Što bi Izet Fazlinović rekao: "Uh, uh, braćo draga, sačuvaj me Tito od SDP-ovske najave pojeftinjenja hljeba!"
Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
-
big.muzzy
#176 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
da bi birači SDP-a imali o čemu likovati po forumu, smjenjena je dotična gospođa direktorica u zamjenu za poskupljenje hljeba ... ja bi više volio da je direktorica ostala ako bi to značilo da cijena hljeba može ostati
Što bi Izet Fazlinović rekao: "Uh, uh, braćo draga, sačuvaj me Tito od SDP-ovske najave pojeftinjenja hljeba!"
- madner
#177 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Vala ako je to bila cijena, 36 KM godisnje nije puno 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#178 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
A Klasu brašno iz (naših) robnih razervi upssss, Selimovićima, zato što su na 100m, "ONO ŠTO SE KAŽE"
Koji humor
Koji humor
- nosara
#179 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...?KatarinaKosaca wrote:A Klasu brašno iz (naših) robnih razervi upssss, Selimovićima, zato što su na 100m, "ONO ŠTO SE KAŽE"![]()
![]()
![]()
Koji humor
Ali, ne cudi me...
- KatarinaKosaca
#180 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Ne, meni je smiejšno kako netko tako jadno skriva korupciju partijskih saveznika (Selimovića) baš na uštrb tih koji su gladni hljeba. ti neusmeni koji plaćaju čestitanje u hotelu Europa kad su neki gladni hljeba.nosara wrote:Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...?![]()
Ali, ne cudi me...
Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba,
- nosara
#181 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Stidi se svoje neosjetljivosti...KatarinaKosaca wrote:Ne, meni je smiejšno kako netko tako jadno skriva korupciju partijskih saveznika (Selimovića) baš na uštrb tih koji su gladni hljeba. ti neusmeni koji plaćaju čestitanje u hotelu Europa kad su neki gladni hljeba.nosara wrote:Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...?![]()
Ali, ne cudi me...
Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba,
- KatarinaKosaca
#182 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Da, opet sam ja u pitanju, Kao i obično, bez argumenta na forumaša. Tebi je normalno da se od sirotinje otima i daje tajkunu. SVe dok je taj tajkun tvoj partijski drug. Ko treba da se srami?nosara wrote:Stidi se svoje neosjetljivosti...
- Haris.ba
#183 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?
P.S.
Zna li neko malo bolje objasniti kako je Lipovača u Bihaću imao "socijalni" hljeb?
P.S.
Zna li neko malo bolje objasniti kako je Lipovača u Bihaću imao "socijalni" hljeb?
Last edited by Haris.ba on 02/02/2011 12:37, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#184 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Hoće Klas, ali trebao je dilati malim pekarima, a oni su odbili da kupuju od Klasa. Inače , to je posebna tema monopol koji politički imaju Klas i Sprind. Posebna tema.Haris.ba wrote:Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?
- nosara
#185 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba...KatarinaKosaca wrote:Da, opet sam ja u pitanju, Kao i obično, bez argumenta na forumaša. Tebi je normalno da se od sirotinje otima i daje tajkunu. SVe dok je taj tajkun tvoj partijski drug. Ko treba da se srami?nosara wrote:Stidi se svoje neosjetljivosti...
- nosara
#186 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Njih treba zguzit sto drzava nema adekvatne robne rezerve... Narocito njih, jer su bili u vlasti svo vrijeme...Haris.ba wrote:Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?
-
big.muzzy
#187 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
eee, za te pare mogu više od mjesec dana čitati Avazmadner wrote:Vala ako je to bila cijena, 36 KM godisnje nije puno
- KatarinaKosaca
#188 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Koja opsjednutost sa mnomnosara wrote:Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba...
- nosara
#189 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...KatarinaKosaca wrote:Koja opsjednutost sa mnomnosara wrote:Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba.... Bolan, nisam tema ja.
- KatarinaKosaca
#190 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Tako što će robne rezerve (vlasništvo gladnih) dati tajkunu da on to (pre)prodaje malim pekarima, sa obrazloženjem da baš Selimoviću "zato što je ono što se kaže na 100m".nosara wrote: Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...Sram te bilo...
Da, drago mi je da pljačka i jeftina demagogija nisu uspjeli.
-
VjecitiStudent
#191 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Jasta, Kanton je "pokusao" pojeftiniti kruh, isto ko sto i Hare "ukida" RS ...nosara wrote:Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...KatarinaKosaca wrote:Koja opsjednutost sa mnomnosara wrote:Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba.... Bolan, nisam tema ja.
Sram te bilo...
- nosara
#192 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Lupas gluposti po obicaju...KatarinaKosaca wrote:Tako što će robne rezerve (vlasništvo gladnih) dati tajkunu da on to (pre)prodaje malim pekarima, sa obrazloženjem da baš Selimoviću "zato što je ono što se kaže na 100m".nosara wrote: Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...Sram te bilo...
Da, drago mi je da pljačka i jeftina demagogija nisu uspjeli.
- Corto Maltese
#193 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Mene Klasovo odbijanje ovog poklona nije iznenadilo. Selimović, iz prve ruke, zna sa kim ima posla.KatarinaKosaca wrote:Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba
Last edited by Corto Maltese on 02/02/2011 18:49, edited 1 time in total.
-
big.muzzy
#194 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
nije baš ... Kanton je htio da hljeb pojeftini, to je velika razlika. Šta je bio krajnji rezultat ... izgleda da je najbolje da se vlada ne mješa u formiranje cijene hljebanosara wrote:
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#195 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
razvoj diskusije podupire samo generalnu sliku o BiH kao zemlji u kojoj se ne cijeni niti rad, a niti nerad nego svi laprdaju po nekakvim predubjeđenjima i onda se svi čude što političari samo seru
dobro je davno napisao, sad se nemrem sjetit S. Pećanin ili S. Avdić (znam da je razlika u težini ogromna) da mu je prilikom jednog intervjua Mile reko (parafraziram): Ma šta ću ja mogu satima pričati o ekonomiji, demokratiji, ljudskim pravima i niko ni habera. Dreknem jednom Nedamo Srpsku i svi kliču.
e tako i vi na forumu...sve je ili volim Zlaju ili mrzim Zlaju...a šta se dešava u stvarnosti koga boli neka stvar...pa za 98% vljudi koji iznose "mišljenja" o bilo čemu na ovom forumu stvarnost kao da ne postoji
dobro je davno napisao, sad se nemrem sjetit S. Pećanin ili S. Avdić (znam da je razlika u težini ogromna) da mu je prilikom jednog intervjua Mile reko (parafraziram): Ma šta ću ja mogu satima pričati o ekonomiji, demokratiji, ljudskim pravima i niko ni habera. Dreknem jednom Nedamo Srpsku i svi kliču.
e tako i vi na forumu...sve je ili volim Zlaju ili mrzim Zlaju...a šta se dešava u stvarnosti koga boli neka stvar...pa za 98% vljudi koji iznose "mišljenja" o bilo čemu na ovom forumu stvarnost kao da ne postoji
-
big.muzzy
#196 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Imam osjećaj da se na sa-x forum polahko uvlači nervoza 
-
Akibh
#197 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Kanton je pokusao pojeftiniti hljeb da dobije jeftine politicke poene, nije uspio jer je htio dati psenicu samo jednom privatnom mlinu/pekari i sto je htio dati psenicu Federalnih Robnih rezervi samo jednom kantonu.nosara wrote:
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...Sram te bilo...
Hljeb ce sada vjerovatno poskupiti. Nije smak svijeta, prvi neuspjeh, idemo dalje.
I sram tebe bilo, lazes bez prestanka, a uz to si bas bezobrazan u komunikaciji
- nosara
#198 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Ja ne lazem, znam sta govorim... To je trebala bit pozajmica, dakle nikakav mutni dil, kako se ovdje pokusava iskonstruisat...Akibh wrote:Kanton je pokusao pojeftiniti hljeb da dobije jeftine politicke poene, nije uspio jer je htio dati psenicu samo jednom privatnom mlinu/pekari i sto je htio dati psenicu Federalnih Robnih rezervi samo jednom kantonu.nosara wrote:
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio...Sram te bilo...
Hljeb ce sada vjerovatno poskupiti. Nije smak svijeta, prvi neuspjeh, idemo dalje.
I sram tebe bilo, lazes bez prestanka, a uz to si bas bezobrazan u komunikaciji
Sto se tice bezobrazluka u komunikaciji, to stoji... S kim komuniciram jos sam i pristojan...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#199 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Saznah,upravo na dnevniku,da je glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i nauke KS Stefan Pejovic.
Jako interesantno.
Jako interesantno.
- Corto Maltese
#200 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Tako će se, tokom ovog mandata, uhljebiti sav sarajevski NGO front. Sa izuzetkom Demira, pretpostavljam.-LIBERO- wrote:Saznah,upravo na dnevniku,da je glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i nauke KS Stefan Pejovic.
Jako interesantno.