Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mommy's_little_ Monster

#176 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mommy's_little_ Monster »

dowydyenya wrote:
minist@r wrote:Zahvaljujem, cekam jos neki komentar. Ne kazem da tvoj nije validan, nego jednostavno zelim cuti i drugih strana. Da, gledao sam ono sa-x sto je bilo, cak sam i tu procitao sve komentare.
Samo za januar mjesec ima 5 negativnih i 10 neutralnih feedbacka ja pare ne bi njemu dao ni da je 1$ u pitanju.
i 485 pozitivnih.
@minist@r
ako neces od top rated seller-a kupiti onda odes lagano u imtec, plus computers ili gdje vec i kupis sebi mis, ha ja...zasto se peglat sa ovim
minist@r

#177 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by minist@r »

Ih, ja bas ovo trazim zbog toga sto je jeftinije. Inace, onaj artikal sam tek tako postavio, moram malo bolje potraziti, a trazim kakav dobar do gamer-ski mis. Mislim da se moze naci do 25 dolara dobar mis, a mozda bih mogao izdvojiti jos malo.
Mommy's_little_ Monster

#178 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mommy's_little_ Monster »

minist@r wrote:Ih, ja bas ovo trazim zbog toga sto je jeftinije. Inace, onaj artikal sam tek tako postavio, moram malo bolje potraziti, a trazim kakav dobar do gamer-ski mis. Mislim da se moze naci do 25 dolara dobar mis, a mozda bih mogao izdvojiti jos malo.
Pa to i jest fazon sto je jeftinije :D ovi nasi deru koliko god mogu. Uglavnom trazi prodavce sa sto vecim rejtingom.
dowydyenya

#179 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dowydyenya »

Mommy's_little_ Monster wrote:
dowydyenya wrote:
minist@r wrote:Zahvaljujem, cekam jos neki komentar. Ne kazem da tvoj nije validan, nego jednostavno zelim cuti i drugih strana. Da, gledao sam ono sa-x sto je bilo, cak sam i tu procitao sve komentare.
Samo za januar mjesec ima 5 negativnih i 10 neutralnih feedbacka ja pare ne bi njemu dao ni da je 1$ u pitanju.
i 485 pozitivnih.
@minist@r
ako neces od top rated seller-a kupiti onda odes lagano u imtec, plus computers ili gdje vec i kupis sebi mis, ha ja...zasto se peglat sa ovim
Po tebi ga pere 485 pozitivni i top rated a sto ne odgovara na negativne poruke ne znaci nista za tebe ma daj baaa.Ima da ga dobije brzom postom iz buca potaka kad ga kupi od njega :-D
minist@r

#180 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by minist@r »

Sve ovo sto sam procitao, mogu zakljuciti da sa ebay.co.uk ce npr. nama narucena roba stici prije nego da narucimo s ebay.com, sto po meni nema logike, ali eto.

Znaci, nasao sam nesto na ebay.co.uk (maloprije napravio akaunt) i vidim da je prodavac iz Kine, i sad, ako ja to narucim (tamo pise da za dva radna dana ce to trebati krenuti) bez obzira sto je sada ona nova Kineska godina od 1 do 7 februara, to vec treba da putuje, sam dobro (ponavljam, s ebay.co.uk)?
bjelic

#181 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bjelic »

minist@r wrote:Sve ovo sto sam procitao, mogu zakljuciti da sa ebay.co.uk ce npr. nama narucena roba stici prije nego da narucimo s ebay.com, sto po meni nema logike, ali eto.

Znaci, nasao sam nesto na ebay.co.uk (maloprije napravio akaunt) i vidim da je prodavac iz Kine, i sad, ako ja to narucim (tamo pise da za dva radna dana ce to trebati krenuti) bez obzira sto je sada ona nova Kineska godina od 1 do 7 februara, to vec treba da putuje, sam dobro (ponavljam, s ebay.co.uk)?
prodavaca sa kine imas neovisno da li kupovao na ebay.com ili na ebay.uk.co. Meni pošta ukoliko su prodavci iz kine dolazi odprilike za nekih 2 sedmice u najboljem slučaju, a nekad se desi čak i 3 sedmice. S druge strane pošta od prodavaca lociranih u USA dođe za 3-5 sedmica, a pošta iz UK za 3-6 dana
kOmpir

#182 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

bjelic wrote:prodavaca sa kine imas neovisno da li kupovao na ebay.com ili na ebay.uk.co. Meni pošta ukoliko su prodavci iz kine dolazi odprilike za nekih 2 sedmice u najboljem slučaju, a nekad se desi čak i 3 sedmice. S druge strane pošta od prodavaca lociranih u USA dođe za 3-5 sedmica, a pošta iz UK za 3-6 dana
Samo da podijelim iskustvo sa robom iz Kine: do sada je stiglo najprije nakon 12 dana od kupovine, a najkasnije 44. Tako da to varira malo više po mom iskustvu.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:48, edited 1 time in total.
ildahadzic

#184 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ildahadzic »

Da li je moguce da na paypalu pise da je refund novca completed i na karticu i sve sto treba i da ti ipak novac ne legne,vec sa imala par refunda i nijednom nisam primjetila da mi je legao cijeli iznos koji sam ja platila ili mozda imam previse transakcija pa n stignem to izracunat mada kako god saberem i oduzmem fali mi para kakva su vasa isktsva :? :-?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:47, edited 1 time in total.
ildahadzic

#186 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ildahadzic »

Eh samo mi reci jel ti pise na paypalu da je bio refund pa ne legne na vrijeme ili ti pise da je bio nakon mjesec dana meni su ove firme uplatile odmah refund samo ja nisam vidjela da je to leglo :shock:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 08/06/2015 08:33, edited 3 times in total.
ildahadzic

#188 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ildahadzic »

Samo ti njima se javi ponovo ne daj da ti pare propadnu a haman da je moje leglo pa ja to potrosila u neznanju :-) ali znam da nije sve brate mili a tamo pise al ajd nek im je halal :-?
frngla

#189 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by frngla »

nedavno narucio na ebay.uk neke djidje, dosle uredno zapakovane za 4 dana, prezadovoljan :D :D :)
Ductus Holedocus

#190 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ductus Holedocus »

S obzirom da se ne razumijem u ovakav vid kupovine,ima li neko (iskusan)da mi objasni..
Isplati li se kupovati s ebay(zbog postarine)..
Koji je nacin placanja?
I jos jedno,mozda glupo pitanje,jel bolje odjednom naruciti vise stvari ili ejdnu(zbog carine,postarine ili sta vec)
kOmpir

#191 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

alemaa wrote:Eh onaj paketic sto je lafo poslan 31.01 nije stigao i sad bih trebala da otvorim case jel neko to vec radio?
Ako se ne varam slučaj se može otvoriti do 45 dana od dana kupovine (kupovina - kad klikneš na buy, tj obavežeš se da ćeš platiti, ne mora značiti da isti dan ćeš platiti niti da će ti se poslati isti dan kad platiš). Ja obično otvorim 2 dana prije isteka, da se osiguram, pa ako dođe samo prekinem i stavim da je primljena pošiljka.

Strpljenje je vrlina na eBayu :wink: Paket koji je najduže putovao u mom slučaju je 44 dana, a najkraće 12 dana od dana slanja.
kone

#192 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kone »

Sta mislite koliko treba paketu da dodje iz US(Orlando) do Holandije ili BiH-a(preko USPS-A)???

Nisam nikad narucivao nista preko ebay-a,tako da mi je ovo priv put i nista ne znam:)...Pitao prodavaca da mi posalje preko UPS-a sa tracking brojem i racunom,ali kaze da ne salje UPS-om jer bi tad shipping kostao preko 100$(nigdje veze,ali sta cu kad on tako kaze) i kaze da ne salje racune,nego salje samo kao gift vrijednosti 25$...
Upravo sam ga pitao da li moze paket isporuciti u NL,a da je platim preko paypala i cekam odgovor....

Sta vi mislite sta mi je bolje,paket da mi isporuci u NL ili BIH-a,s obzirom da mi je postarina ista(30$)???Ja bih licno vise volio u BiH-a,ali bojim se ovih nasih carinika da nece zaracunati previsoku carinu i porez,jer ovaj nece da mi posalje racun uz paket(salje samo kao gift),ali ope ko zna koliko ce i tamo(holandija) zaracunati poreza i carine?!
JAL

#193 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by JAL »

meni je dolazilo iz arizone do 10 dana isto preko usps...otvorit ce ti svakako paket posto je kartonska kutija nije ona kesa sirotinjska ako ti je ispod 100 maraka ne brini se platit ces samo 3,5 km.
_-fera-_

#194 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _-fera-_ »

:-D
Last edited by _-fera-_ on 06/09/2014 21:53, edited 2 times in total.
kone

#195 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kone »

Dobrodosao Fera :)..Ne moras vise moliti nikoga da ti kupuje :) ...Pregledaj ponovo koju si adresu ostavio na paypalu,jer ovdje ti pise da ti se adresa koju si ostavio u banci ne poklapa sa adresom koju si napisao na paypalu...

@JAL...Problem je sto prodavac nece da posalje racun uz patike...Salje samo kao gift i bez kutije salje.I stvara meni problem sa ljudima na carini,jer kakve sam srece zaracunat ce i previse i odmah slijedi nerviranje bespotrebno.Da mi fino posalje racun,pa oni to na osnovu racuna izracunaju i mirna Bosna.A ovako imam osjecaj da oni na carini jedva cekaju situacije bez racuna da bi oni mogli zaracunavati koliko hoce.
maajaa

#196 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by maajaa »

@kone, a vazi li racun koji dobijes u elektronskoj formi (ako je narudzba preko ebay-a) + potvrda o izvrsenoj transakciji sa paypal-a?
kone

#197 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kone »

maajaa wrote:@kone, a vazi li racun koji dobijes u elektronskoj formi (ako je narudzba preko ebay-a) + potvrda o izvrsenoj transakciji sa paypal-a?
Ne znam stvarno,jer prvi put naracujem sa ebay...Moje misljenje je da vecina,ali bas velika vecina kupovina preko neta(bilo online prodavnica ili ebay-a) nema racuna i onda oni pokrecu postupak carinjenja na osnovu procjene vrijednosti robe...Valjda ce se neko javiti ko je nosio transakciju sa paypala kao dokaz o vrijednosti kupljenog artikla(pitanje je da li je nasi carinici uopste prihvataju).Mada cisto sumnjam da se neko susretao sa tim,ali eto...Uglavnom oni procjene vrijednost,pa kom obojci,kom opanci..
JAL

#198 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by JAL »

svakako ce ti doci u kartonskoj kutiji jer tako pakuje usps... i meni je na svakom paketu iz us pisao gift i potpis posaljioca, ne znam to za cijenu nekad pise nekad ne :-)
_-fera-_

#199 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _-fera-_ »

:-D
Last edited by _-fera-_ on 06/09/2014 21:53, edited 2 times in total.
maajaa

#200 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by maajaa »

PayPal ne prihvata sve kartice, debitne mislim da ne mogu uopšte, samo kreditne.
meni je pay pal prihvatio registraciju debitne kartice (visa electron) od intesa sanpaolo banke
Post Reply