Ubistvo u Zenici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kockica_kockica

#176 Re: Ubistvo u Zenici

Post by kockica_kockica »

Sva ona opravdanja o tome kako kad nam se zuri sjecnemo preko pune... trubimo vozacima koji voze po ogranicenjima.. dajemo mito policiji da nas pusti iako znamo da smo napravili prekrsaj.. revno se obrusavamo na policiju kada radi svoj posao.... nakon toga obicno slijedi horor...

Ovog ljeta prvo onaj nesretnik sto ubi sebe i jos dvije osobe jer je kroz grad vozio u Sarajevu 200 i kusur na sat...
Sad ova neuravnotezena osoba kojoj treba zabraniti da vozi i kolica u hipermarketu jer ko zna sta bi mogla uraditi...

Generalno bi ja ovoj dijaspori na granici uzela auta i vozacke i saobracajne dozvole, i nek obilaze rodbinu ... javnim prevozom i pjeske.. kad krenu kuci na granici mogu uzeti svoje vozilice pa nek izvole tamo gdje su navikli voziti se kao ludjaci

gledala sam video... uzasnuta sam ... :(
vozač

#177 Re: Ubistvo u Zenici

Post by vozač »

samo me zanima čiju vozačku dozvolu ima, pretpostavljam našu,
ljekarsko potpisano od onih što ti daju da slažeš kockice kad im se pojaviš na pregledu ili vjerovatno nije ni išla na pregled, završilo se telefonom
ako je tako, treba prvo u muriju doktora koji joj je potpisao, kad će više iko odgovarati za budale na cestama

na sudu svi ludi, a svi voze, pa kako voziš majku ti ludu j....
kockica_kockica

#178 Re: Ubistvo u Zenici

Post by kockica_kockica »

vozač wrote:samo me zanima čiju vozačku dozvolu ima, pretpostavljam našu,
ljekarsko potpisano od onih što ti daju da slažeš kockice kad im se pojaviš na pregledu ili vjerovatno nije ni išla na pregled, završilo se telefonom
ako je tako, treba prvo u muriju doktora koji joj je potpisao, kad će više iko odgovarati za budale na cestama

na sudu svi ludi, a svi voze, pa kako voziš majku ti ludu j....

ne ulazim vise ko je kriv.. ko je dao ljekarsko.. ko je dao vozacku... itd... cijelo drustvo koje je bolesno do srzi je krivo jer ovakve poremecene osobe voze na cestama... ja znam sebe i kako ja vozim, ali sam skepticna na vozace oko mene... uzas...
amrica

#179 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

shuriken wrote:kolko se sjecam uvijek igram u napadu i protiv pojedinaca i drustva i drzave
ali ovaj put cu u obranu, koliko god to nepopularno bilo

prema mojim podacima zena je teski visegodisnji psihicki bolesnik i ovisnik
definitivno ako su joj njeni tolerirali da vozi, njima je mjesto na robiji
ako su je doktori otpustili iz ustanove u takvom stanju da je ovo ucinila, trebali bi barem izgubiti licencu
ako joj je neka vlast takvoj dala vozacku i njima suspenzije

a ako se dokaze da je ukrala ocu kljuceve i vozila bez dozvole
mislim da se ovo moze tretirati kao udar groma, visa sila, act of god

nista nazalost ne moze pomoci ni zrtvi ni nama da je osude na ne znam kakvo mucenje ili kakve se vec okrutne kazne smisljaju po komentarima na raznim sajtovima

nadam se da ima svicarsko osiguranje pa da ce biti tamo zatvorena u nekoj instituciji, na njihov trosak
:thumbup: :thumbup:

Mislila sam da napisem nesto slicno.

Samo mi jedna stvar nije jasna, da li je ona postala psihicki bolesnik kao posljedica uzimanja droga ili ima neku psihicku bolest koja trazi, zbog kakve-takve kontrole ponasanja, svakodnevno uzimanje lijekova sa smirujucim supstancama, u krajnjoj liniji opijata, koji stvaraju ovisnost.
Mada ne izgleda kao narkomanka, ima slika u avazu.

I odakle podatak o kokainu? Negdje sam cak procitala da je i otac drogiran :? itd.... Glasine su brze od istine.

Pregledala sam snimak, jos sinoc, i bila zaledjena, smrznuta, nisam zaspala citavu noc, zgrozena onim sto sam vidjela.
Ali lincovati zenu koja nije svjesna svojih postupaka nije humano. Ljudski rod, za raliku od zivotinja, ne ubija svoje pripadnike "sa falinkom", nego se pokusava brinuti o njima. Ko je ovdje omanuo, ne znam, ako je iko. Puno sam radila sa ljudima koji imaju psihicke bolesti ili neki oblik mentalne retardacije, i vidjela svega. Kad udje luda ideja u ludu glavu, nema sanse da je izbaci, s tim da su sizofrenicari uglavnom natprosjecno inteligentni, u nekim segmentima, odlicni lazovi i manipulatori...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#180 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Truba »

Manijakus wrote:Majke mi presto sam prelazit na crveno cekam zeleno i po par minuta na nekim divljim semaforima .. al covjece vise se ne smije ni na zeleno haman :( pa vidi tri pjesama pola sekunde sporiji da su bili i njih bi pokupila :( treba je objesit ondje na semafor al nisko da je svako auto udari kad prodje
ja semafore gledam samo zbog policije
kada prelazim ulicu gledam u auta
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#181 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Priorat »

zlatiborka wrote:
high_volume wrote:
samo malo wrote:...Inace, u normalnim drzavama biciklisti imaju svoje staze (pola trotoara, recimo, predvidjeno za bicikliste, sa spustenim trotoarom ili ulegnucem na silasku na semafor, sa posebnim semaforima za bickliste)

Kod nas nemaju, pa voze po ulici...
Što znači - da nije bicikl vozio po kolovozu, predviđenom za saobraćaj motornim vozilima, ne bi stradao, ili ne na onakav stravičan način.

I biciklisti su učesnici u saobraćaju i moraju poštovati pravila.

Kad je riječ o počinicu, o vjerovatno bolesnoj djevojci, smatram da odgovornost za nesreću treba da podnese i vlasnik vozila koji nije prijavio krađu automobila, ako je ikako i bilo. Pošto je to njen otac, odgovornost mu je još veća, jer je znao da je bolesna, da je narkoman i da je već ranije počinila ili skrivila slične nesreće, i MORAO je ODMAH obavijestiti policiju o njenoj vožnji.

I treće - odakle djevojci kokakin?
i cetvrto - odakle joj novac za kokain kad je to najskuplja droga?

(koliko znam, doza za "jedan smrk" ili "trip" kosta oko 100 KM a dejstvo traje 1,5 do 2 sata)

P.S.
Za mene ona nije samo cisti psihicki bolesnik i narkoman, za mene je ta zenska obijesna drolja, vaspitno zapustena, razmazena i neodgojena od slicnih roditelja!

kokain ti je trenutno jedna od najjeftinijih droga. mislim na droge a ne na zeleno.

Toliko od mene, zao mi je covjeka sto pogibe na tako jeziv nacin......
Daphna

#182 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Daphna »

Nije u Zenici, već juče u Sarajevu. Stojim sa dragim na stanici na Skenderiji, negdje oko pola 5. Masa raje, čeka trolu... Pričamo nešto i vidim napucan golf 5, njemačke tablice, bijeli sa nekim crnim spojlerima. I kako smo oboje zaljubljenici u auta krenem da kažem dragom vidi što je dobar bibi... Kad debil za volanom zagasa i barem sa nekih 70km/h profura baš stanicom! Ja ostala paf! Šta da je u tom trenutku neko od nestrpljivih putnika iskoračio na stanicu da pogleda ide li trola, kao što nas većina i radi kada smo nestrpljivi?! Ne samo to, šta da je izgubio kontrolu iz nekog razloga i pokosio nas sve na stanici!

Manijaka za volanom puna Bosna... Što naših što dijasporaša! A tragedije se dešavaju u sekundi, poput ove u Zenici!
Tužno, pretužno :(
limeni

#183 Re: Ubistvo u Zenici

Post by limeni »

Daphna wrote:Nije u Zenici, već juče u Sarajevu. Stojim sa dragim na stanici na Skenderiji, negdje oko pola 5. Masa raje, čeka trolu... Pričamo nešto i vidim napucan golf 5, njemačke tablice, bijeli sa nekim crnim spojlerima. I kako smo oboje zaljubljenici u auta krenem da kažem dragom vidi što je dobar bibi... Kad debil za volanom zagasa i barem sa nekih 70km/h profura baš stanicom! Ja ostala paf! Šta da je u tom trenutku neko od nestrpljivih putnika iskoračio na stanicu da pogleda ide li trola, kao što nas većina i radi kada smo nestrpljivi?! Ne samo to, šta da je izgubio kontrolu iz nekog razloga i pokosio nas sve na stanici!

Manijaka za volanom puna Bosna... Što naših što dijasporaša! A tragedije se dešavaju u sekundi, poput ove u Zenici!
odmah zapamtiti tablice i tuziti na svakom cosku..i ako je "nas" poznanik,rodjak,prijatelj..samo tuziti jebem im majku vise primitivnu..
ovo vise nije zajebancija ovo je borba normalnih protiv papaka i vrijeme je da se primitivizmu stane u kraj !!
Daphna

#184 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Daphna »

limeni wrote:
Daphna wrote:Nije u Zenici, već juče u Sarajevu. Stojim sa dragim na stanici na Skenderiji, negdje oko pola 5. Masa raje, čeka trolu... Pričamo nešto i vidim napucan golf 5, njemačke tablice, bijeli sa nekim crnim spojlerima. I kako smo oboje zaljubljenici u auta krenem da kažem dragom vidi što je dobar bibi... Kad debil za volanom zagasa i barem sa nekih 70km/h profura baš stanicom! Ja ostala paf! Šta da je u tom trenutku neko od nestrpljivih putnika iskoračio na stanicu da pogleda ide li trola, kao što nas većina i radi kada smo nestrpljivi?! Ne samo to, šta da je izgubio kontrolu iz nekog razloga i pokosio nas sve na stanici!

odmah zapamtiti tablice i tuziti na svakom cosku..i ako je "nas" poznanik,rodjak,prijatelj..samo tuziti jebem im majku vise primitivnu..
ovo vise nije zajebancija ovo je borba normalnih protiv papaka i vrijeme je da se primitivizmu stane u kraj !!
A jbg, u onom trenutku jedva skontasmo šta se desilo. Jutros smo prokomentarisali što nismo zvali policiju, barem da obrate pažnju na debila!
B@snj@

#185 Re: Ubistvo u Zenici

Post by B@snj@ »

kockica_kockica wrote: Generalno bi ja ovoj dijaspori na granici uzela auta i vozacke i saobracajne dozvole, i nek obilaze rodbinu ... javnim prevozom i pjeske.. kad krenu kuci na granici mogu uzeti svoje vozilice pa nek izvole tamo gdje su navikli voziti se kao ludjaci
Nesto gluplje odavno nisam procito... ncncn
callmethebreeeze

#186 Re: Ubistvo u Zenici

Post by callmethebreeeze »

B@snj@ wrote:
kockica_kockica wrote: Generalno bi ja ovoj dijaspori na granici uzela auta i vozacke i saobracajne dozvole, i nek obilaze rodbinu ... javnim prevozom i pjeske.. kad krenu kuci na granici mogu uzeti svoje vozilice pa nek izvole tamo gdje su navikli voziti se kao ludjaci
zaista.
:-)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#187 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Priorat »

B@snj@ wrote:

ja bi zamolio moderaciju da ovo na naslovnu sax-a stavi... ovo je........ :D
dr.Gonzo

#188 Re: Ubistvo u Zenici

Post by dr.Gonzo »

Covjek je ubijen, zlocin treba biti propisno kaznjen. Sa druge strane, ovakav zloci opet nije u rangu sa hladnokrvnim ubistvima sa predoumisljajem, kakva je recimo cinio Batko u ratu. Mogao bih se kladiti da vozacica to nije planirala, i da joj je sad zao vise nego nama. Medjutim, za pocinjeno djelo se mora odgovarati.
metronom

#189 Re: Ubistvo u Zenici

Post by metronom »

Ovo zakljucavanje teme o smrtnoj kazni je stvarno bezveze. To je sasvim legitiman politicki stav i ako kao takav naidje na odobravanje vecine, ne vidim zasto se ne bi mogao sprovesti. Jedna je stvar moderirati forum, a sasvim druga nametati ili ogranicavati teme koje se svidjaju ili ne svidjaju moderatoru jer eto ne slaze se sa necijim misljenjem. Uvredljive postove i postove koji nisu u skladu sa pravilima foruma treba sankcionisati, ali ovo je vec smijesno. Malo se obuzdajte, ipak ste na forumu koji eto posjecuje veliki broj diskutanata. Sigurno da se ne slazete sa mnogima, ali ako pretendujete da budete jedan od uticajnijih foruma u ovoj zemlji takav nacin moderiranja vam zaista ne treba.

Eto sad posto krsim pravila foruma ocekujem kaznu, ali administracija bi zaista trebala malo razmisliti ko im i kako moderira forum...
snaga_znanja

#190 Re: Ubistvo u Zenici

Post by snaga_znanja »

dr.Gonzo wrote:Covjek je ubijen, zlocin treba biti propisno kaznjen. Sa druge strane, ovakav zloci opet nije u rangu sa hladnokrvnim ubistvima sa predoumisljajem, kakva je recimo cinio Batko u ratu. Mogao bih se kladiti da vozacica to nije planirala, i da joj je sad zao vise nego nama. Medjutim, za pocinjeno djelo se mora odgovarati.
Ovo se treba kaznjavati kao klasicno ubistvo sa predoumisljajem. Jer kad si se nasmrkao i napio i sjeo za volan, a imas vise od 18 godina pa mozes da razlikujes sta je dobro i sta je lose, onda moras da znas da mozes ubiti nekoga jer su tvoje sposobnosti za voznju znatno umanjene! Sve dok se za ovakva djela ne bude islo po 40 godina u zatvor nema nista od sigurnosti u saobracaju!

I mnogi ce ostati frapirani kad kobila dobije 6 godina. Moron koji je na istom mjestu pregazio i usmrtio policajca prije par mjeseci je dobio 12 godina! Vozio pijan, pobjegao sa mjesta nesrece, a da ironija bude veca vozacka dozvola mu je bila oduzeta zbog voznje u alkoholisanom stanju!
novi.dan.nova.nafaka

#191 Re: Ubistvo u Zenici

Post by novi.dan.nova.nafaka »

metronom wrote:Ovo zakljucavanje teme o smrtnoj kazni je stvarno bezveze. To je sasvim legitiman politicki stav i ako kao takav naidje na odobravanje vecine, ne vidim zasto se ne bi mogao sprovesti. Jedna je stvar moderirati forum, a sasvim druga nametati ili ogranicavati teme koje se svidjaju ili ne svidjaju moderatoru jer eto ne slaze se sa necijim misljenjem. Uvredljive postove i postove koji nisu u skladu sa pravilima foruma treba sankcionisati, ali ovo je vec smijesno. Malo se obuzdajte, ipak ste na forumu koji eto posjecuje veliki broj diskutanata. Sigurno da se ne slazete sa mnogima, ali ako pretendujete da budete jedan od uticajnijih foruma u ovoj zemlji takav nacin moderiranja vam zaista ne treba.
Eto sad posto krsim pravila foruma ocekujem kaznu, ali administracija bi zaista trebala malo razmisliti ko im i kako moderira forum...
Pa i ja sam primijetio da recimo na index.hr kažnjavaju samo one koji baš krše pravila foruma, a da se ljudima ostavlja da u granicma diskutuju. Hmm, svako ima svoja pravila...
petunija

#192 Re: Ubistvo u Zenici

Post by petunija »

@snaga_znanje
Ovo se treba kaznjavati kao klasicno ubistvo sa predoumisljajem. Jer kad si se nasmrkao i napio i sjeo za volan, a imas vise od 18 godina pa mozes da razlikujes sta je dobro i sta je lose, onda moras da znas da mozes ubiti nekoga jer su tvoje sposobnosti za voznju znatno umanjene! Sve dok se za ovakva djela ne bude islo po 40 godina u zatvor nema nista od sigurnosti u saobracaju!

:thumbup:
dr.Gonzo

#193 Re: Ubistvo u Zenici

Post by dr.Gonzo »

Ja recimo sumnjam da bi nekome ko je spreman uci u auto razvaljen i brzo voziti bila bitna razlika izmedju toga hoce li kao kaznu dobiti 10, 20 ili 40 godina zatvora ako nekoga zgazi. Da je o tome razisljao, ne bi se uopste tako ponasao.
amrica

#194 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

Odakle podatak da je smrkala kokain?

Pise u novinama da je bila pod utjecajem narkotika, a narkotici su svi lijekovi koji se daju psihickim bolesnicima, lijekovi protiv epilepsije, depresije,sizofrenije.... bilo sta. A zena je registrirana kao bolesnik, psihicki.
JThomas

#195 Re: Ubistvo u Zenici

Post by JThomas »

pa kako je onda mogla biti za volanom?

jebem ti državu ti jebem...
amrica

#196 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

JThomas wrote:pa kako je onda mogla biti za volanom?

Ukrala auto starom... Nema ni vozacku.
Mis mekinjas

#197 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Mis mekinjas »

amrica wrote:
JThomas wrote:pa kako je onda mogla biti za volanom?

Ukrala auto starom... Nema ni vozacku.
divna jedna mlada djevojka, ali opet, šta je njih takvih... :roll:
Ductus Holedocus

#198 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Ductus Holedocus »

JThomas

#199 Re: Ubistvo u Zenici

Post by JThomas »

i opet će se neko naći da kaže, nije ona baš tako loša, nego ono, znaš, težak život...
amrica

#200 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

Ocito nikad niko od vas nije imao kontakta sa osobama koje imaju dijagnoze psihickih poremecaja. Dzaba pisati.

:run:
Locked