Ja se inače ne farbam, i tako bih rado stavila kanu, čisto da dobijem sjaj... ali mi je problem toliko je dugo držati na glavi... strašno sam osjetljiva na vlažnu kosu, odmah me glava zaboli...Bihnela wrote:najbolja stvar za kosu je kana,,,
od kad je koristim mogla bih nikad da se ne osisam dlaka jednostavno ne puca,,,a inace moja kosa nije takvog kvaliteta,,,sve sto trebate je da se prestanete farbati,,,meni je to unistilo kosu primijetila sam da mi je dok sam koristila farbu prestala izrastati nova kosa i skroz se prorijedila,,,
s kanom je druga prica,,,moja kosa je nevjerovatnog sjaja, zdrava, nema ispucalih vrhova i kosa je dosta "živa", nema peruti...
jos jedna prednost kane u odnosu na farbu je sto ne moras svakih 20 dana da se farbas,,,dovoljno je 1 u dva (tri)mjeseca,,barem meni...
moj recept: prah kane+kasika maslinovog ulja,ricinus,i sl.+kasika meda+jaje+topal crni caj smjesom namazem kosu stavim najlon kesu, peskir, neku staru kapu,,,,to je bitno zbog toplote, da bolje boja primi,,,i mnimalno 2 sata drzati a ja drzim i po 6 sati....
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- Komšinica
#176 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- ladyada
#177 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
slazem se ali za kosu koja nema sjedih ili vrlo malo je zakon, jos ako se nadje dobra vrsta dovoljno je samo nju staviti bude super crvenkasta boja koja ostaje dok se kosa ne osisa ...........Bihnela wrote:najbolja stvar za kosu je kana,,,
od kad je koristim mogla bih nikad da se ne osisam dlaka jednostavno ne puca,,,a inace moja kosa nije takvog kvaliteta,,,sve sto trebate je da se prestanete farbati,,,meni je to unistilo kosu primijetila sam da mi je dok sam koristila farbu prestala izrastati nova kosa i skroz se prorijedila,,,
s kanom je druga prica,,,moja kosa je nevjerovatnog sjaja, zdrava, nema ispucalih vrhova i kosa je dosta "živa", nema peruti...
jos jedna prednost kane u odnosu na farbu je sto ne moras svakih 20 dana da se farbas,,,dovoljno je 1 u dva (tri)mjeseca,,barem meni...
moj recept: prah kane+kasika maslinovog ulja,ricinus,i sl.+kasika meda+jaje+topal crni caj smjesom namazem kosu stavim najlon kesu, peskir, neku staru kapu,,,,to je bitno zbog toplote, da bolje boja primi,,,i mnimalno 2 sata drzati a ja drzim i po 6 sati....
-
surajaa
#178 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Materijal, opremu, i sve potrebne rekvizitekurty wrote:Samo reci gdje se nalazis i eto me...Gospoda Ministarka wrote:
Meni treba sisanjecim prije.
p.s. jos nisam ansao gdje kupiti makaze o kojima sam se raspitivao, tako da ti preporucujem da nabavis naocale neke dok sisanje bude trajalo
-
surajaa
#179 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Prije nego bilo ko pokusa ofarbati se kanom, trebalo bi znati da je kana biljka zelene boje, ali boja koju ona daje je iskljucivo crvena i samo takva se smatra originalom, svim ostalim, crnim, plavim kanama se dodaju primjese hemikalija i drugih dodataka, npr biljke indigo, i ne smatraju se tako blagonaklonim za kosu, jer je u takvim kanama sadrzan visok procenat "hemije" koja je ista ili jaca od one koju koriste u farbama za kosu. U to se mozete uvjeriti citanjem sastava na poledjini pakovanja, ukoliko ga pak nema, onda zaista ne trebam vise nista pametno reci...Bihnela wrote:najbolja stvar za kosu je kana,,,
Lush i ostala imena "prirodne kozmetike" prodaju svoju kanu, ali s kanom imaju veze samo utoliko sto se prodaju pod njenim imenom...
Drugo svojstvo kane je da omeksava i isusuje kosu, sto znaci da bi je trebale izbjegavati zene s tankom i rijetkom kosom, a opet ova njena osobina savrseno odgovara strukturi kose, odnosno dlake, kakvu imaju zene Bliskog Istoka, Egipta, Indije, Kine, Juzne Amerike...obzirom da je kosa zena s ovih podneblja po svom sastavu bitno drugacija od nase...njihova kosa je uglavnom, u velikoj vecini slucajeva, gusta, jaka, ostra, prirodno masna cijelom duzinom dlake i jako sjajna...kana njihove, (izrazit cu se figurativno) "neukrotive grive" pretvara u "pripitomljene laviće"
Nakon farbanja kose kanom, vise niti jedna boja ne prianja na kosu, izuzev na onaj dio kose koji je izrastao. Za zantizeljne, objasnjenje lezi u cinjenici da kana formira zastitni sloj oko dlake, odnosno oblaze dlaku, tako da u nju vrlo tesko ili gotovo nikako nista drugo ne prodire...
Da ne bude da neko pomisli da imam nesto protiv ove divne, plemenite biljke, naglasit cu da sam uvijek za crvenu kanu, za one koje vole crvenu boju kose, ja licno ne, ali svakoj drugoj kani, posebno crnoj ili odnedavno, popularnoj plavoj, odlucno kazem...NI U LUDILU...
- ja-maja
#180 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Evo nasla sam, kod nas se proizvodi Macadamija mogu naci u lancima frizerskih salona "Image".inspire_me wrote:E hajd' super, bas ti hvalaja-maja wrote:Macadamia ulje sam kupila preko stranice http://www.feelunique.com, a ima i u nekim salonima kod nas. U proslom broju casopisa AZRA bio je clanak o Macadamia proizvodima kao i podaci salona koji prodaju iste. Provjerit cu kad dodjem kuci pa javim koji su to saloni.
- Bihnela
#181 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@surajaa --- s ovim da kana isusuje kosu se ne slazem,,,koristim kanu 4 godine i mogu ti reci da to nije istina,,,
isto tako kosu bojenu kanom,,mozes bez vecih problema obojiti farbom - isprobano, a i obratno...sa ostalim dijelom posta se apsolutno slazem
@komšinice --- i ja bih preporucila da kanu ne stavljas u ovim hladnim danima osim u jako dobro zagijanom prostoru,,,jer moze da se navuce gadna prehlada,,,znam to iz iskustva
inace ako se odlucis da stavis kanu vec sam napisala plasticna kesa na glavu i preko peskir, kapa, slobodno utopliti glavu ,dok cekas da vrijeme prodje mozes slobodno da zagrijavas glavu fenom--poslije pranja kose glavu opet utopliti --- jest malo zahmetli ali isplati se 
isto tako kosu bojenu kanom,,mozes bez vecih problema obojiti farbom - isprobano, a i obratno...sa ostalim dijelom posta se apsolutno slazem
@komšinice --- i ja bih preporucila da kanu ne stavljas u ovim hladnim danima osim u jako dobro zagijanom prostoru,,,jer moze da se navuce gadna prehlada,,,znam to iz iskustva
-
inspire_me
#182 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Hvala jos jedanput. Da ne znas slucajno cijenu ovog ulja da se sta ne provalim tamoja-maja wrote:Evo nasla sam, kod nas se proizvodi Macadamija mogu naci u lancima frizerskih salona "Image".inspire_me wrote:E hajd' super, bas ti hvalaja-maja wrote:Macadamia ulje sam kupila preko stranice http://www.feelunique.com, a ima i u nekim salonima kod nas. U proslom broju casopisa AZRA bio je clanak o Macadamia proizvodima kao i podaci salona koji prodaju iste. Provjerit cu kad dodjem kuci pa javim koji su to saloni.
- ja-maja
#183 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Oko 10 KMinspire_me wrote:Hvala jos jedanput. Da ne znas slucajno cijenu ovog ulja da se sta ne provalim tamo
-
surajaa
#184 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Bihnela wrote:@surajaa --- s ovim da kana isusuje kosu se ne slazem,,,koristim kanu 4 godine i mogu ti reci da to nije istina,,,
@komšinice --- i ja bih preporucila da kanu ne stavljas u ovim hladnim danima osim u jako dobro zagijanom prostoru,,,jer moze da se navuce gadna prehlada,,,znam to iz iskustvainace ako se odlucis da stavis kanu vec sam napisala plasticna kesa na glavu i preko peskir, kapa, slobodno utopliti glavu ,dok cekas da vrijeme prodje mozes slobodno da zagrijavas glavu fenom--poslije pranja kose glavu opet utopliti --- jest malo zahmetli ali isplati se
Naravno, svako iskustvo je licno i razlicito od necijeg tudjeg...ja nista ne pricam napamet, poznajem mnogo zena, starijih i mladjih generacija koje su bojale kosu kanom i znam popratne reakacije i krajnje efekte koje ista daje...iskreno, ne poznajem niti jedan slucaj u kojem je neka farba uspjela prodrijeti kroz kosu prethodno bojanu kanom...ukoliko tvrdis suprotno, onda jupi za tebe, ti si izoliran slucaj...
-
Envy
#185 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
[.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:48, edited 1 time in total.
- Chivas1
#186 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Koji je najbolji sampon il sta vec ako postoji takvo nesto da mi bude malo jaca deblja gusca kosa
opalo mi puno kose dok sam koristio gel pa sad moram razvlacit siske da se ne vidi ..mislim nije to strasno i ne primjeti se al primjetim ja nakon kupanja sto je dovoljno 
-
Envy
#187 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:48, edited 1 time in total.
-
dinosaur
#188 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Meni je dobar bio Alpecin,koji sa drzi kofein,ima ga kupiti u apotekama ,a stoji oko 10 KM.Chivas1 wrote:Koji je najbolji sampon il sta vec ako postoji takvo nesto da mi bude malo jaca deblja gusca kosaopalo mi puno kose dok sam koristio gel pa sad moram razvlacit siske da se ne vidi ..mislim nije to strasno i ne primjeti se al primjetim ja nakon kupanja sto je dovoljno
- Lady Saray
#189 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja sam haman pa zadovoljna svojom kosom... samo jos da brze raste
plava duga i nije zuta a sama se farbam
fazon je u sivim/pepeljastim tonovima. ja se farbam keune bojom prirodno plava nijansa ali uvijek dodam malo pepeljaste tako da ako potrefim omjer bude fina plava a ako pretjeram ima sivkast ton 1-2 pranja i onda se sivi ton ispere a ostane fina djecija plava
i jos sam prije par dana kupila rowentinu rotirajucu cetku pa se vise ne peglam a kosa sjajna i lijepa kao kod frizera
plava duga i nije zuta a sama se farbam
i jos sam prije par dana kupila rowentinu rotirajucu cetku pa se vise ne peglam a kosa sjajna i lijepa kao kod frizera
- djulbehara
#190 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mene bas zanima da li je tako lako isfenirati kosu sa rowentinom rotirajucom cetkom???Cini mi se da je malo prevelika za moju duzinu (nekako do pola vrata, mada sam u fazi pustanja kose ,a jako brzo raste).Da li ima jos nekih nastavaka ili je samo taj jedan???Ja sam prije godinu-dvije kupila rowentin fen sa keramickim plocicama za peglanje kose,ali nisam nimalo zadovoljna!Da li je sa tom cetkom moguce kosu isfenirati i ravno i valovito???Lady Saray wrote:ja sam haman pa zadovoljna svojom kosom... samo jos da brze raste![]()
plava duga i nije zuta a sama se farbamfazon je u sivim/pepeljastim tonovima. ja se farbam keune bojom prirodno plava nijansa ali uvijek dodam malo pepeljaste tako da ako potrefim omjer bude fina plava a ako pretjeram ima sivkast ton 1-2 pranja i onda se sivi ton ispere a ostane fina djecija plava
![]()
- Lady Saray
#191 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja nemam nikakvih problema s feniranjem a nisam se nikad znala isfenirati sama ono fen i cetka istovremeno. vazda je bilo osusim kosu fenom pa onda peglanje pramen po pramen da to lici na nesto. cetka se okrece na obje strane tako kako god je uzmem radi. prvi put su mi lijeva i desna strana jednakedjulbehara wrote:
Mene bas zanima da li je tako lako isfenirati kosu sa rowentinom rotirajucom cetkom???Cini mi se da je malo prevelika za moju duzinu (nekako do pola vrata, mada sam u fazi pustanja kose ,a jako brzo raste).Da li ima jos nekih nastavaka ili je samo taj jedan???Ja sam prije godinu-dvije kupila rowentin fen sa keramickim plocicama za peglanje kose,ali nisam nimalo zadovoljna!Da li je sa tom cetkom moguce kosu isfenirati i ravno i valovito???
- bez_ideje
#192 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kako da rijesim problem stvaranja malih vunastih loptica u grivi ...kosa mi je negdje do pola ledja skoro ,vec sam rekla da sam pobacala sva sredstva,fino izgleda.....al ako povremeno ne nabacam regeneratora...mozda ssvako 3 pranje ,kad se osusi ,vidim da se to napravi i ide mi na zivce
- djulbehara
#193 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Hvala ti puno, vjerovatno idem i ja da je kupim,a kosa mi je ono malo frckava,malo valovita, pa kad je cista napushe se (budem k'o lav), dodushe ustelila sam se sa fenom i cetkom ali ipak moram preci i peglom jer je imam puno (Mash'Allah).Cijena joj je negdje 95 km koliko se sjecam, jel' ???Lady Saray wrote:ja nemam nikakvih problema s feniranjem a nisam se nikad znala isfenirati sama ono fen i cetka istovremeno. vazda je bilo osusim kosu fenom pa onda peglanje pramen po pramen da to lici na nesto. cetka se okrece na obje strane tako kako god je uzmem radi. prvi put su mi lijeva i desna strana jednakedjulbehara wrote:
Mene bas zanima da li je tako lako isfenirati kosu sa rowentinom rotirajucom cetkom???Cini mi se da je malo prevelika za moju duzinu (nekako do pola vrata, mada sam u fazi pustanja kose ,a jako brzo raste).Da li ima jos nekih nastavaka ili je samo taj jedan???Ja sam prije godinu-dvije kupila rowentin fen sa keramickim plocicama za peglanje kose,ali nisam nimalo zadovoljna!Da li je sa tom cetkom moguce kosu isfenirati i ravno i valovito???a dodje velika i mala cetka. meni je kosa stepenasta i najkraci dio je ispod usiju a najduzi ispod ramena tako da koristim oba dijela i s velikom na kraju ispravim vrhove i bude kosa ravna tako da mi pegla vise i ne treba. s tim da je meni kosa gusta, tanka dlaka i relativno ravna ali mislim da nije problem kakva god da je kosa ako se ide pramen po pramen odozdo prema gore
- Lady Saray
#194 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
imas 93km na akciji u robotu. u tehnomarketu je 99 standardna a u merkatoru nemoj ni pokusavati jer je 112 
- djulbehara
#195 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
HvalaLady Saray wrote:imas 93km na akciji u robotu. u tehnomarketu je 99 standardna a u merkatoru nemoj ni pokusavati jer je 112
-
inspire_me
#196 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Upomoc! Gdje da nadjem ovaj Deep Waver
koji pravi ovakve valove 
Izgleda da se ovo pravi samo za americko trziste, a preko amazona mi ne daju da narucim. Je li iko igdje kod nas ovo vidio??
Evo i video kako izgleda to cudo od pegle i kako izgledaju valovi:
koji pravi ovakve valove 
Izgleda da se ovo pravi samo za americko trziste, a preko amazona mi ne daju da narucim. Je li iko igdje kod nas ovo vidio??
Evo i video kako izgleda to cudo od pegle i kako izgledaju valovi:
- Lady Saray
#197 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vazda sam se pitala kako rade takve valove a imas na ebayu tu spravicu
http://shop.ebay.com/i.html?_kw=Deep%20 ... pos=&gbr=1
a kosa se moze uviti i peglom
- respo
#198 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jeli jedini nacin ravnanja kose ono peglanje
ili ima neki drugi efikasniji nacin?
ili ima neki drugi efikasniji nacin?
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
#199 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja bi ovo..al me ne zna niko osisati ovako u gradu

-
Gospoda Ministarka
#200 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Lady Saray wrote:vazda sam se pitala kako rade takve valove a imas na ebayu tu spravicu![]()
Ovo s peglom stvarno nisam trebala vidjet.