Barbara Serra
Moderator: anex

Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga. Ako je jednoj Britaniji i Londonu prihvatljiva (a znamo da je Lonodon jedna od najvećih, ako ne i najveća svjetska metropola), zašto ne bi bila prihvatljiva jednom malom gradu zvanom Sarajevo.Lekler wrote:Zelim ukazati na to da ce oni sluziti sa sirenje nekog "bratstva" izmedju muslimana BiH i bliskog istoka,toga je mene strah jer nas to moze kostati!Better Man wrote:Ne znam šta imaš protiv Al Jazeere i njihovog ulaska u Sarajevo. Ako jednim Englezima i Londonu ne smeta (još im je lokacija u centru grada kod Hyde Parka), zašto bi bio problem u Sarajevu. Zbog takvog načina razmišljanja pojedinaca Sarajevo će ostati ono što je postao nakon rata, a to je obična selendra. Njihov ulazak u Sarajevo je odlična stvar, jer dolazi kapital, nova radna mjesta itd. Glasam za SDP, ali sam oduvijek bio protiv gradske televizije koju su htjeli da prave, jer bi to bilo čisto bacanje para poreskih obveznika za jeftin i nekvalitetan program, tačnije rečeno šund. A što se tiče uticaja Al Jazeere na javno mjenje je itekako velik. Pa pogledajmo da angažuju novinare sa najboljih tv kuća i da ih ima od Iraca, pa do Australijanaca.Lekler wrote:Ne kontam radost pojedinaca vezanu za al-dzaziru,kazete "prva liga" među tv kucama,jes al malo morgen,njihov uticaj na javno mnijenje se zavrsava na sueckom kanalu,a nama dosli soliti pamet,glupe bosnje sta cesda se razumijemo ja sam protiv SDP TV-a (mada niko od nas ne zna bil' ta televizija uopste bila "njihova"),a ni al-dzazira nije bogzna cemu,i uopste zbog cega spasavati NTV99?
To sto uposljavaju Irce i druge ne mora znaciti da uticu na JM tih zemalja,na BHT radi Izraelac pa BHT ne utice na JM IzraelaSto se mene tice nek se usele na Skenderiju,ali nikakve fajde od toga za grad nece biti,osim sto cemo se i medijski pribliziti Teheranu
Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga
Prema podacima RAK-a, ono što će Al Jazeera dobiti preuzimanjem NRTV 99, jeste radio i TV signal lokalnog dometa, odnosno pokrivenost Kantona Sarajevo. Radio 99 može slušati 638.328 stanovnika, a TV 99 gledati 507.000 potencijalnih gledatelja.
To je maksimalni limit na koji ova kuća može računati u ovom momentu.
S tim da govorim arapski,nek si me poduciotheTruePath wrote:Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga
Hehe normalno da necemo,Teheran je perzijski a al jazeera arapska..a svi znamo koliko se iranci i arapi "vole"ne zna to lekler naravno,on je cuo od nekih svojih za "teheran" i to ponavlja ko papagaj
ps:Teheran nam je jedan od najblizih prijateljskih gradova,i nema tu apsolutno nista lose lekleru
Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.
Ja stvarno ne znam kako su to gradonačenlnik, gradski vijećnici, jedan SDP mogli dopustiti...nosara wrote:Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.![]()
Jako su bliske nasa muslimanska kulturna sredina sa bliskoistocnom muslimanskom kulturnom sredinom... Od jezika koji nam je jako slican, do obicaja i nacina zivota, koji su nam haman pa isti...
Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij u sklopu nekok mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina...
Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...Klodovik wrote:Ja stvarno ne znam kako su to gradonačenlnik, gradski vijećnici, jedan SDP mogli dopustiti...nosara wrote:Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.![]()
Jako su bliske nasa muslimanska kulturna sredina sa bliskoistocnom muslimanskom kulturnom sredinom... Od jezika koji nam je jako slican, do obicaja i nacina zivota, koji su nam haman pa isti...
Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij u sklopu nekok mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina...
Haloo ba kakav tender, da je neko stavio 99 na tender prije pola godine, ko bi je kupio?Lekler wrote: Ja samo mislim da od ovog nema nikakve nafake,vise bih volio neki tender i nek' je kupi onaj ko ponudi vise,tako ce grad dobiti lovu i moze je uloziti u neke projekte ( alova treba,jer kanton neda gradu marke vise)...
Sto se mene tice neka ih,da vidimo i tog "ferrari"-a i objektivno izvjestavanje...
Mislim da bas i nisi pozvan da odredjujes nivo i vrstu saradnje izmedju Bosnjaka i drugih muslimanskih naroda, sasvim jednostavno.nosara wrote:Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina...
A ja mislio gradonačelnik i GV (tih sto i jedan) nešto znaju i mogu. Razbi mi iluzije. Znači... mračni tal.nosara wrote:
Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...
Apsolutno se slazem. Samim tim zelim da preneses Behmenu da nece mene i ostale gradjane Sarajeva raskucavati i kurc.iti se nasim novcem kupujuci sebi i svojoj partiji megafon u vidu Gradske TV. Neka fino Damir i kompanija iskesiraju pare koje su godinama stekali reketirajuci uspjesne ljude pa neka onda od tog novca sebi prave sta god zele, ma medijskog giganta ako treba - nemam nista protiv.nosara wrote:Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...
Od strane svojih rahmetli rodjaka ubaceni mladomuslimanski element u progresivnu KP i poslije SDP.theTruePath wrote:behmen je zapravo skriveni islamista
Ima i ova verzija: GV je pokusalo da kupi Lagumdziji privatni medij, a u sklopu mracnog tala Lagumdzija-Behmen-Kulenovic, cije posljedice srecom necemo osjetiti naknadno, kako je to vec u ovom tunelu bivalo unazad 20 godina...nosara wrote: Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina...
Fahrin ili reisov?Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.
@nosara, imamohrsuze je donio ferman da si ti Vlah.Imamopobjednika wrote:Mislim da bas i nisi pozvan da odredjujes nivo i vrstu saradnje izmedju Bosnjaka i drugih muslimanskih naroda, sasvim jednostavno.nosara wrote:Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.
Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina.... Dakle bez uvrede ili zelje za vrijedjanem, ali je tako. Nisi adekvatna osoba koja bi trebala da donosi sud o tome.
To bi isto bilo kao kada bih ja odredjivao sa kim ce Srbija saradjivati.
Ne nasmijavaj me! kakv urbani gradski Medij? To bi ti bila još jedna seoska televizija sa turbo folkom i ostalim glupostima ao što su kantonalna, Alfa, Hayat i slične gluposti. i što je najgore finasirala bi se novcem poreskih obveznika. Kupi avionsku kartu za London i otiđi malo da vidiš šta je svijet i civilizacija i kultura, pa kad se vratiš drugačije češ razmišljati, a ne biti totalno ograničen i gledati u samo jednom pravcu.nosara wrote:Prema podacima RAK-a, ono što će Al Jazeera dobiti preuzimanjem NRTV 99, jeste radio i TV signal lokalnog dometa, odnosno pokrivenost Kantona Sarajevo. Radio 99 može slušati 638.328 stanovnika, a TV 99 gledati 507.000 potencijalnih gledatelja.
To je maksimalni limit na koji ova kuća može računati u ovom momentu.![]()
"Regionalni centar", "Hub"...![]()
Zali boze frekvencije... Mogao je to biti fin gradski, urbani medij... da nije bilo tetkica iz ns...
Klasicno zapisavanja teritorije...

Šta će im nuditi? Pa nek zatraže i plate. Da ne govorim da ljudi imaju dovoljno love za izgradnju novog objekta. Šta bi komercijalna televizija radila u zgradi javnog servisa? Svašta.Vertigo wrote:kao sto vec rekoste, dolaze investije, radna mjesta i ukratko, lova....
mislim da bi drzavna tv trebala pokusati iskoristiti ovu novost i ponuditi im prostor u zakup.
99 nema nista sem frekvencije, a koliko znam, citava desna strana ove zgrade je prazna, a sva infrastuktura postoji.