Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
E, ovako:
vakat mi je mijenjati auto, pa sam nešto razgledao u zadnje vrijeme i nekako mi najviše za oko zapela Nissan Almera 2.2 dCi, 110 KS (81 kW)
nemam iskustva sa japanskim autima, a vidim ovdje ima iskusnijih "japanaca", pa kontam, ako ima ko kakva iskustva, preporuke, mane itd za navedeni model, neka napiše...
Peta brzina, trenutna potrosnja, i pretpostavit cu da je 90 konja u njemu.Ja na svom u 5-oj mogu jos manju potrosnju nabit.Zasto kazem trenutna, rodjak ima istog i covjek svaki dan dere 70-80 km na poso i nazad sa njom po autoputu i nemoze normalne voznje ic ispod 5 da ga ubijes.
Peta brzina, trenutna potrosnja, i pretpostavit cu da je 90 konja u njemu.Ja na svom u 5-oj mogu jos manju potrosnju nabit.Zasto kazem trenutna, rodjak ima istog i covjek svaki dan dere 70-80 km na poso i nazad sa njom po autoputu i nemoze normalne voznje ic ispod 5 da ga ubijes.
pajdo ako primjetis gore to nije opcija za trenutno potrosnju vec za prosjecnu ... i vecinom je ova potrosnja
Da, ali i malo veci turbo dizel moze imati dosta vecu potrosnju ako se zavrti... Ne kontam ni sta je tvoja poenta, ko sto ti ne kontas sta je on htio reci...
Ko zeli idealnu potrosnju, tj. malu taj vozi 5 brzinom max 90 km na sat. Sve ostalo je suplja i nema veze sa realnoscu. Voziti 120 km na sat, a ocekivati malu potrosnju su bajke za malu djecu.
Ne kontam u cemu je problem. Toyota Yaris je u biti definicija te sub-compact klase. Japanci su pobrojali sve najvaznije atribute kompakt klase i to upakovali u jedan moderan i funkcionalan concept. Ne bih sada da se bavim tracevima tipa ; vozaci toyote su stedljivi ali vozila nisu jer ovakvi stereotipi vode zakljucima tipa; Bosanci su glupi , Crnogorci ljeni i sicnim nebulozama. Cinjenica je da Toyota trenutno ima nekoliko globalnih vozila koja su naprodavanija na svjetu ; Corola u kompakt klasi , Camri -mid size , Rav4 u SUV segmentu sto sa ostalim modelima cini Toyotu najvecim globalnim proizvodzacem automobila na svjetu. Takoder treba naglasiti da cijenom Toyota nije ni jeftinija od konkurencije te da kao marka najbolje cuva vrijednost prilikom naknadne prodaje od svih globalnih brandova. Dakle Toyota je ispred konkurencije i tu se nema sta dodati ili oduzeti.Pametni ljudi kupuju Toyotu jer znaju da kupuju provjerenu kvalitetu i auto koje ce voziti bez glavobolje i opravaka i koje ce uz propisno odrzavanje voziti duze od vecine vozila .
TheGodfather001 wrote:
Obzirom na konfiguraciju terena i puta, potrosnja za 1.6 se moze spustit na 2.9 l/km... Relacija Ilidza - Konjic se haman moze odvoziti "bez gasa"...
Jel? A kako bi odvozio "bez gasa" dio od Ilidze do tunela Ivan koji je konstantan uspon nekih 30ak km?
TheGodfather001 wrote:
Obzirom na konfiguraciju terena i puta, potrosnja za 1.6 se moze spustit na 2.9 l/km... Relacija Ilidza - Konjic se haman moze odvoziti "bez gasa"...
Jel? A kako bi odvozio "bez gasa" dio od Ilidze do tunela Ivan koji je konstantan uspon nekih 30ak km?
dežurni kritičari će sve popljuvat i nać prave razloge za to, ništa ne brini. da li će to bit konfiguracija terena, "penzioneri" vozači toyote, šta god, samo da se "dokaže" kako su oni uvijek u pravu.
TheGodfather001 wrote:
dežurni kritičari će sve popljuvat i nać prave razloge za to, ništa ne brini. da li će to bit konfiguracija terena, "penzioneri" vozači toyote, šta god, samo da se "dokaže" kako su oni uvijek u pravu.
drveni-ccc... tvoja arognatnost i sturost pri citanju navodi te na neke zakljucke koji su tebi jasni...
druga stvar, gdje si procitao pljuvanje po vozacima toyote??
@neki-napisao sam:"haman bez gasa"... i taj uspon mozes savladati sa prosjekom oko 4-4.5l/km na nekih 2000-2200 rpm, a poslije Ivana mozes skoro "blagom" voznjom spustiti se u Konjic. Za izracunavanje stvarnog prosjeka potrosnje mora se primjeniti sistem "pun rezervoar, voznja, punjenje" radnju i saberes vrijednosti... Nikoga ne pljujem.. Kolega vozi RAV 4 2.0 D-4D i Sarajevo, Centar - Blagaj, Tekija mu je potrosio oko 7 l dizLa... U povratku mozda nekih 0.5-0.7 l vise... VW Golf TDI PD: Sarajevo- Blagaj- Sarajevo potrosi oko 13l dizLa sa klimom, voznja do 2200 rpm...
TheGodfather001 wrote:
@neki-napisao sam:"haman bez gasa"... i taj uspon mozes savladati sa prosjekom oko 4-4.5l/km na nekih 2000-2200 rpm, a poslije Ivana mozes skoro "blagom" voznjom spustiti se u Konjic.
Mozes sve to..i doci u Konjic za sat i po..Ovo je bila voznja od 35-40 min
TheGodfather001 wrote:
@neki-napisao sam:"haman bez gasa"... i taj uspon mozes savladati sa prosjekom oko 4-4.5l/km na nekih 2000-2200 rpm, a poslije Ivana mozes skoro "blagom" voznjom spustiti se u Konjic.
Mozes sve to..i doci u Konjic za sat i po..Ovo je bila voznja od 35-40 min
Citat:"Obzirom na konfiguraciju terena i puta, potrosnja za 1.6 se moze spustit na 2.9 l/km... Relacija Ilidza - Konjic se haman moze odvoziti "bez gasa"..."
Moze i avionom stici da potrosis fildzan goriva... 35-40 minuta, prosjek onda 90-100 km/h, 4.7 l/km... Ne znam sta pokusavas dokazati, ali sada se smijem kladiti u rezervoar goriva da nema sanse da potrosi benzinac potrosi "toliko" nacinom voznje preko 2000 rpm...