Tuga golema
-
rmesa
#177 Re: Tuga golema
http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 01664&ap=1
Hvala svima u današnoj akciji skupljanja sredstava za Jasmina u Sarajevu
Hvala svima u današnoj akciji skupljanja sredstava za Jasmina u Sarajevu
- frfi.
- terra_incognita
#179 Re: Tuga golema
Prikupljeno 10.480 KM
Evo link za grupu, ako neko još želi da donira žiralnim putem, u dnu su računi.
http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 0861301664
EDIT: neko je bio brži, ali nema veze
- memlija
#180 Re: Tuga golema
Šta reći...SVAKA ČAST svima koji su uzeli učešća u organizaciji nečega ovako divnog i humanog i HVALA svima koji su svojim prilogom aBd omogucili bolji i zdraviji život Jasminu i njegovoj nani...terra_incognita wrote:Prikupljeno 10.480 KM![]()
- suncokret_1984
#181 Re: Tuga golema
iskreno ne znam sta reci, napisem pa izbrisem..prvo sramota me da sam temu tek sad vidjela, ne pitajte me kako mi je promaknula, jer stvarno sam skoro uvijek na forumu, ali ne komentarisem mnogo, ali ja temu nisam vidjela
mislim, ustvari nadam se da nije ni sad kasno ..
toliko sam bila tuzna kad sam je tek otvorila, i citajuc sam se rasplakala, i zbog tuge i srece, kao da film gledam, ono kontam ma kad cemo to da prikupimo, i onda procitam da su sredstva vec prikupljeena- a ja preeesreetna-
ne mogu da vjerujem..
SVAKA CAST svim ljudima dobro volje i koji su ovo pokrenuli, i koji su pomogli, i koji i dalje pomazu..
SVAKA CAST!!!!
toliko sam bila tuzna kad sam je tek otvorila, i citajuc sam se rasplakala, i zbog tuge i srece, kao da film gledam, ono kontam ma kad cemo to da prikupimo, i onda procitam da su sredstva vec prikupljeena- a ja preeesreetna-
SVAKA CAST svim ljudima dobro volje i koji su ovo pokrenuli, i koji su pomogli, i koji i dalje pomazu..
SVAKA CAST!!!!
- terra_incognita
#182 Re: Tuga golema
Mislim da ovaj iznosi nije ukupna cifra koja je potrebna, pa može se još uvijek donirati žiralno, obzirom da je operacija zakazana za 12.01.2011.suncokret_1984 wrote:iskreno ne znam sta reci, napisem pa izbrisem..prvo sramota me da sam temu tek sad vidjela, ne pitajte me kako mi je promaknula, jer stvarno sam skoro uvijek na forumu, ali ne komentarisem mnogo, ali ja temu nisam vidjela![]()
toliko sam bila tuzna kad sam je tek otvorila, i citajuc sam se rasplakala, i zbog tuge i srece, kao da film gledam, ono kontam ma kad cemo to da prikupimo, i onda procitam da su sredstva vec prikupljeena- a ja preeesreetna-ne mogu da vjerujem..
SVAKA CAST!!!!
Ako griješim, neka me neko ispravi, pišem ono što danas čuh na štandu.
- suncokret_1984
#183 Re: Tuga golema
Hvala punoterra_incognita wrote:Mislim da ovaj iznosi nije ukupna cifra koja je potrebna, pa može se još uvijek donirati žiralno, obzirom da je operacija zakazana za 12.01.2011.suncokret_1984 wrote:iskreno ne znam sta reci, napisem pa izbrisem..prvo sramota me da sam temu tek sad vidjela, ne pitajte me kako mi je promaknula, jer stvarno sam skoro uvijek na forumu, ali ne komentarisem mnogo, ali ja temu nisam vidjela![]()
toliko sam bila tuzna kad sam je tek otvorila, i citajuc sam se rasplakala, i zbog tuge i srece, kao da film gledam, ono kontam ma kad cemo to da prikupimo, i onda procitam da su sredstva vec prikupljeena- a ja preeesreetna-ne mogu da vjerujem..
SVAKA CAST!!!!
Ako griješim, neka me neko ispravi, pišem ono što danas čuh na štandu.
-
rmesa
-
strongwoman
#185 Re: Tuga golema
Hvala svim ljudima koji su pomogli na bilo koji nacin... hvala Borisi, Aidi, Svjetlani, Samiru, raji sa sa-x foruma hum. akcije, raji sa virtuelnog dzemata, raji sa FB, raji sa Bloggera, svima vama da dragi Bog podari zdravlje i srecu... a nasem Jasminu haijrli operaciju i oporavak aBd i sretno djetinjstvo. Posebno hvala udruzenju Demus koje nam je omogucilo odrzavanje ove akcije i opcini Stari grad na odobrenju za standove...

- melbaa
#188 Re: Tuga golema
Jedna stvar u svemu ovome me čini veoma sretnom, a to je činjenica da je ovu akciju izvela ekipa mladih ljudi (ha ja, izgleda da sam ovdje bila najstarija
).
Svaka čast divni mladi ljudi!!!

Svaka čast divni mladi ljudi!!!
-
strongwoman
#189 Re: Tuga golema
KUD"EKREM MUJKIĆ"- DRAMSKA SEKCIJA prikazala je premijerno predstavu "GONI VRAGA KRAJU".U Domu kulture Butmir DANAS 26.12.2010 u 19.00h. Ulaz je naplaćivan 1 KM i pored ulaznica ljudi su mogli da kupe i kupovali rukotvorine koje smo izložili na ulazu u salu. Sakupili smo ukupno 262 KM. Novac će sutra biti prebačen na račun Jasminu Hatiću.Hvala ovim divnim ljudima koji nas redovno prate i podžavaju naše projekte.
-
recto-verso
#190 Re: Tuga golema
strongwoman wrote:KUD"EKREM MUJKIĆ"- DRAMSKA SEKCIJA prikazala je premijerno predstavu "GONI VRAGA KRAJU".U Domu kulture Butmir DANAS 26.12.2010 u 19.00h. Ulaz je naplaćivan 1 KM i pored ulaznica ljudi su mogli da kupe i kupovali rukotvorine koje smo izložili na ulazu u salu. Sakupili smo ukupno 262 KM. Novac će sutra biti prebačen na račun Jasminu Hatiću.Hvala ovim divnim ljudima koji nas redovno prate i podžavaju naše projekte.
-
rmesa
- NightSkyWalker
#192 Re: Tuga golema
Ostaje nada da će joj ljudska solidarnost donijeti sreću
Još od srednje škole Samira Bečić je na dijalizi. Mladost uglavnom provodi na klinikama. Prva neuspjela transplantacija bubrega obavljena je 1999. godine u Indiji. Odmah nakon povratak u Tuzlu počeli su problemi. Čak je dobila i sepsu.
Šest godina je čekala na novu šansu u Beču. Majka joj je bila donor bubrega. Deseti dan je došlo do odbacivanja organa. Dvostruko odbacivanje ostavilo je teške posljedice na Samirino zdravlje. Više mjeseci bila je nepokretna. Oštećen joj je i sluh. Ovo nije život, kaže ona. Samiri Bečić ostaje vjera da će dobri ljudi još jednom pomoći, da ode u Beč, na treću transplantaciju bubrega
Pozivom na broj 090 292 067 darujete 3 KM, a 061 709 733 je broj Samirinog telefona. Osim majke, Samiri nema ko pomoći. Zato je i nada da će ljudska solidarnost donijeti treću i istinsku sreću za Samiru Bečić. (FTV)
Evo sanse za dobitnika binga da svoje pare blagoslovi!!
Još od srednje škole Samira Bečić je na dijalizi. Mladost uglavnom provodi na klinikama. Prva neuspjela transplantacija bubrega obavljena je 1999. godine u Indiji. Odmah nakon povratak u Tuzlu počeli su problemi. Čak je dobila i sepsu.
Šest godina je čekala na novu šansu u Beču. Majka joj je bila donor bubrega. Deseti dan je došlo do odbacivanja organa. Dvostruko odbacivanje ostavilo je teške posljedice na Samirino zdravlje. Više mjeseci bila je nepokretna. Oštećen joj je i sluh. Ovo nije život, kaže ona. Samiri Bečić ostaje vjera da će dobri ljudi još jednom pomoći, da ode u Beč, na treću transplantaciju bubrega
Pozivom na broj 090 292 067 darujete 3 KM, a 061 709 733 je broj Samirinog telefona. Osim majke, Samiri nema ko pomoći. Zato je i nada da će ljudska solidarnost donijeti treću i istinsku sreću za Samiru Bečić. (FTV)
-
kolobok
#193 Re: Tuga golema
RAČUN U KONVERTIBILNIM MARKAMANightSkyWalker wrote:Ostaje nada da će joj ljudska solidarnost donijeti sreću
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
transakcijski račun
1610250000000047
račun
09250448814
DEVIZNI RAČUN
transakcijski broj
1610250000000047
račun
19250331206
HUMANITARNI BROJ
090 292 067
cijena poziva 3 KM
-
strongwoman
#195 Re: Tuga golema
Borisa Bodirogamost wrote:Ima li što novo o Jasminu?
"Danas u 12 h. Zeljka Todorkov i Ja smijestili smo Jasmina u bolnicu na BANJICU U BEOGRAD, dabi posle naseg povratka kuci oko 6 sati javljeno da se sutra dodje po Jasmina i da ga vodimo kuci i dovedemo ga u ponedeljak to jeste za 7 dana, navodno doktor hirurg koi ga treba operisati zbog porodicnih problema bice otsutan do ponedeljka(izgleda zbog smrti je ostutan) Jasmin je uradio danas preglede sve i i odlicni su tako da je spreman za operaciju ali da nebi lezo do ponedeljka bezveze i da se nebi placalo a u ti 7 dana nece imati nikakvih obaveza bolje je da dodje kuci tako da ce on veceras prespavati u bolnici a sutra ce se vratiti kuci i u ponedakljak se vratiti opet za bolnicu.."
Evo, najnovije...
-
strongwoman
#197 Re: Tuga golema
Nema na cemumost wrote:hvala
-
strongwoman
#198 Re: Tuga golema
Zbog prehlade Jasminu je odgodjena operacija do daljnjeg... 
-
LekiEgi
#199 Re: Tuga golema
Da li neko zna ako ima sta novo sa Jasminom?
Koliko sam mogla da skontam, dovoljno para je skupljeno za operaciju, jeli tako?
Treba li jos skupljati ili da te pare uputimo za drugu akciju?
Koliko sam mogla da skontam, dovoljno para je skupljeno za operaciju, jeli tako?
-
strongwoman
#200 Re: Tuga golema
Novac je skupljen hvala Bogu, Jasmin je dobio gripu i jos uvijek se lijeci antibioticima, nadamo se da ce za desetak dana ozdraviti u potpunosti i otici na operaciju u Beogra.LekiEgi wrote:Da li neko zna ako ima sta novo sa Jasminom?
Malom Harisu je potrebna pomoc, negdje oko 10.000 KM, to nije bas toliko puno novca, hajde da pokusamo nesto uraditi po tom pitanju....