shuriken wrote:kolko se sjecam uvijek igram u napadu i protiv pojedinaca i drustva i drzave
ali ovaj put cu u obranu, koliko god to nepopularno bilo
prema mojim podacima zena je teski visegodisnji psihicki bolesnik i ovisnik
definitivno ako su joj njeni tolerirali da vozi, njima je mjesto na robiji
ako su je doktori otpustili iz ustanove u takvom stanju da je ovo ucinila, trebali bi barem izgubiti licencu
ako joj je neka vlast takvoj dala vozacku i njima suspenzije
a ako se dokaze da je ukrala ocu kljuceve i vozila bez dozvole
mislim da se ovo moze tretirati kao udar groma, visa sila, act of god
nista nazalost ne moze pomoci ni zrtvi ni nama da je osude na ne znam kakvo mucenje ili kakve se vec okrutne kazne smisljaju po komentarima na raznim sajtovima
nadam se da ima svicarsko osiguranje pa da ce biti tamo zatvorena u nekoj instituciji, na njihov trosak
Mislila sam da napisem nesto slicno.
Samo mi jedna stvar nije jasna, da li je ona postala psihicki bolesnik kao posljedica uzimanja droga ili ima neku psihicku bolest koja trazi, zbog kakve-takve kontrole ponasanja, svakodnevno uzimanje lijekova sa smirujucim supstancama, u krajnjoj liniji opijata, koji stvaraju ovisnost.
Mada ne izgleda kao narkomanka, ima slika u avazu.
I odakle podatak o kokainu? Negdje sam cak procitala da je i otac drogiran

itd.... Glasine su brze od istine.
Pregledala sam snimak, jos sinoc, i bila zaledjena, smrznuta, nisam zaspala citavu noc, zgrozena onim sto sam vidjela.
Ali lincovati zenu koja nije svjesna svojih postupaka nije humano. Ljudski rod, za raliku od zivotinja, ne ubija svoje pripadnike "sa falinkom", nego se pokusava brinuti o njima. Ko je ovdje omanuo, ne znam, ako je iko. Puno sam radila sa ljudima koji imaju psihicke bolesti ili neki oblik mentalne retardacije, i vidjela svega. Kad udje luda ideja u ludu glavu, nema sanse da je izbaci, s tim da su sizofrenicari uglavnom natprosjecno inteligentni, u nekim segmentima, odlicni lazovi i manipulatori...