Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post Reply
mO k3

#176 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by mO k3 »

Murisno1 wrote:ne znam .. meni je ovo predobro sve da bi bilo slučajno :)
ljudi su usavršili propagandu i PR ... gebels je sad mala maca. Danas se to radi suptilnije...

a iskreno, volio bih da je ovo sve baš ovako kako izgleda sa površine. Bi Boga mi :)
ma gebels je za vasica mala maca....
argyle

#177 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by argyle »

Full text pretraga

http://rpgp.org/cable/

npr BOSNIA:

U/S BURNS' FEBRUARY 18 MEETINGS WITH U/S
leaked 2010-11-30 | 2010-02-25 11:11:00 from Embassy Ankara | #10ANKARA302 | CONFIDENTIAL | Cache
NATIONAL SECURITY ADVISOR HEUSGEN ON AFGHANISTAN,
leaked 2010-11-28 | 2009-11-12 17:05:00 from Embassy Berlin | #09BERLIN1433 | CONFIDENTIAL | Cache
A/S GORDON'S MEETINGS WITH POLICY-MAKERS IN PARIS:
leaked 2010-12-01 | 2009-09-16 07:07:00 from Embassy Paris | #09PARIS1254 | SECRET//NOFORN | Cache
U) Secretary Clinton's February 5, 2009
leaked 2010-11-30 | 2009-02-10 03:03:00 from Secretary of State | #09STATE11937 | SECRET//NOFORN | Cache
THE FILLON GOVERNMENT, SARKOZY'S REFORM TEAM, NAMED
leaked 2010-11-30 | 2007-05-18 17:05:00 from Embassy Paris | #07PARIS2027 | UNCLASSIFIED | Cache
THE PRESIDENT'S JUNE 6 MEETING WITH FRENCH
leaked 2010-11-30 | 2007-05-18 09:09:00 from Embassy Paris | #07PARIS1995 | CONFIDENTIAL | Cache
ENGAGING THE NEW FRENCH GOVERNMENT ON FOREIGN
leaked 2010-11-30 | 2007-05-10 09:09:00 from Embassy Paris | #07PARIS1844 | CONFIDENTIAL | Cache
FRANCE: 2005 COUNTRY REPORT ON TERRORISM
leaked 2010-11-30 | 2005-12-14 13:01:00 from Embassy Paris | #05PARIS8442 | UNCLASSIFIED | Cache
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/05/2023 20:51, edited 1 time in total.
A_I_

#179 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by A_I_ »

taman se zabrinuh da se nece ispuniti prorocanstvo one babe o trecem svj. ratu kad evo poceo novi - Internet rat! Demokratija na djelu :lol: (tacnije IMPERIJA na djelu)

nadjoh spisak mirrora wikileaksa http://wikileaks.info/
ova .nl domena i jos neke im rade.

p.s. a ovi kojima su mediji popili mozak propagandom obmanjivanja kako su sve samo teorije zavjera a stvarne zavjere maltene ne postoje, i da npr. Asangea uhapse, izruce bilo svedskoj ili direktno Imperiji i osude na recimo 40god. zatvora, isti ti bi i tad kakili kako je on ubaceni element, zrtveno janje a depese lazne i podmetnute bla bla :lol:

Ljudskoj gluposti nema kraja.
Alfons Kauders

#180 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by Alfons Kauders »

innovision wrote:
snaga_znanja wrote:@nikad vise

O tvojoj odi Iranu i velicanju Irana kao drzave imam samo da dodam jednu stvar:

Nabijem ja tu drzavu koja na protestante puca bojevom municijom! Pokakim se i na sistem i na vodju!
citao sam i kasnije i ovo obislo svijet,samo je ona pogodjena,iz snajpera sa metcima koji koristi samo americka vojska i igrom slucajeba je bio tu i kamerman vidio je obisa svijet za 20 minuta. propaganda nisu Iranci fini ali je najvece zlo Ameri
5 godina pratim ovaj forum i slobodno mogu reci da ne pamtim kad sam procitao vecu glupost... cestitam
argyle

#181 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by argyle »

nikad_vise

#182 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by nikad_vise »

snaga_znanja wrote:@nikad vise

O tvojoj odi Iranu i velicanju Irana kao drzave imam samo da dodam jednu stvar:

Nabijem ja tu drzavu koja na protestante puca bojevom municijom! Pokakim se i na sistem i na vodju!
zanimljivo da iz irana ne moze procuriti ni jedan snimak nit ista lijepo..i onda odjednom se plasira ovo i cijeli svijet bruji..neg znas li slucajno kad su bile demonstracije u venecueli,kad su ameri isti ovaj scenario napravili..mislim da je CIA bila u pitanju..

u svakom slucaju ovo je za osudu..al ovakvih stvari imas sirom SAD-a..javno se to ne pumpa al nije rijetkost da mrak pojede osobe koje nisu podrobne americi..
kiky

#183 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by kiky »

pa zar još nešto može da nas začudi od amera ...
ja sam čak očekivao i gore stvari nego ovo što stoji u objavljenim dokumentima ...
ništa tu nema nepoznato ili što več nije viđeno ...
ujka sem rules ...
:D
theTruePath

#184 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by theTruePath »

i neka je ovo procurilo,jer bas dokazuje da zivimo u iluziji a da je demokratija samo onoliko koliko njima "gore" pase
kamen spoticanja

#185 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by kamen spoticanja »

nuto sta jos kazu :)

Uloga Turske najveći problem Amerike na Balkanu
Najveći strateški problem Amerike na Balkanu je uloga Turske, koja preko svog čovjeka Harisa Silajdžića pokušava nastupiti sa neootomanske pozicije na Balkanu i Bliskom istoku - navodi se u depeši američkog ambasadora iz Ankare od prvog januara ove godine, koja je poslata u State Departmenta pod nazivom "Ankara87", a objavljena na stranici "WikiLeaksa".
Upoređujući ta turska nastojanja kao "ambicije Rolls-Roycea", ali sa resursima "Rovera'", ambasador piše da, svjesni da nemaju vlastite resurse za tu politiku, moraju pronaći "vlastitog potrčka u liku Harisa Silajdžića, Miš' Ala ili Ahmedinedžada, koji će biti srećni da zastupaju Tursku u njihovoj misiji", pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

List ocjenjuje zanimljivim da su Amerikanci još u decembru 2006. godine smatrali da predsjednik Srbije Boris Tadić podržava ulazak Srbije u NATO, iako je zvanična politika te zemlje vojna neutralnost.

"Fried (Daniel Fried), tadašnji pomoćnik sekretara SAD, odlučio je da ponudi Partnerstvo za mir Srbiji kako bi podržao demokratske snage u dolazećim izborima, jer je predsjednik Tadić dao snažno obrazloženje u korist evroatlantske budućnosti Srbije", piše u depeši od 12. decembra 2006. godine, koja je poslata iz Pariza.

U drugoj depeši iz 2005. godine, koju je poslala Ambasada u Rimu, saznaje se da je Vlada SAD razmišljala da za poziciju visokog predstavnika u BiH te godine da podršku Italijanki Lauri Mirahian.

"Službenici State Departmenta i Ambasade koji su se sreli s njom vjeruju da ona dijeli naše poglede u vezi sa budućnošću regiona", piše u depeši.
kamen spoticanja

#186 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by kamen spoticanja »

hm...sad kad opet procitah ovaj tekst o turskoj najplasticnije uhavizas poentu wiki cirkusa...dakle NAJVECI americki problem na balkanu je rover turska...kontradikcija...a onda ono sto citamo od pocetka skandala...malo po turcima malo po haretu...sve se zna ali ovako je poruka poslana kao iz treceg izvora...wikija... :roll:
dakle gebels samo sofisticiranije :)
theTruePath

#187 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:nuto sta jos kazu :)

Najveći strateški problem Amerike na Balkanu je uloga Turske, koja preko svog čovjeka Harisa Silajdžića pokušava nastupiti sa neootomanske pozicije na Balkanu i Bliskom istoku - navodi se u depeši američkog ambasadora iz Ankare od prvog januara ove godine, koja je poslata u State Departmenta pod nazivom "Ankara87", a objavljena na stranici "WikiLeaksa".
Upoređujući ta turska nastojanja kao "ambicije Rolls-Roycea", ali sa resursima "Rovera'", ambasador piše da, svjesni da nemaju vlastite resurse za tu politiku, moraju pronaći "vlastitog potrčka u liku Harisa Silajdžića, Miš' Ala ili Ahmedinedžada, koji će biti srećni da zastupaju Tursku u njihovoj misiji", pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

List ocjenjuje zanimljivim da su Amerikanci još u decembru 2006. godine smatrali da predsjednik Srbije Boris Tadić podržava ulazak Srbije u NATO, iako je zvanična politika te zemlje vojna neutralnost.

"Fried (Daniel Fried), tadašnji pomoćnik sekretara SAD, odlučio je da ponudi Partnerstvo za mir Srbiji kako bi podržao demokratske snage u dolazećim izborima, jer je predsjednik Tadić dao snažno obrazloženje u korist evroatlantske budućnosti Srbije", piše u depeši od 12. decembra 2006. godine, koja je poslata iz Pariza.

U drugoj depeši iz 2005. godine, koju je poslala Ambasada u Rimu, saznaje se da je Vlada SAD razmišljala da za poziciju visokog predstavnika u BiH te godine da podršku Italijanki Lauri Mirahian.

"Službenici State Departmenta i Ambasade koji su se sreli s njom vjeruju da ona dijeli naše poglede u vezi sa budućnošću regiona", piše u depeši.

uh uh ,sad tek shvacam da je Fahro bio ubaceni igrac ciji je cilj bio da oslabi Silajdzica kako ovaj nebi pobjedio ponovo :oops: jesu nas zahebali :oops: :lol:

morace se oni pomiriti s turskim prisustvom na Balkanu
D spešl van

#188 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by D spešl van »

innovision wrote: citao sam i kasnije i ovo obislo svijet,samo je ona pogodjena,iz snajpera sa metcima koji koristi samo americka vojska i igrom slucajeba je bio tu i kamerman vidio je obisa svijet za 20 minuta. propaganda nisu Iranci fini ali je najvece zlo Ameri
E ovo je vec propaganda na nivou gebelsa i riste..

Da li si mozda skontao da je snimak uradjen sa kamerom na mobilnom telefonu ? Svaki mobitel danas ima kameru, pa cak i u Iranu...nije bio nikakav kamerman..
A_I_

#189 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by A_I_ »

Americka vlada upozorila svoje uposlenike(medju ostalim i USAIDovce) da ne citaju izvjestaje cak ni od kuce a na poslu su im blokirali pristup :lol:
Studentima na univerzitetu Kolumbija emailom poslali upozorenje da ne citaju dokumente sa WikiLeaksa uz upozorenje da citanjem dokumenata dovode u pitanje eventualno buduce zaposlenje u americkoj vladi :lol:
Kina, Iran ili ampak USA :-)

Last edited by A_I_ on 04/12/2010 01:01, edited 4 times in total.
Bullet Tooth Tony

#191 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by Bullet Tooth Tony »

come on, let us shoot
kv99

#192 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by kv99 »

kamen spoticanja wrote:nuto sta jos kazu :)

Pa zar nije najpametniji bivsi premijer a danasnji predsjednik tvrdio bas preko tih istih novina da je sve to laz kada je objavljeno da je on licno obecao priznanje nezavisnosti srpske kolijevke ..a sada je to dokaz kako je bas Americi najveci problem Turska i Haris :-) Znaci Amerikanci su slagali kada su rekli da on podrzava odcjepljenje i da ce ga priznati ali govore istinu o Turskoj :lol:
zlatiborka

#193 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by zlatiborka »

Ne znamo mi koja tu govna isplivavaju. Za sada mala govanca dolaze na povrsinu, kasnije ce ona malo veca. Ovo sto je do sada objavljeno je kao prica o prepucavanju dviju piljarica na pijaci.

Treba da zadrzimo kriticki odnos prema ovim vijestima, jer u naplavini sitnih govanaca ce stici i mnogo veca, mnogo vaznija da spoznamo kako nam veliki mocnici, domaci i strani, rade o glavi. Tako je to oduvjek, vlast je vlast i ima moc nad pucanstvom. Kada se bar malo razotkrije prljava igra mocnika na racun nas obicnih gradjana, vjerujem da cemo se zamisliti malo duze prije nego u sljedecim izborima udjemo u glasacki box.

I zato je ovaj Wikilieks portal vazan, samo zato, nece objava ovih "tajnih dokumenata" izazvati III svjetski rat, neka nam posluzi da uvidimo sa kim imamo posla sto se tice nasih "izabranih duznosnika", a takodje i onih tamo svjetskih "drmatora"!

Pozdravljam ovo sto radi ovaj cova Julijan Asange i kompanija mu u njega, neka istjera stvar do kraja, ja'l dja, ja'l bu! Da se znamo postaviti i da nas sto manje levate!

Meni je to dovoljno, za vas ne znam.
innovision

#194 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by innovision »

citam po stranim forumima,napadaju ih nonstop ,potjernice su u toku i slicno,
citanjem nekih stvari iz baze podataka a i preko foruma ustvrari ce se pricati o ovome Naddrzava banke i kapital upravljaju svijetom necu reci zavjera ali korporacije i pojedinci zrtvuju hiljade zivota kako bi napravile profit.(sjeca li se ko zeitgeista)
Socijalista

#195 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by Socijalista »

Julian Assange prijeti: Uhite li me, imam spremnu "otrovnu pilulu"

http://www.vijesti.ba/hot-news/25629-Ju ... ilulu.html

PAmetno drug Julian ovo radi, drzim ti fige majstore :thumbup:
innovision

#196 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by innovision »

Socijalista wrote:Julian Assange prijeti: Uhite li me, imam spremnu "otrovnu pilulu"

http://www.vijesti.ba/hot-news/25629-Ju ... ilulu.html

PAmetno drug Julian ovo radi, drzim ti fige majstore :thumbup:
nazalost i bolje mu je
GOLFER

#197 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by GOLFER »

D spešl van wrote:
innovision wrote: citao sam i kasnije i ovo obislo svijet,samo je ona pogodjena,iz snajpera sa metcima koji koristi samo americka vojska i igrom slucajeba je bio tu i kamerman vidio je obisa svijet za 20 minuta. propaganda nisu Iranci fini ali je najvece zlo Ameri
E ovo je vec propaganda na nivou gebelsa i riste..

Da li si mozda skontao da je snimak uradjen sa kamerom na mobilnom telefonu ? Svaki mobitel danas ima kameru, pa cak i u Iranu...nije bio nikakav kamerman..
:-) :-) :-)

na svijetu ne postoji NIKAKVA propaganda protiv Irana... U iranu nema obavjestajaca i raznoraznih placenih ubica posebno od strane Izraela... takvi ne postoje Iranu, ustvari Izrael i cionisti su najmiroljubivija zemlja na svijetu i oni nikad takvo nesto ne bi uradili. snajperom na mladu djevojku u Iranu mogli su pucati samo Ahmed i Nedjad mozda obojica skupa, ili neki ajatolah, jer eto to im je onako bilo potrebno jer nemaju policiju i penderk da rijese situaciju sa huliganima koji su poceli unistavati javnu i privatn imovinu...

Koja suplja Boze sacvaj... Pa iranci nisu glupi a ni neprijatelji svoga naroda i sami sebe, nevidim ni jedan razlog radi cega bi oni pucali ne neki mladu djevojku u masi? ali zato vidim 10000000000 razloga zasto bi to uradili neki obavjestajci posebno oni placeni od Izraela i cionista, a to im ne bi bio ni prvi a bogami ni zadnji put!
Comrad

#198 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by Comrad »

Ovaj torrent "insurance" se odavno moze naci na netu, bog zna koliko ga je vec ljudi skinulo na svoj racunar. Oko 1,40GB je tezak, ali se ne moze otvoriti bez sifre :-D Hah, ovo ko u filmovima.
mofo33

#199 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by mofo33 »

ja mislim da je sef WikiLeaks-a frustrirani neuspijeli diplomata
veliki mudonja uvaljuje sve ucesnike (aktivne i pasivne) u govna
a on sve anoniman ostaje :-) mnogo hrabro i sterilno
nikakvu revoluciju ne vidim, sve se je svelo na obicne ulicne traceve... it's all
alica.k

#200 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u

Post by alica.k »

ma ne znam ja....ako ima TAKO osjetljive dokumente trebao je prvo te objaviti i napokon pokazati svijetu istinu il koja god da mu je misija, i zavrsiti odma i s amerikom i rusijom i bliskim istokom i svim...a ne ovu sicu sto objavljuje. al eto. ja mislim da ovaj cikica ima nekog interesa u tome...a koji su to ostaje da se vidi.

a to da li su dokumenti autenticni...ma svejedno mi je. mi i tako nis ne mozemo taman da objavi dokument "sravniti bosnu sa zemljom" - sta mi tu mozemo?
Post Reply