Komsija i ja!
-
oči pune ljubavi
#176 Re: Komsija i ja!
Ova tema me toliko dirnula, pa i ja poželjeh da se registrujem i uputim riječi podrške našem heroju Hamzi...
Dragi Hamza, želim ti da taj današnji sastanak prođe onako kako je najbolje za tebe i tvoju porodicu. Ne gubi nadu i želju da istraješ i u ovoj borbi, dobra si osoba, vidiš koliko je ljudima stalo da ti pomognu u rješavanju tog groznog problema, a i sam si objasnio koliko ti znači njihova podrška - iako se u većini slučajeva radi samo o riječima, ne sumnjam da bi mnogi i u pravom smislu riječi priskočili u pomoć i hvala svima koji su spremni na to.
Da ti dragi Bog olakša koliko se olakšati može, da te uputi na iskrene ljude koji će učiniti sve da ti i tvoja porodica sretni i što prije uživate u novim danima...
Dragi Hamza, želim ti da taj današnji sastanak prođe onako kako je najbolje za tebe i tvoju porodicu. Ne gubi nadu i želju da istraješ i u ovoj borbi, dobra si osoba, vidiš koliko je ljudima stalo da ti pomognu u rješavanju tog groznog problema, a i sam si objasnio koliko ti znači njihova podrška - iako se u većini slučajeva radi samo o riječima, ne sumnjam da bi mnogi i u pravom smislu riječi priskočili u pomoć i hvala svima koji su spremni na to.
Da ti dragi Bog olakša koliko se olakšati može, da te uputi na iskrene ljude koji će učiniti sve da ti i tvoja porodica sretni i što prije uživate u novim danima...
- muha_sa
#177 Re: Komsija i ja!
uh---sve bih nešto ko reko,napiso, al ne ide---knedla u grlu stoji odkad provirih na ovu temu.
momcino,saborce-ne posustaj--glavu gore i bori se.valja ti dijete na put izvest---pa i unuke pronosat.
momcino,saborce-ne posustaj--glavu gore i bori se.valja ti dijete na put izvest---pa i unuke pronosat.
-
Mustafapasa
#178 Re: Komsija i ja!
Da ti Allah dz.s olaksa a ne oteza, da ti podari rjesenje onako kako je najhairnije po tebe. Sve je iskusenje pa covjek treba saburit, a Allah dz.s iskusava svoje najmilije robove...
- Topla voda
#179 Re: Komsija i ja!
Hamza,kakav si jutros, legendo?
Sretno ti na sastanku danas!!
Sretno ti na sastanku danas!!
- fedor
#180 Re: Komsija i ja!
Samo naprijed Hamza!
-
sokkia
#181 Re: Komsija i ja!
NIKAKO AMA BAŠ NIKAKO mi ne ide u glavu da postoji neki kreten da može ovakve probleme napravit nekom drugom i da mu pri tome niko ništa nemože!
- Cloony
#182 Re: Komsija i ja!
Hamza,hamza_sa wrote:Evo vec duze vrijemem pokusavam vam napisati bilo sta, cak i nekim na privatnim porukama, ali ne znam sta. Sve sto u prvom momentu napisem izbrisem.
Nisam dobro. Kazu neuropsihijatri da sam dozivio nervno rastrojstvo. Vceceras sam pod jacim sedativima nego proteklu noc. Imam osjecaj da nisam cijeli dan prestao plakati.
Evo dok i ovo kucam ne prestajem plakati. Ne mogu, jace je od mene.
Smirio sam se malo, pa nstavljam pisati.
Nemate pojma koliko mi znacite i vi i svaka vasa rijec podrske.
Htjeo sam u ovom momentu i ovo izbrisati, osjecam se glupo, medjutim znam da cu veceras pokusati zaspati okruzen i cuvan od strane vas i vase brige za mene.
Bojim se da u ovakvom stanje ne pisem gluposti, ali na kraju se nadam da cete me shvatiti.
Ne znam sta da ti kazem ... evo ti jedan poklon na sabahu ... mozda te malo oraspolozi ...

Dodji na pdf Religija u Virtualni dzemat
-
shmeezla
#183 Re: Komsija i ja!
kao i mnoge koji su se javili strasno me je potresla hamzina prica.
neizmjerno me rastuzilo sve sto sam procitala i sto se desava covjeku koji je samo najbolje zasluzio ali u isto vrijeme me cini jako sretnom kad vidim koliko divnih ljudi na ovom forumu ima, spremnih da pomognu ili makar upute lijepu rijec.
hamza izdrzi, uz tebe smo. javi nam se sa novim informacijama i ako negdje zapne sigurna sam da barem na ovom forumu ima ljudi koji mogu pomoći, svako na svoj nacin a najvaznije je da znas da imas svu podrsku i da nisi sam.
neizmjerno me rastuzilo sve sto sam procitala i sto se desava covjeku koji je samo najbolje zasluzio ali u isto vrijeme me cini jako sretnom kad vidim koliko divnih ljudi na ovom forumu ima, spremnih da pomognu ili makar upute lijepu rijec.
hamza izdrzi, uz tebe smo. javi nam se sa novim informacijama i ako negdje zapne sigurna sam da barem na ovom forumu ima ljudi koji mogu pomoći, svako na svoj nacin a najvaznije je da znas da imas svu podrsku i da nisi sam.
-
teAMICA
#184 Re: Komsija i ja!
Sretno na sastanku i javi nam šta je bilo
- amsa66
#185 Re: Komsija i ja!
hamza_sa wrote:Evo vec duze vrijemem pokusavam vam napisati bilo sta, cak i nekim na privatnim porukama, ali ne znam sta. Sve sto u prvom momentu napisem izbrisem.
Nisam dobro. Kazu neuropsihijatri da sam dozivio nervno rastrojstvo. Vceceras sam pod jacim sedativima nego proteklu noc. Imam osjecaj da nisam cijeli dan prestao plakati.
Htjeo sam u ovom momentu i ovo izbrisati, osjecam se glupo, medjutim znam da cu veceras pokusati zaspati okruzen i cuvan od strane vas i vase brige za mene.
Bojim se da u ovakvom stanje ne pisem gluposti, ali na kraju se nadam da cete me shvatiti.
ne nisu ovo gluposti hamza vec rijeci i stanje poštenog i slomjenog covjeka .........drzi se hrabro uz tebe smo
- Pitar s Kariba
#186 Re: Komsija i ja!
Ne daj se brate!!
Sve će se to riješiti, samo se treba boriti i istrajati! Nikako pokleknuti i odustati!
Sve će se to riješiti, samo se treba boriti i istrajati! Nikako pokleknuti i odustati!
- Cloony
#187 Re: Komsija i ja!
Hamza,
Brate moj ... sve je u glavi ...
Koju god promjenu uradis u svom zivotu ... bice ti bolje ...
Makar ti mislio da je to nesto nevazno ... nije ...
Pitaj nekoga da ti pomogne ... pa otidji malo u Terme na Ilidzu ako si u Sarajevu ...
Zavali se buraz u jakuzi ... budi malo sa rajom ... ako ikako mozes ... neka ti neko pomogne ...
Voda djeluje smirujuce na zivce ... opusta ... preporodices se ... opustices se ... bice ti dobro ... inshAllah.
U vodi je energija a u nasem tijelu je tecnost ... 9 mjeseci smo plivali u stomaku ... opet u vodi ...
Voda opusta ... i najbolja je za zivce ...
Brate moj ... sve je u glavi ...
Koju god promjenu uradis u svom zivotu ... bice ti bolje ...
Makar ti mislio da je to nesto nevazno ... nije ...
Pitaj nekoga da ti pomogne ... pa otidji malo u Terme na Ilidzu ako si u Sarajevu ...
Zavali se buraz u jakuzi ... budi malo sa rajom ... ako ikako mozes ... neka ti neko pomogne ...
Voda djeluje smirujuce na zivce ... opusta ... preporodices se ... opustices se ... bice ti dobro ... inshAllah.
U vodi je energija a u nasem tijelu je tecnost ... 9 mjeseci smo plivali u stomaku ... opet u vodi ...
Voda opusta ... i najbolja je za zivce ...
Last edited by Cloony on 09/12/2010 09:01, edited 1 time in total.
- zonna
#188 Re: Komsija i ja!
morala sam se registrovati da dam komentar na ovo.
svi smo mi "jaki" u jednom periodu svog zivota i kada smo sami ali kada dodju djeca shvatimo koliko smo ranjivi i neke stvari koje bi 'ladno prije rizikovali vise ne mozemo... prvi put kad se to desi ostanemo sokirani i donekle porazeni...
mislim da je hamzu mimo ostalih spoznaja upravo to toliko potreslo i potpuno razumijem covjeka jer se sjecam koliko je meni trebalo da se naviknem/shvatim cinjenicu da moram voditi racuna o nekom drugom kada bih krenula na "rogate"...
hamza, molim te zbog tvoje kcerkice, supruge i tebe idi negdje iz tog stana privremeno. otidji kod rodbine. svoje, njene, prijatelja nebitno kod koga samo se makni odmah odatle. povrati svoj mir, prestani piti tablete za smirenje, dodji sebi i onda hladne glave napravi sebi plan sta se moze uraditi.
probaj, svim silama (stelama, molbama, dosadjivanjem) promjeniti stan. nemoj ga se odreci osim ako bas moras. ako iko moze pomoci javljajte se covjeku na pp, nemojte cekati da se on vama javlja...
ako nista ne uspijes onda vrati stan ali ces makar znati da si sve probao i nece ti biti zao...
okani se te budale... mozda nekad kad "ojacas" ali sada se okani njega jer u stanju kakvom si samo sebi stetis i svojoj porodici...
i opet te molim, idi iz stana odmah. kazes da kcerkica vec ima problema. ona ima problema jer osjeca da tata pati i to dijete od pet godina zbunjuje i strasi... moras ti sebi doci da bi ona pronasla svoj mir a ti se ne mozes povratiti ako tu ostanes...
ne kazem da ides iz stana za stalno samo dok ne povratis kompas pa da mozes odluciti hladne glave sta ces i kako ces...
zelim ti svaku srecu ovog svijeta i tebi i tvojoj porodici i nadam se da ces tu zbrku brzo rijesiti...
svi smo mi "jaki" u jednom periodu svog zivota i kada smo sami ali kada dodju djeca shvatimo koliko smo ranjivi i neke stvari koje bi 'ladno prije rizikovali vise ne mozemo... prvi put kad se to desi ostanemo sokirani i donekle porazeni...
mislim da je hamzu mimo ostalih spoznaja upravo to toliko potreslo i potpuno razumijem covjeka jer se sjecam koliko je meni trebalo da se naviknem/shvatim cinjenicu da moram voditi racuna o nekom drugom kada bih krenula na "rogate"...
hamza, molim te zbog tvoje kcerkice, supruge i tebe idi negdje iz tog stana privremeno. otidji kod rodbine. svoje, njene, prijatelja nebitno kod koga samo se makni odmah odatle. povrati svoj mir, prestani piti tablete za smirenje, dodji sebi i onda hladne glave napravi sebi plan sta se moze uraditi.
probaj, svim silama (stelama, molbama, dosadjivanjem) promjeniti stan. nemoj ga se odreci osim ako bas moras. ako iko moze pomoci javljajte se covjeku na pp, nemojte cekati da se on vama javlja...
ako nista ne uspijes onda vrati stan ali ces makar znati da si sve probao i nece ti biti zao...
okani se te budale... mozda nekad kad "ojacas" ali sada se okani njega jer u stanju kakvom si samo sebi stetis i svojoj porodici...
i opet te molim, idi iz stana odmah. kazes da kcerkica vec ima problema. ona ima problema jer osjeca da tata pati i to dijete od pet godina zbunjuje i strasi... moras ti sebi doci da bi ona pronasla svoj mir a ti se ne mozes povratiti ako tu ostanes...
ne kazem da ides iz stana za stalno samo dok ne povratis kompas pa da mozes odluciti hladne glave sta ces i kako ces...
zelim ti svaku srecu ovog svijeta i tebi i tvojoj porodici i nadam se da ces tu zbrku brzo rijesiti...
Last edited by zonna on 10/12/2010 15:50, edited 1 time in total.
- suncokret_1984
#189 Re: Komsija i ja!
Dragi nas hamza tako mi je drago da si se javio, samo neka si s nama, a zajednickim snagama cemo uspjet to da riješimo.
nokia me odusevio svojim postupcima, svaka cast
, nadam se da ce bit jos dobrih ljudi koji ti mogu zaista pomoc, pa neka ti se jave na pp, jer nažalost danas se vecina stvari rjesava stelom, pa valjda ce neko da se nadje i u tvom slucaju da to malo pogura
Samo sabur, ti si potreban najprije svojoj porodici, i vec sam rekla da se stvarno divim tvojoj hrabrosti, zato samo naprijed.
Ma sve se da riješiti, zato ne brini, ako nista postavit cemo izolaciju u stanu pa ce i to jednim dijelom biti korak ka boljem i udubnijem zivotu u tvom stanu.
...a znas "da sve sto te zadesi nikako te nije moglo mimoici, a sve sto te mimoislo nikako te nije moglo zadesit", ovo je samo jos jedno iskusenje u tvom zivotu, ali ja vjerujem u tebe i znam de ce se ovo rijesiti!!
molim te da nam javis sta je bilo na sastanku, pa cemo dalje opet zajedno..SRETNO!!
nokia me odusevio svojim postupcima, svaka cast
Samo sabur, ti si potreban najprije svojoj porodici, i vec sam rekla da se stvarno divim tvojoj hrabrosti, zato samo naprijed.
Ma sve se da riješiti, zato ne brini, ako nista postavit cemo izolaciju u stanu pa ce i to jednim dijelom biti korak ka boljem i udubnijem zivotu u tvom stanu.
...a znas "da sve sto te zadesi nikako te nije moglo mimoici, a sve sto te mimoislo nikako te nije moglo zadesit", ovo je samo jos jedno iskusenje u tvom zivotu, ali ja vjerujem u tebe i znam de ce se ovo rijesiti!!
molim te da nam javis sta je bilo na sastanku, pa cemo dalje opet zajedno..SRETNO!!
-
rajvosa 69
#190 Re: Komsija i ja!
Zna li ko u koliko Hamza mora tamo kod onih
-
rajvosa 69
#191 Re: Komsija i ja!
Ako zatreba i mi cemo da je trazimosuncokret_1984 wrote:Dragi nas hamza tako mi je drago da si se javio, samo neka si s nama, a zajednickim snagama cemo uspjet to da riješimo.
nokia me odusevio svojim postupcima, svaka cast, nadam se da ce bit jos dobrih ljudi koji ti mogu zaista pomoc, pa neka ti se jave na pp, jer nažalost danas se vecina stvari rjesava stelom, pa valjda ce neko da se nadje i u tvom slucaju da to malo pogura
![]()
-
goodspirit
#192 Re: Komsija i ja!
@Hamza, ja sam "zakovana"za ovaj post i samo se nadam da ce se iznaci najbolje rjesenje za tebe. Od svega je najbitniji MIR kojeg toliko trebas. Javi nam kako je proslo , ovi ljudi iskreno brinu za tebe.hamza_sa wrote:Evo vec duze vrijemem pokusavam vam napisati bilo sta, cak i nekim na privatnim porukama, ali ne znam sta. Sve sto u prvom momentu napisem izbrisem.
Neka te slabost ne omete na tvom putu, to je tek osjecaj, jer si preumoran od svega. Tvojim pisanjem o problemu ti si vec krenuo da se boris, i to je dobro. Izdvoji se sa porodicom negdje, razmisli o svemu u miru, promjeni zivot iz temelja ako treba, samo se kreni osjecati bolje. Zivot nije ravna linija, ali ti to znas bolje od vecine nas...
Da je srece, bio bi u miru u zasluzenom stanu, ali iskusenja padaju na duse poput tebe, konstantno, i treba ih izdrzati. I prezivjeti. Mislim da je tvoja porodica dovoljno jak razlog za to. Sretni i drzi se.
- joint union
#193 Re: Komsija i ja!
Ne daj se burazeru, skupi snagu znam da je imas. Sabur i misli na to malo zlato.
- banovan
#194 Re: Komsija i ja!
Samo naprijed legendo
- hamza_sa
#195 Re: Komsija i ja!
Pozdrav svima!
Evo upravo stigoh sa sastanka.
Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.
Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.
Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.
Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.
- zonna
#196 Re: Komsija i ja!
hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
odlicno! samo polako...
sigurno je da mora imati jos stanova ali za to treba negdje pogurati... ima li neko neku mogucnost?
moze li neko pomoci makar da provjeri i dobaci hamzi informacije?
- ultima_palabra
#197 Re: Komsija i ja!
Pa kako sam ja skontao, ta zgrada u kojoj živi je poluprazna, a stanovi su u istoj kategoriji. Samo da se birokratija ne ispriječizonna wrote:hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.![]()
odlicno! samo polako...
sigurno je da mora imati jos stanova ali za to treba negdje pogurati... ima li neko neku mogucnost?
- fedor
#198 Re: Komsija i ja!
Dobre vijesti!hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
- zonna
#199 Re: Komsija i ja!
dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.ultima_palabra wrote:Pa kako sam ja skontao, ta zgrada u kojoj živi je poluprazna, a stanovi su u istoj kategoriji. Samo da se birokratija ne ispriječizonna wrote:hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.![]()
odlicno! samo polako...
- plemba
#200 Re: Komsija i ja!
hamza, viteže bosanski... knedla mi je u grlu vec dva dana kako procitah ovu temu. drzi se brate, rijesice se to sa promjenom stana ako Bog da. ima nas koji zelimo pomoci.
ako trebas bilo sta pisi, mi cemo, forumasi, pokusati pomoci.
sta god mogu da pomognem na raspolaganju sam
ako trebas bilo sta pisi, mi cemo, forumasi, pokusati pomoci.
sta god mogu da pomognem na raspolaganju sam