Telemach kablovska & DTV
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
#176 Re: Telemach kablovska & DTV
Prikopcao koaksijalni od kablovske na risiver, a sa risivera skartom na TV.

-
tacna
#177 Re: Telemach kablovska & DTV
Ok sory. Nisam znao da si imo dodatni paket .chuchumbamayumbe wrote:Prikopcao koaksijalni od kablovske na risiver, a sa risivera skartom na TV.
- chuchumbamayumbe
#178 Re: Telemach kablovska & DTV
Uredu je.tacna wrote:Ok sory. Nisam znao da si imo dodatni paket .chuchumbamayumbe wrote:Prikopcao koaksijalni od kablovske na risiver, a sa risivera skartom na TV.
-
elSaik
#179 Re: Telemach kablovska & DTV
Ima li još ko da su mu sve slike super osim njemačkih programa?!
-
sencobih
#180 Re: Telemach kablovska & DTV
na dobrinji je tako , sve su ok samo od C58 pa nadalje su lose slike, doduse i na ovim ostalim idu neke tamne linije , vise kao sjene, odozdo prema gore ,jedva se primjete ali se videelSaik wrote:Ima li još ko da su mu sve slike super osim njemačkih programa?!
- Bourne
#181 Re: Telemach kablovska & DTV
Kao i sto sam napisao MMDS je u formatu MPEG 1 a NE kako je bilo napisano na stranici Telemach-a MPEG 2 sto su napokon i priznali pa promijenili http://www.telemach.ba/Televizija/422/M ... av_start=0
valjda su zaboravili promijeniti da je kvalitet slike VHS a NE kako to sad jos uvijek stoji DVD kvalitete...sto znaci da korisnici MMDS-a imaju naj losiju sliku,manje 7 kanala u odnosu na kablovsku a placaju skuplju pretplatu!!!
Ili ukinite skroz MMDS ili promijenite nesto(smanjite pretplatu,povecajte broj kanala,ili zamjenite pojedine kanale za druge i bolje), da NE bi pravili ovoliki razdor među korisnicima...
Imajuci u vidu kako svaki dan fali po 3-5 kanala broj se povecava na 12 kanala koji fale...od jucer NEma Nove TV,Sprtklub-a,Eurosport-a 2,D.Travel,TV SLO,Romantica,TVEi
zaboga miloga sta to mi zapravo placamo

valjda su zaboravili promijeniti da je kvalitet slike VHS a NE kako to sad jos uvijek stoji DVD kvalitete...sto znaci da korisnici MMDS-a imaju naj losiju sliku,manje 7 kanala u odnosu na kablovsku a placaju skuplju pretplatu!!!
Last edited by Bourne on 11/10/2010 11:11, edited 1 time in total.
- branimir stulic
#182 Re: Telemach kablovska & DTV
JA cu se isto, nakon skoro 5 godina koristenja, najvjerovatnije zahvaliti Telemachu (ex. Elob). Kvalitet slike je katastrofa. Kakav crni DVD... Dobro neko napisa VHS i to onaj najgori....Neki dan mi je plus toga riknuo daljinski i jos uvijek ga cekam da mi donesu... tako da sam morao prebaciti HS kabal od starog. Slika je milion puta bolja. NE znam... pa da bar nude neka poboljsanja. Ovako kada vidim kako je ostalima dodje mi da placem.
-
sencobih
#183 Re: Telemach kablovska & DTV
još će ti daljinski naplatiti 20KM, ja ozbiljno razmisljam da odjavim ELOB DTV sačekaću jos malo da vidim hoće li Telemach ponuditi neku zamjenu, onaj johny 071 je nesto spominjao u tom smislu.branimir stulic wrote:JA cu se isto, nakon skoro 5 godina koristenja, najvjerovatnije zahvaliti Telemachu (ex. Elob). Kvalitet slike je katastrofa. Kakav crni DVD... Dobro neko napisa VHS i to onaj najgori....Neki dan mi je plus toga riknuo daljinski i jos uvijek ga cekam da mi donesu... tako da sam morao prebaciti HS kabal od starog. Slika je milion puta bolja. NE znam... pa da bar nude neka poboljsanja. Ovako kada vidim kako je ostalima dodje mi da placem.
- Bourne
#184 Re: Telemach kablovska & DTV
DžONny je sto sta napisao pa nista od toga NE bisencobih wrote:onaj johny 071 je nesto spominjao u tom smislu.
-
sencobih
#185 Re: Telemach kablovska & DTV
Telemach je firma u povoju, ona jos dojiBourne wrote:DžONny je sto sta napisao pa nista od toga NE bisencobih wrote:onaj johny 071 je nesto spominjao u tom smislu.nego "CISCO" strucnjaci naprave jedno a zeznu drugo, vratise kanale slika jos gora nego je bila a teleteksta gdje je bio sad ga NEma HRT1 itd...
-
addy_sa
#186 Re: Telemach kablovska & DTV
nešto ne kontam..
imao sam Elob digitalnu i njihov risiver..
sada uopšte nemam nikavog signala na digitalnoj samo običnu kablovsku..
šta je sa elob digitalnom? zar ne bih sad trebao imatu tu telemach digitalnu preko starog risivera elobovog?
ne kontam.
imao sam Elob digitalnu i njihov risiver..
sada uopšte nemam nikavog signala na digitalnoj samo običnu kablovsku..
šta je sa elob digitalnom? zar ne bih sad trebao imatu tu telemach digitalnu preko starog risivera elobovog?
ne kontam.
-
ZEKI-RIKI
#187 Re: Telemach kablovska & DTV
u centru sam,ako to ima ikakve veze....kanali BHTV,FTV,OBN LOSI,od prvog dana i danas je tako,/jedva sam pregledao Alabanija-BiH na BHTV/elSaik wrote:Ima li još ko da su mu sve slike super osim njemačkih programa?!
teletex na tim kanalima skoro da se nemoze koristiti..
Rekose mi da se moze kupiti neki pojacivac signala,pa kontam da sa tim probam ili da secekam da se nece sta poraviti..
- bosanski
#188 Re: Telemach kablovska & DTV
Šta je sa EPG-om, kao trebao da proradi prošle sedmice i ništa. Jel se i to treba zvati nekoga tamo u Telemachu pa da oni daju zahtjev u opštini, opština da preusmjeri prema kantonu, kanton prebaci na vladu FBiH...........
- Bourne
#189 Re: Telemach kablovska & DTV
To ti je do ove nove CISCO opreme nije kompatibilna s Bosnom i Hercegovinombosanski wrote:Šta je sa EPG-om
- chuchumbamayumbe
#190 Re: Telemach kablovska & DTV
Kod mene je slika fantastična!
Samo, ovaj Cisco risiver je u odnosu na moj prethodni Deltaline KRŠ!
Nema teletekst opcije, užasno je spor, neintuitivan, dugmad na daljinskom niđe veze, opcije podešavanja loše, itd.
EPG-a još uvijek nema, SportKlub 3, 4 i 5 nema programa, samo nekakvi telopi, najeve utakmica, HBO i HBO Comedy su OK, ali nikako da skontam koji im je fazon sa HBO+1 i HBO Comedy +1, jer, koliko znam, ti kanali ne postoje u svijetu. Koliko sam upratio, ovo +1 znači da ide isti program kao i na ovima bez oznake + ali sa satom zakašnjenja?! WTF?!
Pojašnjenje u vezi Sport Kluba:
Da još jednom pojasnimo, to su jedinstveni kanali na ovim prostorima. Signal je digitalan i oni se aktiviraju samo po potrebii, odnosno, vrše se samo direktni prenosi kada ima više utakmica istovremeno. Kada nema prenosa, stajaće telop sa najavama narednih prenosa koje ćemo raditi.
Samo, ovaj Cisco risiver je u odnosu na moj prethodni Deltaline KRŠ!
Nema teletekst opcije, užasno je spor, neintuitivan, dugmad na daljinskom niđe veze, opcije podešavanja loše, itd.
EPG-a još uvijek nema, SportKlub 3, 4 i 5 nema programa, samo nekakvi telopi, najeve utakmica, HBO i HBO Comedy su OK, ali nikako da skontam koji im je fazon sa HBO+1 i HBO Comedy +1, jer, koliko znam, ti kanali ne postoje u svijetu. Koliko sam upratio, ovo +1 znači da ide isti program kao i na ovima bez oznake + ali sa satom zakašnjenja?! WTF?!
Pojašnjenje u vezi Sport Kluba:
Da još jednom pojasnimo, to su jedinstveni kanali na ovim prostorima. Signal je digitalan i oni se aktiviraju samo po potrebii, odnosno, vrše se samo direktni prenosi kada ima više utakmica istovremeno. Kada nema prenosa, stajaće telop sa najavama narednih prenosa koje ćemo raditi.
-
brazzo19
#191 Re: Telemach kablovska & DTV
Moze li mi neko objasniti tacno gdje se nalaze prostorije Telemacha da ne lutam molim vas fino da mi obajsni neka dobra dusa a ne lupam ima zgrada na cengic vili eh skrenes lijevo pa desno pa pravo prodjes rasimov orah i tu ti je
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- kokuz_sa
#192 Re: Telemach kablovska & DTV
ama kad dodjes pred plavu zgradu pise MERONA..odmah kod plave pumpe dole na stupu..brazzo19 wrote:Moze li mi neko objasniti tacno gdje se nalaze prostorije Telemacha da ne lutam molim vas fino da mi obajsni neka dobra dusa a ne lupam ima zgrada na cengic vili eh skrenes lijevo pa desno pa pravo prodjes rasimov orah i tu ti je![]()
Unaprijed hvala
znaci stanes kod merone..i odma s lijeve strane vidis autice od eloba.global neta i ostalih kablovskih operatera..i ne mozes fulis
-
brazzo19
#193 Re: Telemach kablovska & DTV
kokuz_sa wrote:ama kad dodjes pred plavu zgradu pise MERONA..odmah kod plave pumpe dole na stupu..brazzo19 wrote:Moze li mi neko objasniti tacno gdje se nalaze prostorije Telemacha da ne lutam molim vas fino da mi obajsni neka dobra dusa a ne lupam ima zgrada na cengic vili eh skrenes lijevo pa desno pa pravo prodjes rasimov orah i tu ti je![]()
Unaprijed hvala
znaci stanes kod merone..i odma s lijeve strane vidis autice od eloba.global neta i ostalih kablovskih operatera..i ne mozes fulis
Znaci na stupu se nalaze negdje kod velike plave zgrade na kojoj pise MERONA
- alibaba_i_30_godina
#194 Re: Telemach kablovska & DTV
Ja sam maloprije trazio te nove kanale i nasao sam National Gegraphic HD, Discovery HD, Eurosport HD, nasao sam sve HBO-ove sto spominjete a nemam resivera vanjskog.
Slika je fantasticna, tako da ne znam zasto se zalite.
- HaHaHa2
#195 Re: Telemach kablovska & DTV
Nasao sam i ja neki dan ali mi nisu vjerovali.Bas mi je drago da nisam jediniNeyDan wrote:Ja sam maloprije trazio te nove kanale i nasao sam National Gegraphic HD, Discovery HD, Eurosport HD, nasao sam sve HBO-ove sto spominjete a nemam resivera vanjskog.![]()
- Bourne
#196 Re: Telemach kablovska & DTV
Pitao bih te ja DA li bi se zalio da si na MMDS-u i DA imas sliku goru od VHS-a...prijavis doticnim kako NEmas kanala a oni CISCO "strucnjaci" ti puste kanale jos gore nego sto su bili i pritome nestane ttx-a na HRT1 ,Hayat,ttx SportKluba na NTV99 a na SportKlubu NEma nikako opcije za ttxNeyDan wrote:Slika je fantasticna, tako da ne znam zasto se zalite.
- Reglan
#197 Re: Telemach kablovska & DTV
Meni racun nije dosao vec dva mjeseca

- maslina
#198 Re: Telemach kablovska & DTV
Može li mi neko nešto objasniti? Imam Elobov reciver (Topfield). Znam da sam donji u odnosu na kablovsku, bar trenutno, ali neko mi reče da će ovi iz Telemacha vršiti zamjenu Elob recivera. Da li je to istina i kako se vrši zamjena. Ja zovem njih, oni mene ili šta?
- chuchumbamayumbe
#199 Re: Telemach kablovska & DTV
Oni su pozvali mene, kažu da su do sada zamijenili preko 2000 risivera.maslina wrote:Može li mi neko nešto objasniti? Imam Elobov reciver (Topfield). Znam da sam donji u odnosu na kablovsku, bar trenutno, ali neko mi reče da će ovi iz Telemacha vršiti zamjenu Elob recivera. Da li je to istina i kako se vrši zamjena. Ja zovem njih, oni mene ili šta?
Možda su te zaboravili, kontaktiraj njihov helpdesk.
- maslina
#200 Re: Telemach kablovska & DTV
OK. Hvala...chuchumbamayumbe wrote:Oni su pozvali mene, kažu da su do sada zamijenili preko 2000 risivera.maslina wrote:Može li mi neko nešto objasniti? Imam Elobov reciver (Topfield). Znam da sam donji u odnosu na kablovsku, bar trenutno, ali neko mi reče da će ovi iz Telemacha vršiti zamjenu Elob recivera. Da li je to istina i kako se vrši zamjena. Ja zovem njih, oni mene ili šta?
Možda su te zaboravili, kontaktiraj njihov helpdesk.