dino-@ wrote:Vi koji ste imali vec ranijeg iskustva sa android os,moze li imformacija koliko otprilike trosi trosi prometa (MB/KM) za neke uobicajene stvari tipa vrijeme,fb,provjera mail-a ,dakle sve sto ne spada pod tipicno surfanje
Ako koristis "Facebook" Android aplikaciju, trosit ce ti malo vise, u odnosu na recimo opciju da na FB ides preko Opere Mini, koja kompresuje podatke maximalno i koju preporucujem da instaliras odmah. Ako kroz Operu ides, uz iskljucenu opciju ucitavanja slika, ako te interesuju poruke, statusi i to, potrosit ce ti nekih 2 do 5 feninga za logovanje, apdejtovanje statusa npr, koji minut browsanja, i sta znam sta jos. Gmail aplikacija za razliku od FB npr ne skida puno podataka, pa nece puno ni trositi. isto tako do nekih 5 feninga da otvoris aplikaciju, refreshujes da vidis imas li novih mailova, otvoris par njih... Ako mislis neke druge mailove otvarati, preporucujem ti opet Operu Mini.
To su neka moja iskustva. Meko drugi ima mozda neka drugacija. Mada generalno izbjegavam ici na net preko oficijelne konekcije, preko apn-a, nego cekam da uletim negdje gdje ima wireless da apdejtujem aplikacije i odradim sta mi treba.