kockica_kockica wrote:Sram da vas bude... fuj... vas nerad i studiranje 100 godina opravdavate tako sto kudite druge koji su ocigledno uspjesniji od vas.
Ej, dajte molim vas, sad ispade da ni jedan student ne valja, da niko pošteno ne uči i ne zasluži svoju ocjenu..Radili ste u studentskoj, nije moguće da niste primjetili da ima studenata u pravom smislu te riječi.
kockica_kockica wrote:vase neznanje opravdavate time sto tete koje s vama studiraju rade na mjestima koja ocigledno po nekima njima pripadaju...Pa jeli vise dosta te diskriminacije
Da, upravo tako, je li dosta te diskriminacije da se nekom čuva mjesto dok se neko sjeti na brzinu završiti fakultet, plačući i moljakajući? Isto kao što ste se vi nagledali nezahvalnih studenata, tako sam se i ja nagledala moljakanja i plača raznoraznih ljudi kojima pravilnik na radnom mjestu nalaže veći stepen stručnosti nego što ga posjeduju. I na kraju krajeva, ako ćemo već pravo, čast učiteljicama, čast medicinskim sestrama, itd. kojima zakon nalaže da nakon sto godina njihovog rada u školama ili bolnicama, njima sad odjednom treba neka viša ili visoka škola. Njima bih svakako omogućila da ih se pričeka dok se doškoluju, jer faktički rad i znanje jedne stare učiteljice sa i bez tog VII stepena će ostati isto- dakle, kvalitetno. Ali, kad je u pitanju gospođa koja je sa osnovnom ili srednjom školom, uglavnom putem stranačke linije, došla i zasjela u državnu službu, o kakvom mi to iskustvu pričamo? Da, u pravu ste, stop diskriminaciji!
kockica_kockica wrote:Kao sto rece amrica sve su to zene udate, razvede, same, koje izdrzavaju sebe, svoju djecu, porodicu sa tom mizernom platom.
U mom slučaju to baš nisu u pitanju bile niti rastavljene žene, niti bilo kakve ugrožene kategorije. Naime, radilo se o dobro isfriziranim i nakićenim tetama koje su njihova djeca ili muževi čekala u skupim autima. A oni, draga gospođo, nisu baš kategorije stanovništva koje vi nabrajate.
I na kraju, samo mi recite, je li vi smatrate da je fakultet mjesto gdje se mora popuštati i propuštati starije? Isto kao u tramvaju, kao u redu za ličnu, na kasi i slično? Ja samo mislim da je fakultet mjesto gdje režim prema svima mora biti isti. Bio ti star ili mlad. Sjedi i uči. Ako si stariji i imaš već posao, onda super, imaš iskustvo, lakše će ti ići. I to je to.