kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zena_drugog_sistema

#176 Re: kad sam bio mali

Post by Zena_drugog_sistema »

suncica24 wrote:Kad sam bila mala, jela sam brasno i sirovo tijesto... kako, zasto... boga pitaj...

to sam i ja isto radila.i jela sam onako sirov krompir.. :roll:
Sjecam se da sam se uzzasno bojala SFOR-a i da sam suze i suze lila svaki put kad bih ih vidjela
elizabeth a

#177 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

Zena_drugog_sistema wrote:
suncica24 wrote:Kad sam bila mala, jela sam brasno i sirovo tijesto... kako, zasto... boga pitaj...

to sam i ja isto radila.i jela sam onako sirov krompir.. :roll:
Sjecam se da sam se uzzasno bojala SFOR-a i da sam suze i suze lila svaki put kad bih ih vidjela
Ja sam luk jela kao jabuku :o :run:
bez_ideje

#178 Re: kad sam bio mali

Post by bez_ideje »

A ja fasirano meso.......i dan danas ga jedem-zivo :oops:
ja2

#179 Re: kad sam bio mali

Post by ja2 »

sumayya wrote:
medvjed23 wrote:
Plašio sam se i onih buba za koje se priča da se zavlače ljudima u uho. Tek sam nedavno skonto da su te bube bezopasne :skoljka:

Mislio sam da sam najljepši na svijetu. Danas mislim da sam u top 10

...

Za prvo, ja i danas mislim da one uđu kroz uho i jedu mozak :run:

A za drugo :lol: :lol: :lol: :D

I ja sam jos uvijek u to ubjedjena ... mada jos nikad nisam cula da se to zaista i desilo nekome...

A sjetih se ovoga...
Kad sam bila mala, bio je rat, a tata i komsije su kopale kanal od kuce do ulice da se divlje prikljucimo na plin. Ja sam u toj iskopanoj zemlji pronalazila djelove neke grncarjije koje sam skupljala i kasnije napravila mali muzej, a djecu iz komsiluka zvala da dodju na izlozbu i naplacivala, naravno ne za pare nego za kocku cokolade, ili neki slatkis iz lanc paketa i sl.

Kad sam bila mala zeljela sam postati stomatolog, pa sam svojoj bebi celi izbusila usta igrajuci se da joj popravljam zube...danas sam pravnik.

Kad sam bila mala, bas malena, osisala sam si kosu, tacnije siske do koze i stavila snalu da mama ne primjeti kada dodje sa posla...naravno da je primjetila :lol:

kad sam bila mala, ja i moja drugarica smo mojoj starijoj sestri ukrale uloske i otisle u šupu da to izucavamo. Ono sto smo skontale je da to ona sigurno koristi tako sto nalijepi na glavu, kada je glava boli. Nismo im uspijele naci drugi svrhu.
A kada je sestra otkrila da nema ulozaka opet sam dobila batine :lol:

Kad sam bila mala, skupljala sam puzeve i organizirala utrke puzeva i opet pozivala djecu iz komsiluka da to gledaju. Puzeve sam cuvala u kutiji i hranila ih salatom.
elizabeth a

#180 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

ja2 wrote:
Kad sam bila mala, skupljala sam puzeve i organizirala utrke puzeva i opet pozivala djecu iz komsiluka da to gledaju. Puzeve sam cuvala u kutiji i hranila ih salatom.
Ja sam jednom uzela jaje iz frižidera i dobro ga umotala i tako ga čuvala na toplom, nadajući se da će se jednog dana izleći pile :mrgreen:
Zena_drugog_sistema

#181 Re: kad sam bio mali

Post by Zena_drugog_sistema »

elizabeth a wrote:
ja2 wrote:
Ja sam jednom uzela jaje iz frižidera i dobro ga umotala i tako ga čuvala na toplom, nadajući se da će se jednog dana izleći pile :mrgreen:

:lol: :lol: i jel izaslo pilee malo :lol:
kurty

#182 Re: kad sam bio mali

Post by kurty »

94 godine stojao na kapiji svoje avlije...snijeg velik bio... pogodim UNovca na transporteru u obraz... vidim stade transporter a ja u kucu pobjegnem... sreca nije smjeo u avliju da udje

A 20minuta je stajao ispred kapije i psovao, a ja ga virio kroz storu
Last edited by kurty on 13/12/2010 21:40, edited 1 time in total.
elizabeth a

#183 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

Zena_drugog_sistema wrote:
elizabeth a wrote:
ja2 wrote:

:lol: :lol: i jel izaslo pilee malo :lol:
Odmah je ono bilo vel'ko :razz:
Baba_Droga

#184 Re: kad sam bio mali

Post by Baba_Droga »

Kad sam bila mala imala sam macu Micka...Njega je udarilo auto. Ja sam pozvala djecu iz mahale da dodju na Dzenazu....praucila sam Micku Fatihu i na mjesto gdje sam ga ukopala stavila krst. :-)
Sutradan sam dosla da obiđem mjesto gdje sam ga ukopala...nije bilo nicega. Onda sam skontala da sam ga ukopala u pjesak pored rijeke...rijeka je dosla i sve to odnjela :D :D :D

Ehhhhhh......kad sam bila mala ...zelila sam da postanem velika ! Sada kada sam velika...da mi je da budem mala :roll:
Cholina_Lokica

#185 Re: kad sam bio mali

Post by Cholina_Lokica »

ja2 wrote:Kad sam bila mala, skupljala sam puzeve i organizirala utrke puzeva i opet pozivala djecu iz komsiluka da to gledaju. Puzeve sam cuvala u kutiji i hranila ih salatom.
jao puzevi, dobro me napomenu :lol:
godinama sam puzeve skupljala, i malo malo kuca ih je puna bila, sto je najgore ja sam njih tako pustala slobodno da se krecu, nisam ih zatvarala :lol: legnem spavati sve ih pored pored kreveta da spavaju sa mnom, to je strasno bilo :D
because_of_you

#186 Re: kad sam bio mali

Post by because_of_you »

Baba_Droga wrote:Kad sam bila mala imala sam macu Micka...Njega je udarilo auto. Ja sam pozvala djecu iz mahale da dodju na Dzenazu....praucila sam Micku Fatihu i na mjesto gdje sam ga ukopala stavila krst. :-)
Sutradan sam dosla da obiđem mjesto gdje sam ga ukopala...nije bilo nicega. Onda sam skontala da sam ga ukopala u pjesak pored rijeke...rijeka je dosla i sve to odnjela :D :D :D

Ehhhhhh......kad sam bila mala ...zelila sam da postanem velika ! Sada kada sam velika...da mi je da budem mala :roll:

E što se nasmijah, i to naglas :lol: Čuj, Fatihu i krst :D

Ovo povećano malo ko ne želi... :|
Neelix

#187 Re: kad sam bio mali

Post by Neelix »

Baba_Droga wrote:Kad sam bila mala imala sam macu Micka...Njega je udarilo auto. Ja sam pozvala djecu iz mahale da dodju na Dzenazu....praucila sam Micku Fatihu i na mjesto gdje sam ga ukopala stavila krst. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Loulou

#188 Re: kad sam bio mali

Post by Loulou »

bez_ideje wrote:A ja fasirano meso.......i dan danas ga jedem-zivo :oops:
I ja! :lol: :lol: :lol:

I tijesto, naravno :D
Neelix

#189 Re: kad sam bio mali

Post by Neelix »

kurty wrote:94 godine stojao na kapiji svoje avlije...snijeg velik bio... pogodim UNovca na transporteru u obraz... vidim stade transporter a ja u kucu pobjegnem... sreca nije smjeo u avliju da udje

ti i ja sve neke slicne dozivljaje :D

mi smo gadjali grudvama transporter, i zveknuli nekog unproforca u plavi sljem :D pa nas je zaganjao, i po pehu ja se okliznem i padnem, pa me stigao i trubio i trubio i trubio na francuskom a ja samo govorio necu vise nikad :D :D :lol:
kurty

#190 Re: kad sam bio mali

Post by kurty »

Neelix wrote:
kurty wrote:94 godine stojao na kapiji svoje avlije...snijeg velik bio... pogodim UNovca na transporteru u obraz... vidim stade transporter a ja u kucu pobjegnem... sreca nije smjeo u avliju da udje

ti i ja sve neke slicne dozivljaje :D

mi smo gadjali grudvama transporter, i zveknuli nekog unproforca u plavi sljem :D pa nas je zaganjao, i po pehu ja se okliznem i padnem, pa me stigao i trubio i trubio i trubio na francuskom a ja samo govorio necu vise nikad :D :D :lol:

hajd bar nisi bio kao ja... Stojim u svojoj avliji i bjezim u svoju kucu :lol: :lol: :lol: :lol:
ja2

#191 Re: kad sam bio mali

Post by ja2 »

Kad vec spominjete UNprofor i Sfor, da li je iko od vas isao pred kasarnu na Bistriku, mislim da su bili Italijani. Bilo je odredjeno doba dana kada su nam Unproforci dijelili poneki slatkis, jaje ili nesto drugo od hrane. Bil a je hrpa djece i jedini uslov je bio da se stvori red. Mi smo znali stajati pred ambasadom i po cijele dane igrajuci se i cekajuci tu sadaku. Eh kako sam bila sretna kada sam dobila dva jajeta...a sada kada pogledam e jesmo bijeda bili!
Plavo-bijeli

#192 Re: kad sam bio mali

Post by Plavo-bijeli »

Kad sam bio mali ... sa prozora sam mogao vidjeti fabriku duhana... pošto mi je sva nekakva šarena bila.. smatrao sam da je to neki dvorac , ili šta već... te da u njemu žive razni vitezovi itd... i da smatrao sam da su se u ratu borili osim sa puškama nego i sa mačevima , strijelama.... :-)

smatrao sam i ja , a i svi moji drugovi da ukoliko kopajuci zemlju prođemo 2 betona da ćemo doc u kinu :D razmisljao sam vise puta kako cemo doc u kinu onda sta kad prodjemo drugi beton hocemo ih moc odozgor vidjet il šta već :lol:

kao mali sam obozavao lego kockice... nije mi jasno bilo nikako kada je jedan od starijih momaka (djecaka) punu kutiju igračaka bacio u kontejner :shock:
posto su svi znali da imam previse lega, jedan mi je mali nudio 5 km da mu prodam lego kockica.. ja sam naravno pristao (tad je bilo 5km uh :)) skupio nekih beze "djelova" i prodao mu.. da bi kasnije i on morao vratiti lego, a i ja pare... znao sam i krast neke djelove iz obdaništa ... :cry: jednom sam dobio na poklon nekog kao lego robota... malo drugaciji djelovi od onih obicnih lego kockica.. i odnesem u obdanište, vratim se bez njega.. jedan mali ukrao.. kasnije se saznalo ko je ukrao... te su mi naravno vratili tog robota... a i poklonili lego motora :D
Jednom sam primjetio na frizideru nekih 10 -15 komada x 5 km. Reko ako uzmem jednu od 5 km niko neće skontat 8-) . Fol zovnuo mamu i kazem joj neki prosio ispred vrata i otišao.. ja bezveze da pogledam u pod kad 5 km tamo... :D kasnije naravno mi je mama odma skontala...

znao sam i od starog krast pare iz džepa.. uvjek je imao bezbroj sitnih kovanica od 0,50, 1 km i 2 km... naravno nikad nebi skontao... jednom sam uzeo 1x 2 km i 1 x 1km. i sad mi je bilo malo ofirno kad vide kolko para imam i kazem mami da sam cuo kako je nekome u haustoru ispalo para , te odo da ih nađem :oops: naravno sve te pare su išle na slibe...

kad smo već kod sliba (sličica , fudbalera) uh kolko smo se samo sati znali "peljati"... eh.. i da nikad nisam popunio taj album.. vjerovatno jer nisam ni imao dovoljno para ...

obozavao sam fudbal kao i vecina.. doduse za razliku od nekih sam bio talentovan :D dobio sam na poklon kopacke koje sam redovno nosao vani , po betonu :D jednom sam dobio na poklon kostobrane.. koje sam iznosio jedno vrijeme onako vani bez štucni :lol:

kao mali pored mog nebodera se gradila jedna zgrada... i sad tu je bio wc za radnike.. jednu noc jedan stariji covjek iz mog nebodera udje u wc po noći i jedan od starijih drugova ga zakljuca... valjda je tu ostao cjelu noc :-)
nedugo nakon toga mi popunjavali u zgradi slicice.. i bas taj covjek izlazi iz stana... ja sam se nesto krenuo smijat i on mene uhvati za majicu baci me na pod... ja ga gledam kontam zezam se... kad kreno me nogama udarat :? ja ga udario jednom kopackom i on me nastavio dole sutat... drugovi svi pobjegli posakrivali se... šta cu odem kasnije po starog... uh kad ga je nahvatao... dolazila i policija itd... on se branio time što je rekao da sam i ja njega udario nogom , pokazivao modricu na nogi ... a ja ono bio kao :? sreca stari dobar bio sa sinom od ovog ludog starca :shock:
nakon 2,3 godine poslije toga čovjek je umro.. pokoj mu duši...

već u 4 razredu osnovne dolazi u naselje prvi internet klub, te je već od tad sve sa igrom vani prestalo bit važno i zanimljivo (osim fudbala) ... bili su glavni counter, warcraft , generals :D
ima dosta toga ne mogu se sjetiti u ovom trenutku :)

( i da vecini su događaji iz djetinjstva bili prije 15,20 i više godina... dok meni.. nekih desetak godina :) )
Last edited by Plavo-bijeli on 13/12/2010 22:40, edited 3 times in total.
Mariella

#193 Re: kad sam bio mali

Post by Mariella »

elizabeth a wrote:
ja2 wrote:
I ja sam ovo pokusala :oops: stavila ispod radijatora :lol:
VenomousV

#194 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

Kad sam bila mala zivjela sam na 3. spratu u neboderu, mama i nana mi nisu dale da izlazim jedno vrijeme jer ih je bilo strah da mi se sta ne dogodi (sta li vec). Posto mi je bilo dosadno ja sam na foliji (wannabe staklo) na prozoru probusila malu rupu da virim. Vremenom je ta rupa postaja sve veca i veca ali ja sam to "vjesto" kamuflirala sve dok jednog zimskog dana nisam "slucajno" poderala skoro pola folije... Ne sjecam se jesam li dobila batine...

Kad sam bila mala, bas zbog toga sto mi tad nisu dali da izlazim, pobjegla sam nani koja me cuvala iz stana. Nana je skuzila nas djecu u nekom starom autu i doziiiivala al' sam se ja pravila da je ne cujem. Mislim da sam tad dobila batine cuvenom papucom....

Kad sam bila mala, nana me tjerala da jedem grah koji ja nikako nisam voljela. Rekla mi je ako pojedem barem pola tanjira graha da cu dobiti nagradu. Znala sam da je ta nagrada ona neka vocna kasa sto se dobivala u crvenom krstu/karitasu cemu li vec. Posto ja to nikako nisam htjela da jedem a bila sam zeljna te vocne kase zamolila sam nanu da mi donese jos hljeba iz kuhinje. Dok je zena otisla ja sam pola graha prosula dolje na galeriju kako bih dobila svoju nagradu... Naravno skuzila me...

Kad sam bila mala, imala sam jednu drugaricu koja je strasno voljela da mi krade salvetice i sudice za Barbike (mama mi - Bog zna kako, kupila kredenac za Barbike u kojem je doslo puno sudica i bio je pravo kul. I dan danas mi je to najdrazi poklon ikada). Iako je krala, nije znala dobro da sakrije pa sam ja te sudice i salvetice kad god dodjem kod nje vidjala, a potom i krala sebi nazad - u fazonu sakrijes pod majicu bla bla. Jesam budala, krala svoje stvari koje su mi bile ukradene...

E da, i ja sam mami krala uloske. Vidjela sam na reklami da posipaju naku tecnost po tome pa se nisam okanila dok sve moguce sto smo imali u kuci u tecnom stanju nisam isprobala na tim uloscima :-D
Sunrise00

#195 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

Ja sam oduvijek zeljela ici u skolu :D kad sam bila mala, nisam isla u obdaniste jer me nana cuvala i onda sam se stalno igrala da idem u skolu pa uzmem neku knjigu i odem na donji sprat i citam, kao ja u skoli :lol: jednom sam cak otisla iz kuce i sisla do ulice, pa su onda moji malo poludili jer nisu znali gdje sam :lol: i kad su me nasli pitali gdje sam to krenula i ja mrtva hladna "pa u skolu" :D kasnije me mama vodila sestri na roditeljske i onda sam je stalno peglala da pita sestrinu razrednicu kad cu ja moci ici u skolu :lol:

Uvijek sam bila mali pametnjakovic, tako sam recimo pocesto sa drugom jednim pricala o globalnom zagrijavanju ili smo se cudili kako mali mravi mogu nositi veliki teret :lol:

Mislila sam da se radnja u serijama na tv desava u isto vrijeme ko kod nas, pa sam se cudila kako je recimo kod njih dan kad je kod nas noc :D

Sa onim karticama i parama za monopol sam se igrala da radim na aerodromu i prodajem karte :lol: sa rajom sam se obicno igrala da imamo kafic :lol: tanjiri bi nam bili listovi loze i napravili bi cesmu tako sto bi probusili cep na flasi :lol:

Kad bi nana rekla da se "samo crn obraz ne moze oprati" ja sam uvijek to bukvalno shvatala pa sam se onda uvijek pravo bojala kad bih isprljala obraz da to necu moci oprati :lol:

da i glavni merak mi je bio citati enciklopedije i atlase :D

mozda se jos neceg sjetim :D
Last edited by Sunrise00 on 13/12/2010 23:11, edited 1 time in total.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#196 Re: kad sam bio mali

Post by stetoskop »

Jedne prilike uvečer, sakrijem se ja ispod sećije da prepadnem majku kada dođe iz komšiluka i tako zaspao. Probudim se, pogledam na sat, 4 u jutru, a nigdje nikoga u kuci. Izađem u hodnik, vidim ulazna vrata otvorena, provirim, kad iskupio se komšiluk, roditelji i policija. Kad šta je, bila citava potraga zamnom.
Ne samo da sam majku prepao, vec citavu familiju. :lol:
jedna tamo

#197 Re: kad sam bio mali

Post by jedna tamo »

:lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#198 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

:lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#199 Re: kad sam bio mali

Post by Toto »

The Nightwatchman wrote:kad sam bio mali mrzio sam mrkvu. tetak mi je rekao da se od mrkve dobro vidi, a ja sam se na silu nazdero mrke jedan dan i kontao sam da cu iz hrasnog, s nebodera moci procitati natpis na onoj zgradi na skenderiji (nesto je pisalo "stednja je mudrost trosenja..." :D <<<<<<<<<<<9

kad sam skonto da ne mogu to procitati iz hrasnog, a pojeo sam kilo mrkve, onda sam plakao jedno tri dana....nikome nisam rekao zasot placem, ali sam mrzio tetka....
:lol:
ista tragedija :D
meni se pri pomisli na kuhanu mrkvu nisu samo usta blokiraka - vec ni oci nisam mogo otvorit, sto od ogavnosti pri pogledu na mrkvu, sto od suza..
dok sam jednom tako kuso: degenek od mater; pilecu cirbicu -sa koluticima kuhane mrkve; tiradu iz kuhinje: kako je mrkva zdrava za vid - prisao je Stari i onako sa visoka i autiritativno upitao: "mali, jes ti ikad vidio zeca sa naocalima"..
u roku odmah sam potpisao primirje sa majkom a mirovni sporazum je predvidjo da jedem samo sirovu mrkvu...
majka nije znala da sam igrajuci se sa zekom -u zaru igre- nehotice probao sirovu mrkvu, koja i nije bila tako ogavna kao kuhana ....

primirje je trajalo dok revnosnoj majci nije na um palo da mi zajedno renda: zivce,cveklu, mrkvu i jabuku

problem je bila cvekla... koju ni genijalni satiricar u liku moga rahmetli Starog nije uspio rijesiti...
majka je u zaru ubjedjivanje pripomenula da je cvekla zdrava zbog zeljeza, a ja sam odmah zamislio da cu da zahrdjam.....kad bi me natjerali da stavim mrvu cvekle u usta: imo sam osjecaj da se linjam i krunim - ko stogodisnja hrdja...

zbog cvekle mi je i djigerica bila omrznula iako mi je bas dobro krenula uz pire i mlacenicu ...
ljubav_aha

#200 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Sunrise00 wrote:Ja sam oduvijek zeljela ici u skolu :D kad sam bila mala, nisam isla u obdaniste jer me nana cuvala i onda sam se stalno igrala da idem u skolu pa uzmem neku knjigu i odem na donji sprat i citam, kao ja u skoli :lol: jednom sam cak otisla iz kuce i sisla do ulice, pa su onda moji malo poludili jer nisu znali gdje sam :lol: i kad su me nasli pitali gdje sam to krenula i ja mrtva hladna "pa u skolu" :D kasnije me mama vodila sestri na roditeljske i onda sam je stalno peglala da pita sestrinu razrednicu kad cu ja moci ici u skolu :lol:

Uvijek sam bila mali pametnjakovic, tako sam recimo pocesto sa drugom jednim pricala o globalnom zagrijavanju ili smo se cudili kako mali mravi mogu nositi veliki teret :lol:

... da i glavni merak mi je bio citati enciklopedije i atlase :D

mozda se jos neceg sjetim :D

oboje,the same,STREBERKO :D :-D :thumbup:

mene su cak slikali sa rajom pred skolom,meni su bile samo 4 godine :-D ,inace sam isla u jaslice i vrtce do pocetka O.S.

atlas ,globus i danas su moja zanimacija :-D
Post Reply