Isto kao što pravoslavna crkva sama po sebi nije uvredljiva, ali kada se postavi u dvorište Fate Orlović, onda jeste... oteto-prokleto
Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
- ultima_palabra
#176 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Nije problem u samom nazivu "srpska", može postojati srpska stranka ili kulturno-umjetničko društvo i to nije uvredljivo za bilo kojeg normalnog čovjeka... problem je onoga što se naziva "srpskim"... a to teritorija koja je prije agresije i genocida pripadala svim građanima koji su na njoj živjeli. I nakon svega što se desilo, to nazivati Srpskom, to jeste uvredljivo.
Isto kao što pravoslavna crkva sama po sebi nije uvredljiva, ali kada se postavi u dvorište Fate Orlović, onda jeste... oteto-prokleto
-
gomilego
#177 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
kako nema?1mustra wrote:Nema nista vrijedjajuce u sufiksu Srpska, moze da ti se ne svidja, moze da ti smeta, moze da te zivcira, al ne moze da te vrijedja. Ako te vrijedja, onda je to bolesno.
pa vrijedja svakog nesrbina u tom entitetu... jer taj naziv simbolise da su svi nesrbi gradjani drugog reda
po tvojoj logici tebe nebi vrijedjalo da se BIH preimenuje u Islamska Republika BIH i da ti taj naziv stoji na pasosu?
-
hecimnadri
#178 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Uhvaćen zločinac,projekat tog zločinca još uvijek živi.
Šta imaju Srebreničani,Prijedorčani,....i drugi od toga.nikakva satisfakcija nije predati čovjeka koji je polumrtav.
Najveća satisfakcija ljudima koji su preživjeli genocid bila bi promjena naziva emtiteta RS.
Šta imaju Srebreničani,Prijedorčani,....i drugi od toga.nikakva satisfakcija nije predati čovjeka koji je polumrtav.
Najveća satisfakcija ljudima koji su preživjeli genocid bila bi promjena naziva emtiteta RS.
- Komrad
#179 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Najveca satisfakcija svima nama jeste provedba aneksa 7 tj. da se svi vrate na svoja ognjista, politicki aktiviraju i pocnu ekonomski i politicki jacati u tom entietu.. kada ekonomski i politicki ojacaju onda neka promjene ime, kada promijene ime neka ga ukinu... samo tako se moze pobijediti zlocinacka politikahecimnadri wrote:Uhvaćen zločinac,projekat tog zločinca još uvijek živi.
- konrad
#180 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.Bosnolog wrote:Ipak ovo je kontraverzno,zasto bi ti smetalo sto je srpska ako ti ne smeta sto se tako zove,...?????plain vanilla wrote:Rekoh i prije, ne vrijedja me sto se zove srpska
smeta me sto jeste srpska
Licno smatra da bi prikladnije bilo da na tablam stoji "Dobro dosli u genocidnu Republiku Sumsku"taj bi joj naziv bio odekvatan shodno nacinu nastanka i ideologiji koja se sprovodila i dalje sprovodi,takav naziv bi bio mnogo prihvatljiviji za one kojima smeta sadasnji naziv,....
Meni npr uopste ne smeta naziv Republika Srpska, i ako sam po porijeklu Slovenac. Vazno je da vlada pravna drzava i to je to.
Npr Sarajevo je postalo bosnjacki grad i ako nije promijenio ime. Mislim i prije je bio bosnjacki grad, ali i srpski i hrvatski. Objektivno to vise nije, ali sta je tu je, vrijeme ne moze niko da vrati i Bosna nece vise biti nikada kao nekada, sto opet ne znaci da mi ne trebamo da vise normalno zivimo.
Znaci sto normalnije, bez dizanja tenzija, fokusirati se na ekonomiju i Bog da nas vidi.
- Bosnolog
#181 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.Bosnolog wrote:Ipak ovo je kontraverzno,zasto bi ti smetalo sto je srpska ako ti ne smeta sto se tako zove,...?????plain vanilla wrote:Rekoh i prije, ne vrijedja me sto se zove srpska
Licno smatra da bi prikladnije bilo da na tablam stoji "Dobro dosli u genocidnu Republiku Sumsku"taj bi joj naziv bio odekvatan shodno nacinu nastanka i ideologiji koja se sprovodila i dalje sprovodi,takav naziv bi bio mnogo prihvatljiviji za one kojima smeta sadasnji naziv,....
Meni npr uopste ne smeta naziv Republika Srpska, i ako sam po porijeklu Slovenac. Vazno je da vlada pravna drzava i to je to.
Npr Sarajevo je postalo bosnjacki grad i ako nije promijenio ime. Mislim i prije je bio bosnjacki grad, ali i srpski i hrvatski. Objektivno to vise nije, ali sta je tu je, vrijeme ne moze niko da vrati i Bosna nece vise biti nikada kao nekada, sto opet ne znaci da mi ne trebamo da vise normalno zivimo.
Znaci sto normalnije, bez dizanja tenzija, fokusirati se na ekonomiju i Bog da nas vidi.
Ko nas ono zavadi breeeeeee Slovenac,...!
Sarajevo je trebalo postati vaskoliki serpski grad kao i vascijela BiH,.....Zar nije tako Raso pisopija rekao???.....Posto nije uspjelo nakon cetiri godine razaranja i ubijanja onda je obrvan Krajisnik i SDS stab naredili da se seli iz Teherana i usput iskopaju mrtvi,sto samo govori o mentalnom sklopu sumljaka cijim mozgovima upravljase i jos uvijek upravljaju velikosrpski mostrumi,.....
Genocidni sumski Ausvic je stvoren na negaciji BiH,njenom rusenju,planskim i sistematskim ubistvima i progonima nesrba te zatiranju svega sto je imalo asocijacuje s drugima narodima i komsijama o njihovom visestoljetnom postojanju,da bi se stvorila iskljucivo etnicki ociscena srpska drzava a potom ujedinjena s maticom zla Srbijom,......Sada nam ti nakon svega toga dodaes kao Slovenac,...
Dodik izbaca iz naziva bosanskih gradova sve sto ima asocijaciju na drzavju Bosnu jer im smetaju kao i drzava Bosna protiv koje ratovase i na kraju ostadose da frustrirani zive ali im to nije donijelo ono sto su sanjali.Mnogi sve ove godine iz nje sele jer se nije ostvarilo ono za sto se ginulo a svakako se nije ginulo da bi se nakon svega zivjelo u mrskoj i nametnutoj BiH,
Onda takvi kao ti nam dodu na forum da prosipaju ublehe kako treba prihvatiti ime Sumske,njene krsne slave i sve sto asocira na Karadzciev zlocinacko genocidni Treci Rajh,...
Etnicko zapisavanje je samo prividna lazna utjeha za velikosrbe koji zive na djelu teritorije BiH a koji je uvjek bio zajednicki i takav ce ostati.Promjena imena i preuredenje BiH ce se desiti kada se za to stvore uslovi a do tada ce vremenski faktor uciniti svoje uz propratne promjene koje donose i koje ce donijeti ono cega se ti i slicni tebi pribjavaju pa bi da sada ekonomisemo i ojacamo sumsku jer voda ulazi u usi,....
Pitam se zasto bi pomagali i odrzavali genocidno cudoviste,Umjesto da se planski i sistematski unistava na svim poljima, ekonomski,politicki,lobistickih do konketnih akcija tajnih sluzbi te demografije i svega sto je drzi u zivotu ukljucujuci i majcicu Srbiju kao dadilju,Moras shvatiti dokle got postoji genocidna tvorevina ona ce u ocima BH rodoljuba biti zlo protiv kojeg treba generacijski raditi da se unisti.
Za sada ide unutrasnja migracija ka dva grada sumske BLi BN kao i vanjska prema majcici Srbiji,...Dok u BiH doseljavaju oni koji je osjecaju svojom i oni koji u njoj vide svoju mjesto buduceg zivljenja,pa cak i oni koji sa njim nisu nikada imali nista od Kineza,Turaka,Palestinaca i svih drugih koji ce dolaziti a posebno nakon pokretanja Aljazire,..Sto bi rekli tuzno da dio domecijelnog stanovnistva nepriejtesljki nastrojen prema vlastitoj drzavi dok je istovremeno stranci naseljavaju,.....Dobro dosli i oni jer su se pokazali lojalniji kao useljenici prema toj istoj drzavi BiH od velikosrpskih sumljaka,......Mnogi su cak ginuli da bi je odbranili od dusmana koji su je rusili kao sluge susjednih hegemonistickih ideologija,.....
Velikosrpska ideologija je od zombjskih slugarskih poslusnika van Servije uz pomoc SPC,DB i ANUSA-a stvorila sludene izvodace bolesne ideologije velikosrbizma od koje najvise strtadaju i nestaju upravo sami Srbi,.....vidi pod sudbine Hrvatska,Kosovo i BIH, jer su za njih potrosna i poslusna roba,To se pokazuje kao realnost na osnovu svih dosadsnjih pokazatelja i parametara,.....
Seronja Mladic (S)Ratko (Milorad Komadic) je juce prodat i izdat kao isluzeni heroj( kurton) od te iste politike zla kojoj je sluzio,.....Kada se njen vojni voda proda,preda i izda nakon svega mozes zamisliti koliko je velikosrpskom stabu stalo do obicnih poslusnickih(servskih)sluga,......
Last edited by Bosnolog on 27/05/2011 18:18, edited 2 times in total.
-
perrier
#182 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.Bosnolog wrote:Ipak ovo je kontraverzno,zasto bi ti smetalo sto je srpska ako ti ne smeta sto se tako zove,...?????plain vanilla wrote:Rekoh i prije, ne vrijedja me sto se zove srpska
Pa posto si porijeklom iz Slovenije, bas me intersuje da li bi bio istog misljenja da naprave Republiku Srpsku na pola Slovenije?
Ako zeli dobro svom narodu, mora da se bori za uspostavljanja povjerenja izmedju Bosnjaka i Srba? Otkad to ima ista jedno sa drugim? Narod se dovoljno sam segregirao da ne moramo nista jedni sa drugima da imamo. I licno me ne interesuje da imam ista sa narodom cija vecina gleda na osobe kao Karadzic kao heroje.
Ja sam porijeklom pola srbin i glavni dio rata sam proveo u Srbiji, i RS mi smeta i bode oci. Muka mi je kad je se sjetim. Ja sa Bosnjacima imam ponajmanje, niti sam musliman niti imam Bosnjacko ime ali ih razumijem.
Oko pet godina sam proveo u Srbiji, i srpskog nacionalizma i srpskog slijepog ponasa mi je preko glave. Nemam nista protiv entiteta i kantona, ako su kao sto si rekao "pravna drzava". Ali RS nije ni drzava, ni pravna, ni pravedna, ni srpska vec teritorija BiH kojom vladaju srpski nacionalist i da nije njih ne bi se ni zvala Republika Srpska. To ime vrijedja vecinu zrtava srpske agresije. Da BiH je i Srpska i Hrvatska i Bosnjacka i "ostalih" kao ja, ali na kraju dana ovo je Bosna i Hercegovina a ne Srbija ili bilo koja druga drzava, iz tih razloga etnicki naziv mora da se izgubi.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#183 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Ovo je vec jednom bilo na sudu BiH i mislim da je odbijeno iz razloga sto je ime RS-a ustavna kategorija, tj ne regulise se zakonom kao sto se imena gradova regulisu, vec se regulise Daytonskim sporazumom tj. ustavom. Sud BiH nije nadlezan za mjenjanje ustava vec samo za interpretaciju ustava. Da se promjeni ime morace se promjeniti Dayton.
Sud BiH dakle nemoze nista mada mozda sud u Strasburgu mozda moze nesto da uradi. Slicno kao sto je prosla tuzba Finci/Sejdic
A da li prefiks vrijedja jasno je iz svemira.
Sud BiH dakle nemoze nista mada mozda sud u Strasburgu mozda moze nesto da uradi. Slicno kao sto je prosla tuzba Finci/Sejdic
A da li prefiks vrijedja jasno je iz svemira.
- Skijash
#184 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Ako naziv četniteta nije toliko važan, zašto insistiranje na sadašnjem ?konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.
- Skijash
#185 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Svako liječi ono što ga boli. Zapišavanje teritorije je osnov, fundament jedne zločinačke ideologije čiji su realizatori opterećeni genocidom i etničkim čišćenjem. Da si ti jedan od onih koji zbog opsežne pripreme i organizacije zločina dođoše samo do jedne kosti sestre a tri kosti oca, ovi "divni majski dani" o kojim bulazniš bi ti bili izrešetani mislima gdje da se traži ostatke prije jesenjih kiša.Raspored wrote:Republika Francuska, Republika Turska, Republika Irska, Republika Srpska, Republika bespredmenta rasprava.
Onome ko je opterećen tim stvarima smeta, onome ko je shvatio da je rat prošao prije 16 godina i da je život previše lijep da bi se trošio na politiku i bezgranične diskusije ko je upravu zapravo i ne smeta. Živim pozitivno, radim posao koji volim sa dobrim ljudima iz oba entiteta i svih 10 kantona, djevojka mi je iz drugog entiteta, najbolji prijatelj iz drugog kantona i ne pada mi na pamet trošiti ovako divne majske dane na razmišljanja o entietima.
Sve to su nebitne stvari, bolje je provesti šest dana u vodi do koljena spašavajući ljude iz oba entiteta od poplava nego sat vremena za računarom palamudeći o koještarijama.
Enjoy Life
Zato, ako tebi ne smeta sadašnji naziv entiteta, tvoja stvar. Zavidim ti. Ali nemoj mi srati po glavi, meni smeta i neću biti miran dok se tu grešku ne ispravi.
- tbv
#186 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
To ime ne da samo vrijedja vec je korjen svih problema, a zasto, sad cu da pojasnim;zulfo wrote:Konačno bi neko i od Bosanskih političara trebo uputitit zahtjev suduBiH ili sudu u Strazburu za ukidanje naziva SRPSKA jer to vrijeđa ostale narode koji žive u njoj,a i nasto je na genocidu .
Kako je moguće da niko od političara( izuzev što je nekad Tihić htio pa odustao)ne podnese tužbu,kad je u entitetu "RS "
skoro svaki prefiks Bosanski koji je mnogo stariji ukinut.
1. - Ime u svom sastavu ima rijec REPUBLIKA, rijec koja je oteta od RBiH, a tim BiH samo postala geografska jedinica (nazalost velikosrba nije, ali se radi na tome).
2. - U sastavu ima rijec SRPSKA, sto eskluzivno uzdize samo jedan narod kojeg je u tom entitetu bilo oko 50% (a i to se da diskusirati).
3. - Svakom nesrbinu koji zivi u tom entitetu smeta to ime, a isto tako, zbog tog imena ne zeli da se vrati 99% izbjeglih, licno ja sam se zakleo da nikad necu nogom krociti na nesto sto je ograniceno crtama genocidnog entiteta, naravno osim ako bi doslo do rata pa bi bio morao da gazim te granice, i to sa osmijehom na licu.
4. - Postavite se na mjesto onih koji su jedva glavu izvukli iz tog genocidnog entiteta, bili po logorima, muceni, silovani, neki jos danas boluju od tih posljedica (ja) a veliki broj ih umire u mladjim godinama, tesko koji prezivi 50 (licno imam podatke o tome), a sve to zbog GLAVNOG CILJA - STVARANJA REPUBLIKE SRPSKE, i sad zamislite koje je to ponizenje, vratiti se svom katilu koji uziva sve slobode, a ujedno ima ono zasto se borio i uziva povlastice toga.
Licno mislim da bi Bosanski Srbi, ako zele da se ne zovu GENOCIDNI NAROD ili GENOCIDASI, sami trebali da povuku to pitanje, jer u njihovo ime se stvorio taj genocidni entitet, i samo se njihovom voljom moze i ukinuti.
Mi NESRBI mozemo naklapati i sljedecih 16 godina, ali od prazne price bez konkretnih akcija uvijek cemo se vrtiti u krug, a GENOCIDNA ce ostati da postoji.
--------------------------------------------------
P.S. ako me citiras, citiraj moj cijeli post, a ne samo dio, jer se uvijek moze izvuci iz konteksta
Last edited by tbv on 27/05/2011 18:45, edited 2 times in total.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#187 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Naravno da mi smeta i uvjek će mi smetati!
Jučer onaj papčina Pantelija Čurguz braneći lik i djelo đenerala Pampersa reče da će oni učiniti sve da
se u Hagu odbrani njegovo "ime i čast" jer on im je je obezbjedio "Republiku Srpsku"!!
Kome dalje treba objašnjavati ovo što sam napisao,odmah neka trči psihijatru!!!
Jučer onaj papčina Pantelija Čurguz braneći lik i djelo đenerala Pampersa reče da će oni učiniti sve da
se u Hagu odbrani njegovo "ime i čast" jer on im je je obezbjedio "Republiku Srpsku"!!
- gate
#188 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Hareee,jel prebacilo na zeleno ?prljavi Hare wrote:Naravno da mi smeta i uvjek će mi smetati!![]()
- Komrad
#189 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Sve dok se broj Bosnjaka u RSu ne bude uvecavao ne mozemo ocekivati ukidanje tog cetniteta ili bar njegovog imenaSkijash wrote:Ako naziv četniteta nije toliko važan, zašto insistiranje na sadašnjem ?konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.
Meni npr uopste ne smeta naziv Republika Srpska, i ako sam po porijeklu Slovenac. Vazno je da vlada pravna drzava i to je to.Stvarnog mira neće i ne može biti sve dok se taj entitet zove kako se zove.
laprdanje iz dijaspore i sarajeva ne moze pomoci u tom djelovanju nego samo konkretni potezi ... medjutim smatram da je kasno za njih
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#190 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Pa to i jeste najveca istina..zato ga i dalje i vide kao herojaprljavi Hare wrote:Naravno da mi smeta i uvjek će mi smetati!![]()
nema veze ako su gladni, imaju RS
- Skijash
#191 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Komrad wrote:Sve dok se broj Bosnjaka u RSu ne bude uvecavao ne mozemo ocekivati ukidanje tog cetniteta ili bar njegovog imenaSkijash wrote:Ako naziv četniteta nije toliko važan, zašto insistiranje na sadašnjem ?konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.
Meni npr uopste ne smeta naziv Republika Srpska, i ako sam po porijeklu Slovenac. Vazno je da vlada pravna drzava i to je to.Stvarnog mira neće i ne može biti sve dok se taj entitet zove kako se zove.
laprdanje iz dijaspore i sarajeva ne moze pomoci u tom djelovanju nego samo konkretni potezi ... medjutim smatram da je kasno za njih
- konrad
#192 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim to sto ti govoris bi imalo smisla samo ako bi zelio raspad BiH, jer u BiH imas ljude koji tu zive, koji su takvi kakvi su, ako ti se ne svidjaju i ne zelis nista da imas sa njima, onda cemu zalaganje za zajednicku drzavu. Besmisao i apsurd. Cudis se cemu uspostavljanje povjerenja izmedju naroda koji zive u istoj drzavi. Pa kolega povjerenje bi trebalo da postoji izmedju svih naroda svijeta, a kamoli izmedju onih koji dijeli isti krov nad glavom.perrier wrote:Pa posto si porijeklom iz Slovenije, bas me intersuje da li bi bio istog misljenja da naprave Republiku Srpsku na pola Slovenije?
Ako zeli dobro svom narodu, mora da se bori za uspostavljanja povjerenja izmedju Bosnjaka i Srba? Otkad to ima ista jedno sa drugim? Narod se dovoljno sam segregirao da ne moramo nista jedni sa drugima da imamo. I licno me ne interesuje da imam ista sa narodom cija vecina gleda na osobe kao Karadzic kao heroje.
Sto se tice pitanja o Sloveniji, to je potpuno neuporedivo jer Slovenija nije visenacionalna drzava, vrlo je etnicki cista i homogena, tako da nema smisla, ni pitanje, ni poredjenje.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#193 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
čuj vrijeđa?! jebemu miš u kakvim govnima živimo šta ima više koga vrijeđat
evo za 100.000 eura, bez ikakve uvrede, stavljam zastavu koju poželite na svoj balkon....zaboli me šta je na njoj
evo za 100.000 eura, bez ikakve uvrede, stavljam zastavu koju poželite na svoj balkon....zaboli me šta je na njoj
- Skijash
#194 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Ako tebi ne smeta diskriminacija, ima nas kojima smeta.JoseMujica wrote:čuj vrijeđa?! jebemu miš u kakvim govnima živimo šta ima više koga vrijeđat![]()
![]()
Ne govori se o zastavama na balkonu. Ja bih srpsku zastavu stavio na balkon i bez tih 100.000 eura. Ali ako se tu zastavu koristi u cilju ostvarivanja zločinačkog projekta razdvajanja naroda i etničke podjele, stvar je ozbiljnija nego što ti to pokušavaš predstaviti. Odnosno, ako je taj entitet samo srpski, onda se Hrvatima mora dati i hrvatski entitet. Ako nije, onda neka se prestane sa diskriminacijom. Nemoj nas omalovažavati tako površnim pristupom.evo za 100.000 eura, bez ikakve uvrede, stavljam zastavu koju poželite na svoj balkon....zaboli me šta je na njoj
- tbv
#195 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Ama covjece pa to se nikad nece desiti. Zasto krivis dijasporu? Mi smo ovdje samo marionete za politicka potkusurivanja. Ni jedna probosanska stranka ne zeli da se dijaspora vrati, jer im je to politika koja im donosi mnogo novca od strane MMF i arapskih zemalja.Komrad wrote:Sve dok se broj Bosnjaka u RSu ne bude uvecavao ne mozemo ocekivati ukidanje tog cetniteta ili bar njegovog imenaSkijash wrote:Ako naziv četniteta nije toliko važan, zašto insistiranje na sadašnjem ?konrad wrote:Nije mi jasno Bosnolog sto ti uvijek volis da siris tako neku, da kazem fino, losu energiju ? Ako zelis zaista dobro svom narodu, onda bi se borio da se uspostavlja povjerenje izmedju Bosnjaka i Srbe, jer je to jedini preduslov za normalizaciju stanja. Normalizacija se nece uspostaviti ratobornim poklicima. To samo donosi kontra-efekat.
Da li si ikad procitao, ili si upoznat da je na nivou drzave donesen zakon o grupnom povratku koji bi trebao da bude organizovan i dogovoren sa drugim drzavama u kojim su izbjeglice nasle smiraj?
Da li i jedan bh politicar radi na tome da se organizuje dijaspora i da se svi oni koji zele vrate u jednom ili dva grupna vala, jer pojedinacno vracanje je u korjenu oznaceno neuspjehom (istjerali su nas u konvojima, tako bi se trebali i vratiti) ? Kad je na Kosovu zavrsio rat, Kosovari su dobili pozive sa tacnim datumima povratka, 95% posto ih se vratilo organizovano i grupno na Kosovo 5 mjeseci poslije zavrsetka rata.
Da li u dijaspori postoji jedna organizacija, predstavnistvo ili sl. koje zastupa povratak izbjeglih i radi na tome? Nema, sve su djabalebarosi kojim su puna usta genocida, a koji su se zadovoljili kokosijom pastetom i sarajevskim kiseljakom kojim ubijaju mahmurluk i nostalgiju za BiH.
Sta zelim da kazem, Alija je znao sta potpisuje, i on nas je uvalio u ova govna u kojim se nalazimo, nije dijaspora. A ovi sad sto slijede politiku - sjedi i cekaj da dijaspora se vrati, kao da cemo mi popraviti problem sto je 50% Bosne nezaposleno, sto i dan danas imate u Bosni centre sa izbjeglim a merhametske kuhinje povecavaju svoj broj iz dana u dan. Mislis da ce milion povratnika popraviti to stanje?
Shvatite da je politika u BiH unosan biznis, isto kao i vjera, mi dijaspora smo niko i nista, vi ste dole, vi imate moc da se borite za nas, jer se stim ujedno borite i za sebe. Imate moc demostracija, moc referenduma i sl. mi to nemamo, nase je da nastavimo da patimo za BiH i nadome se da ce se Srbi smilovati i pruziti ruku pomiranje, i pozvati nas da gradimo BiH ZAJEDNO, bez entiteta koji su zapisani genocidnom politikom. To je moguce, jer sve sto ima svoj pocetak ima i svoj kraj. Ovakvi su problem http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110527102#2 i ti i takvi treba da se iskorjene, FASIZMU NEMA KRAJA U OVAKVOJ BiH!
-----------------------------------------------------
P.S. ako me citiras, citiraj moj cijeli post, a ne samo dio, jer se uvijek moze izvuci iz konteksta
- prljavi Hare
#196 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Evo jedno obično,ljudsko razmišljanje!Na šta pomislite kada čujete ime "Republika Srpska"?
Možda na druženje,derneke uz gitare,osjećate se lijepo i sigurno,ljubav obuzima vaše tijelo i dušu,
tolerancija,katarza,oprost,izvinjenje,poštovanje svih prava,privatnog vlasništva..............
Nemojte zajebavati,tema za gašenje,INTERVENTNO!
Možda na druženje,derneke uz gitare,osjećate se lijepo i sigurno,ljubav obuzima vaše tijelo i dušu,
tolerancija,katarza,oprost,izvinjenje,poštovanje svih prava,privatnog vlasništva..............
-
perrier
#197 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
prljavi Hare wrote:Evo jedno obično,ljudsko razmišljanje!Na šta pomislite kada čujete ime "Republika Srpska"?
zasto da se gasi? znaci kada se nekima misljenje odredene grupe naroda ne svida onda odmah da se gasi? niko ne vrijeda nikog. samo govorimo o tome zasto nekima od nas naziv i postojanje RS vrijeda.
-
perrier
#198 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Nevidim tvoj argument, evo licno neznam ni jednog hrvata, ni dobrog ni loseg, a i ne smetaju mi a i ne fale mi. Svajcarska je zemlja razlicitih naroda koja ne govore zajednicki jezik a i zive podosta ovojeno ali na kraju dana ne vrijedaju jedni druge nacionalistickim ispadima i budalastinama. Slozno rade za zajednicku drzavu iako su razlicitih pripadnosti, jezika i vijera. Ok imaju para ali nije sve u tome. Nevidim tvoj argument.konrad wrote: Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim to sto ti govoris bi imalo smisla samo ako bi zelio raspad BiH, jer u BiH imas ljude koji tu zive, koji su takvi kakvi su, ako ti se ne svidjaju i ne zelis nista da imas sa njima, onda cemu zalaganje za zajednicku drzavu. Besmisao i apsurd. Cudis se cemu uspostavljanje povjerenja izmedju naroda koji zive u istoj drzavi. Pa kolega povjerenje bi trebalo da postoji izmedju svih naroda svijeta, a kamoli izmedju onih koji dijeli isti krov nad glavom.
Bukvalno shvacas moje pitanje, namerno ili slucajno. Pitanje nije o Sloveniji i njenoj demografiji. Da ga pojednostavim. Koji normalan narod bi u svijetu hladno prihvatio uvredu kao sto je RS posle svega sto je proslo. Ni jedan, svakom bi smetalo.konrad wrote:Sto se tice pitanja o Sloveniji, to je potpuno neuporedivo jer Slovenija nije visenacionalna drzava, vrlo je etnicki cista i homogena, tako da nema smisla, ni pitanje, ni poredjenje.
- prljavi Hare
#199 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
Ovdje niko inače ne vrijeđa nikoga,postoje pravila foruma koja se moraju ispoštovati da bih civilizovano,perrier wrote:prljavi Hare wrote:Evo jedno obično,ljudsko razmišljanje!Na šta pomislite kada čujete ime "Republika Srpska"?
zasto da se gasi? znaci kada se nekima misljenje odredene grupe naroda ne svida onda odmah da se gasi? niko ne vrijeda nikog. samo govorimo o tome zasto nekima od nas naziv i postojanje RS vrijeda.
odnosno ikako mogao sudjelovati.
I ja sam rekao samo svoje mišljenje,nisam moderator i ni o čemu ne odlučujem,samo rekoh da me to ime
vrijeđa veoma,mnogo mojih najmilijih su morali nestati sa lica zemlje da bi ta tvorevina danas mogla postojati i
funkcionisati,a ti kaži svoje mišljenje,ja ti ne branim.
Ili te ne vrijeđa,svejedno!
- mrtva kokoš
#200 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane
smeta meni mamu joj jebem i sumskoj