Da ne umišljamo, htjeli mi to prihvatiti ili ne naša stvarnost je da smo postali primjer za sve najgore u Evropi i šire.
UNESCO-ovi podaci za zemlje u regionu po broju nepismenih
Albanija 2,2%
Rumunija 0,4 %
Bugarska 0,3 %
Hrvatska 0,2 %
Sa protokom vremena, biće sve jadnije i jadnije,...sveukupno stanje, ako SDP nešto ne učini, pa nas izvuče iz vanaGo.hadžialagić wrote:Da se ne lažemo... To jeste veeeeeeeeeeeliki problem, ali ne treba crnjačiti preko mjere.
Da ne umišljamo, htjeli mi to prihvatiti ili ne naša stvarnost je da smo postali primjer za sve najgore u Evropi i šire.
UNESCO-ovi podaci za zemlje u regionu po broju nepismenih
Albanija 2,2%
Rumunija 0,4 %
Bugarska 0,3 %
Hrvatska 0,2 %
kako si ovo mislio??stelica1 wrote:Sve doslje iz Podrinja.Sjeme im se zatrlo!hadžialagić wrote:E ne znam koliko je ovo još uvijek aktuelno, ali u Danima se pisalo 2002 godine...
"A da je istina da se broj nepismenih u BiH povećao nakon rata, govori primjer iz Tuzlanskog kantona. Naime, tamošnji ministar obrazovanja, nauke i kulture dr. Enes Duvnjaković veli da je u ovom kantonu (507.490 stanovnika), s obzirom na prijeratnu statistiku i današnje procjene, nepismeno oko 12 posto stanovništva! Dakle, samo u Tuzlanskom kantonu ima čak 60.898 nepismenih stanovnika. Ili čitav jedan grad veličine Bihaća. "
![]()
Izvini, ali po čemu se ova tvoja želja razlikuje od Mladićeve i Karadžićeve želje? Jesu li ti ljudi došli svojom voljom, ili silom prilika? Znaš li ti da je Donja Tuzla nastala prije manje od 100-tinjak godina kao značajnije naselje? Bože sačuvaj...stelica1 wrote:
Sve doslje iz Podrinja.Sjeme im se zatrlo!
Sad su je opet vratili u taj period. Postala je samo "znacajno naselje"!!!!hadžialagić wrote:Znaš li ti da je Donja Tuzla nastala prije manje od 100-tinjak godina kao značajnije naselje? Bože sačuvaj...stelica1 wrote:
Sve doslje iz Podrinja.Sjeme im se zatrlo!
Ti si odatle i dopustila si da neko promjeni atmosferu u tom gradu? Mogu ti uz sve ono gore dodati samo i to da je to vadiona (izgovor) za nesposobnost - ako neko drugi u tvom gradu dođe i kroji ti kapu. Ako se doda tome da je tuzlanski "bazen" jedan od najprosperitetnijih privrednih dijelova BiH, dodaću da si i neinformisana prilično.stelica1 wrote:
Sad su je opet vratili u taj period!!!!![]()
ili mlada...hadžialagić wrote:Ti si odatle i dopustila si da neko promjeni atmosferu u tom gradu? Mogu ti uz sve ono gore dodati samo i to da je to vadiona (izgovor) za nesposobnost - ako neko drugi u tvom gradu dođe i kroji ti kapu. Ako se doda tome da je tuzlanski "bazen" jedan od najprosperitetnijih privrednih dijelova BiH, dodaću da si i neinformisana prilično.stelica1 wrote:
Ja sam zbog tih odavno vec "zaboravila" mjesto rodjenja!!!!!hadžialagić wrote:Ti si odatle i dopustila si da neko promjeni atmosferu u tom gradu? Mogu ti uz sve ono gore dodati samo i to da je to vadiona (izgovor) za nesposobnost - ako neko drugi u tvom gradu dođe i kroji ti kapu. Ako se doda tome da je tuzlanski "bazen" jedan od najprosperitetnijih privrednih dijelova BiH, dodaću da si i neinformisana prilično.stelica1 wrote:
A zamisli koliko je takvih tek u Hrvatskoj?TechnoBoy wrote:A koliko je onih koji ne znaju cirilicu, ili je bar ne znaju pisati.
Comrad wrote:Koliko je bilo prosle opce izbore nevazecih listica? Ima li ko taj info.
Ako je razlika drasticna, onda def. nesto nije ok. Jel to odjednom narod postao glup i nepismen.
...ali je interesantno du u tim čaršaf "listićima" nije bilo toliko grešakaso_beautiful wrote:Iskreno, meni je onaj prvi listić za Predsjedništvo bio zbunjujući.
Prije nego što sam otišla na izbore informisala sam se kako treba glasati. Ok, jedan glas za jedno ime. Ali na onom listiću su stavili dvije kolone - jedna za kandidate iz reda bošnjačkog naroda, a druga za kandidate iz hrvatskog. Ja sam se na trenutak stvarno zbunila. Došlo mi je da dam glas za jednog iz jednog naroda i drugi glas za drugog. Trebali su sve u jednu kolonu staviti. Pa sad kontam kako je bilo onim nanama i dedama. Još onaj ogromni list (kako ga Hadžifejzović sinoć nazva čaršaf) za Skupštinu uf....