The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
SOMA
#176 Re: The Walking Dead - serija
usrase seriju
dajem seriji jos jednu shansu zbog cliffhangera na kraju.
-
dobar,ti?
#177 Re: The Walking Dead - serija
Najgluplji likovi u seriji zena od kauboja onog i sin mu kretenski, sta rade njih dvoje cmizdre, mali isto curica 
- kokuz_sa
#178 Re: The Walking Dead - serija
vidim da sam bio u pravu kad sam ovo pisao dok je jos igrala prva sezonakokuz_sa wrote:puno price o serij ipompezna najava a serija onako hmm prosjek obicni..bar ove 4-5 epizoda sto pogledah..najmanje se o zombijima i akciji prica al eto to nije ni bit serije nego ljudski odnosi i bla bla bla..uglavnom
nije me bas sta puno odusevila..
-
shin
#179 Re: The Walking Dead - serija
Tek sam sinoc pogledao zadnju epizodu, jos ne mogu da vjerujem sta sam gledao.
Evo c/p iz subtitlea;
Onda opet scena sa kondomima;
Sada sam navucen na ovo smece, jedva cekam sledecu glupost od dijaloga 
Da napomenem da se serija zove Walking Dead
(Genre post-apocalyptic - Zombie apocalypse - Horror Drama) according to wiki

Evo c/p iz subtitlea;
Da li je ovo vrhunac razrade jebenih likova!?!?!Dale, misliš da
Andrea ima menstruaciju?
Pitam jer sve se žene
ponašaju
jako čudno.
Negdje sam pročitao kako
žene
koje zajedno provode puno vrmena,
ciklusi im se usklade
te im hormoni polude u
isto vrijeme.
Znaš, još nam je ostalo
11 gumica.
Za tebe 11 gumica, meni 11 minuta
života koje ne mogu vratiti.
Pa nije baš tako
bilo loše?
Čuj, čak i ne znam,
sviđaš li mi se.

- dale cooper
#180 Re: The Walking Dead - serija
Ali zar nije utješno znati da će i kad dođe apokalipsa žene biti žene, muškarci biti muškarci i ljudishin wrote:Tek sam sinoc pogledao zadnju epizodu, jos ne mogu da vjerujem sta sam gledao.
Evo c/p iz subtitlea;
Da li je ovo vrhunac razrade jebenih likova!?!?!Dale, misliš da
Andrea ima menstruaciju?
Pitam jer sve se žene
ponašaju
jako čudno.
Negdje sam pročitao kako
žene
koje zajedno provode puno vrmena,
ciklusi im se usklade
te im hormoni polude u
isto vrijeme.
Znaš, još nam je ostalo
11 gumica.
Za tebe 11 gumica, meni 11 minuta
života koje ne mogu vratiti.
Pa nije baš tako
bilo loše?
Čuj, čak i ne znam,
sviđaš li mi se.Sada sam navucen na ovo smece, jedva cekam sledecu glupost od dijaloga
još uvijek generalno bit glupi?
Serija mi je još uvijek dovoljno zabavna da me zadrži pored ekrana, iako je primjetno razvlačenje
radnje iz epizode u epizodu. Jedina dobra stvar u tome su oni prekrasni pejzaži oko farme. U zadnjih
par epizoda sam se uhvatio da više uživam u tim momentima ljepote, nego interakciji sa likovima
ili ubijanju zalutalih zombija. Moraju početi pomicati radnju i neke stvari početi objašnjavati.
Usput rečeno Daryl mi je najdraži lik. Redneck badass sa mekim srcem ispod tvrdog eksterijera.
Nadam se da će na kraju serije on biti "last man standing"
-
zamzija
#181 Re: The Walking Dead - serija
Da nema Daryl-a ne bih ni gledala seriju.
A što jest, jest - upropastiše sa bespotrebnom patetikom i šupljim dijalozima ... Ako mi se gleda takva serija pogledaću Gray's Anathomy i Private Practice...
A što jest, jest - upropastiše sa bespotrebnom patetikom i šupljim dijalozima ... Ako mi se gleda takva serija pogledaću Gray's Anathomy i Private Practice...
- karanana
#183 Re: The Walking Dead - serija
skino sam se ima vec dvije epizode.
javite ako kaubojka pokaze sisu da se ukljucim nazad.
-
SOMA
#184 Re: The Walking Dead - serija
nece imat ko da ti javi, moj ti...karanana wrote:skino sam se ima vec dvije epizode.
- karanana
#185 Re: The Walking Dead - serija
nakon svake epizode sve manje i manje ljudi.
nesto ko u scenariju zombi apokalipse.
nesto ko u scenariju zombi apokalipse.
-
zamzija
#186 Re: The Walking Dead - serija
the walking dead - horror sapunica
sad čekamo da se pojavi tetka Millagro kao zombi
sad čekamo da se pojavi tetka Millagro kao zombi
- neo7
#187 Re: The Walking Dead - serija
nek onaj mali drka po pistoljima..cuj on hoce pucati..fuj jebem im seriju i sve...
kad se sjetim prve sezone i atlante i kako sam nestrpljivo iscekviao drugu sezonu

kad se sjetim prve sezone i atlante i kako sam nestrpljivo iscekviao drugu sezonu
- vee-jay
#188 Re: The Walking Dead - serija
druga sezona je bolja od prve i bliza je romanuneo7 wrote:nek onaj mali drka po pistoljima..cuj on hoce pucati..fuj jebem im seriju i sve...
kad se sjetim prve sezone i atlante i kako sam nestrpljivo iscekviao drugu sezonu![]()
![]()
-
zamzija
#189 Re: The Walking Dead - serija
roman nisam čitala, ali posljednjih nekoliko epizoda su tako isklišeizirane i patetične da se meni kao ženskoj osobi povraća ( a nama bi jeltako po defaultu trebao biti bliži taj romantični i patetični fazon )
užas....cura trudna, druga cura spava s onim s kojim je ona prva spavala, ovaj s kojim je spavala je najbolji prijatelj muža od ove prve, ona trudna hoće pa neće da pobaci...tu je naravno taj momenat gdje dijete strada, pa ozdravi, pa očeliči...
Daj ba, kao da gledam Očajne domaćice u Horor fazonu...
Osim toga, zbog prve sezone i dinamičnih efekata su se i raja navukla i počela gledati...
Fali dinamike, fali mi da počnu konačno objašnjavati šta se i kako dešava...raspleti neki, a ne kuknjava...
fali mi neke konstante u pričanju priče - a jok, oni krenu i drže se dinamike, pa počnu otezati sa odnosima s ljudima i psihologijom, znam da toga treba u priči ali brate prejadno i jeftino izgleda...
Podsjeća me na treću sezonu LOST-a kad su se scenaristi totalno izgubili i počeli brljati i tu je serija počela da pada...
užas....cura trudna, druga cura spava s onim s kojim je ona prva spavala, ovaj s kojim je spavala je najbolji prijatelj muža od ove prve, ona trudna hoće pa neće da pobaci...tu je naravno taj momenat gdje dijete strada, pa ozdravi, pa očeliči...
Daj ba, kao da gledam Očajne domaćice u Horor fazonu...
Osim toga, zbog prve sezone i dinamičnih efekata su se i raja navukla i počela gledati...
Fali dinamike, fali mi da počnu konačno objašnjavati šta se i kako dešava...raspleti neki, a ne kuknjava...
fali mi neke konstante u pričanju priče - a jok, oni krenu i drže se dinamike, pa počnu otezati sa odnosima s ljudima i psihologijom, znam da toga treba u priči ali brate prejadno i jeftino izgleda...
Podsjeća me na treću sezonu LOST-a kad su se scenaristi totalno izgubili i počeli brljati i tu je serija počela da pada...
-
shin
#190 Re: The Walking Dead - serija
Nista mi ne preostaje nego re run...
-
zamzija
#191 Re: The Walking Dead - serija
ma jok ba, neka te!
da vidimo ko je otac djeteta, i hoćel se uzet na kraju ono dvoje, ona plava i onaj zamjenik
ako koji zombi naleti dobro je
da vidimo ko je otac djeteta, i hoćel se uzet na kraju ono dvoje, ona plava i onaj zamjenik
ako koji zombi naleti dobro je
- vee-jay
#192 Re: The Walking Dead - serija
pa dobro, ja nisam rekao da je serija dobra, rekao sam da je ova sezona bolja.
inace sta reci? da serija nije o zombijima, da walking dead ne stoji samo za zombije? dakle, napraviti seriju koja je u istom trenutku i horor i drama (dva dakle totalno suprotna smjera) nije lako i ako je vec neko pravi, onda su trebali uzeti najbolje. ali nisu.
btw. danas procita komentar na tv.com:
http://www.tv.com/news/the-walking-dead ... ead-27220/
inace sta reci? da serija nije o zombijima, da walking dead ne stoji samo za zombije? dakle, napraviti seriju koja je u istom trenutku i horor i drama (dva dakle totalno suprotna smjera) nije lako i ako je vec neko pravi, onda su trebali uzeti najbolje. ali nisu.
btw. danas procita komentar na tv.com:
http://www.tv.com/news/the-walking-dead ... ead-27220/
-
jastuk1
#193 Re: The Walking Dead - serija
vee-jay, hvala za link. Ovi što im se ne sviđa i što bi više akcije i kojegakvog ispraznog i idijotskog lemanja zombija su na pogrešnoj adresi. Ako ne možete cijeniti dobru glumu i solidnu scenografiju, ko vam je kriv.
Isto tako, oni koji ovo gledaju u SD-u, ne vide najmanje jednu trećinu detalja, a što je jako bitno kod serija koje se snažno oslanjaju na vizuelni doživljaj, kao što je ova i Terra Nova. Da Terra Novu gledam u SD-u i ja bih rekao bljak. Ali koga briga za klišee, ako je tekstura beton.
Isto tako, oni koji ovo gledaju u SD-u, ne vide najmanje jednu trećinu detalja, a što je jako bitno kod serija koje se snažno oslanjaju na vizuelni doživljaj, kao što je ova i Terra Nova. Da Terra Novu gledam u SD-u i ja bih rekao bljak. Ali koga briga za klišee, ako je tekstura beton.
-
zamzija
#194 Re: The Walking Dead - serija
ma daaaaaj
ja nisam napisala nigdje da treba konstantno biti akcije ili specijalnih efekata i "praznog i idiotskog lemanja" ...
dapače to bi bila površno ispričana priča koja podilazi onim željnim akcije
ali isto tako ono što oni prikazuju je otišlo u totalnu krajnost, kako bi prikazali "dramu" - umjesto praznog i idiotskog lemanja, uhvatili su se ispraznih i idiotskih dijaloga...i toliko isklišeiziranih dramskih prikaza i odnosa među ljudima koji su dostojni sapunica, ali je razlika u tome što je upakovano u dobru produkciju pa ne izgleda...
dakle, površno prikazana drama - samo da bi se prikazala drama i odnosi među ljudima...e hajmo sada gledaocima pokazati "ljudsku" stranu serije
ja sam uvijek za dobru dramu
gluma je okej, zaista dobro glume, također i scenografija...
Možeš imati odlične glumce, ali ako dobro ne izrežiraš, ako pisci ne rade dobro posao...ne pričaju priču onda serija pada...baš se vidi da su im smanjili budžet, dali smjernice kako će dalje da podilaze raji, otežu sa scenarijem radi što više epizoda...
naravno , govorim ovo sve sa svog stanovišta, lično mi se ne sviđa kuda ide...
ja nisam napisala nigdje da treba konstantno biti akcije ili specijalnih efekata i "praznog i idiotskog lemanja" ...
dapače to bi bila površno ispričana priča koja podilazi onim željnim akcije
ali isto tako ono što oni prikazuju je otišlo u totalnu krajnost, kako bi prikazali "dramu" - umjesto praznog i idiotskog lemanja, uhvatili su se ispraznih i idiotskih dijaloga...i toliko isklišeiziranih dramskih prikaza i odnosa među ljudima koji su dostojni sapunica, ali je razlika u tome što je upakovano u dobru produkciju pa ne izgleda...
dakle, površno prikazana drama - samo da bi se prikazala drama i odnosi među ljudima...e hajmo sada gledaocima pokazati "ljudsku" stranu serije
ja sam uvijek za dobru dramu
gluma je okej, zaista dobro glume, također i scenografija...
Možeš imati odlične glumce, ali ako dobro ne izrežiraš, ako pisci ne rade dobro posao...ne pričaju priču onda serija pada...baš se vidi da su im smanjili budžet, dali smjernice kako će dalje da podilaze raji, otežu sa scenarijem radi što više epizoda...
naravno , govorim ovo sve sa svog stanovišta, lično mi se ne sviđa kuda ide...
-
jastuk1
#195 Re: The Walking Dead - serija
zamzija,
Znam o čemu govoriš, pogotovo kad sam pročito da ti je treća sezona Lost slaba. Tvoji argumenti stoje i ja se slažem sa njima, međutim mislim da je naivno, pa čak pomalo i sebično očekivati da bilo koja serija drži stalno isti maksimalni kvalitet.
Kod serija je slično kao i kod ljudi. Ima nekih ljudi koji nam imaju puno mana, ali sve je to džaba - opet ih volimo bez obzira na mane i možda čak i više zbog tih mana.
Recimo, meni jedan od najboljih serijala je Stargate Atlantis, kojeg krasi odličan casting. Al ima jedna epizoda u četvrtoj sezoni, tolko navrat-nanos sklepana, da je to presmješno. Ali meni to daje jedan poseban šarm.
Mislim da zaista ljudi zanemaruju dimenziju kad se gleda u HD-u. Nebrojeno mnogo sitnih detalja koji se ne mogu razabrati u SD-u dolazi do izražaja. Naročito se dobro osjeti ko glumi da glumi.
A što se tiče otezanja sa scenarijem, meni odgovara jer su mi ama baš svi likovi skroz uvjerljivi. Forsiranje brzih i "nabrijanih" preokreta ne znači da bi serija bila išta bolja, jer bi to sve islo na uštrb dublje karakterizacije likova.
Evo recimo, ova što je trudna mi u prve dvije epizode druge sezone nije bila baš 100% uvjerljiva, ali sad je i ona došla u red.
Na kraju krajeva, Lost je i uspio koliko toliko zadržati gledanost upravo zahvaljujući odličnoj karakterizaciji likova, uprkos razvodnjenoj i mnogima glupoj priči.
Znam o čemu govoriš, pogotovo kad sam pročito da ti je treća sezona Lost slaba. Tvoji argumenti stoje i ja se slažem sa njima, međutim mislim da je naivno, pa čak pomalo i sebično očekivati da bilo koja serija drži stalno isti maksimalni kvalitet.
Kod serija je slično kao i kod ljudi. Ima nekih ljudi koji nam imaju puno mana, ali sve je to džaba - opet ih volimo bez obzira na mane i možda čak i više zbog tih mana.
Recimo, meni jedan od najboljih serijala je Stargate Atlantis, kojeg krasi odličan casting. Al ima jedna epizoda u četvrtoj sezoni, tolko navrat-nanos sklepana, da je to presmješno. Ali meni to daje jedan poseban šarm.
Mislim da zaista ljudi zanemaruju dimenziju kad se gleda u HD-u. Nebrojeno mnogo sitnih detalja koji se ne mogu razabrati u SD-u dolazi do izražaja. Naročito se dobro osjeti ko glumi da glumi.
A što se tiče otezanja sa scenarijem, meni odgovara jer su mi ama baš svi likovi skroz uvjerljivi. Forsiranje brzih i "nabrijanih" preokreta ne znači da bi serija bila išta bolja, jer bi to sve islo na uštrb dublje karakterizacije likova.
Evo recimo, ova što je trudna mi u prve dvije epizode druge sezone nije bila baš 100% uvjerljiva, ali sad je i ona došla u red.
Na kraju krajeva, Lost je i uspio koliko toliko zadržati gledanost upravo zahvaljujući odličnoj karakterizaciji likova, uprkos razvodnjenoj i mnogima glupoj priči.
- ChataDodajStaHoces
#196 Re: The Walking Dead - serija
Atlantis nije los, ali dijalog, casting i gluma se ne moze ni porediti sa SG1...jastuk1 wrote:zamzija,
Btw apsolutno nema neke ogromne razlike izmedju HD i obicnog ripa... u cemu vidis? u izrazu lica one kad hoce spavati s azijatom, ili zene mu kad cmizdri nad nerodjenim djetetom... HD se ogleda u odlicnoj scenografiji, atmosferi, detaljima cega uopce nema u drugoj sezoni (HD je bio odlican kad su zombiji u pitanju, pust grad itd). Terra Nova je isto sranje, uopce se ne ulazi u opisivanje i dozivljaj likova, vec se u svakoj epizodi necega dotaknu i ostave nedovrseno bilo to misterija ili dinosaurusi (koji su po meni katastrofa jer se CGI bezveze - mogli su makar malkice realnije odraditi rendering). Bio je odlican clanak nedavno na io9.com upravo o tom problemu Terra Nove...
skinuo novu epizodu, stoji i sve kontam da li nastaviti ili ne... Da nije Daryla ova serija ne bi imala nista za pokazati
-
zamzija
#197 Re: The Walking Dead - serija
jastuk1 wrote:zamzija,
Ma znam ja to , jasno je to meni sve i slažem se, ali nekako se pravo iznerviram kada naprave dobru seriju, i kako odmiče vrijeme.... kvalitet na uštrb gledanosti samo pada i pada. Ali tako je to sa gotovo svakom serijom, rijetko koje drže tempo i priču i sve odpočetka , i rijetko će koji producent imati čvrsta stajališta oko rada na seriji, uvijek se upliću iTV kompanije i rejting i ko zna još šta...
A znam i na koji način se snimaju piloti, neki ni ne ugledaju svjetlo dana, niti dobiju zeleno svjetlo od TV kuća, i
kod većina se razvija priča, ako uopšte odobre nove epizode...
koliko ustvari sreće treba da jedna serija opstane jednu pa i više sezona...i šta se sve gleda kako bi serija opstala...Toliko je dobrih serija ukinuto zbog ovog ili onog...
-
jastuk1
#198 Re: The Walking Dead - serija
Upravo tako, mali, tanani pokreti obrva, usta, mišića lica otkrivaju masu toga, što se ne može dovoljno jasno i upadljivo razlučiti u SD-u.Chata87 wrote:
Btw apsolutno nema neke ogromne razlike izmedju HD i obicnog ripa... u cemu vidis? u izrazu lica one kad hoce spavati s azijatom, ili zene mu kad cmizdri nad nerodjenim djetetom... HD se ogleda u odlicnoj scenografiji, atmosferi, detaljima cega uopce nema u drugoj sezoni (HD je bio odlican kad su zombiji u pitanju, pust grad itd).
HD baš uopšte nije bitan za zombije, nego baš za atmosferu i scenografiju. I ne budi smiješan da scenografije nema u drugoj sezoni. To je upravo ono što ovoj seriji daje specifičnu upečatljivost. U prvoj sezoni tekstura je gradski beton i prigradska kamp idila sa rudnikom i jezerom, a drugoj tekstura je šuma/farma. Ovo je atomsferska sapunica koja pokušava prikazati suštinu humanizma, gdje zombiji - kao što je neko poodavno odlično na ovoj temi napisao - dođu samo kao prirodna nepogoda, samo kao mali djelić atmosfere serije, kao kontrast humanizmu, a nikako kao glavna tema.
ha ha za dijalog bolji u SG Atlantis od SG1. SG1 je kumulativno imao bolji scenarij i bolje priče u epizodama, ali su dijalozi i gluma puno bolji u Atlantisu.
Doduše, deveta i deseta sezona SG 1 kada dolaze Claudia Black i Ben Browder su skroz neprevaziđene.
- jasko_ba
#199 Re: The Walking Dead - serija
ma serija qrcu ne valja..o cemu ovaj gore pametuje hd i obicni snimak
boze sacuvaj sta neces sve procitati
boze sacuvaj sta neces sve procitati
-
SOMA
#200 Re: The Walking Dead - serija
Samo da prijavim da je aktuelna epizoda dobila 4 od 5 zvjezdica na mom omiljenom portalu o serijama (dok su zadnje dvije dobile po 2 zvjezdice) - mozda ipak ima nade. Hajd, pogledat cu i tu epizodu.