zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mnnnmnn

#176 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by mnnnmnn »

Goblin wrote: Istiniti su i likovi iz pjesme probuseni dolar i ona u Hercegovini sa onim Italijanom. Uglavnom vecina likova sa prijeratnih albuma i prvog poslijeratnog ( sarajevskoga ). Poslije su prestali nalaziti inspiraciju u likovima iz Sarajeva ili smo im je mi prestali davati :D :D :D
ja jace teme nisam vidio... aferim! malo cetnikluk smrdi kad god onog neleta spomene neko, al haj prezivjece se, vrijedi!

Gobline - ili sam ja fulo ili nisi objasnio probuseni dolar i Malu pricu o velikoj ljubavi... imal neke poyadine ili ne?

ja sam cuo da su pklatoviu sandyaklije, cejeni odlaze iseljavanje srba sa kosova (sosoni se zbijaju)...

a ovu jel neko objasnio?

inace :sax:
nellington

#177 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by nellington »

mnnnmnn wrote:
Goblin wrote: Istiniti su i likovi iz pjesme probuseni dolar i ona u Hercegovini sa onim Italijanom. Uglavnom vecina likova sa prijeratnih albuma i prvog poslijeratnog ( sarajevskoga ). Poslije su prestali nalaziti inspiraciju u likovima iz Sarajeva ili smo im je mi prestali davati :D :D :D
ja jace teme nisam vidio... aferim! malo cetnikluk smrdi kad god onog neleta spomene neko, al haj prezivjece se, vrijedi!

Gobline - ili sam ja fulo ili nisi objasnio probuseni dolar i Malu pricu o velikoj ljubavi... imal neke poyadine ili ne?
Bila je već tema o Đulijanu, nije pretjerano informativna, ali eto: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=84642 :)
mnnnmnn

#178 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by mnnnmnn »

nadjoh 2 rariteta, pa da podjelim vidim da je to ta publika

i

:bih: :bih: :bih:
Max Bunker

#179 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Max Bunker »

mnnnmnn wrote:

ja sam cuo da su pklatoviu sandyaklije, cejeni odlaze iseljavanje srba sa kosova (sosoni se zbijaju)...

a ovu jel neko objasnio?

Ma meni " Zvijezda nad Balkanom " izgleda nevjerovatno prorocanski, za taj trenutak u kojem je nastala.
Neko je ranije pitao o pjesmi " Abid " pa da odgovorim, da je to pjesma, kako kazu, posvecena Aliji Sirotanovicu.
@Sema pitao ( mada je vec ranije odgovoreno ), " Sejo s' Vratnika " je Sejo "Bomba", koji je zivio na Vratniku i poginuo u ratu.

P.S.
Sada se sjetih za Karabaju. Onu noc mi oni rekose ( tacnije ovaj jedan ) da je Karabaja ili imao ili bio uposlenik nekog granapa na Jezeru i da je frajer volio motore, mada ja ovo bas ne bih uzeo za ozbiljno oko Karabaje.
Eborg

#180 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Eborg »

Što više razmišljam to mi Ibro Dirka sve više vuče na Haseta. :D
Brat

#181 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Brat »

Max Bunker wrote:
mnnnmnn wrote:

a ovu jel neko objasnio?

Ma meni " Zvijezda nad Balkanom " izgleda nevjerovatno prorocanski, za taj trenutak u kojem je nastala.
Neko je ranije pitao o pjesmi " Abid " pa da odgovorim, da je to pjesma, kako kazu, posvecena Aliji Sirotanovicu.
@Sema pitao ( mada je vec ranije odgovoreno ), " Sejo s' Vratnika " je Sejo "Bomba", koji je zivio na Vratniku i poginuo u ratu.

P.S.
Sada se sjetih za Karabaju. Onu noc mi oni rekose ( tacnije ovaj jedan ) da je Karabaja ili imao ili bio uposlenik nekog granapa na Jezeru i da je frajer volio motore, mada ja ovo bas ne bih uzeo za ozbiljno oko Karabaje.
Zar nije Srce, ruke i lopata pjesma posvecena Aliji Sirotanovicu ?!?

A mene ova pjesma "Zvijezda nad Balkanom" asocira na Sarajevo `92. godine i to samo tako, stihovi su upecatljivi i jaki. Obratite paznju dok slusate pjesmu, samo ce vam se reci, kao da su nas upozoravali :roll: Zna li neko nesto vise o "Zvijezdi" ?

Aaa Abid pjesma koliko ja znam nije napisana po liku i djelu, vec o tom jednom citavom sistemu, tadasnjem socijalizmu, tj. samoupravni sistem, srecom vlast nije obracala paznju previse na ZP-ove stihove :lol: Uostalom, to su sve nagadjanja, ako neko zna tacno, nek kaze :)

Idemo dalje, samo nastavite ..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#182 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Chmoljo »

Eborg wrote:Što više razmišljam to mi Ibro Dirka sve više vuče na Haseta. :D
pa neko već reče da je bio neki Ibro "kafanska verzija Šerbe" :mrgreen:
Kinaski

#183 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Kinaski »

Eborg wrote:Je li moguće da je Mile Hašišar zapravo Haug? :D

Image
Haug je sad u indiji ?
Eborg

#184 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Eborg »

Valjda je otišao još prije rata, bavi se humanitarnim radom.
ZPvol1

#185 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by ZPvol1 »

A FIKRETA ?? jel to opet neka Ravaku s koseva ?? ;)) ahhaha

Izvinite ljudi jebiga Ja volim Pušenje pa tako puno volim i Neleta bez njega nebi bilo to to....
pozzzzzzzzzzz
Tema je jedna od boljih na forumu, svaki put navratim ne bi li se sta novo saznalo o likovima iz pjesama ;)
Obuca9

#186 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Obuca9 »

nellington wrote:
mnnnmnn wrote:

Bila je već tema o Đulijanu, nije pretjerano informativna, ali eto: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=84642 :)
Bilo je na temi "Momci sa sarajevskog asfalta", ako se ne varam (ili "Čudaci sa sarajevskih ulica" nisam siguran :zoka: ), priča o Đulijanu, kao o stvarnom liku. Kome nije mrsko nek potraži :)
lgG

#189 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by lgG »

hz__semir wrote:
nellington wrote:
mnnnmnn wrote:

Bilo je na temi "Momci sa sarajevskog asfalta", ako se ne varam (ili "Čudaci sa sarajevskih ulica" nisam siguran :zoka: ), priča o Đulijanu, kao o stvarnom liku. Kome nije mrsko nek potraži :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fikret_Mujki%C4%87
mnnnmnn

#190 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by mnnnmnn »

lgG wrote:
hz__semir wrote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fikret_Mujki%C4%87
EXTRA :) hvala... :faraon1: :sax: :faraon:
nidokralj

#191 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by nidokralj »

Sto se tice raje iz pjesme o Gigi Bosnicu, znam za Trileta(Ranko) nekidan sam s njim basketa igro.lik jos uvijek razvaljuje trice.nijednu ne masi. :-D
nidokralj

#192 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by nidokralj »

Ps. de promjenite ime teme da bude jasnija za raju :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Brat

#193 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Brat »

Kad vec pricate o Probusenom dolaru, prica je kazu fakat istinita i bila je neka djevojka iz BL u koju je neko bio zaljubljen, a ona isla sa Kustom u razred, i fakat se i zvala Britanija :-) Meni se cini da je ovu pjesmu upravo napisao Kusturica, jer on u svojoj knjizi navodi ljubav sa Banjalucankom ... Sad ne znam jel ona fakat zavrsila sa Đulijanom, koji je kazu bio veliki zavodnik. Zna li neko vise ili tacnije ?
Mr Hiccup

#195 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Mr Hiccup »

ovo su nazalost jedina dva spota naseg voljenog benda. zna li neko razlog sto ih nije bilo vise u to vrijeme? ne bi se reklo da su imali problema sa snimanjem i emitovanjem s obzirom na nadrealiste...

p.s. ako sam dobro skont'o, ovo je snimano iza kina prvi maj, tj u ljetnoj "sali"?
ssmmiilleeyy

#196 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by ssmmiilleeyy »

Image

:D Onnn je Stilist
HomeSweetHome

#197 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by HomeSweetHome »

Ma jok ba, ovaj je

Image
dr.Gonzo

#198 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by dr.Gonzo »

Sta ce kasetas u skoli za gluhonijemu djecu? :zoka:
nellington

#199 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by nellington »

dr.Gonzo wrote:Sta ce kasetas u skoli za gluhonijemu djecu? :zoka:
Pa čuj, ako je to ustanova za one oštećenog sluha, nemaju svi 100% oštećenje.
dr.Gonzo

#200 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by dr.Gonzo »

Hvala care, to me bas mucilo.
:mrgreen:
Post Reply