Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post Reply
Mjesanac

#176 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

plain vanilla wrote:
Mjesanac wrote:
plain vanilla wrote:pa to je samo jedna skola u sarajevu
a sta ako hrvat nije katolik :D ako je ateista?

Jedna skola za one kojima je jako bitna ta narodna pripadnost. A i Bosnjacka gimnazija je jedina za Bosnjake u Sarajevu. A za ostale bilo koje vjere imaju opste gimnazije bez ikakvog religijskog predznaka. Evo ja se ubrajam u Bosnjake pa mi nikada na svijetu ne bi palo napamet da upisem Bosnjacku.

edit: pod ostalim nisam mislio na ustavnu kategoriju
narodna i vjerska pripdnost nije isto
a ti kao bosnjak u svakoj skoli mozes uciti bosnjacki :-) jezik
on da bi ucio hrvatski mora u katolicku skolu.. kako ne kontate u cemu je razlika i zasto se ti ljudi lose osjecaju

suzivot, razumijevanje i tolerancija ne znace da vecina tlaci manjinu, nego da zive u skladu
kao prvo da razrjesimo nesto,

Nacionalna pripadnost: Pripadnost drzavi u kojoj se zivi.
Narodna pripadnost: Pripadnost grupi ljudi po zajednickim osnovama, zajednickoj kulturi ( kod nas po zajednickoj vjeri)
Religijska pripadnost: Ne bi se trebalo objasnjavati, ja mislim da je svima jasno.

Da postoji taj tzv Bosnjacki jezik, ja ga ne bi zelio uciti. Ja sam Musliman samo za sebe, ja nisam Musliman radi nekog drugog. Ja to postujem i cuvam u sebi. Ja nemam nikakvu potrebu u zivotu da ja hodam okolo i pricam ko sam i sta sam. Eto smatraj se cime god hoces ali zadrzi to za sebe. Samo nemoj ciniti nista protiv ove drzave jer ovo je tvoja drzava, drzava tvojih predaka, drzava u kojoj ima mjesta za sve ljude dobrih namjera. Zato volim i postujem Jovana Divjaka, Zeljku Komsica, Iliju Jurisica, ljudi nisu moje vjere, ali ja nisam opterecen time kao sto su katolici i pravoslavci, ljudi svu svoj zivot stavili na kocku za jedinu im domovinu. Da si ti covjek ne bi tebi smetalo sto se u Sarajevu uci bosanski jezik, ali ja sam tebi htio samo pokazati koji nivo tolerancije vlada u Sarajevu primjerom KSC i time da se uci hrvatski jezik u gradu za koji dusmani vole reci da je samo Bosnjacki.
Mjesanac

#177 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

I ono samo usput zvanicni naziv jezika koji se uci u skolama u Sarajevu je " Bosanski, Hrvatski, Srpski jezik i knjizevnost"
ako nisi bio upucen. I da jos razjasnimo nesto taj bosnjacki jezik NE POSTOJI NITI CE IKADA POSTOJATI.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#178 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
plain vanilla wrote:
palermo wrote:
Pa nije dovoljno reći da ti je nešto domovina, trebaš to i pokazati, možda bi jedan od načina da se riješi to tzv.hrvatsko pitanje (iako, baš i ne znam šta se pod tim podrazumjeva) bio da se istinski i djelima pokaže da im je uistinu Bosna i Hercegovina domovina. Možda tada i neka pitanja koja se ovdje potežu ne bi imala toliko značaj. Čisto da okrenemo stvari, u skladu sa onom , prvo uradi nešto za domovinu pa onda traži od nje.
bas , kupi sarajevsko pivo i navijaj za reprezentaciju BiH i dokazao si da si domoljub :?

stvarno velika djela za ovu nasu drzavu, nema sta..blago nasoj drzavi
Imaš ti neka bolja za predložiti ?
Imam. Da napokon pokusamo razumjeti druge, a ne samo gledati ih kroz mrznju i traziti lose. @spokojni je cist primjer kako gledamo Hrvate. Toliko je lijepih stvari rekao, ali eto, ne navija za BiH, i na kraju se sve svelo na to da on nije domoljub jer ne navija za BiH, a sve ostalo niko nije procitao.
Trebamo naci zajednicke interese, ono sto nas povezuje, pokusati razumjeti jedni druge, Hrvati Hercegovci da razumije Bosnjake Hercegovce, sarajevski Bosnjaci sarajevske Hrvate..
Daj da izvucemo na povrsinu ono sto nam je zajednicko, da rjesavamo probleme, da vidimo sta cemo sa nezaposlenosti..a ko ce za koga navijati, to je stvarno privatna i apsolutno nebitna stvar.
Sezam

#179 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Sezam »

U vezi ovog navijanja i preseravanja, hajde nek odgovore Bosnjaci iz Svedske i Njemacke ili Tunguzije, oni sa svedskim ili njemackim pasosima, oni sa djecom, uce li djecu da navijaju za Svedsku, Njemacku ili Bosnu? Mislim da je sve jasno... :zzzz:

Sto ne mogu licemjerstva, ma sa koje strane...

Ovdje se raspravlja o sasvim nebitnim stvarima, sve sto svaki stanovnik BiH treba ciniti je da postuje zakone ove drzave, placa taksu i to je to - dakle, kao u svakoj normalnoj drzavi...sve ostalo, patriotizam, populizam, turbofolkizam, dokazivanje ovoga ili onoga ovome ili onome...sve je to mlacennje prazne slame...
palermo

#180 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by palermo »

juznije wrote: Ima li neki test kojim se dokazuje da ti je BIH domovina ili je dovoljno zamotat se u zastavu i pravac Bilino Polje.

Prvo ucitate svoj nacionalizam u patriotizam i onda se cudite kako ga Hrvati i Srbi odbijaju.

BiH je moja domovina. Hercegovina je moj zavicaj. Armija BIH me je napadala i opljackala mi stan. Sefer Halilovic je za mene niko i nista. Cevape i Begovu corbu obozavam. Ezan mi ne smeta cak mi djeluje umirujuce. Ne mislim da islamofobija ima cinjenicno uporiste u BIH. Kad posjetim Bosni osjecam se fino. Ne krijem ko sam i sto sam i nikada nisam imao problema. Zeljko Komsic me ne predstavlja u predsjednistvu.
Svi moji prijatelji su bili u HVO-u.
Nitko od njih nije zlocinac.

Jesam li ja neprijatelj Bosne.
Iz ovoga što si napisao nisi.....ali i ja i ti znamo da to nisu prava pitanja. Uostalom, sasvim je legitimno i da budeš neprijatelj Bosne i Hercegovine, to ne mora značiti da si loš čovjek...to samo znači da naša poltička opredjeljenja su u sukobu.....
plain vanilla

#181 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

Mjesanac wrote:

Narodna pripadnost: Pripadnost grupi ljudi po zajednickim osnovama, zajednickoj kulturi ( kod nas po zajednickoj vjeri)
Religijska pripadnost: Ne bi se trebalo objasnjavati, ja mislim da je svima jasno.

Da postoji taj tzv Bosnjacki jezik, ja ga ne bi zelio uciti. Ja sam Musliman samo za sebe, ja nisam Musliman radi nekog drugog. Ja to postujem i cuvam u sebi. Ja nemam nikakvu potrebu u zivotu da ja hodam okolo i pricam ko sam i sta sam. Eto smatraj se cime god hoces ali zadrzi to za sebe. Samo nemoj ciniti nista protiv ove drzave jer ovo je tvoja drzava, drzava tvojih predaka, drzava u kojoj ima mjesta za sve ljude dobrih namjera. Zato volim i postujem Jovana Divjaka, Zeljku Komsica, Iliju Jurisica, ljudi nisu moje vjere, ali ja nisam opterecen time kao sto su katolici i pravoslavci, ljudi svu svoj zivot stavili na kocku za jedinu im domovinu. Da si ti covjek ne bi tebi smetalo sto se u Sarajevu uci bosanski jezik, ali ja sam tebi htio samo pokazati koji nivo tolerancije vlada u Sarajevu primjerom KSC i time da se uci hrvatski jezik u gradu za koji dusmani vole reci da je samo Bosnjacki.
pa to sto usarajevu postoji katolicki skolski centar koji je jedina ustanova gdje hrvati mogu uciti hrvatski jezik je pravi znak koliko je sarajevo multi
i ja sam zeMsko :oops:
palermo

#182 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by palermo »

plain vanilla wrote: Imam. Da napokon pokusamo razumjeti druge, a ne samo gledati ih kroz mrznju i traziti lose. @spokojni je cist primjer kako gledamo Hrvate. Toliko je lijepih stvari rekao, ali eto, ne navija za BiH, i na kraju se sve svelo na to da on nije domoljub jer ne navija za BiH, a sve ostalo niko nije procitao.
Trebamo naci zajednicke interese, ono sto nas povezuje, pokusati razumjeti jedni druge, Hrvati Hercegovci da razumije Bosnjake Hercegovce, sarajevski Bosnjaci sarajevske Hrvate..
Daj da izvucemo na povrsinu ono sto nam je zajednicko, da rjesavamo probleme, da vidimo sta cemo sa nezaposlenosti..a ko ce za koga navijati, to je stvarno privatna i apsolutno nebitna stvar.
Pa eto, de da izvučemo, reci ti meni zašto to dosada nismo izvukli, zbog čega.....šta ja to trebam razumjeti Hrvate a da dosad nisam razumio.....budi vrlo konkretna, ako je moguće
plain vanilla

#183 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

Pa za pocetak, kad ljudi (kao sto je slucaj na ovoj temi) kazu da je njihova domovina BiH, da ne uzimamo sebi za pravo da mi mjerimo je li ili nije i koliko je.
Jer tako je krenulo na ovoj temi, dosao je Hrvat rekao da mu je domovina BiH, da zivi tu...dok nije rekao da navija za Hrvatsku.
I vise nikoga nije zanimalo sto je rekao da mu je domovina BiH, sve je zanimalo zasto navija za Hrvatsku, i oni (vecina) su odlucili da on nije dobar domoljub :roll:
Trebao je razgovor ici u drugom smjeru, da Hrvati kazu sta ih smeta, sta im ne smeta, a tako isto i Bosnjaci.
ja ne mogu da vjerujem da u ovoj predizbornoj kampanji se toliko pricalo o granicama, entitetima, raspredalo o svemu i svacemu , o nezaposlenosti niko.
nezaposleni stjepan u mostaru i nezaposlena ja u tuzli smo u istim gov.... o tome treba pricati
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#184 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by -LIBERO- »

Kad budemo svi skupa shatili da imamo najmanje tri paralelna vidjenja BiH i teznje kako ona treba da je uredjena i da funkcionise,e tada ce nam biti lakse tj. uradit cemo vec prvi korak ka nekom optimalnom dogovoru.
Dogovoru sa pregrst kompromisa,dogovoru koji nece zadovoljiti nikoga ali ce biti sasvim dovoljno prihvatljiv za sviju.

Naravno u cijelu ovu pricu ukljucujem kao ravnopravne partnere sve one,koliko god strana bilo,koji odmah na pocetku priznaju postojanje,naslijejde i dugovjecnost ove zemlje. A ovi koji u startu negiraju drzavu,sa njima i nema smisla ulaziti polemike i dogovore oko ustroja drzave.

Ovako vise,ocigledno ne funkcionise. Dogovori,kompromisi ,razgovori hladnih glava ..e samo to moze napraviti novi sikorak i sev ans zajedno pokrenuti. I naravno,odmah u startu neka svi budu jako svjesni da maksimalisticke price i zahtjevi jednostavno nema sanse da prodju.
Mjesanac

#185 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

juznije wrote:
Ima li neki test kojim se dokazuje da ti je BIH domovina ili je dovoljno zamotat se u zastavu i pravac Bilino Polje.

Prvo ucitate svoj nacionalizam u patriotizam i onda se cudite kako ga Hrvati i Srbi odbijaju.

BiH je moja domovina. Hercegovina je moj zavicaj. Armija BIH me je napadala i opljackala mi stan. Sefer Halilovic je za mene niko i nista. Cevape i Begovu corbu obozavam. Ezan mi ne smeta cak mi djeluje umirujuce. Ne mislim da islamofobija ima cinjenicno uporiste u BIH. Kad posjetim Bosni osjecam se fino. Ne krijem ko sam i sto sam i nikada nisam imao problema. Zeljko Komsic me ne predstavlja u predsjednistvu.
Svi moji prijatelji su bili u HVO-u.
Nitko od njih nije zlocinac.

Jesam li ja neprijatelj Bosne.
Kao prvo nije Bosne nego Bosne i Hercegovine, Hercegovac sam pa sam malo osjetljiv na to :D

Sto se tice pljackanja stana i napadanja, mene je HVO i napadao i opljackao napucan stan u Mostaru. I sta sad :? . Ali HVO generalno je bio agresorska vojska, jer samim ciljevima, tj razaranjem medjunarodno priznate zemlje i pripajanje iste Republici Hrvatskoj dokazuje nista drugo nego agresiju, jer postoji li i jedna prica u kojoj bi ja sazvao veliku vojsku, napao recimo Francusku a da ispadnem pozitivac. I jako se ljutim kada se poredi HV i HVO, jer HV je herojska vojska koja je odbranila svoju domovinu od agresora.
Last edited by Mjesanac on 01/11/2010 15:31, edited 1 time in total.
Mjesanac

#186 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

plain vanilla wrote:
Mjesanac wrote:

pa to sto usarajevu postoji katolicki skolski centar koji je jedina ustanova gdje hrvati mogu uciti hrvatski jezik je pravi znak koliko je sarajevo multi
Pa Hrvati u Sarajevu nisu toliko optereceni glupostima hoce li reci sedmica ili tjedan, zupanija ili kanton. To je najveca glupost na svijetu. Najtuznije mi je kad vidim da je neko preopterecen time a kao najbolji primjer bi rekao ona komesar sto se javljao u HRT program nakon belaja u Sirokom. Osim sto je covjek na sebe nabio sahovnica koliko ih ni sam Tudjiman nije nosio, koristio je N umjesto bukvalno svakog M. To je cisti idiotluk.
palermo

#187 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by palermo »

plain vanilla wrote:Pa za pocetak, kad ljudi (kao sto je slucaj na ovoj temi) kazu da je njihova domovina BiH, da ne uzimamo sebi za pravo da mi mjerimo je li ili nije i koliko je.
Jer tako je krenulo na ovoj temi, dosao je Hrvat rekao da mu je domovina BiH, da zivi tu...dok nije rekao da navija za Hrvatsku.
I vise nikoga nije zanimalo sto je rekao da mu je domovina BiH, sve je zanimalo zasto navija za Hrvatsku, i oni (vecina) su odlucili da on nije dobar domoljub :roll:
Trebao je razgovor ici u drugom smjeru, da Hrvati kazu sta ih smeta, sta im ne smeta, a tako isto i Bosnjaci.
ja ne mogu da vjerujem da u ovoj predizbornoj kampanji se toliko pricalo o granicama, entitetima, raspredalo o svemu i svacemu , o nezaposlenosti niko.
nezaposleni stjepan u mostaru i nezaposlena ja u tuzli smo u istim gov.... o tome treba pricati
Eto, sad se vrati na prvi post, i vidjećeš da naš gospodin spokojni uopšte ne smatra da su nezaposleni Stjepan u Tuzli i ti u Mostaru porblem, nego naprotiv, problem je izglasavanje željka Komšića. Ko zna, možda i jeste, ko će ga znati
plain vanilla

#188 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

Pa izglasavanje Komsica jeste problem, vecina je preglasala manjinu
a nezaposleni stjepan i ja smo isto problem :D
i svi razgovori bi trebali ici u tom smjeru, a ne sta je bilo prije 15 godina, bilo je sra... eto sta je bilo
de da vidimo sta ce biti u narednih 15
Mjesanac

#189 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

juznije wrote:
Vidis razlike. Za mene HVO nije agresorska vojska. Prvo me branila od velikosrpske agresije pa onda od bosnjacke. Jednostavno gdje nije ostao HVO tu danas pripadnika moga naroda nema preko 5%.

Kao prvo ljudi na koje je HVO uperio pusku nisu samo Bosnjaci, ti ljudi su bili Bosanci i Hercegovci, oni su branili svoju domovinu i nema sanse ikakve da su ti ljudi bili agresori. Ti ljudi su branili ideju Bosne i Hercegovine kao zemlje u kojoj ce ziviti svi dobri ljudi bilo koje vjere, a HVO ih je napadao zato sto je htio hrvatsku zemlju sa mojim rodnim gradom kao stolnim gradom.

Ako ti sada kazes da su cetnici u Hrvatskoj se samo branili od hrvatske agresije i da su upravo Oluja i Bljesak agresija izvrsena na srpski narod ja cu ti reci da nemas pojma sta je agresija. HV u Hrvatskoj je kao ABiH u Bosni i Hercegovini. A da se branilo od cetnicke agresije to ne poricem, tu su ABiH i HVO djelovale zajedno, iako je HVO se samoproglasio braniocima grada.
palermo

#190 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by palermo »

plain vanilla wrote:Pa izglasavanje Komsica jeste problem, vecina je preglasala manjinu
i svi razgovori bi trebali ici u tom smjeru, a ne sta je bilo prije 15 godina, bilo je sra... eto sta je bilo
Pa uglavnom većina uvijek preglasa manjinu, nekako mi to logično, ili ti misliš da bi trebalo biti obratno ?
madner

#191 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by madner »

plain vanilla wrote:Pa izglasavanje Komsica jeste problem, vecina je preglasala manjinu
Daj ne provaljuj se.

To je osnova demokratije.
Mjesanac

#192 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

Problem je sto Hrvati u BiH imaju vrlo, vrlo pogresno misljenje o tome zasto je Komsic dobio toliko glasova. Da objasnim gospodin Komsic je dobio toliko glasova zbog toga jer se zalaze za jedinstvenu BiH, zato sto voli svoju zemlju, i zato sto nas moze izvuci iz ovog sranja. Evo ja sam licno dao njemu glas. A za koga sam trebao glasati, da nisam za Izetbegovica ili Silajdzica ili jos gore onog Radoncica. Ja sam glasao za Bosnu i Hercegovinu, a nisam za Bosnjakistan, HercegBosnu ili Republiku Srpsku.
plain vanilla

#193 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

madner wrote:
Daj ne provaljuj se.

ako je vecina hrvata nezadovoljna svojim predstavnikom, onda jeste problem
a nama je prvo (zasad) dayton, pa onda demokratija
sto se mene tice, zeljko komsic mene predstavlja , ali ja nisam hrvatica :D
Mjesanac

#194 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

juznije wrote:
Sve ok. To sto je u Armiji bilo Sibera i Divjaka ne znaci meni nista. U HVO-u je bilo Bosnjaka citav rat sa Armijom. U VRS su imali cak muslimanske jedinice. U BIH su ratovale tri paradrzave i tri nacionalno-vjerske vojske. Kako nijedna nije pobjedila tesko da cemo naprijed pridajuci pozornost ovoj temi

Najbolje je da kazemo da se svak borio za svoje ideale i napokon se ostavimo prica o ratu.
madner

#195 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
Daj ne provaljuj se.

HDZ je napravio sistem. To sto im ne odgovara rezultat apsolutno nije problem.
Romanija

#196 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Romanija »

BiH prije svega razvaljuju njeni stanovnici biranjem poltickih opcija kojima samo potvrdjuju da ne zele BiH kao svoju drzavu. A nada za opstanak ne postoji uopste. Postoji mali strah od rata jer su sjecanja na prethodni jos svjeza, pa jos svakoga hvata strava kako mu njegovo lijepo selo moze jos ljepse izgoriti. I postoji batina medjunarodne zajednice, ma sta god znacilo i ko god to bio, koja odrzava ovo stanje ni na nebu ni na zemlju. Treba samo prihvatiti ovakvu nafaku kao konacni doseg BiH politickog uredjenja i sa te osnovice graditi zivot. Eno Libana, vec 40 godina zive u svakodnevnom strahu od konflikta izmedju susjednih ulica, stalnih upetljavanja prvih, drugih, trecih,...,susjeda, pa opet zive. Cime su to BiH i BiHanci nestio bolje zasluzili?
Klodovik

#197 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Klodovik »

plain vanilla wrote:
Mjesanac wrote:

Nije to jedina ustanova u Sarajevu u kojoj Hrvati mogu učiti hrvatski jezik.
ravno

#198 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
Daj ne provaljuj se.

Pa onda se rjesenje samo po sebi namece (kako ga samo do sada nismo vidjeli): Ustavom zabraniti stranke socijal-demokratske orijentacije i tacka. To ce izjednaciti Hrvate u BiH i nece im moci ni SDP ni SNSD izglasavati predstavnike. :-)
palermo

#199 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by palermo »

juznije wrote:
Mjesanac wrote:
juznije wrote:
Sve ok. To sto je u Armiji bilo Sibera i Divjaka ne znaci meni nista. U HVO-u je bilo Bosnjaka citav rat sa Armijom. U VRS su imali cak muslimanske jedinice. U BIH su ratovale tri paradrzave i tri nacionalno-vjerske vojske. Kako nijedna nije pobjedila tesko da cemo naprijed pridajuci pozornost ovoj temi

Najbolje je da kazemo da se svak borio za svoje ideale i napokon se ostavimo prica o ratu.
Slazem se. Da je malo pameti i tolerancije pa da malo pocnemo sisati predpristupne fondove EU. Tih 200 milijuna eura bi nam leglo ko budali pleska. I Anti i Jovi i Mehi....kakve smo srece dok se dogovorimo jos cemo morati placati ulaznicu
Da, ali i za to ti je potreban određeni politički dogovor, i opet određene promjene unutar sistema.

jedini razlog zašto pričamo o ratu je zato što nam on još uvijek kreira našui budućnost. Nažalost, mi jesmo zatočenici rata, ne zato što mi to hoćemo, i što smo glupi, što smo vaki ili onaki, nego jednostavno zato što nam je rat kreirao okvir u kojem živimo. A kojim nismo zadovoljni.
jarancuga

#200 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by jarancuga »

a kad je onomad i.m.jovic izabran za clana predsjednistva....ako se ne varam glasovima bosnjaka iz reda sda...cak su tada i mnogi hrvati poput raguza,krizanovica,zorica,lozancica...bili protiv svog pulena...medjutim, mirce prodje...
i nidje dreke od strane hdz-a ...
Post Reply