Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cuo sam da je bilo nekoliko trica na pocetku rata, ali nisam cuo da su zavrsili na nasoj strani.
ne znam sta se desava zadnjih par godina, ali znam da su posljednih godina nakon ukidanja skd montaze imali par pogona koji su pravili neke sitne dijelove za vw, nekakve vijke, lonce auspuha i slicno. ali kao rezervne dijelove ne za novu ugradnju. bio je tu i propali projekat nekakvih elektricnih kamioncica.
a ustvari najjaci dio proizvodnje im je bio proizvodnja metalnih kontejnera gdje vw stavlja svoje rezervne dijelove...dakle obicne metalne kutije. a tu im se kao veliki konkurent pojavila kina ali i dalje su uspjeli drzati taj dio proizvodnje. to je do prije par godina pojma nemam sta se sada desava. znam i da je bila neka frka s direktorom kojeg je poslao vw, naseg je porijekla i da je nakon tog nekog sukoba sa radnicima sta li, shmugno nazad u njemacku. vlasnicka struktura tada je bila slagacu oko 57 ili 53 vw i 43 ili 47 asa prevent. ne znam sta se sad ni po tom pitanju desava.
iz onog sto sam vidio i cuo, ne vidim nikakav prosperitet i neko ozivljavanje ni priblizno onome sto je nekad bilo.
i ovo je na silu doveo genscher (ili kinkel) nakon rata cisto radi malo pr-a.
ovdje trenutno vw nema nikakvog razloga da ponovo ulaze neke velike pare kad su se opekli 90ih a i nema komparativne prednosti u odnosu na cheshku, slovacku, madjarsku a onda i dalje ka istoku kinu, indiju.....
Ta kolica su navodno bila patent naših inžinjera iz TAS-a, ne znam da li se još proizvode...
Prodati fabriku i sve Kinezima ili ponuditi nekom od proizvođača da kupi sve za jednu KM...jedino što bi država onda morala isplatiti udio VW-u...
Ned071 wrote:Prva trica nakon rata stigla u vodovod. Poklonile svabe. Prvu cetvorku iz tasa kupio miso smajlovic
Prije toga je 95-96 bila tura bijelih 1,9d trica za MUP koje je isporucio PAD NOSSE.
te su bijele dosle pred kraj rata, bile parkirane u garazi automehanike, ali jedna bijela je bila u nikole tesle jos '93...ne znam jeli docekala kraj rata jer nije odrzavana, bila bas propala
Ova nije nije mogla izaci nigdje.
Prva,iz Probne pred serije, je "ogoljena"i vracena na Zeiss masine radi mjerenja otstupanja od standardnih parametara.
Ima UNIS institut u RS-u, izdaju ateste. Ne znam gdje si ugrađivao, ali možda je to to, a možda ima i u FBiH. Oko pretisa su nešto štrajkovali radnici, možda oni još prave neku municiju.
A što se Golfa tiče, taj mi je nekako kompletan bio čudno dobar. Valjda te posebne seije ljepše urade. Što se tiče Lanče meni Thesis ima vrhunske felge ali i sav je takav. Ne znam može li to na tvoju zbog broja i rspona rupa.
citroen xm wrote:Ima UNIS institut u RS-u, izdaju ateste. Ne znam gdje si ugrađivao, ali možda je to to, a možda ima i u FBiH. Oko pretisa su nešto štrajkovali radnici, možda oni još prave neku municiju.
A što se Golfa tiče, taj mi je nekako kompletan bio čudno dobar. Valjda te posebne seije ljepše urade. Što se tiče Lanče meni Thesis ima vrhunske felge ali i sav je takav. Ne znam može li to na tvoju zbog broja i rspona rupa.
U FBiH sam ugradjivao. Mislim da pise UNIS institut Sarajevo
Elem i meni je taj Golf dobar, sto kazes imaju te serije nesto posebno u sebi. Kad sam procitao "Bistro" i ostale nazive specijalnih izdanja, tacno me neka nostalgija svezala. Koliko god mi imali alergiju na golfa dvojku, cinjenica je da je on dio naseg prirodnog habitusa
Onaj kec sto se proizvodi u JAR-u bih sigurno uzeo u razmatranje za drugo auto u porodici.
Ah Thesis, obozavam to auto milim da felge ne pasu na Lybru
Za tog keca iz Južnoafričke republike mi je najinteresantnije što se toliko dugo proizvodio. A ne bi mi bio neka želja, kao ni T2 iz Brazila koji se do nedavno proizvodio. Ipak bih se radije odlučio za dobro očuvane originale.