nera18 wrote:ALexis wrote:ovako,
meni se desava da nakon dugogodisnjeg korsitenja nivee,
dobijem alergijsku reakciju na bilo koju drugu kremu za lice.
alergija je u vidu ogromnih 'bubuljica' koje nisu ni bubuljice ni akne, i jako dugo traju na licu.
ima li iko sl.problema?
pa iskreno meni nije poznato nista slicno... sta si poslije toga probala pa ti nije odgovaralo
i sta si od nivee koristila, na sta se odnosi?
da probas umiriti kozu nekim prirodnim sredstvom?
@ja sma kao osmislila da se ova tema tice njege lica konkreno... pa et, kako hocete
kao mala sam imala problematicnu kozu, suhu sa puno pristica. ti pristici nisu bili crveni, vec boje koze, ali su uzasno izgledali, hrapav osjecaj pod rukom. pokusala sam sa svakavim kremama, narucivala specijalne kreme po apotekama, sto se prave par dana, pa se mackaju tacno onoliko koliko je to propisano, pa mi ni to nije pomoglo.
onda sam presla na vichy, od kojeg mi je koza bila masna i ruzno se sjajila, ali samo dok je krema na licu. cim je nemam na sebi, koza je ostajala ista bez znakova napretka.
onda sam uzela obicnu niveu i od nje mi se lice, ne ureklo se, vratilo u normalu. sad nemam nikakvih problema, pa ni jedne jedine bubuljice.
ali zensko k'o zensko, zasitila se vise te iste kreme, dosadio mi miris i svasta nesto

i hajde da promjenim.
uzela bebe joung care i onda je izbio taj uzas po licu. posto sam mislila da mi ta krema na odgovara, vratim se na niveu, jedva smirim lice i opet uzmem drugu kremu (sad se ne mogu sjetit koja je, napisat cu kad se sjetim) i opet dobijem istu alergijsku reakciju koja je ovaj put jos duze trajala!
opet nivea... pa se zasitim... pa uzmem niveu OXIGEN i OPET alergija.
meni je sudjena obicna nivea za cijeli zivot