VW Passat vs ostali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#176 Re: VW Passat vs ostali

Post by johntra »

vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1308723

e ajmo malo pogledat ova dva auta..evo isto godiste, ista cijena, samo cc ima malo vise kilometara..aj nek digne ruku ko bi uzeo ovo govno od pasata a ko fiata...
evo ja bi uzeo Cromu i šta ćemo sad?

ali drago mi je da vidim linkove gdje starija i slabije opremljenija Croma ima istu cijenu kao opasni plastikaner CC...doduše, jeste da je Croma dizel, ali CR u Passatu je ionako lošiji... :D
SadaMeHuseine

#177 Re: VW Passat vs ostali

Post by SadaMeHuseine »

Hebes auto kojem daju ime po vremenskim (ne)prilikama .... Passat, Vento...... Daj ba ime k'o Skala,Koral, Yugo,Florida....nesto zvucno....
Jel'de da glupo zvuči?

-"Poprsk'o me passat..."
Gost1515

#178 Re: VW Passat vs ostali

Post by Gost1515 »

johntra wrote:
vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1308723

e ajmo malo pogledat ova dva auta..evo isto godiste, ista cijena, samo cc ima malo vise kilometara..aj nek digne ruku ko bi uzeo ovo govno od pasata a ko fiata...
evo ja bi uzeo Cromu i šta ćemo sad?

ali drago mi je da vidim linkove gdje starija i slabije opremljenija Croma ima istu cijenu kao opasni plastikaner CC...doduše, jeste da je Croma dizel, ali CR u Passatu je ionako lošiji... :D
ma ti nisi mjerodavan :D svakako ti ne bi priznao ...

a što se "plastikanera" tiče - slika govori više od 1000 riječi :D :

Image

Image
Gost1515

#179 Re: VW Passat vs ostali

Post by Gost1515 »

johntra wrote: evo ja bi uzeo Cromu i šta ćemo sad?

i btw, zar ovo nije bio glavni argument za "precjenjenost" VW-a? Sad to za fiat ne važi? :lol:
Blobi

#180 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Golfista, oko moje pametno. Evo ih idu slike samo za tebe (i shibonju) :D

Malo statistike prije slika:

Proizvodnja: 01/2008; Motor 1.9 TDI 77kW; Comfortline + dodatna oprema na comfortline

Nesto sam od ovoga slikao prekjucer, nesto sinoc. Lokacija - na novoj OMV pumpi na Stupu.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Malo nocnog ambijenta :D

Sve u svemu, auto sa solidnom opremom, ali daleko manje opremljeno od prethodnika. Kad prijatelj stigne napraviti par slika starog auta (nisam ga nikad ranije slikao), postavit cu i te slike, pa ce whow i golfista vidjeti o cemu sam pricao, i na kraju krajeva zasto sam bio toliko zadovoljan tim autom.
johntra

#181 Re: VW Passat vs ostali

Post by johntra »

Gost1515 wrote:
johntra wrote: evo ja bi uzeo Cromu i šta ćemo sad?

i btw, zar ovo nije bio glavni argument za "precjenjenost" VW-a? Sad to za fiat ne važi? :lol:
ovo najviše volim da naglašavam, kako bi ste se vi odmah uhvatili istog...a slika fakat govori više od riječi, slabije opremljena Croma...baš ono, fakat...

Image

evo, još unutrašnjost prije facelifta...i to još nije najviši paket opreme...
Blobi

#182 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

johntra, nosi tog Fiata s ove teme :lol: :lol: :lol: . Solidan interijer, ali realno gledajuci ni do peta CC-u.
Blobi

#183 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Blobi wrote:johntra, nosi tog Fiata s ove teme :lol: :lol: :lol: . Solidan interijer, ali realno gledajuci ni do peta CC-u.
P.S.

Kakvi su ono "salteri" lijevo :D.. Izgledaju isto industrijski prekidaci :D
madner

#184 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Jao Fiata i polozaja volana.
shibonja

#185 Re: VW Passat vs ostali

Post by shibonja »

Blobi wrote:Golfista, oko moje pametno. Evo ih idu slike samo za tebe (i shibonju) :D

Malo statistike prije slika:

Proizvodnja: 01/2008; Motor 1.9 TDI 77kW; Comfortline + dodatna oprema na comfortline

Nesto sam od ovoga slikao prekjucer, nesto sinoc. Lokacija - na novoj OMV pumpi na Stupu.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Malo nocnog ambijenta :D

Sve u svemu, auto sa solidnom opremom, ali daleko manje opremljeno od prethodnika. Kad prijatelj stigne napraviti par slika starog auta (nisam ga nikad ranije slikao), postavit cu i te slike, pa ce whow i golfista vidjeti o cemu sam pricao, i na kraju krajeva zasto sam bio toliko zadovoljan tim autom.

E steta ,kod mene nema slika samo iksici :) Da je bar na imageshack..
johntra

#186 Re: VW Passat vs ostali

Post by johntra »

Blobi wrote:johntra, nosi tog Fiata s ove teme :lol: :lol: :lol: . Solidan interijer, ali realno gledajuci ni do peta CC-u.
što to ne meože, je li to što ova nije u bež boji enterijera? :lol:
vi ste meni carevi, ali ono fakat....uostalom, ova dva auta imaju različite namjene...jedan je namijenjen porodici, dok je drugi namijenjen lafo sporCkim likovima... :lol: doduše, u bh. varijanti je namijenjen za ćelave glavonje sa zatamljenim staklima...dodatna oprema: mrki pogled... :lol:

evo malo beža i kod FIAT-a kante...

Image
Blobi

#187 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Jel sad more?
Karabaja

#188 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

Blobi, odlično ti auto izgleda.

Kakve su ti ovo tipke iznad radia?
Blobi

#189 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Karabaja wrote:Blobi, odlično ti auto izgleda.

Kakve su ti ovo tipke iznad radia?
To je bluetooth telefon. Ukljucis bluetooth na mobitelu, podesis konekciju jednom u autu, ukljucis "auto connect", i cim udjes u auto prepozna mobitel i spoji se.. I onda mozes primati pozive, zvati koga hoces, cak ti i imenik iskopira u neku internu memoriju. Dobra stvar, samo sto izgledas malo blesavo kad si sam u autu, k'o da pricas sam sa sobom :D...

To sam imao u prethodniku takodjer, odlicna stvar, samo sto model iz 2006 nije radio sa SonyEricssonima i iPhone-om vec samo sa Nokijom (koliko sam upratio). Sad evo radi i iPhone i SonyEricsson.
Karabaja

#190 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

Haj da se čujemo kad ga budeš prodavao :-D
shibonja

#191 Re: VW Passat vs ostali

Post by shibonja »

Blobi wrote:Image
Image
Image
Image
Image
Image

Jel sad more?

Evo sad vidim ,lijep auto ,jedino sto je VW :D
Skini onaj miris sa ventilacije kod suvozacevog sjedista i sto nam zamuti kilometar sat bolan :-D
Blobi

#192 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

@shibonja: Ma nekakva cudna kamera na mobitelu. K'o fol 5mpx, ali slike kad se smraci katastrofa (a blic k'o da ga i nema). Eh, potrudicu se sto prije da dobavim slike starog auta, pa cete vidjeti razliku :D..

Aaaa, sto se mirisa tice, prijatelj je pusio u autu, sad imam jos jedan miris sa lijeve strane :D.. Ja sam nepusac i u prethodnom autu nisam nikad nikome dozvolio da zapali, ali valja mi ovog izracit :D...

@karabaja: Cut cemo se, iduce godine oko maja cu valjda bit u mogucnosti da zamijenim ovog za CC-a ili novu generaciju Passata :D..
Last edited by Blobi on 22/12/2010 10:27, edited 1 time in total.
Karabaja

#193 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

shibonja wrote: Evo sad vidim ,lijep auto ,jedino sto je VW :D
Meni bolje od ovoga na slici ne treba :D

Naravno, nisu svi skromni kao ja, mnogi su od vas izgleda naviknuti na visoki nivo Fiata, Renaulta, Toyote i sl :D
Karabaja

#194 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

Blobi wrote: @karabaja: Cut cemo se, iduce godine oko maja cu valjda bit u mogucnosti da zamijenim ovog za CC-a ili novu generaciju Passata :D..
Ma šalim se ja, neću ja nažalost zadugo imati dovoljno para za takav auto :)
Blobi

#195 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Karabaja wrote:
Blobi wrote: @karabaja: Cut cemo se, iduce godine oko maja cu valjda bit u mogucnosti da zamijenim ovog za CC-a ili novu generaciju Passata :D..
Ma cim u se u prodaji pojavi nova generacija, ovaj po defaultu pada za 5-6 hiljada.. Znaci ide k'o tebi za 25.000 :)
fedor

#196 Re: VW Passat vs ostali

Post by fedor »

Karabaja wrote:
shibonja wrote: Evo sad vidim ,lijep auto ,jedino sto je VW :D
Meni bolje od ovoga na slici ne treba :D

Naravno, nisu svi skromni kao ja, mnogi su od vas izgleda naviknuti na visoki nivo Fiata, Renaulta, Toyote i sl :D
Dagle ovo....
http://www.autoholic.de/bild/Renault-LagunaII-2547.html
:D :D :D
Karabaja

#197 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

Blobi wrote:
Karabaja wrote:
Ma cim u se u prodaji pojavi nova generacija, ovaj po defaultu pada za 5-6 hiljada.. Znaci ide k'o tebi za 25.000 :)
E ok, onda samo da nabavim tih 20 000 što mi nedostaju :D
fedor

#198 Re: VW Passat vs ostali

Post by fedor »

Image
Image
Image
Blobi

#199 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Karabaja wrote:E ok, onda samo da nabavim tih 20 000 što mi nedostaju :D
:D
Blobi

#200 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

fedor wrote:Image
Imam ovakvu, samo felge su 17", one standardne Laguna felge. Po mom misljenju odlicno auto za dugu voznju i voznju po ovim nasim gudurama.

Moje misljenje - plusevi: Udobnost sjedista, taman ovjes za nase puteve, prilicno lijepo izgleda, zivahan motor :razz:
Minusi: Prekomjerna upotreba plastike, pretvrda papucica kvacila, interijer, mjenjac
Last edited by Blobi on 22/12/2010 10:47, edited 1 time in total.
Post Reply