Ali dobro; ako ste zadovoljni Behmenom i stanjem u gradu, ko sam ja da vam kvarim idilu. Ne kaze se dzaba da svaki narod ima vlast koju zasluzuje
Vlada Kantona Sarajevo
- BiH-x
#176 Re: Fikret Musić - Vlada KS
@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga...
Ali dobro; ako ste zadovoljni Behmenom i stanjem u gradu, ko sam ja da vam kvarim idilu. Ne kaze se dzaba da svaki narod ima vlast koju zasluzuje
- ultima_palabra
#177 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Evo ja mu zamjerim što je primio Bregu... jebo ga BregaBiH-x wrote:@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga...![]()
Ali ovo je tema o kantonalnoj vladi... od sutra počinjemo odbrojavati 100 dana
- poznanik
#178 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nekima se od "sarajevskog crvenila" zamutilo pred očimaultima_palabra wrote:Evo ja mu zamjerim što je primio Bregu... jebo ga BregaBiH-x wrote:@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga...![]()
Ali dobro; ako ste zadovoljni Behmenom i stanjem u gradu, ko sam ja da vam kvarim idilu. Ne kaze se dzaba da svaki narod ima vlast koju zasluzuje![]()
Ali ovo je tema o kantonalnoj vladi... od sutra počinjemo odbrojavati 100 dana
- strong69
#179 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Drago mi je da je Vlada uspostavljena.
Ocekivanja? Naucio sam da se ne valja mnogo nadati. Neka njihovi rezultati opravdaju povjerenje biraca. Nadam se da ce tako biti.
Ocekivanja? Naucio sam da se ne valja mnogo nadati. Neka njihovi rezultati opravdaju povjerenje biraca. Nadam se da ce tako biti.
- heckler
#180 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Meni je vec prvi sok da veci dio vlade sadrze ljudi sa visokim diplomama iz resora za koji su zaduzeni. Kako ce se snaci tu, to ce mo tek vidjeti.
KS ima budzet od skoro 800 miliona maraka. Sa opcinkim budzetima iz opstina u sastavu KS gotovo milijardu. To je vec preko pola budzeta Federacije.
Citava drzava ovisi od toga kako ce se ovi budzeti koristiti.
KS ima budzet od skoro 800 miliona maraka. Sa opcinkim budzetima iz opstina u sastavu KS gotovo milijardu. To je vec preko pola budzeta Federacije.
Citava drzava ovisi od toga kako ce se ovi budzeti koristiti.
- Control panel
#181 Re: Fikret Musić - Vlada KS
gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
kazem mene je bilo stid gledati ono danas i boze pomislim kakvi su u drugim kantonima kada su u sarajevu ovakvi.
uglavnom pocelo i jos cemo gledati ispada od nasih parlamentaraca.
kazem mene je bilo stid gledati ono danas i boze pomislim kakvi su u drugim kantonima kada su u sarajevu ovakvi.
- kurty
#182 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Control panel wrote:gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
Neka djevojka, vjecnica, Lejla se zove... I izlazi za govornicu, kad Sarajlic i kompanija iz prvih redova "OO, evo nam i nase Lejlice... Vidi, vidi, novi dzemper se kupio... Ima se moze se... eh hajmo sad poslusati sta Lejla ima za reci"
- Control panel
#183 Re: Fikret Musić - Vlada KS
kad covjek skonta nama je i dobro kako nas je moglo potrefiti.kurty wrote:Control panel wrote:gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
Neka djevojka, vjecnica, Lejla se zove... I izlazi za govornicu, kad Sarajlic i kompanija iz prvih redova "OO, evo nam i nase Lejlice... Vidi, vidi, novi dzemper se kupio... Ima se moze se... eh hajmo sad poslusati sta Lejla ima za reci"![]()
![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#184 Re: Fikret Musić - Vlada KS
a pošto nisam gledao
Control panel
ko je pravio show
ko se najvise blamirao
Control panel
ko je pravio show
ko se najvise blamirao
- Control panel
#185 Re: Fikret Musić - Vlada KS
backovic, onda onaj neki pindzo, a ni radzo nije zaostajao, samo im je pecanac jos falio da bude kompletan ugodjaj.StupskaBitanga wrote:a pošto nisam gledao
Control panel
ko je pravio show
ko se najvise blamirao
non stop su se nesta javljali, replicirali, intervencije... kukali sto ih nema u nekim komisijama itd.
a vrh je bio kada je backovic rekao da je bio vrhunski sportista. valjda aludirao da bude clan, a mozda i predsjesnik u komisiji za sport
- BiH-x
#186 Re: Fikret Musić - Vlada KS
kurty wrote:p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
Neka djevojka, vjecnica, Lejla se zove... I izlazi za govornicu, kad Sarajlic i kompanija iz prvih redova "OO, evo nam i nase Lejlice... Vidi, vidi, novi dzemper se kupio... Ima se moze se... eh hajmo sad poslusati sta Lejla ima za reci"![]()
![]()
![]()
![]()
-
Alkos
#187 Re: Fikret Musić - Vlada KS
kurty wrote:Control panel wrote:gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#188 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Jedva cekam nastup Segmedine Srne
- Control panel
#189 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ja u nju polazem nade da moze nesto smisleno reci.StupskaBitanga wrote:Jedva cekam nastup Segmedine Srne
- kajdara
#190 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Obrazovanje, ministri: Kešo; Suljagić. Gdje li ih samo pronalaze - kao da su braća kada je u pitanju naknadna pamet o stradanju i njihovih najbližih. Naravno, vrlo malo su učinili da im pokušaju i pomoći, vlastita glava je bila - najpreča!
- ultima_palabra
#191 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kako te bolan, nije sramotakajdara wrote:Obrazovanje, ministri: Kešo; Suljagić. Gdje li ih samo pronalaze - kao da su braća kada je u pitanju naknadna pamet o stradanju i njihovih najbližih. Naravno, vrlo malo su učinili da im pokušaju i pomoći, vlastita glava je bila - najpreča!
- zateznistub
#192 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
ama bas nista se nece promijeniti na bolje, samo se moze ici dole
- kajdara
#193 Re: Fikret Musić - Vlada KS
A što bi me to bilo sramota istine?ultima_palabra
Kako te bolan, nije sramota
-
convict
#194 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ovakva promjena nije bila od 1945. Ljudi se i dan danas kunu u ta vremena.zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
- zateznistub
#195 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ne znam za '45. al ovo je cirkus ista ocekivati. Dva smrtna neprijatelja sad u istu tikvu pusu.convict wrote:Ovakva promjena nije bila od 1945. Ljudi se i dan danas kunu u ta vremena.zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
SAd kad nam skoci plata, pa popravi zdravstvo pa sigurnost ( nema vise ta-ta) joj gdje ce nam biti kraj
- Control panel
#196 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ako nam ovi doktori nauka ne pomognu onda nam definitivno nema spasa.zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
- zateznistub
#197 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Zivot mi se smucio kad vidjeh, medju ostalima, ajnadjica. Ja sto ce nam poboljsati primanja i invalidnineControl panel wrote:ako nam ovi doktori nauka ne pomognu onda nam definitivno nema spasa.zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
- Control panel
#198 Re: Fikret Musić - Vlada KS
on je jedna od tanjih karika tamo. odnosno nije zasluzio to mjesto. sve gdje je bio nije bas ostavio pozitivan dojam. a najgori je bio na celu ZOI 84. mogao je SDA ponuditi nekoga drugog za to mjesto. a sigurno je imao mnogo bolja rjesenja. ali eto mozda se snadje kao ministar. nekaq borci sude o njegovom radu. pa ako ne bude dobar neka traze zamjenu.zateznistub wrote:Zivot mi se smucio kad vidjeh, medju ostalima, ajnadjica. Ja sto ce nam poboljsati primanja i invalidnineControl panel wrote:ako nam ovi doktori nauka ne pomognu onda nam definitivno nema spasa.zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:
- valterbranisarajevo
#199 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nastavak ove priče bi se trebao zvati: "Javna preduzeća i njihovi direktori". Tu će biti povuci-potegni... 
- Control panel
#200 Re: Fikret Musić - Vlada KS
valterbranisarajevo wrote:Nastavak ove priče bi se trebao zvati: "Javna preduzeća i njihovi direktori". Tu će biti povuci-potegni...
nema nista povuci potegni. svi nesposobni metla. dosta smo trpili nesposobne likove.