Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
extraordinary
#176 Re: Manchester City FC
Ja nikad neću zaboraviti kad smo ovo uradili, baš cirkus bio:
Niall has his own song titled "Niall Quinn's Disco Pants". The song was originally created by Manchester City fans during a night out on a pre-season tour in Penola, Italy. It was 1992. There had been a bust-up with City team-mate Steve McMahon and Quinn had removed his torn and bloodied shirt and was dancing with Rick Holden wearing just a pair of cut-off jeans. He was "hardly aware" that there were a group of hardcore City fans watching and they treated him to "the first performance of the song that will follow me till the end of my career."[6] The chorus went, to the tune of the standard football chant Here We Go:
Niall Quinn's disco pants are the best,
They go up from his arse to his chest,
They are better than Adam and the Ants,
Niall Quinn's disco pants!
Niall has his own song titled "Niall Quinn's Disco Pants". The song was originally created by Manchester City fans during a night out on a pre-season tour in Penola, Italy. It was 1992. There had been a bust-up with City team-mate Steve McMahon and Quinn had removed his torn and bloodied shirt and was dancing with Rick Holden wearing just a pair of cut-off jeans. He was "hardly aware" that there were a group of hardcore City fans watching and they treated him to "the first performance of the song that will follow me till the end of my career."[6] The chorus went, to the tune of the standard football chant Here We Go:
Niall Quinn's disco pants are the best,
They go up from his arse to his chest,
They are better than Adam and the Ants,
Niall Quinn's disco pants!
- zalizani
#177 Re: Manchester City FC
Predlazem osnivanje kase tj. fonda u slucaju za ne daj boze, pa mozda i da seiku iznesemo zahtjev (u dogledno vrijeme) za otkup. Vremenom ovoliki broj navijaca i simpatizera bez problema moze dobrovoljnim prilozima investirati za buducnost kluba. Mislim da ideja nije losa, vratimo City navijacima.
Iduce sedmice je interno okupljanje simpatizera, pa ne bi bilo lose da se uz dobru kapljicu i kakav slastan zalogaj prodiskutuje o ovom prijedlogu.
Iduce sedmice je interno okupljanje simpatizera, pa ne bi bilo lose da se uz dobru kapljicu i kakav slastan zalogaj prodiskutuje o ovom prijedlogu.
- mrtva kokoš
#178 Re: Manchester City FC
i kazu da smo klub bez tradicije, a nasa tradicija ko tri njihove...
sad kada je dosao dzeko nadam se da cemo dusebriznicima pokazati ko smo i sta smo...
Who does`t love CITY, should`t be alive!!
sad kada je dosao dzeko nadam se da cemo dusebriznicima pokazati ko smo i sta smo...
Who does`t love CITY, should`t be alive!!
- mrtva kokoš
#179 Re: Manchester City FC
mislis nesto kao barcelona?? pa ne znam bas, za sada bolje da ovako ostane a u buducnosti ko zna...zalizani wrote:Predlazem osnivanje kase tj. fonda u slucaju za ne daj boze, pa mozda i da seiku iznesemo zahtjev (u dogledno vrijeme) za otkup. Vremenom ovoliki broj navijaca i simpatizera bez problema moze dobrovoljnim prilozima investirati za buducnost kluba. Mislim da ideja nije losa, vratimo City navijacima.
mozda bi trebali kakvo fan udruzenje da oformimo, kakva procedura ide za registraciju toga??
saljite prijedloge kako bi se mogli zvati!!
mislim bosnian blue citizen ili nesto sl. bacite na sto sve ideje??
- zalizani
#180 Re: Manchester City FC
Prijedlog nije los - BBC, ali mogao bi lako da se zloupotrijebi. Privukli bi veliku paznju zenskog dijela publike, a dame sa ostrva bi bile odusevljene.Splinter wrote:mislis nesto kao barcelona?? pa ne znam bas, za sada bolje da ovako ostane a u buducnosti ko zna...zalizani wrote:Predlazem osnivanje kase tj. fonda u slucaju za ne daj boze, pa mozda i da seiku iznesemo zahtjev (u dogledno vrijeme) za otkup. Vremenom ovoliki broj navijaca i simpatizera bez problema moze dobrovoljnim prilozima investirati za buducnost kluba. Mislim da ideja nije losa, vratimo City navijacima.
mozda bi trebali kakvo fan udruzenje da oformimo, kakva procedura ide za registraciju toga??
saljite prijedloge kako bi se mogli zvati!!
mislim bosnian blue citizen ili nesto sl. bacite na sto sve ideje??
- drugodtvogdruga
#181 Re: Manchester City FC
najjaca liga na svijetu i sad dzeko tamo jao jao necu se od tv-a maknut
- jutarnji
#185 Re: Manchester City FC
Idi to buraz promjeni, tebi je lakse, mladji si, ja sam prokuho dok sam ga uglavio 
- Kasips
#186 Re: Manchester City FC
Ma nije nam ni isti, uopšte. Moj je ljepši 
- jutarnji
#187 Re: Manchester City FC
I to sto kazes, kod tebe je HD.
- ganjeta
#188 Re: Manchester City FC
A tek moj
?
- Reglan
-
Havarija!
#190 Re: Manchester City FC
Mi smo pravi Manchester!
- Joey Tribbiani
#191 Re: Manchester City FC
Ma imo je Hićo svog Novu Panića, nikad mu to stara garda navijača nije halalila.Edin H. wrote:Pa sto odmah ne spomenu Fred TilsonaJoey Tribbiani wrote:@Edine H sta se smijes? Jesi li to zaboravio kad je '37 Fred Tilson zabio dva gola i donio nam titulu??? E kad se toga ne moreš sjetit, sad ti namjerno neću nabrojat ostatak ekipe.
Ma odlucujuca utakmica je bila protiv Shefield Wendsday-a 4 - 1 u predzadnjem kolu kada je Brook dao dva gola Sheffieldu.
Tilson je sa Brookom presao u Manchester City iz Barneleyja 1928., za obadvojicu platili £6.000, prvu utakmicu igrali protiv Grimsbey Towna.
Ipak zakletva je bio Peter Doherty sto se vidi iz liste strijelaca City-ja u toj sezoni.
Peter Doherty (30), Eric Brook (20), Alec Herd (17), Fred Tilson (15) and Ernie Toseland (7).
Ali sto onda ne rece da se titula proslavljala turnejom po nacistickoj Njemackoj kada je pred 70000 ljudi na Berlinskom Olimpijskom stadionu City igrao protiv najboljih njemackih fudbalera. Ali fudbaleri Cityja su odbili da intoniranje himne pozdrave nacistickim pozdravom kao sto je Hitler ocekivao.
Ali izgubismo 3 - 2nakon nekarakteristicne greske Franka Swifta
.
Vidim da si u toku sa svim dešavanjima i historijom. Mislim da ovo treba biti uvodni post.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#192 Re: Manchester City FC
I haj se nemoj prepasti

Dzeko nek ti je sa srecom

Dzeko nek ti je sa srecom
-
udrch
#193 Re: Manchester City FC
Ma ovaj je već isfuran...nova furka je Džekson nesalomljivi..
- Šibicar
#194 Re: Manchester City FC
Samo da se javim,da nam ne zamre tema o voljenom klubu.
-
north
#195 Re: Manchester City FC
Džeki želim sve najbolje i dabogda bio najbolji strijelac Premiershipa, ali što se tiče klubova, samo je jedan
Man Utd!!!
- Šibicar
#196 Re: Manchester City FC
Mojne tako,navijač se ne postaje preko noći,nego preko monitora ili TV-a.Pokušaj se malo vratiti u djetinjstvo pa ćeš uvidjeti i priznati sam sebi da si i ti od malena bio privrženac City-ja.north wrote:Koliko navijača City-a postade preko noći
![]()
Džeki želim sve najbolje i dabogda bio najbolji strijelac Premiershipa, ali što se tiče klubova, samo je jedan
Man Utd!!!
- Vjerujte mi!
#197 Re: Manchester City FC
Moje su pelene bile boje cityjevske i moje je govno bilo boje te i moja je krv city-krv.
-
north
#198 Re: Manchester City FC
Šibicar wrote:Mojne tako,navijač se ne postaje preko noći,nego preko monitora ili TV-a.Pokušaj se malo vratiti u djetinjstvo pa ćeš uvidjeti i priznati sam sebi da si i ti od malena bio privrženac City-ja.north wrote:Koliko navijača City-a postade preko noći
![]()
Man Utd!!!
- DeNiro
- limun_junior
#200 Re: Manchester City FC
Što bi francuzi rekli HOW YES NO.