Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#176 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by BJB »

Nivea Aqua sensation, i lice mi se poslije jedne zasitilo..
Probala Oil of Olay, 'nakko..Da sam zadovoljna nisam..Onaj fluid im je dobar..To jos imam i koristim, kao hidratantnu kremu..Kao podloga mi je premalo.
Od Vichyija Aqualia Thermal-savrseno mi odgovara, za moje lice cuda cini..Malo je skuplja, pa sam joj nasla zamjenu:
Eveline sa kozjim mlijekom i dnevna i nocna..
Posto je vrijeme da opet malo tetosim lice, vrijeme je za novu turu Vichyija..
Probala sam i onu green apple Image Samo mi je lice pocelo cudno reagovati na nju pa sam je prestala koristiti, al' to je bilo bas davno..
Probala sam i Alverde sa ananasom, fina, ali nije to to..
Partizzanka

#177 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by Partizzanka »

zar nemamo temu o njezi tijela (koze)??
da nam ne spoje sad sve u jedno pa onda belaj

trebala si staviti naziv njega lica ako cemo o njezi lica pricati :) - prijedlog :)

ja za njegu tijela vec sam rekla u onoj tamo temi
a za lice sada trenutno koristim bademovo ulje ujutro poslije umivanja - malo navece kad skidam sminku
i super mi je :)
Nadinka

#178 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by Nadinka »

Meni je ova kremica stvarno super, imam inace suhu kozu, znala je biti bas problematicna, da se peruta i slicno, ali evo uz ovu kremu i zimu dobro podnosi:
Image
nera18

#179 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by nera18 »

eto, dodala sam:)
sto se njege lica tice kad sam ja u pitanju, poprilicno sam komplikovana, obzirom da mi je i koza jako zahtjevna

kozmeticarku posjecujem jednom mjesecno, maskicu sama stavljam jednom sedmicno, piling radim zimi i do dva puta sedmicno :D
kad su maske u pitanju, ovisno od perioda u godini, koristim i prirodne maskice koje sama spravljam, spa iz avona, baleine one male kesice, afroditine kesice...
piling trenutno koristim afroditin i u zadnje vrijeme mi njihova kozmetikica najvise i odgovara,

eh, sminku s ociju skidam uljanim blaznicaa, balea, za tu cijenu su mi odlicne i jako odgovaraju :D
za odstranjivanje sminke s lica, afrodita mlijeko... nakon toga se umijem svojim blagim i prirodnim sapunom (zimi, ljeti mi se lice vise masti pa zahtjeva i drugu vrstu preparata) i kremicu. Trenutno koristim afroditinu na bazi cinka, koja mi odgovara jer blago isusi moju t zonu :)

moram dodati da ja stvarno uzivam mackajuci kozu, sminkajuci se, njegujuci kozu uopsteno, a uz sve to jednostavno sam vremenom i spoznala zahtjeve svoje koze i to je recimo to :lol:
Nadinka

#180 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by Nadinka »

Ja sam koristila isto Vichy Aqualia thermal, i to ljeti sma koristila onaj blazi serum sa zastitnim faktorom a zimi onu rich verziju i ona mi je bila dosta dobra
saga

#181 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by saga »

Joj, ja kupovni piling nisam koristila ne pamtim...
U zavisnosti od toga kakva mi je koza koristim palentu, morsku so, kafu ili soda bikarbonu.
Takodjer za maske mackam ili med, ili jaja sa medom ili glinu ili... ma svasta iz kuhinje, banane, limun, jabuke, krastavci, mlijeko, pavlaka, brasno... Svakakve kombinacije.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#182 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by ALexis »

nera18 wrote:
ALexis wrote:ovako,
meni se desava da nakon dugogodisnjeg korsitenja nivee,
dobijem alergijsku reakciju na bilo koju drugu kremu za lice.

alergija je u vidu ogromnih 'bubuljica' koje nisu ni bubuljice ni akne, i jako dugo traju na licu.

ima li iko sl.problema?
pa iskreno meni nije poznato nista slicno... sta si poslije toga probala pa ti nije odgovaralo
i sta si od nivee koristila, na sta se odnosi?

da probas umiriti kozu nekim prirodnim sredstvom?

@ja sma kao osmislila da se ova tema tice njege lica konkreno... pa et, kako hocete
kao mala sam imala problematicnu kozu, suhu sa puno pristica. ti pristici nisu bili crveni, vec boje koze, ali su uzasno izgledali, hrapav osjecaj pod rukom. pokusala sam sa svakavim kremama, narucivala specijalne kreme po apotekama, sto se prave par dana, pa se mackaju tacno onoliko koliko je to propisano, pa mi ni to nije pomoglo.
onda sam presla na vichy, od kojeg mi je koza bila masna i ruzno se sjajila, ali samo dok je krema na licu. cim je nemam na sebi, koza je ostajala ista bez znakova napretka.
onda sam uzela obicnu niveu i od nje mi se lice, ne ureklo se, vratilo u normalu. sad nemam nikakvih problema, pa ni jedne jedine bubuljice.
ali zensko k'o zensko, zasitila se vise te iste kreme, dosadio mi miris i svasta nesto :D i hajde da promjenim.
uzela bebe joung care i onda je izbio taj uzas po licu. posto sam mislila da mi ta krema na odgovara, vratim se na niveu, jedva smirim lice i opet uzmem drugu kremu (sad se ne mogu sjetit koja je, napisat cu kad se sjetim) i opet dobijem istu alergijsku reakciju koja je ovaj put jos duze trajala!
opet nivea... pa se zasitim... pa uzmem niveu OXIGEN i OPET alergija.

meni je sudjena obicna nivea za cijeli zivot :(
amiria

#183 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by amiria »

Ja ovu Niveu koristim vec godinama i prezadovoljna.

Image

Jednom sedmicno napravim sama sebi masku od meda, maslinovog ulja i malo kukuruznog brasna :-D i to je to.
swirl

#184 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by swirl »

Koristim hidratantnu kremu sa kolagenom koju kupim u apoteci. I ona mi je do sada najbolja. Imam masnu kozu lica, i ova krema mi bas prija. Od ostalih krema, ko ima masnu kozu, preporucujem Vichy Normaderm, ali nocnu kremu, ona je super.
swirl

#185 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

.
Lounge Act

#186 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by Lounge Act »

eh evo mojih iskustava (suha koza lica)
nivea- od nje mi uglavnom nista ne odgovara, mozda sam alergicna na neki sastojak, ne znam, za kcerkicu kupujem uglavnom nivea proizvode i super su na njenoj kozi
vichy- koristila sam oligo 25 i nakon jedne kreme mi se lice zasitilo
vichy pjena za ciscenje lica- super je za one koji imaju normalnu do masnu kozu, mojoj bas i nije
avene- hydratante optimale riche, super krema, odgovara mojoj kozi, ali je koristim dosta dugo pa sad sam u potraznji drugom, suhu kozu nece vratiti na normalnu, ali pruza super njegu. od avene imam i kremu za suncanje spf 40, dobro stiti, ali niej mi bas dobra i za mazanje lica, imam osjecaj da mi je koza vise suha nego inace, a cakli se
oriflame i avon- tu sam isprobala tonu krema i dnevnih i nocnih i apsolutno nista mi ne odgovara
balea - cell energy, meni nikako nije odgovarala, nakon par stavljanja dobijem potkozne sitne crvene bubuljice
eto, ne mogu se vise sjetit ni jedne
Lounge Act

#187 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

da nisi sta zaboravila rec :lol:
bez_ideje

#188 Re: Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti

Post by bez_ideje »

Dr.Pasha sapun za ciscenje
Kao dnevna i podloga- Olay fluid SPF 15
Navece...ako je suha,inace ne praktikujem nista nocu da trackam ,she puter i neven krema domace proivodnje
Za skidanje sminke-violeta maramice
Za bubuljice-umocim stapic za usi i cajevac i nanesem na svaku
Maska-zimska:med,limun i koju kap jojobinog ulja
Ljetna-vecinu voca i povrca iz frizidera :lol: :lol: :lol: +mlijeko i med
bez_ideje

#189 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

Jel ko vidj'o onu rukavicu za masazu sto je ko lufa sa jedne strane i a ima pipke sa druge u nekom od dm,cm-ova ili negdje drugo?
swirl

#190 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

bez_ideje wrote:Jel ko vidj'o onu rukavicu za masazu sto je ko lufa sa jedne strane i a ima pipke sa druge u nekom od dm,cm-ova ili negdje drugo?
Vidjela sam ja u DM u BBI.
mimsy

#191 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mimsy »

bez_ideje wrote:Jel ko vidj'o onu rukavicu za masazu sto je ko lufa sa jedne strane i a ima pipke sa druge u nekom od dm,cm-ova ili negdje drugo?
Ima u avonu ,mislim da je 2,5 KM...ko gumena
bez_ideje

#192 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

Hvala ,kupila sam je danas u DM-u......ima samo onu stranu sa pipcima,nema lufe,al valja
Uzela i brsljanovo ulje ........valja ovaj prokletolit eliminisat :twisted: :twisted: :twisted:
jadran

#193 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jadran »

posljenji savjet koji sam dobila i probala je tretman ciscenja lisa s sodom. uzmete tampon za ciscenje sminke pokvasite vodom i umocite u sodu, zatim lagano ocistitie lice i ostavite 2 do 3 minute na licu tako, kad va spocne peckati i susiti se zatezati kozu isperite mlakom vodom...jako je dobro i ucinkovito posebno zimi:)pozz
swirl

#194 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

jadran wrote:posljenji savjet koji sam dobila i probala je tretman ciscenja lisa s sodom. uzmete tampon za ciscenje sminke pokvasite vodom i umocite u sodu, zatim lagano ocistitie lice i ostavite 2 do 3 minute na licu tako, kad va spocne peckati i susiti se zatezati kozu isperite mlakom vodom...jako je dobro i ucinkovito posebno zimi:)pozz
Probala ja, super je :thumbup:
jadran

#195 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jadran »

jelda d aje fantazija..lako se odrzava..a super izgleda :-D :-D
swirl

#196 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

jadran wrote:jelda d aje fantazija..lako se odrzava..a super izgleda :-D :-D
Inace ti je ovo recept ko ima problema sa mitiserima :)
jadran

#197 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jadran »

ne znam meni pruijateljica prenijela...a inace imam masnu kozu..ali sam zadovoljna jako bas fino ocisti:)
mimsy

#198 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mimsy »

bez_ideje wrote:Hvala ,kupila sam je danas u DM-u......ima samo onu stranu sa pipcima,nema lufe,al valja
Uzela i brsljanovo ulje ........valja ovaj prokletolit eliminisat :twisted: :twisted: :twisted:
Haj ako bude efekta javi da i ja kupim.Imala sam brsljen gel al nikakve fajde.
bez_ideje

#199 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

Ma cisto sumnjam da ce samo ulje eliminisat.....Ja sam se do zuba naoruzala sa svih strana....jes da celulit samo ja vidim,al meni je to tragicno sa mojih 5o i koji gram kila :twisted:
Rekla sam ,svako vece,te masaze 20 minuta.........Naljevam se zelenim cajem ko mahnita.....1.5 h energicnog hodanja svaki dan i sobni fitnes kad stignem
Ima da ga nema,ne zvala se ja kako se zovem :twisted: :twisted:
Sarajevski_Marlboro

#200 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Sarajevski_Marlboro »

bez_ideje wrote:Ma cisto sumnjam da ce samo ulje eliminisat.....Ja sam se do zuba naoruzala sa svih strana....jes da celulit samo ja vidim,al meni je to tragicno sa mojih 5o i koji gram kila :twisted:
Rekla sam ,svako vece,te masaze 20 minuta.........Naljevam se zelenim cajem ko mahnita.....1.5 h energicnog hodanja svaki dan i sobni fitnes kad stignem
Ima da ga nema,ne zvala se ja kako se zovem :twisted: :twisted:
Svaka čast :mrgreen:
Post Reply