EXIT 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dejan_81

#176 Re: EXIT 2011

Post by Dejan_81 »

Arcade Fire! :)

Last edited by Dejan_81 on 10/05/2011 17:21, edited 1 time in total.
EXIT2011

#177 Re: EXIT 2011

Post by EXIT2011 »

Santigold na EXITU:=) Ah da to je vec neko istrazio:=)

Vidimo se na tvrdjavi:)))
sarajev_o

#178 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

EXIT 2011
grupa a) 20 dj-eva poznatih i nepoznatih
grupa b) pop od izvodjaca koje niko ne slusa
grupa c) rnr od izvodjaca b ranga
:lol: :lol: :x
Kinaski

#179 Re: EXIT 2011

Post by Kinaski »

Sorry za offtopik radi se o Rastok Festu u Jelahu , zamolio bih vas da mi vasim jednim klikom pomognete da odem tamo kao izvodjac .

http://www.rastok.ba/childgood-crew/
Potrban mi je vas glas . Hvala svima
mrtva kokoš

#180 Re: EXIT 2011

Post by mrtva kokoš »

187 wrote:Sorry za offtopik radi se o Rastok Festu u Jelahu , zamolio bih vas da mi vasim jednim klikom pomognete da odem tamo kao izvodjac .

glasao samo zato sto ste crnci :mrgreen:
Kinaski

#181 Re: EXIT 2011

Post by Kinaski »

Splinter wrote:
187 wrote:Sorry za offtopik radi se o Rastok Festu u Jelahu , zamolio bih vas da mi vasim jednim klikom pomognete da odem tamo kao izvodjac .

glasao samo zato sto ste crnci :mrgreen:
Hvala , zaista cijenim to
EXIT2011

#182 Re: EXIT 2011

Post by EXIT2011 »

Predstavljam vam happynovisad:=)

Alternativna elektronika na Exitu: Happynovisad stejdž

Happynovisad Stage je druga po veličini elektronska bina EXIT festivala i mjesto koje već godinama okuplja kremu alternativne elektronike. Smješten iza Dance Arene, jedan od omiljenih stejdževa ljubitelja elektronske scene istančanijeg ukusa, postao je popularan zbog svoje specifične atmosfere i pažljive programske selekcije. Bojan Čizmić, programski menadžer bine, tvrdi: “I ove godine smo vrijedno radili da bismo tokom četiri festivalske večeri predstavili trenutno najuticajnije izvođače elektronske andergraund scene.”

Četvrtak na bini dovodi dva interesantna imena iz susjednih država. Strahil Velčev, sa svojim umjetničkim pseudonimom KiNK, je inovativni producent bez kompromisa, omamljujući DJ i live performer iz Bugarske koji u svoje setove inkorporira najbolje primjere elektronske muzike. U potrazi za novim načinom predstavljanja svoje muzike formirao je live postavku koja se sastoji od prašnjavih analognih gadžeta i moderne digitalne tehnologije. Pored njega, iz Rumunije dolazi Kozmin Nikolae, a.k.a. Cosmin Trg, producent za koga kažu da ima nepredvidiv zvuk. Ljubimac trendseterskih medija, poput DJ Mag, Resident Advisor ili Pitchfork Media, čovijek koji nastupa na najprogresivnijim muzičkim festivalima i klubovima u Evropi, ovog ljeta je na Exitu.

Petak je rezervisan za predstavljanje britanske etikete “Swamp 81”, koja je dobila ime po akciji i neredima u južnom Londonu početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, a kojom upravlja Loefah, jedan od istaknutih dubstep izvođača i poglavica Swamp 81 plemena. Pored njega, u petak će nastupiti britanski predstavnik elektro basa, Boddika, polovina dvojca Instra:mental, nazvan po glavnom negativcu iz Robocop-a i koji ga itekako opisuje – mračan i napet, retro ali futurističan. Njima će se pridružiti DJ Oneman, za koga kažu da je uspio da ponovo izmisli old school garage, i to tako što je umjetnost didžejinga doveo na novi nivo, renovirajući 2 step garage i mješajući ga sa dabstepom, grajmom i mnogim drugim potpravcima. Domaćin čitave večeri će biti Swamp 81 rezident, MC Chunky.

Po tvrdnji Guardiana, “Dens muziku je skoro pa nemoguće definisati trenutno, ali rastuće Night Slugs carstvo je svejedno predvodnik tog čopora“. Subota na HNS bini će nam predstaviti upravo plemstvo ovog carstva. Zvijezda večeri je Girl Unit, DJ koji na nastupima kombinuje house bitove, prljave južnjačke instrumentale, detroitske i čikaške klasike, sirove američke trekove, stvari neafirmisanih britanskih producenata, kao i sopstvenu produkciju i Night Slugs materijale. Bok Bok je danas dio londonske underground elite. Kaže da je grime najviše definisao njegov razvoj, pa su ga konstantne inovacije i kombinovanje najrazličitijih muzičkih elemenata iz cijelog svijeta doveli do statusa koji ima danas. Jam City je otkrio grime 2003-e i potpuno mu je promijenio percepciju muzike. Zvučao je vanzemaljski, ali je opet imao direktnu klubsku energiju. Za svoju kombinaciju romantičnog hausa i grajma kaže da je idealna za klub, vožnju u džipu, ali i za noćnu šetnju akva parkom.

Nedelja na HNS stejdžu posvećena je Amerikancima. Nosaj Thing je bez sumnje trenutno među najboljim muzičkim modulatorima u Los Anđelesu, a u Novi Sad dolazi sa postavkom Nosaj Thing Visual Show, nevjerovatnim audio-vizuelnim performansom, za koji se ovog ljeta otimaju najveće festivalske bine. Legenda i veliki vizionar andergraund elektronike, čovijek koji nastupa pod pseudonimom Photek, izvođač je koji aktivno izdaje od '94 i svojim zvukom uvijek gura naprijed, otkrivajući ostalim producentima nove prostore u kojima mogu da stvaraju. On će predstaviti svoj novi zvuk, inspirisan bodljikavim motivima i ledenom atmosferom kakvu nose njegovi trekovi poput ‘Seven Samurai’ i ‘Hidden Camera’.

Happynovisad stejdž nastao je 2005. godine, kao logičan sled postojanja izuzetno posjećenog portala happynovisad.com, koji funkcioniše već 12 godina i koji je tokom svog ovog vremena promoter cutting edge muzičkih pravaca i najaktuelnijih vijesti iz domena pop kulture. U decembru 2010. godine HNS je pokrenuo i lajv video striming, mesto okupljanja popularnih didžejeva, a do samog festivala, publika može da se upozna sa muzikom koja ih očekuje na HNS stejdžu na streamu www.happynovisad.com/hns_stream/.
shambho

#183 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

Ako neko zeli kupiti voucher kartu za ovogodisnji EXIT, 98 KM (bez prevoza i kampa), javite se na pp..
shambho

#184 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

..do 1. juna.. :zoka:
sarajev_o

#186 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

:D zakuhalo se;interesuje me od raje koja je bila koliko mi para treba cuga + pice
nasao sam prevoz i smjestaj sad me interesuje to
mrtva kokoš

#187 Re: EXIT 2011

Post by mrtva kokoš »

cekaj sad mi nist nije jasno cuga i pice, koje pice :? margarita, capricossa, :-) ili ti meni pricas za one pice :mrgreen: nemoras ici tamo ima toga prema vogosci i kod vise, svakako ces placati :lol: :lol: ili mislis na pice, cugu :mrgreen: cuga+pice, sta je to :mrgreen:
dezurni_ucenik

#188 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:23, edited 1 time in total.
shambho

#189 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

kurt cobain wrote:
shambho wrote:Ako neko zeli kupiti voucher kartu za ovogodisnji EXIT, 98 KM (bez prevoza i kampa), javite se na pp..
Je li kupljena? Nikako ne mogu pp da posaljem :s
Nije.. Evo mail.. [email protected]

sarajev_o wrote::D zakuhalo se;interesuje me od raje koja je bila koliko mi para treba cuga + pice
nasao sam prevoz i smjestaj sad me interesuje to
Mozda cuga+hrana :-D .. Naravno je l' zavisi koliko ces jesti/ piti :-D ..

Grad sam je dosta jeftin, cak moozda i mrvicu jeftiniji od Sa, tako da mozes kupovati hranu u marketima i sl..

A sto se tice tvrdave ponuda je slijedeca.. Ako se dobro sjecam Six pack je oko 700 dinara (sest piva je l', to se najcesce kupuje) ..a to dodje oko 14 KM.. (100 dinara = oko 2 KM, 1000 = 20 i sl., tako je najlakse racunat)
Zapravo ev' ovdje pise:

Postoji pet vrsta tokena:

REC – Vredi 80 dinara i za njega se na šanku može dobiti negazirana ili gazirana voda.
EJECT – Vredi 100 dinara i za njega se na šanku može dobiti sok ili vino.
PLAY – Vredi 140 dinara i za njega se šanku može dobiti pivo.
PAUSE – Vredi 180 dinara i za njega se na šanku može dobiti energetski napitak.
STAR - ZVEZDA (Six Pack) – Vredi 700 dinara i za njega se na šanku može dobiti 5 + 1 gratis pivo. Six Pack na taj način štedi 140 dinara

.. Ovo je od prije dvije godine mozda je sad i skuplje..

Hrane ima razne, od palacinaka (oko 3 KM), preko sendvica, ista ta cijena, Jami pita (cijena k'o kod nas).. Kineska hrana koja je oko 10 KM, i pizza na komad, naj opcija.. Imaju i bombone gumene i cokoladne :-D ..

Pa ti skontaj koliko ti treba.. Ja sam jako malo trosila, kupim bobe cokoladne za dvije KM, one daju energije, grickam ih citavu noc :-D ..i kupim dvije flase vode jer ne pijem..

Zavisi znaci od budzeta, potreba i preferencija, al' fino se moze proc..
sarajev_o

#190 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

sorry pogrijesio sam mislio sam hrana+cuga
uglavnom wow puno puno manje nego sto sam ocekivao,neki su mi prijatelji pricali da je jeftinije nego u Sa ali ovo sto citam me pravo iznenadilo:D.
sarajev_o

#191 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

Splinter wrote:cekaj sad mi nist nije jasno cuga i pice, koje pice :? margarita, capricossa, :-) ili ti meni pricas za one pice :mrgreen: nemoras ici tamo ima toga prema vogosci i kod vise, svakako ces placati :lol: :lol: ili mislis na pice, cugu :mrgreen: cuga+pice, sta je to :mrgreen:
:D :D :D :lol: :lol:
EXIT2011

#192 Re: EXIT 2011

Post by EXIT2011 »

EKSTREMNI EXIT: ARKONA, ANTI KNOWHERE LEAGUE, PARKWAY DRIVE, DISCHARGE

Možda najdosljednija publika Exit festivala je ona koja posjećuje Explosive, ekstremnu binu za ekstremne ljude. I ove godine, Exit svojim najekstremnijim posjetiocima predstavlja presjek metal, hardcore i punk scene. Pored već najavljenih Kreator, hedlajnerima Eksploziva pridružuju se i ruski metalci Arkona, australijski metalcore sastav, Parkway Drive, kao i britanski pankeri, Anti Nowhere League i Discharge. Na Eksplozivu su takođe potvrđeni i metal, black metal i extreme metal bendovi, poput Negura Bunget, Rapid Force, Kozeljnik i Mechanical God Creation, dok će ostatak Explosive programa biti poznat već – slijedeće nedelje.

Ruski pagan metal sastav, Arkona, je iz najdubljeg andergraunda uspio da za vrlo kratak period osvoji cijelu svjetsku scenu i postane jedan od najatraktivnijih bendova, što izdavački, što nastupima uživo. Predvođeni karizmatičnim ženskim vokalom, Mašom, koja simbolično odjevena u vučju kožu apsolutno vlada binom i prenosi publici duh starih vremena, bend je jedan od najboljih ambasadora energije vrlo popularnog pagan metal zvuka i savršen glasnik staroslovenske prošlosti i tradicije.

Parkway Drive, australijski metalcore bend, posle 3 albuma i velikog broja singlova i split izdanja, zaslužno postaje jedan od najvećih izvoznih proizvoda australijske muzičke scene. Do sada su sarađivali sa imenima kao što su: Slayer, Hatebreed, In Flames, Chimaira, Bleeding Through, dok su im albume producirali ljudi zaslužni za uspjeh bendova poput Kill Switch Engage, Unearth i Underoath. Jedini su bend iz Australije kojem je pripala čast da bude dio velike i jako značajne Vans Warped turneje.

Iz Britanije dolaze dva značajna punk sastava. Još od 1980. britanski punk sastav Anti Nowhere League smatra se jednim od najvećih i najuticajniijih u tom žanru. 1983. godine bend snima album “Live in Yugoslavija”, oko kojeg se digla velika prašina, jer je pjevač Animal svojim komentarima “zakačio” tada skoro preminulog Tita. Master trake su konfiskovane, dijelovi gde on pominje Tita isječeni sa materijala. Do 1989. postigli su status legendarnog punk benda i završavaju tog trenutka karijeru nastupom koji se kasnije pojavljuje i kao live album pod nazivom “Live Animals”! Nekoliko godina kasnije vraćaju se na scenu na zahtjev Metalike i od tada neprestano sviraju. 2006. godine osnovali su sopstvenu izdavačku kuću Nowhere Records, za koju izdaju album PIG IRON – The Album!

Legendarni punk Britanci Discharge postoje još od 1977. godine i smatraju se jednim od prvih bendova koji su doprinjeli osnivanju podžanra hardcore punk, tako što sto su sjedinili punk i metal na jedan, za to vrijeme, jedinstven način. Još od 1982. kada su izdali prvi, i sad već legendarni album, “Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing”, koji je tada dostigao drugo mjesto na UK Indie Charts, kao i 40. mjesto na UK Album Charts, smatraju se jednim od najuticajnijih bendova na žanrove hardcore punk, thrash metal, crust punk i grindcore.

Explosive bina ugostiće i rumunski black metal bend, Negura Bunget. Nadahnuti mračnom prošlošću mistične Transilvanije i kulture ondašnjih naroda, bend zalazi duboko u istraživanje spiritualne pozadine muzičke tradicije i naslijeđa, a uz pomoć velikog broja drevnih instrumenata, od kojih neki datiraju i vijekovima u nazad, bend na binu donosi čist užitak i savršen ambijent, gdje gledaoci i slušaoci bivaju premješteni u neke druge dimenzije starih vremena. Nakon prošlogodišnjeg šok nastupa benda The Way of Purity koji su bukvalno pokorili zaprepašćene fanove, sada nam na Explosive stiže snažna extreme metal kreacija, Mechanical God Creation, prepuna raznih muzičkih spojeva i predvođena ženskim vokalom, koji će posjetioce Explosive bine u najmanju ruku ukopati tu gdje jesu.

Srpska metal scena doprinosi Explosivu metal sastavom Kozeljnik, koji će predstaviti hladan, hermetički black metal u najboljoj tradiciji sa početka devedesetih godina. Pored njih, iz Srbije dolazi i Rapid Force, bend koji je preživio sve periode heavy metal scene, od vremena stare YU teritorije pa do danas i koji će se predstaviti publici u novoj postavi i odsvirati neke od svojih starih hitova.

Explosive bina na dvanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovešće najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstaviće najpoznatije, a verovatno i najkontroverznije bendove svijeta, a pridružiće im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju da gledaju svijet kroz ružičaste naočare i koji se ne boje da stisnu pesnice i zaurlaju na nepravdu, nemaštinu i političku opresiju.

Službena prodajna mjesta Exita su na oficijelnoj EXIT stranici:

www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitBiH
sarajev_o

#193 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

:shock: Moguce implikacije hapsenja mladog za exit? Sinoc u Novom Sadu bio haos
Okudzava

#194 Re: EXIT 2011

Post by Okudzava »

Ma jok. Samo opušteno.
dezurni_ucenik

#195 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:24, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#196 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:39, edited 1 time in total.
shambho

#197 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

CVIKERASH wrote:Zanima je li iko od forumasa kupio kartu za exit? da li se moze uzeti paket 168 maraka (karta+prevoz+kamp)kao i proslih godina?

p.s. sa naglaskom na to da li IMA ORGANIZOVANOG PREVOZA????
http://www.kupikartu.ba/v2/karte/zona/684/879

Izgleda da nema..
dezurni_ucenik

#198 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:24, edited 1 time in total.
shambho

#199 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

E pa onda ne znam :D .. Ima br na stranici mozes nazvati pitati .. :) Sretno..
Okudzava

#200 Re: EXIT 2011

Post by Okudzava »

CVIKERASH wrote:
Okudzava wrote:Ma jok. Samo opušteno.

pa ,ne bude ti bas opusteno kad hodas centrom Novog Sada a preko citava fasade na jednoj zgradi stoji transparent : sloboda Seselju!
Buraz, ja sam 'samo opušteno' konkretno odgovorio onom tipu na njegovo pitanje za posledice po Exit - verujem da je mislio na to - na ne daj Bože otkazivanje grupa ili samog Exita, kao što je bila frka strancima 2008. posle paljenja ambasadi i protesta oko Kosova, pa je opet sve bilo u redu.

A tupavih grafita imaš svugde, da ne pominjem na šta sam nailazio po Dalmaciji.

Uglavnom, bez brige. A ako ti neko od budala i čuje akcenat, pomisliće da si jedan od mnogih tvojih bivših zema koji žive u NS-u. Uostalom, bio si već jednom. Čini mi se da si bio zadovoljan.
Post Reply