interesantno da ljudi vjeruju u dznski svijet a ne vjeruju u svijet meleka.I ako je Allah u svemu dao suprotnosti.A sto je najtuzni u svemu tome da se isti takvi deklarisu jos kao vjernici.theTruePath wrote:planete, piramidalni oblici , nerazumljivi govor-jezik koji niko ne razumije, padanja u trans...mrvicu podsjeca na anamo ona vjerovanja drevnih civilizacija
![]()
i u islamu toga ima,a zove se dzinski svijet
Sramotna sutnja IZ o Torabiju
-
sindzerveza
#176 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
- because_of_you
#177 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
sindzerveza wrote:
Ljevakovic se je pokazao kako jedan neseriozna i jako neozbiljan kao i ne vjerodostojan svojim izjavama.Niti je naveo sa kim se je konsultovao ni koja ulema iz Marako,niti sa kojih je sajtova stico svoje konstatacije.Ljevakoviceva izjava je bila na principu trla baba lan da joj prodje dan,bitno je da sam nesto reko i ako nisam nizasta dao argument...Ali iz njegovog izlaganja jedino moze da bude ulema saudijske dinastije.
A ti si kompetentna da nešto prigovaraš doktoru islamskih nauka Enesu Ljevakoviću? Koje si to ti škole završila? Gdje si stekla svoje znanje i poznavenje islama?
-
sindzerveza
#178 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
kurs za pocetnike u vjeri ili za one koji misle da su u dzenetu a nisu jos ni imanske sharte svladali
1. Amentu billahi Ja vjerujem Allaha Uzvišenog
2. we melaiketihi i meleke Njegove
3. we kutubihi i objavljene kitabe (knjige)
4. we rusulihi i poslanike Njegove
5. wel jewmil ahiri i Dan suđenja
6. we bil kaderi hajrihi
we šerihi minellaahi teala i vjerujem da sve što se događa
i zbiva, biva voljom Svemoguđeg
6. we bil kaderi hajrihi
-
theTruePath
#179 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ljevakovic se je pokazao kako jedan neseriozna i jako neozbiljan kao i ne vjerodostojan svojim izjavama.Niti je naveo sa kim se je konsultovao ni koja ulema iz Marako,niti sa kojih je sajtova stico svoje konstatacije.Ljevakoviceva izjava je bila na principu trla baba lan da joj prodje dan,bitno je da sam nesto reko i ako nisam nizasta dao argument...Ali iz njegovog izlaganja jedino moze da bude ulema saudijske dinastije.
pa priznali to ili ne bosnjaci su nepismen narod,ono sto je on rekao proci ce sasvim super,da su neki zathjevan i ucen narod i Enes bi se potrudio da da bolji odgovor s citatima iz Kurana i sl a ovako ne mora dzaba da se muci
-
theTruePath
#180 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
sindzerveza wrote:interesantno da ljudi vjeruju u dznski svijet a ne vjeruju u svijet meleka.I ako je Allah u svemu dao suprotnosti.A sto je najtuzni u svemu tome da se isti takvi deklarisu jos kao vjernici.theTruePath wrote:planete, piramidalni oblici , nerazumljivi govor-jezik koji niko ne razumije, padanja u trans...mrvicu podsjeca na anamo ona vjerovanja drevnih civilizacija
![]()
i u islamu toga ima,a zove se dzinski svijet
Onaj ko vjeruje u dzinski svijet on vjeruje i u svijet meleka,,ali nije valjda da mislis da meleci kontaktuju Torbija???
-
sindzerveza
#181 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
ne prigovaram ja njemu vec njegovim izjavama koje ne dolikuju jednom alimu,a moze bit doktoru.sumayya wrote:sindzerveza wrote:
A ti si kompetentna da nešto prigovaraš doktoru islamskih nauka Enesu Ljevakoviću? Koje si to ti škole završila? Gdje si stekla svoje znanje i poznavenje islama?
- Bosanac sa dna kace
#182 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
stav islama je da meleci mogu jedino da imaju kontakt sa poslanicima, kolko znamo dzini i sejtani mogu sa svim ljudimasindzerveza wrote:kurs za pocetnike u vjeri ili za one koji misle da su u dzenetu a nisu jos ni imanske sharte svladali
6. we bil kaderi hajrihi
Last edited by Bosanac sa dna kace on 24/10/2010 18:20, edited 1 time in total.
- because_of_you
#183 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Jah, a da je rekao da je Turabi u kontaktu sa melekima, onda bi ti odgovarao?

- blue_sky
#184 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Bosanac sa dna kace wrote:stav islama je da meleci mogu jedino da imaju kontakt sa poslanicima, kolko znamo dzini mogu sa svim ljudimasindzerveza wrote:kurs za pocetnike u vjeri ili za one koji misle da su u dzenetu a nisu jos ni imanske sharte svladali
6. we bil kaderi hajrihi
Upravo!
Ljudi moji, je l' ovo sada pocinje prica da on k'o biva kontaktira sa melecima
-
sindzerveza
#185 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
smjesna si,doduse mozda duhovita a moza i priglupa, kad vec nisi iz mog pisanja shvatila sto sam htjela rec do sada,i ako sam bila mislim dovoljno jasna,.Ko je htio i mogo da shvati sto sam htjela rec shvatio je ko nije ..sumayya wrote:Jah, a da je rekao da je Turabi u kontaktu sa melekima, onda bi ti odgovarao?![]()
-
sindzerveza
#186 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
e bas me interesuje ko prosu to da smao sa poslanicima mogu kontaktirat.Haj da vidim ko ti to rece.Bosanac sa dna kace wrote:stav islama je da meleci mogu jedino da imaju kontakt sa poslanicima, kolko znamo dzini i sejtani mogu sa svim ljudimasindzerveza wrote:kurs za pocetnike u vjeri ili za one koji misle da su u dzenetu a nisu jos ni imanske sharte svladali
6. we bil kaderi hajrihi
-
Great Cornholio
#187 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Sujevjerni ljudi vjeruju u čuda, ali ona ne postoje. Torabi je ili prevarnat ili je duševno poremećena osoba. I ako neki nadriljekar pomogne nekom bolesniku to nije zbog toga što posjeduje neke natprirodne sposobnosti, već zbog toga što su ljudi sugestibilni. Dokazano je da nam može pomoći i samo vjerovanje da nam nešto ( ili neko) može pomći, a u osnovi tog poboljšanja je mehanizam autosugestije. Tzv. "placebo efeka" dokazan je na eksperimentima kojima su bile potvrgnute osobe sa dugotrajnim glavoboljama kojima je rečeno da će dobiti novi "lijek" koji je veoma efikasan u otklanjanju glavobolje. Kod velikog broja osoba koje su probale taj "lijek" koji nije sadržavao niti jednu aktivnu supstancu ( tableta je bila napravljena od brašna i škroba) glavobolja je nestala - desilo se čudo 
- idealnaM
#188 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Jao...dajte molim vas...
Ako znamo da su meleki stvoreni od posebne svjetlosti čije svojstvo nam nije poznato, znamo i da nije moguće njihovo viđenje. Jedini, iz ovog ummeta, ko ih je vidio u njihovom pravom obliku jeste Muhammed, saws.
Svi meleki imaju krila, ali ne isti broj krila. Neki imaju dva, neki tri, neki četiri, a neki više krila. Stvorio je meleke ogromnih tijela, kako bi mogli izvršavati ono čime ih je zadužio. Meleki nemaju spola, niti potrebe za hranom, pićem i snom...
Uostalom,radi se o gajbu(nevidljivom) i o tome je bespotrebno razglabati!
Kako je Turabi opisao bića sa kojima on "komunicira"...visoki oko 60 cm, mršavi, naborane kože poput kornjača..

Ako znamo da su meleki stvoreni od posebne svjetlosti čije svojstvo nam nije poznato, znamo i da nije moguće njihovo viđenje. Jedini, iz ovog ummeta, ko ih je vidio u njihovom pravom obliku jeste Muhammed, saws.
Svi meleki imaju krila, ali ne isti broj krila. Neki imaju dva, neki tri, neki četiri, a neki više krila. Stvorio je meleke ogromnih tijela, kako bi mogli izvršavati ono čime ih je zadužio. Meleki nemaju spola, niti potrebe za hranom, pićem i snom...
Uostalom,radi se o gajbu(nevidljivom) i o tome je bespotrebno razglabati!
Kako je Turabi opisao bića sa kojima on "komunicira"...visoki oko 60 cm, mršavi, naborane kože poput kornjača..
Irish...tu je to...planete, piramidalni oblici , nerazumljivi govor-jezik koji niko ne razumije, padanja u trans... mrvicu podsjeca na anamo ona vjerovanja drevnih civilizacija
-
theTruePath
#189 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Great Cornholio wrote:Sujevjerni ljudi vjeruju u čuda, ali ona ne postoje. Torabi je ili prevarnat ili je duševno poremećena osoba. I ako neki nadriljekar pomogne nekom bolesniku to nije zbog toga što posjeduje neke natprirodne sposobnosti, već zbog toga što su ljudi sugestibilni. Dokazano je da nam može pomoći i samo vjerovanje da nam nešto ( ili neko) može pomći, a u osnovi tog poboljšanja je mehanizam autosugestije. Tzv. "placebo efeka" dokazan je na eksperimentima kojima su bile potvrgnute osobe sa dugotrajnim glavoboljama kojima je rečeno da će dobiti novi "lijek" koji je veoma efikasan u otklanjanju glavobolje. Kod velikog broja osoba koje su probale taj "lijek" koji nije sadržavao niti jednu aktivnu supstancu ( tableta je bila napravljena od brašna i škroba) glavobolja je nestala - desilo se čudo
Mozda si na pogresnom podforumu? ovo je pdf religija a ti negiras sve to
-
Great Cornholio
#190 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
ReligijatheTruePath wrote:Great Cornholio wrote:Sujevjerni ljudi vjeruju u čuda, ali ona ne postoje. Torabi je ili prevarnat ili je duševno poremećena osoba. I ako neki nadriljekar pomogne nekom bolesniku to nije zbog toga što posjeduje neke natprirodne sposobnosti, već zbog toga što su ljudi sugestibilni. Dokazano je da nam može pomoći i samo vjerovanje da nam nešto ( ili neko) može pomći, a u osnovi tog poboljšanja je mehanizam autosugestije. Tzv. "placebo efeka" dokazan je na eksperimentima kojima su bile potvrgnute osobe sa dugotrajnim glavoboljama kojima je rečeno da će dobiti novi "lijek" koji je veoma efikasan u otklanjanju glavobolje. Kod velikog broja osoba koje su probale taj "lijek" koji nije sadržavao niti jednu aktivnu supstancu ( tableta je bila napravljena od brašna i škroba) glavobolja je nestala - desilo se čudo
Mozda si na pogresnom podforumu? ovo je pdf religija a ti negiras sve to
-
theTruePath
#191 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Da,sta je smijesno?Great Cornholio wrote:ReligijatheTruePath wrote:Great Cornholio wrote:Sujevjerni ljudi vjeruju u čuda, ali ona ne postoje. Torabi je ili prevarnat ili je duševno poremećena osoba. I ako neki nadriljekar pomogne nekom bolesniku to nije zbog toga što posjeduje neke natprirodne sposobnosti, već zbog toga što su ljudi sugestibilni. Dokazano je da nam može pomoći i samo vjerovanje da nam nešto ( ili neko) može pomći, a u osnovi tog poboljšanja je mehanizam autosugestije. Tzv. "placebo efeka" dokazan je na eksperimentima kojima su bile potvrgnute osobe sa dugotrajnim glavoboljama kojima je rečeno da će dobiti novi "lijek" koji je veoma efikasan u otklanjanju glavobolje. Kod velikog broja osoba koje su probale taj "lijek" koji nije sadržavao niti jednu aktivnu supstancu ( tableta je bila napravljena od brašna i škroba) glavobolja je nestala - desilo se čudo
Mozda si na pogresnom podforumu? ovo je pdf religija a ti negiras sve to![]()
![]()
- because_of_you
#192 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
sindzerveza wrote:smjesna si,doduse mozda duhovita a moza i priglupa, kad vec nisi iz mog pisanja shvatila sto sam htjela rec do sada,i ako sam bila mislim dovoljno jasna,.Ko je htio i mogo da shvati sto sam htjela rec shvatio je ko nije ..sumayya wrote:Jah, a da je rekao da je Turabi u kontaktu sa melekima, onda bi ti odgovarao?![]()
Tebi je mislim vise cilj da provociras i izazivas nego da razgovaras i razmjenjes misljenje.A prvo post koji je izasao iz tebe i koji sma procitala od tebe na ovom forumu dovoljno si reki sve o sebi i svojoj personi..a da li cu misljenje promjeniti o tebi zavisi opet od tebe..do duse kaze se onaj prvi dojam koji steknes o nekome je uglvnom najispravniji
Baš me slatko nasmija. Da samo znaš koliko me zanima to što je tvoj prvi dojam da sam priglupa - ne bi ga nikad ni iznijela.
Taman posla da se tebi dokazujem
- Irish
#193 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
ovog covjeka niti kudim, niti branim...samo hocu (nakon malo intenzivnijeg surfanja o njemu) reci da definitivno ima sumnjivih izjava...Uopste ne tvrdim da je sihirbaz ali su me njegove neke izjave i metode na trenutak podsjetile na one starih Sumerana, a ne bih se usudila tvrditi striktno ni jedno ni drugo...
Samo bih preporucila onima koji idu, da se rukuju sa Bismillom-tj, da se ograde za svaki slucaj..a Allah zna!
Samo bih preporucila onima koji idu, da se rukuju sa Bismillom-tj, da se ograde za svaki slucaj..a Allah zna!
- idealnaM
#194 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Mene podsjeća na ovog čiču, a vi kako hoćete...

-
Great Cornholio
#195 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Izvinjavam se, odoh, ostavljam vas da maštate i utvrđujete način na koji se Torabi dopunjava kad mu padne napontheTruePath wrote:
Da,sta je smijesno?
-
theTruePath
#196 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Great Cornholio wrote:Izvinjavam se, odoh, ostavljam vas da maštate i utvrđujete način na koji se Torabi dopunjava kad mu padne napontheTruePath wrote:
Da,sta je smijesno?
Allah te nagradio---byee
- Irish
#197 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
al ga nadjeidealnaM wrote:Mene podsjeća na ovog čiču, a vi kako hoćete...
-
Brus Lee
#198 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
On samo kontaktira sa Selimovicima i onim svojim asistentom. BTW, je' prohodao babo Selimovic?blue_sky wrote:Bosanac sa dna kace wrote:stav islama je da meleci mogu jedino da imaju kontakt sa poslanicima, kolko znamo dzini mogu sa svim ljudimasindzerveza wrote:kurs za pocetnike u vjeri ili za one koji misle da su u dzenetu a nisu jos ni imanske sharte svladali
6. we bil kaderi hajrihi
Upravo!
Ljudi moji, je l' ovo sada pocinje prica da on k'o biva kontaktira sa melecima
- cartman
#199 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
idealnaM wrote:Mene podsjeća na ovog čiču, a vi kako hoćete...
hahahha... ima li torabija na coveru bitlsa ?

-
sindzerveza
#200 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
pa valjda ima naovom forumu i teme karikature zezanje ismijavanje podcjenjivanje sprdanje ..pa vasa remek djela podcjenjivanja muslimana tamo upraznjvajte..Ipak je ovo religija a u vjeri ni jednoj ismijavanje i klevete nisu dozvoljene..zalosno kako su ljudi postali zli i oholi.