BH Telecom - plata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rahmanjin

#176 Re: BH Telecom - plata

Post by rahmanjin »

zonbirile wrote:Nikad ni slično,tamo je bio šošonski model ala Bimo.
de nam reci koji je to sosonski model u odnosu na ostale? sve je to isto.
zonbirile

#177 Re: BH Telecom - plata

Post by zonbirile »

pa bio je sistem raspiše se konkurs za 5 vozaća,od svakog se uzme po 3oooKM,kada dođu na svoju,otpusti 4,pa koji mjesec pa opet,radnja radila.
fidoremilienko

#178 Re: BH Telecom - plata

Post by fidoremilienko »

Manje više, princip isti, ostalo su nijanse
fiki25

#179 Re: bh telecom pitanje

Post by fiki25 »

Edinz wrote:Pa racunaj da neko hoce prvu godinu tvoje plate. Znaci 2 k plata puta 12 mj i voilla. Samo je problem što nedostaje stolica pa novi moraju da stoje ili da setaju po kancelarijama :D
komese to daje.... ja bih dao odmah 20.000 KM bez razmisljanja
HM 2011

#180 Re: BH Telecom - plata

Post by HM 2011 »

Imam par pritužbi na rad BH telecoma,

1. Koristim interesantan paket moja tv Premi, all inclusive paket deal, koji skoro u potpunosti odgovara mojim zahtjevima za taj iznos (ovo skoro je možda moja razmaženost koja bi željela veći mailbox (od jedno 20 mb barem, šta je to 5 mb) i možda povećan mjesečni promet 3g -a za još 500Mb što bi napucalo na 1 Gb, kad sam u turističkim posjetama širom države da mogu igrati igrice na facebooku etc...

I sad, problem je što ja koristim taj paket već neko vrijeme, i indijanci mi danas isključiše telefon za pozive prema vani radi NEPLAĆANJA RAČUNA (tako kaže teta automat).....

Ja na 1444, grmim, kakav dug, kaže operater iz 8 mjeseca 12 KM (a meni račun svaki mjesec 105, 107 etc, uredno izmiren), ma rekoh to je neka provokacija, neko mi namjerno namjestio da mi isključi telefon, jer nisam dobio nikakav račun za tih 12 KM, a ujedno mi je to obračunato u period kada sam već nekoliko mjeseci koristio premi paket - što opet ukazuje da je to neka zahebancija, kad operater - ja Vaš ružan rječnik ne mogu slušati, ama kume nije ružan rječnik blokirana mi linija ne mogu nikoga zvati sa mobitela :-) i spusti mi slušalicu ????

Ja račune da provjerim, kad stvarno ja upravu, sve gore navedeno, opet telefon opet 1444, javlja se ženski glas, i nakon kraćeg razgovora operaterka stvarno utvrdi osnovanost moje priče, ali opet telefon mi blokiran i dalje, do sutra ujutro .....

stvarno su gadovi ! i odkud im taj dug (predpostavljam da je u pitanju razlika za korištenje 3g - 5 G paketa za mjesec prelaska na premi paket, ali mi za to nikada nije ispostavljen račun, što njima ne daje za pravo da mi ugase telefon za dug za koji ja uopšte nisam svjestan da postoji - jer sve račune uredno plaćam.....

gadovi !!!! :-)

Sad ih treba dati u Avaz , tužna priča privatnika Rahmana, za koju naravno niko ne bi imao sluha u ovoj državi....

2.Prije par mjeseci - napravili neku ponudu telefona za 1 Km za potpisivanje ugovora na duži vremenski period i ja u gradu, i rekoh odo kupiti jedan na poklon, meni nije potreban, i kupim ja tako mob, kad, nije prošlo ni mjeseca dana poželim sebi kupiti neki malo kvalitetniji i vidim isti je u ponudi BH telecoma, ja na šalter, dobar dan, ja bih da kupim taj telefon, kakve su opcije, Vaš sam pretplatnik,

pita operater koji broj, ja kažem broj, kad on meni ŽAo mi je - vio nemate pravo kupovine već imate jedan telefon na računu za 1 km,

Rekoh ok, ali ja bih telefon od 500KM, na rate, evo ponuda , kaže tek kada "odležite" ovaj obavezni ugovorni period ?

Ama halo čovječe, čuješ li ti mene, ja bih da platim telefon 500KM !!!

Halo, anybody home ?

KAže , žao mi je....

PA haveru, reci mi barem jel to glupo kao poslovni potez, kaže i operater - Jeste, ali tako je....

Birokratija , birokratija i još birokratije i onda im uputiš reklamaciju na koju niko ni ne obrati pažnju jer si ti tu obavezu već platio (priključivanje bilo kojeg paketa na svoje ime ako je linija bila na imenu vašeg roditelja, se ne smatra priključkom u stanu koji već posjeduje fiksni prilključak ????????????????????????????????????????? POsjed je u fizičkom posjedu, vlasništvo je papir tako i sa telefonskim linijama - meni je žao), čak se ne udostoje niti odgovoriti na reklamaciju, jer eto platio si im dug, koji im naravno NIJE HALAL, pa neka računovođa razmišlja o savjesnosti obavljanja posla......

Stvarno su poslovni, do te mjere, da bi mogli postati sterotipni primjer za loše poslovanje.....

Posluješ toliko loše da me podsjećaš na BH telecom....

Imaju li oni imalo osjećaja u odnosu sa ljudima ? Pa nismo samo brojevi računa ?

ako sam fulio temu - (ukucao sam Bh telcom i mislio daje ovo to kad ono Plata) - molimo moderatore da prebace na ispravnu temu.....
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#181 Re: BH Telecom - plata

Post by Bobi »

I kakve sve ovo ima veze sa placama u BH Telecomu :D?Usput da ti kazem da ni pod brojem 1 ni pod brojem 2 nisi u pravu :D.
HM 2011

#182 Re: BH Telecom - plata

Post by HM 2011 »

Bobi wrote:I kakve sve ovo ima veze sa placama u BH Telecomu :D?Usput da ti kazem da ni pod brojem 1 ni pod brojem 2 nisi u pravu :D.
Kako, kad imam uredan pregled računa na BH mobile i nemam nikakvog duga na istom, niti mi je račun za tel od 12 KM ikada ispostavljen, za 1. usluga mobilnog telefona mi je uskraćena a usluga mobitela je dio paketne usluge - asemblirane, nije mi uskraćena usluga TV-a niti interneta niti kućnog, (kao što vidiš), a zaista račun mi nikada nije ispostavljen (to će i oni utvrditi) ? I zašto mi račun nije ispostavljen unutar MOja TV premi računa - da to uredno platim ????

Nešto ne štima - zar ne ?

za 2. nisam upravu jer prodavac odlučuje šta će plasirati na tržište i pod kojim uslovima, ali opet, ovdje je plaćanje rate a telefon od 1 km je procjenjen kao telefon od 320 km što je cijena uvećana od tržišne za oko jedva 50 do 70 KM (nije puno), - ali opet - 500 KM je 500 KM - zar ne - a svejedno će diskonotavati taj telefon za puno više od iznosa jer neće biti potražnje za period ugovornog odnosa ??? (moorov zakon)

čista ekonomska logika ?

Usput i ja sam da se prebaci u prihvatljivu temu!

Međutim, mudri moderator je upravu, u odnosu sa kompanijama ovakvog tipa - skoro nikada nisi upravu - zar ne, tj. kada to čovjek pogleda iz aspekta BH telecom - definitivno nisi upravu, BH telecom je uvjek upravu.....

Teško je biti dioničar, teška je dividenda BH telecoma....
convict

#183 Re: BH Telecom - plata

Post by convict »

ama druže, ne znam zašto se nerviraš, ima i drugih operatera. meni je dan kad sam s njima raskrstio bio kao da sam se ponovo rodio. isto kao i s raiffeisen bankom.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#184 Re: BH Telecom - plata

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Joj, kakvih se gluposti načitah na ovom topiku :-)

Evo ugrubo:
SSS - cca ljami
VSS - cca cadvi
Rukovodioci od nivoa odjeljenja do nivoa sektora od dvije ikusur pa do tri ipo...

ali ovo je sve ugrubo jer se vrijednost boda računa na osnovu finansijskih pokazatelja, pa tu su još stručne kategorizacije, tako da razlika u plaći u odnosu na prethodni mjesec može biti i par stoja...

Sve u svemu ima mnogo jačih firmi od BH Telecoma, ali nije problem visina plate nego oni koji je nezasluženo zarade, a ima ih pooodosta u Telekomu. Tako su nakon izborne raspodjele počeli sebi izmišljati pomoćničke pozicije (Finansije). Ništa ne rade, a 6000 bodova (maksimum bodova, a ne maraka - da se razumijemo) i samo sebi izmišljaju gdje će na kakav seminar, službeni itd.
motorola01

#185 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

Da li je vrijednost boda ista i kod SSS-a i recimo VŠ-a or VSS-a???

Moje misljenje je da bez obzira na kolicinu bodova za odredjeno radno mjesto ili strucnu spremu,da ni vrijednost boda nije ista za razlicita radna mjesta.Jesam li u pravu ili ne?
iceman2010

#186 Re: BH Telecom - plata

Post by iceman2010 »

Nisi u pravu. Vrijednost boda u BH Telecom-u je za sve ista, samo sto oni sa VSS imaju oko 3500, a sa SSS oko 1900 bodova. Vrijednost boda zavisi od broja radnih dana, ali se krece malo iznad pola marke. Na ovo sve dodas topli obrok i kartu i dobijes oko 1400 KM na ruke za SSS (znaci sa toplim i kartom), a preko 2k za VSS. Naravno na sve ovo ide staz, tri stepenice koje se mogu dodjeliti (ovo je treca najniza) kao neka nagrada i pozicija u BH Telecom-u. Ovo su primjeri za 4 stepen i 7 stepen. Plata je manja za 3 stepen, a izmedju ove dvije za 5 i 6 stepen.
motorola01

#187 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

Znaci ono sto sam cuo je laz.I meni je bilo malo cudno da recimo ove sa SSS deru i po osnovu bodova i po vrijednosti boda.Eto ubijedise me da je tako,ali eto stize demant..
sabanss

#188 Re: BH Telecom - plata

Post by sabanss »

motorola01 wrote:Da li je vrijednost boda ista i kod SSS-a i recimo VŠ-a or VSS-a???

Moje misljenje je da bez obzira na kolicinu bodova za odredjeno radno mjesto ili strucnu spremu,da ni vrijednost boda nije ista za razlicita radna mjesta.Jesam li u pravu ili ne?
Nisi. Kakvog bi smisla imao taj nacin organizacije?
_Reds_

#189 Re: BH Telecom - plata

Post by _Reds_ »

Kkava je sad situacija u ovom BHT??

KOlike su ima plate za VSS, i imal razlike u odnsu na blonje, ove master, bsc, i tako to ??

Takodje koliko im je pripravnicki ??
terra_incognita

#190 Re: BH Telecom - plata

Post by terra_incognita »

pripravnički 1400, nema toplog, nema karte
zahvalan

#191 Re: BH Telecom - plata

Post by zahvalan »

terra_incognita wrote:pripravnički 1400, nema toplog, nema karte
i to je sad kao lose ?

:-)
tester33

#192 Re: BH Telecom - plata

Post by tester33 »

Ti si dobar.
madtv

#193 Re: BH Telecom - plata

Post by madtv »

dobra, dobra :D :D
terra_incognita

#194 Re: BH Telecom - plata

Post by terra_incognita »

zahvalan wrote:
i to je sad kao lose ?

:-)
lošije nego kad istekne pripravnički, pa navedeno još dođe na osnovicu (veću)
_Reds_

#195 Re: BH Telecom - plata

Post by _Reds_ »

Sta su im oni stepeni III, II, I.

III je 3500 bodova negdje sam vidio, koliko je 2. i 1. ??

I koliko je bod KM, tj. od cega to zavisi ??
motorola01

#196 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

_Reds_ wrote:Sta su im oni stepeni III, II, I.

III je 3500 bodova negdje sam vidio, koliko je 2. i 1. ??

I koliko je bod KM, tj. od cega to zavisi ??
Vrijednost boda im je fiksna svaki mjesec u godini, osim kad povecaju platu i tad skoci i opet fiksna do sljedeceg povecanja/smanjenja...Svako radno mjesto nosi odredjen broj bodova od sistematizacije do sistematizacije. Kad je uradjena sistematizacija ili je doslo do povecanja/smanjenja boda(plate) u narednom periodu(do sljedece sistematizacije ili povecanja/smanjenja plate) im plata zavisi jedino od broja radnih dana u mjesecu..
dottore

#197 Re: BH Telecom - plata

Post by dottore »

znam da je npr u Sparkasse za te "pripravnike" pravilo da te prijave kao volontera, i dobijas samo topli obrok, 22KM/danu

a ti se zalis sto nema karte od 50KM :run:
BlueBlood

#198 Re: BH Telecom - plata

Post by BlueBlood »

pa niko da napise konkretno sta...

...kolika je otprilike plata sa SSS nekog, hajmo reci servisera ?
motorola01

#199 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

BlueBlood wrote:pa niko da napise konkretno sta...

...kolika je otprilike plata sa SSS nekog, hajmo reci servisera ?
Pise ti na prethodnoj stranici...od 1400-1600 u zavisnosti od radnih dana...
BlueBlood

#200 Re: BH Telecom - plata

Post by BlueBlood »

:shock:

jel ovo sa svim dodatcima,topli,karta....?

kako se zaposljava ? :-)

moze i na pm :thumbup: :mrgreen:
Post Reply