Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Goblin wrote:
Istiniti su i likovi iz pjesme probuseni dolar i ona u Hercegovini sa onim Italijanom. Uglavnom vecina likova sa prijeratnih albuma i prvog poslijeratnog ( sarajevskoga ). Poslije su prestali nalaziti inspiraciju u likovima iz Sarajeva ili smo im je mi prestali davati
ja jace teme nisam vidio... aferim! malo cetnikluk smrdi kad god onog neleta spomene neko, al haj prezivjece se, vrijedi!
Gobline - ili sam ja fulo ili nisi objasnio probuseni dolar i Malu pricu o velikoj ljubavi... imal neke poyadine ili ne?
ja sam cuo da su pklatoviu sandyaklije, cejeni odlaze iseljavanje srba sa kosova (sosoni se zbijaju)...
Goblin wrote:
Istiniti su i likovi iz pjesme probuseni dolar i ona u Hercegovini sa onim Italijanom. Uglavnom vecina likova sa prijeratnih albuma i prvog poslijeratnog ( sarajevskoga ). Poslije su prestali nalaziti inspiraciju u likovima iz Sarajeva ili smo im je mi prestali davati
ja jace teme nisam vidio... aferim! malo cetnikluk smrdi kad god onog neleta spomene neko, al haj prezivjece se, vrijedi!
Gobline - ili sam ja fulo ili nisi objasnio probuseni dolar i Malu pricu o velikoj ljubavi... imal neke poyadine ili ne?
Goblin wrote:
ja sam cuo da su pklatoviu sandyaklije, cejeni odlaze iseljavanje srba sa kosova (sosoni se zbijaju)...
a ovu jel neko objasnio?
inace
Ma meni " Zvijezda nad Balkanom " izgleda nevjerovatno prorocanski, za taj trenutak u kojem je nastala.
Neko je ranije pitao o pjesmi " Abid " pa da odgovorim, da je to pjesma, kako kazu, posvecena Aliji Sirotanovicu.
@Sema pitao ( mada je vec ranije odgovoreno ), " Sejo s' Vratnika " je Sejo "Bomba", koji je zivio na Vratniku i poginuo u ratu.
P.S.
Sada se sjetih za Karabaju. Onu noc mi oni rekose ( tacnije ovaj jedan ) da je Karabaja ili imao ili bio uposlenik nekog granapa na Jezeru i da je frajer volio motore, mada ja ovo bas ne bih uzeo za ozbiljno oko Karabaje.
Goblin wrote:
a ovu jel neko objasnio?
inace
Ma meni " Zvijezda nad Balkanom " izgleda nevjerovatno prorocanski, za taj trenutak u kojem je nastala.
Neko je ranije pitao o pjesmi " Abid " pa da odgovorim, da je to pjesma, kako kazu, posvecena Aliji Sirotanovicu.
@Sema pitao ( mada je vec ranije odgovoreno ), " Sejo s' Vratnika " je Sejo "Bomba", koji je zivio na Vratniku i poginuo u ratu.
P.S.
Sada se sjetih za Karabaju. Onu noc mi oni rekose ( tacnije ovaj jedan ) da je Karabaja ili imao ili bio uposlenik nekog granapa na Jezeru i da je frajer volio motore, mada ja ovo bas ne bih uzeo za ozbiljno oko Karabaje.
Zar nije Srce, ruke i lopata pjesma posvecena Aliji Sirotanovicu ?!?
A mene ova pjesma "Zvijezda nad Balkanom" asocira na Sarajevo `92. godine i to samo tako, stihovi su upecatljivi i jaki. Obratite paznju dok slusate pjesmu, samo ce vam se reci, kao da su nas upozoravali Zna li neko nesto vise o "Zvijezdi" ?
Aaa Abid pjesma koliko ja znam nije napisana po liku i djelu, vec o tom jednom citavom sistemu, tadasnjem socijalizmu, tj. samoupravni sistem, srecom vlast nije obracala paznju previse na ZP-ove stihove Uostalom, to su sve nagadjanja, ako neko zna tacno, nek kaze
A FIKRETA ?? jel to opet neka Ravaku s koseva ?? ) ahhaha
Izvinite ljudi jebiga Ja volim Pušenje pa tako puno volim i Neleta bez njega nebi bilo to to....
pozzzzzzzzzzz
Tema je jedna od boljih na forumu, svaki put navratim ne bi li se sta novo saznalo o likovima iz pjesama
Goblin wrote:
Bilo je na temi "Momci sa sarajevskog asfalta", ako se ne varam (ili "Čudaci sa sarajevskih ulica" nisam siguran ), priča o Đulijanu, kao o stvarnom liku. Kome nije mrsko nek potraži
Bilo je na temi "Momci sa sarajevskog asfalta", ako se ne varam (ili "Čudaci sa sarajevskih ulica" nisam siguran ), priča o Đulijanu, kao o stvarnom liku. Kome nije mrsko nek potraži
Kad vec pricate o Probusenom dolaru, prica je kazu fakat istinita i bila je neka djevojka iz BL u koju je neko bio zaljubljen, a ona isla sa Kustom u razred, i fakat se i zvala Britanija Meni se cini da je ovu pjesmu upravo napisao Kusturica, jer on u svojoj knjizi navodi ljubav sa Banjalucankom ... Sad ne znam jel ona fakat zavrsila sa Đulijanom, koji je kazu bio veliki zavodnik. Zna li neko vise ili tacnije ?
ovo su nazalost jedina dva spota naseg voljenog benda. zna li neko razlog sto ih nije bilo vise u to vrijeme? ne bi se reklo da su imali problema sa snimanjem i emitovanjem s obzirom na nadrealiste...
p.s. ako sam dobro skont'o, ovo je snimano iza kina prvi maj, tj u ljetnoj "sali"?