Naravno, kad se ima sta uradit, uradi se. Dva puta je malo doslo do zvanja policije. To su veoma pitome, drage zivotinje, neke se i boje ljudi. Ja bi stvarno da promijenim nesto tu.alica.k wrote:final fantasy, pa jel uradis sta kad vidis da se tako ponasaju prema zivotinjama?
vidi i ja zivim u vogosci i bukvalno sam kao neki dezurni policajac tu sto se tice djece koja maltretiraju cuke i mace (i sto kazes, stvarno nisu agresivni, ma ni sekunde).
ljudi me vec mrze tu jer stalno vristim kako cu zvat policiju ili necije roditelje, i sto hranim lutalice i tako.
neku noc je jedan pas uzasno tu zavijao, isla sam da vidim sta se desava, kad imam sta vidjet. svezao ga neko za drvo spagom od bukvalno 30tak cm, i to ono da ga davi ako se bude trzao...kao omcu. odvratno.
a nedavno sam cula da je bekan sa svojim pitbulom lijepo isao i trenirao ga na lutalicama...
Fuj. Odvratno. Takvi ljudi mi se stvarno gade. Ja sad da imam mogucnosti ja bih im zabranila pristup uopste. U Oktobru, gledam, nekakva djevojcica stoji tamo sa dva-tri djecaka, ne da im da prodje, brani nesto. Na kraju, nagledah se svega i svacega, gledam i vidim da ima zaista sta branit'. Dva mala, crna psa, gadjaju ih ovi kestenima, i svime i svacime. Na kraju, kad i ja, odose, a djevojcica valjda ostade da ih hrani. Stvarno fino dijete, pravi primjer kretenima koji mogu da spopadnu zivotinje.
Sta misle da su ljudi? Oni - mi, mi smo svi jednaki tim psima, i mackama. Imamo ista mane ko i oni, pa sta se onda pravimo da smo perfektni, kad sad moze proci neko pored tih odvratnih idiota i "istrenirati" svog dobermana ili bog zna sta na njih. Pa sad, sta ide, vrati se, ko bumerang.