Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BiH-x

#176 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by BiH-x »

@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga... :roll:

Ali dobro; ako ste zadovoljni Behmenom i stanjem u gradu, ko sam ja da vam kvarim idilu. Ne kaze se dzaba da svaki narod ima vlast koju zasluzuje :)
ultima_palabra

#177 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

BiH-x wrote:@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga... :roll:

Ali dobro; ako ste zadovoljni Behmenom i stanjem u gradu, ko sam ja da vam kvarim idilu. Ne kaze se dzaba da svaki narod ima vlast koju zasluzuje :)
Evo ja mu zamjerim što je primio Bregu... jebo ga Brega :roll:
Ali ovo je tema o kantonalnoj vladi... od sutra počinjemo odbrojavati 100 dana 8-)
poznanik

#178 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by poznanik »

ultima_palabra wrote:
BiH-x wrote:@Control Panel; da, obnavlja se Vijecnica, to je za pohvalu. Osim toga... :roll:

Evo ja mu zamjerim što je primio Bregu... jebo ga Brega :roll:
Ali ovo je tema o kantonalnoj vladi... od sutra počinjemo odbrojavati 100 dana 8-)
Nekima se od "sarajevskog crvenila" zamutilo pred očima :D Ovo je tema o Vladi Kantona, nije o gradonačelniku 8-)
strong69

#179 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by strong69 »

Drago mi je da je Vlada uspostavljena.

Ocekivanja? Naucio sam da se ne valja mnogo nadati. Neka njihovi rezultati opravdaju povjerenje biraca. Nadam se da ce tako biti.
heckler

#180 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by heckler »

Meni je vec prvi sok da veci dio vlade sadrze ljudi sa visokim diplomama iz resora za koji su zaduzeni. Kako ce se snaci tu, to ce mo tek vidjeti.

KS ima budzet od skoro 800 miliona maraka. Sa opcinkim budzetima iz opstina u sastavu KS gotovo milijardu. To je vec preko pola budzeta Federacije.

Citava drzava ovisi od toga kako ce se ovi budzeti koristiti.
Control panel

#181 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
kazem mene je bilo stid gledati ono danas i boze pomislim kakvi su u drugim kantonima kada su u sarajevu ovakvi.
uglavnom pocelo i jos cemo gledati ispada od nasih parlamentaraca.
kurty

#182 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by kurty »

Control panel wrote:gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.
kazem mene je bilo stid gledati ono danas i boze pomislim kakvi su u drugim kantonima kada su u sarajevu ovakvi.

p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
Neka djevojka, vjecnica, Lejla se zove... I izlazi za govornicu, kad Sarajlic i kompanija iz prvih redova "OO, evo nam i nase Lejlice... Vidi, vidi, novi dzemper se kupio... Ima se moze se... eh hajmo sad poslusati sta Lejla ima za reci" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#183 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

kurty wrote:
Control panel wrote:gledao sam skupstinu danas. bilo me je stid. ja znam da u nasem kantonu i sire ima ljudi koji su neobrazovani, koji koriste kafanski rijecnik ali da takve ljudi izaberu i da udju u jednu skupstinu, a pogotovo glavnog grada, ljude koji koriste rijecnik koji nije bas ni za svake kafane e to nisam mogao vjerovati. isto kao da se mirnes multiplicirao.

p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
Neka djevojka, vjecnica, Lejla se zove... I izlazi za govornicu, kad Sarajlic i kompanija iz prvih redova "OO, evo nam i nase Lejlice... Vidi, vidi, novi dzemper se kupio... Ima se moze se... eh hajmo sad poslusati sta Lejla ima za reci" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kad covjek skonta nama je i dobro kako nas je moglo potrefiti. :-)
StupskaBitanga

#184 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

a pošto nisam gledao
Control panel
ko je pravio show
ko se najvise blamirao
Control panel

#185 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:a pošto nisam gledao
Control panel
ko je pravio show
ko se najvise blamirao
backovic, onda onaj neki pindzo, a ni radzo nije zaostajao, samo im je pecanac jos falio da bude kompletan ugodjaj.

non stop su se nesta javljali, replicirali, intervencije... kukali sto ih nema u nekim komisijama itd.

a vrh je bio kada je backovic rekao da je bio vrhunski sportista. valjda aludirao da bude clan, a mozda i predsjesnik u komisiji za sport :lol:
BiH-x

#186 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by BiH-x »

kurty wrote:p.s. jesil kad kojim slucajem naletio na TV Vogosca kad bude opcinsko vijece... Ja umirao od smijeha...
:lol: :lol: :lol:
Alkos

#187 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Alkos »

kurty wrote:

:lol: :mrgreen:
StupskaBitanga

#188 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

Jedva cekam nastup Segmedine Srne
Control panel

#189 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:Jedva cekam nastup Segmedine Srne
ja u nju polazem nade da moze nesto smisleno reci.
kajdara

#190 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by kajdara »

Obrazovanje, ministri: Kešo; Suljagić. Gdje li ih samo pronalaze - kao da su braća kada je u pitanju naknadna pamet o stradanju i njihovih najbližih. Naravno, vrlo malo su učinili da im pokušaju i pomoći, vlastita glava je bila - najpreča!
ultima_palabra

#191 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

kajdara wrote:Obrazovanje, ministri: Kešo; Suljagić. Gdje li ih samo pronalaze - kao da su braća kada je u pitanju naknadna pamet o stradanju i njihovih najbližih. Naravno, vrlo malo su učinili da im pokušaju i pomoći, vlastita glava je bila - najpreča!
Kako te bolan, nije sramota :x
zateznistub

#192 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zateznistub »

Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:

ama bas nista se nece promijeniti na bolje, samo se moze ici dole
kajdara

#193 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by kajdara »

ultima_palabra
Kako te bolan, nije sramota
A što bi me to bilo sramota istine?
convict

#194 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by convict »

zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:

Ovakva promjena nije bila od 1945. Ljudi se i dan danas kunu u ta vremena.
zateznistub

#195 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zateznistub »

convict wrote:
zateznistub wrote:Moje iskustvo sa dosadasnjim promjenam na svim nivoima vlasti, tako i sa ovom kantonalnom ublehom govori:

Ovakva promjena nije bila od 1945. Ljudi se i dan danas kunu u ta vremena.
ne znam za '45. al ovo je cirkus ista ocekivati. Dva smrtna neprijatelja sad u istu tikvu pusu.
SAd kad nam skoci plata, pa popravi zdravstvo pa sigurnost ( nema vise ta-ta) joj gdje ce nam biti kraj
Control panel

#196 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

ako nam ovi doktori nauka ne pomognu onda nam definitivno nema spasa.
zateznistub

#197 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zateznistub »

Control panel wrote:

Zivot mi se smucio kad vidjeh, medju ostalima, ajnadjica. Ja sto ce nam poboljsati primanja i invalidnine :-)
Control panel

#198 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

zateznistub wrote:
Control panel wrote:

Zivot mi se smucio kad vidjeh, medju ostalima, ajnadjica. Ja sto ce nam poboljsati primanja i invalidnine :-)
on je jedna od tanjih karika tamo. odnosno nije zasluzio to mjesto. sve gdje je bio nije bas ostavio pozitivan dojam. a najgori je bio na celu ZOI 84. mogao je SDA ponuditi nekoga drugog za to mjesto. a sigurno je imao mnogo bolja rjesenja. ali eto mozda se snadje kao ministar. nekaq borci sude o njegovom radu. pa ako ne bude dobar neka traze zamjenu.
valterbranisarajevo

#199 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Nastavak ove priče bi se trebao zvati: "Javna preduzeća i njihovi direktori". Tu će biti povuci-potegni... :sad:
Control panel

#200 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

valterbranisarajevo wrote:Nastavak ove priče bi se trebao zvati: "Javna preduzeća i njihovi direktori". Tu će biti povuci-potegni... :sad:

nema nista povuci potegni. svi nesposobni metla. dosta smo trpili nesposobne likove.
Post Reply