Hrvatsku. Alilović, Buntić, Čilić, Ljubičić, Barać... da ne nabrajam dalje ili ne idem na kontra stranu, do Srbije.
U velikom svijetu sport, možda, nije ogledalo društva, kako se to uobičava reći, ali kod nas jeste. Kao i sve drugo, od navijanja do glasanja, u čemu se praktično pokazuje na šta je tačno mislio jedan stanovnik Prozora kada je sarajevskoj novinarki rekao: „Mi u Bosni samo živimo. Hrvatska je naša domovina“. Odnosno, koliko Milorad Dodik nije usamljen kada se nervira dok ga se po Beogradu pita šta ima u Bosni, odgovarajući: „Ja ne dolazim iz Bosne, već iz Republike Srpske“.
Dvije televizijske priče, ona sa Zlatkom Lagumdžijom prije ručka i ona o Bojanu Bogdanoviću emitirana poslije popodnevnog odmora, jedna sa drugom imaju veze koliko i Lagumdžijina Bosna sa stvarnom Bosnom i Hercegovinom. U nekoj idealnoj Bosni i Hercegovini bi, zaista, bilo najnormalnije da Bošnjaci biraju Hrvate ili Srbe, Hrvati Bošnjake ili Srbe, Srbi Hrvate i Bošnjake, nacionalni identiteti ne bi bili ugroženi građanskim niti bi, što danas jeste slučaj, bilo obrnuto. U toj i takvoj Bosni se niko ne bi tukao za komad zemlje, jer bi imao cijelu i za sebe; kao što načelnici općina ne bi reketirali biznismene, televizijske programe ne bi uređivale stranačke centrale, dok bi vlast formirali oni što mogu skupiti parlamentarnu većinu. I iz te i takve Bosne bi neki talentirani dječak otišao igrati za reprezentaciju druge države, jer njegova domovina ne bi imala tim za, recimo, Olimpijske igre. Možda bi tada neki Mirko ili Stanko, makar bili Hrvati, odabrali Srbiju ili Crnu Goru, računajući da će s njima prije do kakve medalje. Takve Bosne i Hercegovine, jednog društva u kojem pitanje nije kako do kraja pokvariti nešto što jedva radi, već kako popraviti ono što ne radi dovoljno dobro, međutim, nema. Ne postoji. A to što je nekada postojala, danas nije od neke koristi. Bosna i Hercegovina, ova, jedna i jedina, realna, država je u kojoj većina Hrvata podržava daljnje teritorijalne podjele, većina Srba ne vidi ničega spornog u sloganu „Srpska zauvijek, BiH dok mora“, a većina Bošnjaka demonstrira brojčanu nadmoću u izborima za kolektivnog šefa države (u prvom mandatu Željka Komšića nije se, naime, desilo ništa čime bi njegov reizbor imao političko opravdanje).
Kada bi se svaka država koja ima problema sa unutarnjim uređenjem raspala, Ujedinjene nacije bi imale barem trideset posto više članova. Ni to, dakle, što BiH danas postoji, a ne radi, ne mora značiti kako je neka bolja nemoguća. Pitanje je, međutim, postoji li neko ko je narodima u BiH može ponuditi. I pogotovo, je li Lagumdžija - kao lider multipraktik stranke u kojoj se nikada nije pojavila markantna politička figura iz RS-a ili onog dijela Federacije u kojem su Hrvati većina - taj. “Izazov za svakog političara s njegovom snagom je potreba za nekom ravnotežom. Jer, ponekad može da se upadne u zamku da misliš da, ako si toliko jak, da možeš sve, da nemaš limit, posebno ako imaš oko sebe ljude koji ti svaki dan podgrijavaju ego...”, rekao je bivši Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak. Samo što, iako se tako čini, nije govorio o Lagumdžiji. Već o Miloradu Dodiku.
U nedjelju, stotinu i nešto dana od izbora u BiH, Zlatko Lagumdžija je pokazao da, zaista, misli da je dovoljno jak da može sve. I zato je lako moguće da, koliko god slatkorječiv bio pred kamerama, neće napraviti ništa. Odnosno, ništa od onoga zbog čega će za pedeset godina biti barem malo bolje.
-
Gloria
#199 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
U dobrotvorne svrhe daju redovno ljudi is visoke klase na zapadu. To nije nista cudno za visoki sloj to iz dva razloga.plain vanilla wrote:Dat ce u dobrotvorne svrhe da bude dobar socijalista
1) Humani
2) Poreske povlastice
E te poreske povlastice su kao magnet. Narocito za onaj mali dobrostojeci sloj puka.
-
Gloria
#200 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Trebao bi se odreci funkcije predsjednika socijalista.Komrad wrote:Gloria wrote:Interesantno je kako SDP-e pristase nastoje da revitaliziraju ono sto vozd posjeduje.
Jer daboga pa on je predsjednik socijalista. Alfa i omega. Neprikosnoveni vladar. SDP-ov Hosni![]()
znaci on kao predsjednik socijalista bi se trebao odreci te imovine ili nesto slicno?