''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bach

#176 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by bach »

Image

Barbara Serra :dance: :dance: :dance: sa Al Jazire mjau
Better Man

#177 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Better Man »

Lekler wrote:
Better Man wrote:
Lekler wrote:Ne kontam radost pojedinaca vezanu za al-dzaziru,kazete "prva liga" među tv kucama,jes al malo morgen,njihov uticaj na javno mnijenje se zavrsava na sueckom kanalu,a nama dosli soliti pamet,glupe bosnje sta ces :-) da se razumijemo ja sam protiv SDP TV-a (mada niko od nas ne zna bil' ta televizija uopste bila "njihova"),a ni al-dzazira nije bogzna cemu,i uopste zbog cega spasavati NTV99?
Ne znam šta imaš protiv Al Jazeere i njihovog ulaska u Sarajevo. Ako jednim Englezima i Londonu ne smeta (još im je lokacija u centru grada kod Hyde Parka), zašto bi bio problem u Sarajevu. Zbog takvog načina razmišljanja pojedinaca Sarajevo će ostati ono što je postao nakon rata, a to je obična selendra. Njihov ulazak u Sarajevo je odlična stvar, jer dolazi kapital, nova radna mjesta itd. Glasam za SDP, ali sam oduvijek bio protiv gradske televizije koju su htjeli da prave, jer bi to bilo čisto bacanje para poreskih obveznika za jeftin i nekvalitetan program, tačnije rečeno šund. A što se tiče uticaja Al Jazeere na javno mjenje je itekako velik. Pa pogledajmo da angažuju novinare sa najboljih tv kuća i da ih ima od Iraca, pa do Australijanaca.
Zelim ukazati na to da ce oni sluziti sa sirenje nekog "bratstva" izmedju muslimana BiH i bliskog istoka,toga je mene strah jer nas to moze kostati!

To sto uposljavaju Irce i druge ne mora znaciti da uticu na JM tih zemalja,na BHT radi Izraelac pa BHT ne utice na JM Izraela :-) Sto se mene tice nek se usele na Skenderiju,ali nikakve fajde od toga za grad nece biti,osim sto cemo se i medijski pribliziti Teheranu :run:
Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga. Ako je jednoj Britaniji i Londonu prihvatljiva (a znamo da je Lonodon jedna od najvećih, ako ne i najveća svjetska metropola), zašto ne bi bila prihvatljiva jednom malom gradu zvanom Sarajevo.
theTruePath

#178 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by theTruePath »

Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga

Hehe normalno da necemo,Teheran je perzijski a al jazeera arapska..a svi znamo koliko se iranci i arapi "vole" :-) ne zna to lekler naravno,on je cuo od nekih svojih za "teheran" i to ponavlja ko papagaj

ps:Teheran nam je jedan od najblizih prijateljskih gradova,i nema tu apsolutno nista lose lekleru
nosara

#179 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by nosara »

Prema podacima RAK-a, ono što će Al Jazeera dobiti preuzimanjem NRTV 99, jeste radio i TV signal lokalnog dometa, odnosno pokrivenost Kantona Sarajevo. Radio 99 može slušati 638.328 stanovnika, a TV 99 gledati 507.000 potencijalnih gledatelja.
To je maksimalni limit na koji ova kuća može računati u ovom momentu.
:lol:

"Regionalni centar", "Hub"... :lol:

Zali boze frekvencije... Mogao je to biti fin gradski, urbani medij... da nije bilo tetkica iz ns...

Klasicno zapisavanja teritorije... 8-)
Lekler

#180 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Lekler »

theTruePath wrote:
Griješiš, puno griješiš. nećemo se mi medijski približiti Teheranu i mogu nam donijeti samo dobroga i pozitivnoga

Hehe normalno da necemo,Teheran je perzijski a al jazeera arapska..a svi znamo koliko se iranci i arapi "vole" :-) ne zna to lekler naravno,on je cuo od nekih svojih za "teheran" i to ponavlja ko papagaj

ps:Teheran nam je jedan od najblizih prijateljskih gradova,i nema tu apsolutno nista lose lekleru
S tim da govorim arapski,nek si me poducio :-)

Teheran je vise figurativno znacenje medijskog zblizavanja sa orijentom,ali skontaces papagaju...

Ja samo mislim da od ovog nema nikakve nafake,vise bih volio neki tender i nek' je kupi onaj ko ponudi vise,tako ce grad dobiti lovu i moze je uloziti u neke projekte ( alova treba,jer kanton neda gradu marke vise)...

Sto se mene tice neka ih,da vidimo i tog "ferrari"-a i objektivno izvjestavanje...
Imamopobjednika

#181 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Imamopobjednika »

Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.

Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.
nosara

#182 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by nosara »

Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.

Al Jazeera je medijski gigant u citavom svijetu. Samo klasican islamofob ili osoba koja osjeca gorcinu zbog cinjenice da SDP nije dobio svoj privatni medij novcem gradjana, moze smatrati da je ovo los potez.

Jako su bliske nasa muslimanska kulturna sredina sa bliskoistocnom muslimanskom kulturnom sredinom... Od jezika koji nam je jako slican, do obicaja i nacina zivota, koji su nam haman pa isti...

Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina... :D
Klodovik

#183 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Klodovik »

nosara wrote:
Imamopobjednika wrote:Neki ovdje moraju shvatiti da je cinjenica kako u BiH zivi preko 50% ljudi koji su ili muslimani ili poticu iz muslimanske kulturne sredine, te da cemo samim time itekako imati bliske odnose sa Bliskim Istokom. Sasvim normalna i prirodna stvar. I Istok i Zapad - to nam je prednost, a ne mana.

Jako su bliske nasa muslimanska kulturna sredina sa bliskoistocnom muslimanskom kulturnom sredinom... Od jezika koji nam je jako slican, do obicaja i nacina zivota, koji su nam haman pa isti...

Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij u sklopu nekok mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina... :D
Ja stvarno ne znam kako su to gradonačenlnik, gradski vijećnici, jedan SDP mogli dopustiti...
nosara

#184 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by nosara »

Klodovik wrote:
nosara wrote:

Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij u sklopu nekok mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina... :D
Ja stvarno ne znam kako su to gradonačenlnik, gradski vijećnici, jedan SDP mogli dopustiti...
Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...
BarbaDue

#185 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by BarbaDue »

Lekler wrote: Ja samo mislim da od ovog nema nikakve nafake,vise bih volio neki tender i nek' je kupi onaj ko ponudi vise,tako ce grad dobiti lovu i moze je uloziti u neke projekte ( alova treba,jer kanton neda gradu marke vise)...

Sto se mene tice neka ih,da vidimo i tog "ferrari"-a i objektivno izvjestavanje...
Haloo ba kakav tender, da je neko stavio 99 na tender prije pola godine, ko bi je kupio?
To je televizija koja u rukama nekog prosjecno bogatog sarajlije koji bi je kupio na tenderu ili nekog drugog ne bitno ne znaci bas nista. Kada u takvu krhotinu od televizije ulozis jedno 3-4 mil. eura pa lagano na satelit e to je vec nesto.
Razmisljaj malo, ne vodi se predrasudama.
Imamopobjednika

#186 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

nosara wrote:

Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina... :D
Mislim da bas i nisi pozvan da odredjujes nivo i vrstu saradnje izmedju Bosnjaka i drugih muslimanskih naroda, sasvim jednostavno. :wink:. Dakle bez uvrede ili zelje za vrijedjanem, ali je tako. Nisi adekvatna osoba koja bi trebala da donosi sud o tome.
To bi isto bilo kao kada bih ja odredjivao sa kim ce Srbija saradjivati.

Sto se ostatka tvog komentara tice ne znam da li si toliko neupucen ili toliko bezobrazan. Ti eto mislis da Al Jazeera kupuje NTV99 radi pola miliona stanovnika Kantona. A sta je sa satelitskom? Kablovskom? Otvara se vec u tom slucaju trziste od desetak-petnaest miliona ljudi. Pretpostavljam da si ti svjestan toga, ali da ti je lakse ovako pokusavati nisko udarati i nadati se da tvoju demagogiju niko nece skontati.

Nego jel' boli to sto ti Behmen nije uspio kupiti partijsku TV prije izbora? Propade jos jedan od pokusaja sprijecavanja "islamizacije" Sarajeva. :lol:
Last edited by Imamopobjednika on 01/04/2010 12:43, edited 1 time in total.
Klodovik

#187 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Klodovik »

nosara wrote:
Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...
A ja mislio gradonačelnik i GV (tih sto i jedan) nešto znaju i mogu. Razbi mi iluzije. Znači... mračni tal.
Imamopobjednika

#188 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

nosara wrote:Sto jedan moze raskucit, sto i jedan ne mogu sacuvat...
Apsolutno se slazem. Samim tim zelim da preneses Behmenu da nece mene i ostale gradjane Sarajeva raskucavati i kurc.iti se nasim novcem kupujuci sebi i svojoj partiji megafon u vidu Gradske TV. Neka fino Damir i kompanija iskesiraju pare koje su godinama stekali reketirajuci uspjesne ljude pa neka onda od tog novca sebi prave sta god zele, ma medijskog giganta ako treba - nemam nista protiv.
Behmen je taj koji je pokusao raskucavati, niko drugi.
theTruePath

#189 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by theTruePath »

Behmen i njegovi su ovo i htjeli,citavo vrijeme se znalo za ovo..sve ostalo bila gluma 8-) uhh,sad se sve otkrilo-..behmen je zapravo skriveni islamista :D
Imamopobjednika

#190 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

theTruePath wrote:behmen je zapravo skriveni islamista :D
Od strane svojih rahmetli rodjaka ubaceni mladomuslimanski element u progresivnu KP i poslije SDP. :lol:
Fordas

#191 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Fordas »

Ali pazite, kad SDP zeli od adilovog pokusaja televizije napraviti nesto onda je ok, sve moze, sve se isplati, bla, bla... ali kad tp hoce jedna ozbiljna tv kuca onda ide milion pitanja i pitanja... pa cak dotle da se potezu i razllike izmedju podneblja, dokle to ide... :lol: :lol: ...bas kao i za BBI...uvijek ista prica :lol: :lol:
to sablon postao za sve sto bi eventualno imalo ikakve veze sa arapima, muslimanima, islamom.... smijesni ste...ocajni.. ne znam sta drugo vise da vam kazem ;-)
Akibh

#192 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Akibh »

nosara wrote: Medijski gigant za cvonjke kupuje nekom lokalnom loli privatni medij, a u sklopu nekog mracnog tala, cije cemo posljedice osjetit naknadno, kako to vec u ovom tunelu biva unazad 20 godina... :D
Ima i ova verzija: GV je pokusalo da kupi Lagumdziji privatni medij, a u sklopu mracnog tala Lagumdzija-Behmen-Kulenovic, cije posljedice srecom necemo osjetiti naknadno, kako je to vec u ovom tunelu bivalo unazad 20 godina...
seln

#193 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by seln »

Fahrin ili reisov? :-)
Cim neko kaze "islamofobija", znam na cemu sam.
I shvatli su svi da u Bosni zivi 50% muslimana, ali se nasim susjedima zivo hebe za tim.
seln

#194 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by seln »

Imamopobjednika wrote:
nosara wrote:

Mislim da bas i nisi pozvan da odredjujes nivo i vrstu saradnje izmedju Bosnjaka i drugih muslimanskih naroda, sasvim jednostavno. :wink:. Dakle bez uvrede ili zelje za vrijedjanem, ali je tako. Nisi adekvatna osoba koja bi trebala da donosi sud o tome.
To bi isto bilo kao kada bih ja odredjivao sa kim ce Srbija saradjivati.
@nosara, imamohrsuze je donio ferman da si ti Vlah.
Fahrin je, definitivno...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#195 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by ladyblue18 »

Ovo vam je zadnja opomena.

Drzite se teme, a ne Teherana, Bliskog istoka, Behmena itd.!
Better Man

#196 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Better Man »

nosara wrote:
Prema podacima RAK-a, ono što će Al Jazeera dobiti preuzimanjem NRTV 99, jeste radio i TV signal lokalnog dometa, odnosno pokrivenost Kantona Sarajevo. Radio 99 može slušati 638.328 stanovnika, a TV 99 gledati 507.000 potencijalnih gledatelja.
To je maksimalni limit na koji ova kuća može računati u ovom momentu.

"Regionalni centar", "Hub"... :lol:

Zali boze frekvencije... Mogao je to biti fin gradski, urbani medij... da nije bilo tetkica iz ns...

Klasicno zapisavanja teritorije... 8-)
Ne nasmijavaj me! kakv urbani gradski Medij? To bi ti bila još jedna seoska televizija sa turbo folkom i ostalim glupostima ao što su kantonalna, Alfa, Hayat i slične gluposti. i što je najgore finasirala bi se novcem poreskih obveznika. Kupi avionsku kartu za London i otiđi malo da vidiš šta je svijet i civilizacija i kultura, pa kad se vratiš drugačije češ razmišljati, a ne biti totalno ograničen i gledati u samo jednom pravcu.
donBeton

#197 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by donBeton »

Bojim se da žele biti najbliži određenim događajima u budućnosti.
Vertigo

#198 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Vertigo »

kao sto vec rekoste, dolaze investije, radna mjesta i ukratko, lova....
mislim da bi drzavna tv trebala pokusati iskoristiti ovu novost i ponuditi im prostor u zakup.
99 nema nista sem frekvencije, a koliko znam, citava desna strana ove zgrade je prazna, a sva infrastuktura postoji.

Image
Bosanac sa dna kace

#199 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by Bosanac sa dna kace »

Aldž-Azira :wink:
oldplague

#200 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????

Post by oldplague »

Vertigo wrote:kao sto vec rekoste, dolaze investije, radna mjesta i ukratko, lova....
mislim da bi drzavna tv trebala pokusati iskoristiti ovu novost i ponuditi im prostor u zakup.
99 nema nista sem frekvencije, a koliko znam, citava desna strana ove zgrade je prazna, a sva infrastuktura postoji.

Image
Šta će im nuditi? Pa nek zatraže i plate. Da ne govorim da ljudi imaju dovoljno love za izgradnju novog objekta. Šta bi komercijalna televizija radila u zgradi javnog servisa? Svašta.
Locked