Sporazumni razvod - prvo rociste

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Boemica

#176 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by Boemica »

SaraFina wrote:
Boemica wrote:
SaraFina wrote:

Izmoliti je radikalno rečeno draga. To je ljigavo i nemuževno... Ali spustiti gard i pokazati ranjivu mušku stranu i osjećaje, te dozvoliti tih nekih 30% prednosti ženi( drugoj strani)izvjestan period u vezi, je nešto drugo :D
Ta ranjiva strana bi me samo utvrdila u odluci da se razvedem.
Čuj da osjećam sažaljenje prema nekom s kim sam :roll: pa nije kuče

Život piše romane. Vjerovala ili ne. Poređenja su ti smehotresna. I ja ništa ne pokušavam tvrdoglavošću, nego predočavam moguće životne situacije.
A čovjek se draga ne treba ni u šta zakleti u životu... Vjeruj. :)
Pa i ne zakleh se ni u šta.

Biti sa nekim iz sažaljenja jeste isto ko kad pokupiš kuče na ulici jer ti ga žao.

Saro, nema tvrdoglavije osobe na forumu, ono što su ostali ljudi prerasli u 10toj godini a to je "ja moram biti upravu po svaku cjenu" ti još nisi prerasla :)
moonca

#177 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by moonca »

animals wrote:
moonca wrote::shock:

Muskarac ne smije kukati , moliti , plakati... u okolnostima razvoda --
Muskarci nikada ne placu..
osim kada kisa pada..
:wink: Placu i to je sasvim prihvatljivo , cute :oops: ali NE u okolnostima kada se razvode - mmm mozak je totalno van kontrole...
insomnia78

#178 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by insomnia78 »

animals wrote:
insomnia78 wrote:Ma Sara se haman lozi na te postotke, dominacije, kurce palce. Cuj da se ne narusi 50-50. :-D
Ni jedna veza nije 50-50
Veze su vecinom bezveze..
Pgtv ove koje se izrazavaju u postotcima
SaraFina

#179 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Budi ljubazan pa odgovori i na ovaj dio molim te:

I 80% sam sigurna da bi i ovaj odnos "snaga i osjećanja" bio presudan.
Ali niste vi tema. To sam zakljucila iz onog tvog posta i slaganja Zlatnog o definitivnom kraju i okretanju stranice.

:D
Odnos snaga i osjećanja nema nikakve veze. Zato sam i spomenuo da bih istu stvar napisao i savjetovao i da je u pitanju forumašica.
Ova situacija nema veze sa spolom, i jednima i drugima se može desiti ova stvar što se desila ovom liku. Zar ti je to tako teško razumjeti? :zoka: :|

Naprotiv! Lako mi je razumjeti. Ali očigledno ti nisi bio nikad u očajnom i nesigurnom položaju. Uvijek...."Dovoljno distanciran da možeš razlučiti razborito i sačuvati i razum i ponos"?
No postoji i druga strana medalje. Možeš ti razumjeti to?
pustopoljina

#180 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by pustopoljina »

Ama smije...
Prije nego mu neko kaze- evo, potpisi.
Do tada, svi mogu moliti, kumiti i pregovarati.
Samo sto mnogi ni ne vide sta im se sprema.
Jedan drug je bio 2 godine bez seksa, dvoje djece, kuca auta...on u njenoj zemlji...nije bio ovisan o njoj, ali jbg. Nije imao nikog svog...i on je na njenu hladnocu odgovarao svojom hladnocom. Izlazio...tersao...natezali se oko obaveza..
I kad mu je rekla izlazi, ne mogu te ocima vidjeti, propao 15kg...mislio se ubiti...jedva je prezivio.
I poslije kaze da je trebao shvatiti sta te dvije godine znace, da to nije bilo normalno...
Prezivio je, ozenio se opet...vidja svoju djecu svaki dan..
I jos opet ponekad preplace koji sat. Hbg.
Mozda bi bilo bolje da je kumio i molio ranije, da je pokazao ranjivost...nego sto se poslije izbacivanja s njene strane prepolio i umalo poludio.
Ta njegova je jednom rekla izlazi i ostala neumoljiva.
MarlboroGold

#181 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote: Ok sve mogućnosti treba staviti na stol. Pa i prevaru. Ali ja lično mislim, da je preveru nemoguće "ne osjetiti". Možda u nekoj početnoj fazi zaljubljenosti jeste, ali u fazi kad si 5+ godina s nekim skupa, ne vjerujem.
Sad imaš rsznoraznih glumaca/ca možda nisam naletila na profija takvog kalibra da ne zavara.
I ovo možda nije bezizlazna situacija kod čovjeka. Možda je žena samo uplašena njegovom fazom nesigurnosti i dovođenja i sebe u takvo stanje odlaskom vani?
Imaš sreću da takve još nisi srela i nadam se da nećeš nikad. Za mene je bezizlazna kad je ta žena u pitanju, jer mu je jasno dala do znanja neke stvari. Priznaj... uglavnom kad žensko nešto zacrta i kad se zainati to je gotovo u 99% situacija. Nije to više ni ono rekla kazala... neka se pomiri sa time što prije i to je to.
pustopoljina

#182 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by pustopoljina »

animals wrote:

osim kada kisa pada..
Naravno da placu.
animals

#183 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by animals »

pustopoljina wrote:

Ama smije...
Jedan drug je bio 2 godine bez seksa, dvoje djece, kuca auta...on u njenoj zemlji...nije bio ovisan o njoj, ali jbg. Nije imao nikog svog...i on je na njenu hladnocu odgovarao svojom hladnocom. Izlazio...tersao...natezali se oko obaveza..
I kad mu je rekla izlazi, ne mogu te ocima vidjeti, propao 15kg...mislio se ubiti...jedva je prezivio.
I poslije kaze da je trebao shvatiti sta te dvije godine znace, da to nije bilo normalno...
Mozda bi bilo bolje da je kumio i molio ranije, da je pokazao ranjivost...nego sto se poslije izbacivanja s njene strane prepolio i umalo poludio.
Nikada ne treba se poniziti, niti moliti..
ako mje ona njemu rekla izlazi, onda ko je jebe..
izasao bi, nisam rodjen sa njom..ima zena, nije jedina..
animals

#184 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by animals »

pustopoljina wrote:
animals wrote:

osim kada kisa pada..
Naravno da placu.
Placa, ali ne smije ih nitko vidjeti..
i ne placu zbog zena, to su kukavice..
plakati za nekim blizu, ko ti mnogo znaci, ok..
ali cmizdriti zbog zene, ma daj..
Last edited by animals on 08/05/2019 18:44, edited 1 time in total.
moonca

#185 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by moonca »

pustopoljina wrote:

Ama smije...
moguce ali, ne bi ona popustila -- kada zena odluci --to je kraj. Mozda bi i promjenila misljenje ali ==prkos joj ne da... i pobijedi....pogotovo ako moli - oh to joj da dodatni uzitak :-)
MarlboroGold

#186 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by MarlboroGold »

:mrgreen:
SaraFina

#187 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by SaraFina »

Boemica wrote:
Saro, nema tvrdoglavije osobe na forumu, ono što su ostali ljudi prerasli u 10toj godini a to je "ja moram biti upravu po svaku cjenu" ti još nisi prerasla :)

Draga B,
ja sam se samo u životu nagledala dovoljno očajnih osoba za razliku od tebe. I znam drugu stranu medalje. A ti to tumači kako ti volja :D
insomnia78

#188 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by insomnia78 »

A mozda su se spasili oboje. Bolje, puno bolje dobar razvod nego los brak
Boemica

#189 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by Boemica »

SaraFina wrote:
Boemica wrote:

Draga B,
ja sam se samo u životu nagledala dovoljno očajnih osoba za razliku od tebe. I znam drugu stranu medalje. A ti to tumači kako ti volja :D
Nisam ja rekla da nema očajnih osoba, nego se referišem na ono što ti hoćeš dvojicu forumaša da ubjediš da oni nešto ne bi uradili zato što .. neki tvoj zaključak.
dale cooper

#190 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Naprotiv! Lako mi je razumjeti. Ali očigledno ti nisi bio nikad u očajnom i nesigurnom položaju. Uvijek...."Dovoljno distanciran da možeš razlučiti razborito i sačuvati i razum i ponos"?
Pa nisam nikada bio u prilici da se razvodim, ako na to misliš. :mrgreen: Ali bilo je dovoljno...loših situacija...koje mi daju za pravo da
napišem svoje mišljenje na ovu tematiku.
SaraFina

#191 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote: Ok sve mogućnosti treba staviti na stol. Pa i prevaru. Ali ja lično mislim, da je preveru nemoguće "ne osjetiti". Možda u nekoj početnoj fazi zaljubljenosti jeste, ali u fazi kad si 5+ godina s nekim skupa, ne vjerujem.
Sad imaš rsznoraznih glumaca/ca možda nisam naletila na profija takvog kalibra da ne zavara.
I ovo možda nije bezizlazna situacija kod čovjeka. Možda je žena samo uplašena njegovom fazom nesigurnosti i dovođenja i sebe u takvo stanje odlaskom vani?
Imaš sreću da takve još nisi srela i nadam se da nećeš nikad. Za mene je bezizlazna kad je ta žena u pitanju, jer mu je jasno dala do znanja neke stvari. Priznaj... uglavnom kad žensko nešto zacrta i kad se zainati to je gotovo u 99% situacija. Nije to više ni ono rekla kazala... neka se pomiri sa time što prije i to je to.

Moguće da su vaši savjeti pravi. I da ja griješim. Neka čovjek sam prosudi.
insomnia78

#192 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by insomnia78 »

O znaci jos jedan teoreticar :D
Bezbeli nisi ni u braku
SaraFina

#193 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Pa nisam nikada bio u prilici da se razvodim, ako na to misliš. :mrgreen: Ali bilo je dovoljno...loših situacija...koje mi daju za pravo da

To svakako. I ne sporim. Uglavnom najbolje da čovjek odabere sam soluciju između naših mišljenja ovdje i tako i postupi :D
dale cooper

#194 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by dale cooper »

insomnia78 wrote:O znaci jos jedan teoreticar :D
Bezbeli nisi ni u braku
Nisam ni tvrdio da jesam. Ali vidim da ni druge to ne smeta da daju mišljenje na temu. :mrgreen:
dale cooper

#195 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

To svakako. I ne sporim. Uglavnom najbolje da čovjek odabere sam soluciju između naših mišljenja ovdje i tako i postupi :D
Svakako. :) :thumbup:
pustopoljina

#196 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by pustopoljina »

Hjoj ljudi tesko je otkaz dati u firmi koja te nervira, a imas par dobrih kolega...a gdje je odhebati nekog u trenu s kim si dijelio stol, krevet, dugove i tjelesne izlucevine...
Nije to prekinuti neku 3xsedmicno vezu...prekidas i sve svoje slike zadnjih x godina i bukirane letove...pola ormara u svakoj sobi...zajednicke prijatelje.
Ko kaze- ma ko je/ga hebe...laze, brate.
insomnia78

#197 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by insomnia78 »

dale cooper wrote:
insomnia78 wrote:O znaci jos jedan teoreticar :D
Bezbeli nisi ni u braku
Nisam ni tvrdio da jesam. Ali vidim da ni druge to ne smeta da daju mišljenje na temu. :mrgreen:
Ah
MarlboroGold

#198 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote:Hjoj ljudi tesko je otkaz dati u firmi koja te nervira, a imas par dobrih kolega...a gdje je odhebati nekog u trenu s kim si dijelio stol, krevet, dugove i tjelesne izlucevine...
Nije to prekinuti neku 3xsedmicno vezu...prekidas i sve svoje slike zadnjih x godina i bukirane letove...pola ormara u svakoj sobi...zajednicke prijatelje.
Ko kaze- ma ko je/ga hebe...laze, brate.
Pa niko to ne tvrdi na takav način. Logično je da je teško. U ovom slučaju ona s njim više ništa ne želi. Šta onda njemu drugo preostaje nego da se s time izbori i na kraju pomiri? Kod nekih je to dugotrajan proces i ne odluče se više nikad ni za vezu a kamo li brak.
Ko to može odjebati u sekundi i o tome više ne razmišljati (ako mu je stalo do te osobe) za mene baš i nije normalan u glavi.
SaraFina

#199 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by SaraFina »

Boemica wrote:
SaraFina wrote:
Draga B,
Nisam ja rekla da nema očajnih osoba, nego se referišem na ono što ti hoćeš dvojicu forumaša da ubjediš da oni nešto ne bi uradili zato što .. neki tvoj zaključak.

Boemice dušo, ako hoćeš o stabilnosti i "dječijim bolestima" te prerastanju istih, moram te napomenuti da si ti svoj privatni život povlačila tokom forumskog opusa do sprdnje. Da bi ispala neka riba ili svoje samopouzdanje nadogradila. ( privatno i dobronamjerno sam te i opominjala)

E to je boljka. A ne imati mišljenje i zastupati ga "tvrdolinijski".
insomnia78

#200 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste

Post by insomnia78 »

:D
Post Reply