Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
true

#176 Re: Android OS

Post by true »

Boyana83 wrote:joooj i ja kupila galaxy S i oduševljena sam :D

nego, da vidimo šta od aplikacija za android najčešće koristite, za posao, zabavu i sl.

i još nešto, ne znam kako da aplikacije sa marketa skinem prvo na komp, pa da prebacim na telefon. Ne zamjerite ja sam popriličan laik što se tehnike i tehnologije tiče
kesh ili telecom
oces da ti dam link za must have aplikacije i tako to
Boyana83

#177 Re: Android OS

Post by Boyana83 »

true wrote:

nego, da vidimo šta od aplikacija za android najčešće koristite, za posao, zabavu i sl.

i još nešto, ne znam kako da aplikacije sa marketa skinem prvo na komp, pa da prebacim na telefon. Ne zamjerite ja sam popriličan laik što se tehnike i tehnologije tiče
kesh ili telecom
telecom :D

a super za linkove, bila bih ti jako zahvalna
respo

#178 Re: Android OS

Post by respo »

usput joj daj i broj telefona da te nazove ako sta gdje zapne :D

da se vratim na temu
jos uvijek sam na windowsu
pa kontam uzeto x10
moze li licnog iskustva kakav je
strong69

#179 Re: Android OS

Post by strong69 »

respo wrote: pa kontam uzeto x10
moze li licnog iskustva kakav je
X10 ne bi bio los telefon da nije u pitanju Sony Ericsson. Jos je na 2.1 verziji Androida bez najava da ce skoro dobiti 2.2 a kamoli 2.3.

SE bih izbjegavao. Moje misljenje je da su HTC i Samsung trenutno bolji od SE...
iPod

#180 Re: Android OS

Post by iPod »

@respo

Xperia X10 ima samo jednu manu, a to je da njen display nije Multi-touch, dok recimo kod Samsung Galaxy S i9000 display je multi-touch kao recimo na iPhone ( sve generacije ). Takodjer, nema oficijelnog update-a na FroYo 2.2 android, vec postoji samo update na Eclair 2.1 ( a tu nema mogucnosti spasavanja i pokretanja aplikacija sa MicroSD kartice , ili ti App2SD, a to je veliki minus ). Da bi stavio 2.2 Android, neoficijelno, imas dosta tutoriala na xda-developers.com .

Takodjer, Galaxy S i9000 se moze jednostavno i otkljucati kako bi telefon radio na svim karticama ( mtel, ht eronet ).
antidroid

#181 Re: Android OS

Post by antidroid »

iPod wrote:@respo

Xperia X10 ima samo jednu manu, a to je da njen display nije Multi-touch,
multi je dosao neki dan sa novim update.om telefona :)
Boyana83

#182 Re: Android OS

Post by Boyana83 »

antidroid wrote:

ja sam cula da novi updte ne obuhvata multi, zato sam i uzela galaxy
iPod

#183 Re: Android OS

Post by iPod »

antidroid wrote:

Eh, nisam to znao, ali eto drago mi je ako je tako, jer taj telefon je zaista lijep i koristan, mada vec spada u generaciju "starijih" telefona sa Android OS-om. Tu su ipak Galaxy S, Desire/HD/Z, novi Galaxy i slicno.

Ipak kriticno je to sto nema oficijelni update na Froyo 2.2 , pa su svi ovi neoficijelni rom-ovi bazirani na 2.2 malo nestabilni u pogledu potrosnje baterije i drugih internih stavki telefona. No bilo kako bilo, super je telefon, ako se moze naci da prigodnu svotu novca.
true

#184 Re: Android OS

Post by true »

Boyana83 wrote:
true wrote:

kesh ili telecom
telecom :D

a super za linkove, bila bih ti jako zahvalna
http://www.engadget.com/2010/12/27/just ... -and-tips/
http://lifehacker.com/#!5481607
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#185 Re: Android OS

Post by 1946 »

strong69 wrote:Jos je na 2.1 verziji Androida bez najava da ce skoro dobiti 2.2 a kamoli 2.3.
Imaju najavu da neće dobijati dalje verzije Androida :D . 2.1 je zadnja (oficijelna) verzija.
X10 je najljepši, po meni, telefon među tom generacijom Android telefona, minus mu je slabiji zvučnik (pri razgovoru), nedostatak radija i još par sitnica kojih se sjećam :)
strong69

#186 Re: Android OS

Post by strong69 »

1946 wrote:
strong69 wrote:Jos je na 2.1 verziji Androida bez najava da ce skoro dobiti 2.2 a kamoli 2.3.
Imaju najavu da neće dobijati dalje verzije Androida :D . 2.1 je zadnja (oficijelna) verzija.
X10 je najljepši, po meni, telefon među tom generacijom Android telefona, minus mu je slabiji zvučnik (pri razgovoru), nedostatak radija i još par sitnica kojih se sjećam :)
SE ima neku cudnu politiku. Objavi da ce izbaciti uredaj i tada taj telefon bude stvarno top. Ali onda ceka pola godine sa izlaskom na trziste i kada izade vec je u zakasnjenju za konkurentima.

Telefon je prelijep (bijeli pogotovo). Ali ovi problemi sa softverom i neazuriranjem...
Lunizz

#187 Re: Android OS

Post by Lunizz »

I love my htc :D .sreca pa mi se i baterija popravila. Laptop vise i ne palim :oops:
kone

#188 Re: Android OS

Post by kone »

Da li si svi pretplatnici na bhmobile-u imaju free 10MB prometa na mobilnom netu???Nesto gledam proslomjesecni racun na stanju racuna na njihovoj stranici i primjecujem da ce uredno naplatiti svih 13MB skinutih u tom mjesecu.ZAr ne bi trebalo naplatiti samo 3MB prekoracenja?
respo

#189 Re: Android OS

Post by respo »

boyana posto vidim da si bog za androide
bili mi mogli na kafu pa da mi detaljno pokazes cari androida :D
Boyana83

#190 Re: Android OS

Post by Boyana83 »

respo wrote:boyana posto vidim da si bog za androide
bili mi mogli na kafu pa da mi detaljno pokazes cari androida :D
eh respo respo, ne ide to tako lako, nego daj kakvih linkova kao sto je @true, pa se mozda i dogovorimo :)

da vas malo motivisem, evo jedan link od mene, ima pravo super zeza :)

redpepper007.ucoz.com/load/android/52
respo

#191 Re: Android OS

Post by respo »

ja ti mogu dati linkova iz mog faha :)

e jbg sad ne znam sad ste me zabrinuli za taj x10 a nesto mi se ne uzimaju drugi brendovi
doduse htc je isto SE
Boyana83

#192 Re: Android OS

Post by Boyana83 »

respo wrote:ja ti mogu dati linkova iz mog faha :)

e jbg sad ne znam sad ste me zabrinuli za taj x10 a nesto mi se ne uzimaju drugi brendovi
doduse htc je isto SE
a sta bi bio tvoj fah mladi gospodine, uzgoj genetski modificiranog kukuruza mozda :)
respo

#193 Re: Android OS

Post by respo »

nije nego genetski modificiranog paradajza
mr.torture

#194 Re: Android OS

Post by mr.torture »

Ne znam jel neko vec zalijepio ali mi je mrsko sve citati. :) Odlican sajt za download apk aplikacija, ko nece da se zeza sa Marketom. Apdejtuju redovno sve popularne aplikacije. Doduse sajt je na kineskom! :D ali se lagano snaci jer je odlicno organizovan, i sa prelazom misa preko svakog linka vidi se u dnu browsera info na engleskom, pa se moze skontati sta je sta, uz naravno ikone programa koje ce prepoznati svako. Ja na bolji sajt sa Android aplikacijama nisam naisao... Evo link:
http://www.coolapk.com/

Da dodam jos da koristim Xperijicu Mini Pro, i da sam prezadovoljan. Nikakve blokade, stopanja, restartovanja i bla bla... 600Mhz procesor je i vise nego dovoljan za njen 240x320 ekrancic. Osim sto sam par puta reinstalirao sistem zbog problema sa Marketom, ali na kraju skontah da novi Market ne zeli skidati aplikacije ukoliko se prva aplikacija ne skine sa regularnom konekcijom provajdera, dakle ne sa wirelessom. Nakon toga ide i wireless glatko.
Boyana83

#196 Re: Android OS

Post by Boyana83 »

imam jedan problem sa konekcijom na wifi. NAime, kuci imam telecomov wifi router TD-W8901G koji nakon WPA autentifikacije trazi i pppoe autentifikaciju (username i pass ISP-a)

eh sad na laptopu mogu konfigurisati pppoe konekciju, ali na mob-u ne mogu. tako da iako se nakacim na router, nemam izlaz na net. Na marketu postoji aplikacija WIFI PPPoE ali ona zahtijeva routing telefona a to ne zelim.

Moze li neko pomoci, pokusala sam konfigurisati router (ne ja nego neki cikica iz teleoma :D) da automatski izadje na net nakon WPA autentifikacije, ali ne moze :(

ako neko moze pomoci, bila bih pravoooo zahvalna

P.S.
prilikom konfiguracije routera unijela sam user i pass za net, ali ipak ne izadje automatski :(
dino-@

#198 Re: Android OS

Post by dino-@ »

Vi koji ste imali vec ranijeg iskustva sa android os,moze li imformacija koliko otprilike trosi trosi prometa (MB/KM) za neke uobicajene stvari tipa vrijeme,fb,provjera mail-a ,dakle sve sto ne spada pod tipicno surfanje
mr.torture

#199 Re: Android OS

Post by mr.torture »

dino-@ wrote:Vi koji ste imali vec ranijeg iskustva sa android os,moze li imformacija koliko otprilike trosi trosi prometa (MB/KM) za neke uobicajene stvari tipa vrijeme,fb,provjera mail-a ,dakle sve sto ne spada pod tipicno surfanje
Ako koristis "Facebook" Android aplikaciju, trosit ce ti malo vise, u odnosu na recimo opciju da na FB ides preko Opere Mini, koja kompresuje podatke maximalno i koju preporucujem da instaliras odmah. Ako kroz Operu ides, uz iskljucenu opciju ucitavanja slika, ako te interesuju poruke, statusi i to, potrosit ce ti nekih 2 do 5 feninga za logovanje, apdejtovanje statusa npr, koji minut browsanja, i sta znam sta jos. Gmail aplikacija za razliku od FB npr ne skida puno podataka, pa nece puno ni trositi. isto tako do nekih 5 feninga da otvoris aplikaciju, refreshujes da vidis imas li novih mailova, otvoris par njih... Ako mislis neke druge mailove otvarati, preporucujem ti opet Operu Mini.
To su neka moja iskustva. Meko drugi ima mozda neka drugacija. Mada generalno izbjegavam ici na net preko oficijelne konekcije, preko apn-a, nego cekam da uletim negdje gdje ima wireless da apdejtujem aplikacije i odradim sta mi treba.
kone

#200 Re: Android OS

Post by kone »

Niko ne odgovori za onih 10MB free na postpaid paketima(pretplatnici BHT)....Kako oni to obracunavaju,jer vidim da sma u proslom mjesecu skinuo nesto vise od 13MB i koliko vidim na stanju racuna,oni ce meni sve to obracunati...Zar ne bi trebalo da mi obracunaju samo 3MB prekoracenja???

ps.nije mi racun jos dosao....
Post Reply