Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#176 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Pa nije ovo natjecanje napravljeno da bi bilo pravedno.

Ovo je show koji treba privuci gledatelje, samim tim i sponzore i popuniti program TV kuce.
Jos ako ti izvuku novac za glasanje, njima odlicno.

A "trecerazredni Sandzaklija" je ruzno reci narocito za nekog ko pjeva tako dobro, samo sto je neizgradjen, neusmjeren,stidan nekakav :-)

Repertoar mu jeste ocajan, ali konstantno dobro pjeva..mislim da mu je jedina konkurencija Jelena. Ona bira odlicne pjesme i jako dobro ih otpjeva.
sa obzirom na...

#177 Re: Hayat

Post by sa obzirom na... »

Izvinjavama se svim Sandzaklijama, to nije bila tema posta, reci cu ovako:trecerazrednog sladunjavca bez autenticnosti !
because_of_you

#178 Re: Hayat

Post by because_of_you »

To je već bolje ;-)

BTW, nisam reagirala jer sam ja iz Sandžaka, već mi fakat dosadno gdje god okrenem neka prepucavanja na tu temu ;-)
plain vanilla

#179 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

sa obzirom na... wrote:Izvinjavama se svim Sandzaklijama, to nije bila tema posta, reci cu ovako:trecerazrednog sladunjavca bez autenticnosti !
:lol: :lol:

pa ko je bolji od mirze? ako vec gledas show?

daleko je on od savrsenstva, ali covjek zna pjevati
sa obzirom na...

#180 Re: Hayat

Post by sa obzirom na... »

Ovo je show koji treba privuci gledatelje, samim tim i sponzore i popuniti program TV kuce
Ne znam da li si ikad imala prilike gledati Americkog idola kojem presjedava Paula Abdul.

Gledao sam par sezona i u svakom je pobjedio najbolji, par puta su bile cure, par puta su bili tipovi za koje se dalo vidjeti da su gay ( sto su obojica kasnije i priznali), par puta hetero muski.

Ali svima je bilo zajednicko da su realno bili najbolji u tim sezonama, nevazno jes li cure ili momci, hetero ili gay, gledao se iskljcivo kvalitet,autenticnost i da li posjeduju ono nesto ( vecina je i napravila karijere kasnije)

Kos nas je najvaznije da je u pitanju slatkasti momak, koji naveliko koketira sa nedozrelim curincadima iz publike, e eto pobjede !
plain vanilla

#181 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

sa obzirom na... wrote:

Ovo je show koji treba privuci gledatelje, samim tim i sponzore i popuniti program TV kuce
Ne znam da li si ikad imala prilike gledati Americkog idola kojem presjedava Paula Abdul.

Gledao sam par sezona i u svakom je pobjedio najbolji, par puta su bile cure, par puta su bili tipovi za koje se dalo vidjeti da su gay ( sto su obojica kasnije i priznali), par puta hetero muski.

Ali svima je bilo zajednicko da su realno bili najbolji u tim sezonama, nevazno jes li cure ili momci, hetero ili gay, gledao se iskljcivo kvalitet,autenticnost i da li posjeduju ono nesto ( vecina je i napravila karijere kasnije)

Kos nas je najvaznije da je u pitanju slatkasti momak, koji naveliko koketira sa nedozrelim curincadima iz publike, e eto pobjede !
Nismo se bas razumjeli, ne odobravam ja ovaj nacin..eto euforija je bila oko Amela npr i te kakva, a nije bas neku karijeru napravio
Nije nepoznat, ali nema se cime ni pohvaliti

Ja samo kazem da se kod nas sve svodi na-glasajte, glasajte, glasajte

a ova djecica najvise glasa i dobijemo to sto dobijemo :-)
bez_ideje

#182 Re: Hayat

Post by bez_ideje »

Hajmo realno.......SHOW............trazi se SHOWMAN.....jock najbolji pjevac
ProS

#183 Re: Hayat

Post by ProS »

Moro uskocit da kazem da ne moze zemsko pobijedit u nijednom showu na balkanu jer navijacku/obozavateljsku bazu svakog pjevaca/pjevaljke cine djevojcice do 14-15 godina. :-D Pobijedi tek na karaoke shovu zemsko,al tu jednostavno ne bi seljastva. 8-)
sheilak

#184 Re: Hayat

Post by sheilak »

Ma ni meni nije jasno sta se tamo trazi, pogotovo kada vidim ko sjedi u ziriju. :-) Prvo bi se trebalo poceti od ta tri lika (I zaboga milog, reći tetama da skinu onoliku sminku. Sramota zbog njihovih godina). Ko su te tri osobe i zasto su oni kompetentniji od nekog drugog da odlucuju? (ili je Hayat uspio samo njih dobiti?) Po kojim oni kriterijima ocjenjuju kandidate? A na stranu njihovi komentari. :-)

Iskreno, medju kandidatima je najbolji Mirza Soljanin. Jedna djevojka takodjer lijepo pjeva, ali ne znam joj ime (jednom je pjevala pjesmu grupe "Stijene", ali ju je gospodin iz zirija "potopio" jer mu se nije svidjela pjesma!)

U svakom slucaju, zao mi je svih tih kandidata, od kojih bi se mozda i moglo nesto napraviti, da nisu dospjeli u ruke Hayata( Ili OBN-a).
karanana

#185 Re: Hayat

Post by karanana »

ProS wrote:Moro uskocit da kazem da ne moze zemsko pobijedit u nijednom showu na balkanu jer navijacku/obozavateljsku bazu svakog pjevaca/pjevaljke cine djevojcice do 14-15 godina. :-D Pobijedi tek na karaoke shovu zemsko,al tu jednostavno ne bi seljastva. 8-)
ovo je tacno. recimo meni se fizicki svidjaju i ana i aldina i verena....ali ja nikada necu potrositi 50 feninga-marku, ili koliko li taj sms glas kosta, da glasam za njih zato sto mi se one svidjaju fizicki jer znam da od toga ja necu imati nikakve koristi. ali te curice od 13-14-15 godina drugacije razmisljaju i valjda se brze zaljubljuju o tako te neke momcice tipa onog dlakonje i spremne su poslati i po 5-6 sms-ova kako bi pridonijeli da ga vide i iduce sedmice i sve do finala.
plain vanilla

#186 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:Ma ni meni nije jasno sta se tamo trazi, pogotovo kada vidim ko sjedi u ziriju. :-) Prvo bi se trebalo poceti od ta tri lika (I zaboga milog, reći tetama da skinu onoliku sminku. Sramota zbog njihovih godina). Ko su te tri osobe i zasto su oni kompetentniji od nekog drugog da odlucuju? (ili je Hayat uspio samo njih dobiti?) Po kojim oni kriterijima ocjenjuju kandidate? A na stranu njihovi komentari. :-)

Iskreno, medju kandidatima je najbolji Mirza Soljanin. Jedna djevojka takodjer lijepo pjeva, ali ne znam joj ime (jednom je pjevala pjesmu grupe "Stijene", ali ju je gospodin iz zirija "potopio" jer mu se nije svidjela pjesma!)

U svakom slucaju, zao mi je svih tih kandidata, od kojih bi se mozda i moglo nesto napraviti, da nisu dospjeli u ruke Hayata( Ili OBN-a).
Ma nije mi zao kandidata, oni su to izabrali, zezaju se, druze se..

a ta djevojka koju spominjes je jelena iz maglaja, odlicna je djevojka

meni je zao djece sto glasaju, ode im dopuna :lol:
Loulou

#187 Re: Hayat

Post by Loulou »

plain vanilla wrote:
sheilak wrote:Jedna djevojka takodjer lijepo pjeva, ali ne znam joj ime (jednom je pjevala pjesmu grupe "Stijene", ali ju je gospodin iz zirija "potopio" jer mu se nije svidjela pjesma!)
a ta djevojka koju spominjes je jelena iz maglaja, odlicna je djevojka
Ispravka... To je Aldina Beširević (tako nekako) iz Bihaća. Ona je pjevala pjesmu grupe "Stijene" i po mom mišljenju fantastičan posao napravila, a komentar žirija bio je na razini, najblaže rečeno, pubertetskog prepucavanja.

Što se vokala tiče, najjače su, po mom mišljenju, Aldina i Jelena.
Adnan mi je beskrajno simpatičan. :) Drag mi je i Anis (mislim da se tako zove), jako mi se sviđa njegova boja glasa.

Jasno je da Mirza favorit od početka, dečko dobro pjeva, ali mislim da su Jelena, a posebno Aldina, vokalno jače od njega. Glasanje curica u pubertetu je posebna stvar. ;-)

E sad... Meni nije jasan "fenomen" Dunje Fazlić. :? Ta je djevojka vjerovatno uzimala sate pjevanja kod nekog od članova žirija ili sviju njih. Ljudi je u nebu dižu, a ja nikako da dočekam taj mind-blowing nastup i performans. Ona lijepo izgleda, ima lice za transformacije, ali kada je o samom pjevanju riječ... :?

I Ana Damjanović... također vjerovatno na ljepotu, atraktivnost dobija poene (znam da je to subjektivna stvar). Ona bira šlagerske pjesmice za koje nisu potrebne nikakve vokalne sposobnosti (da, ima ih masa na estradi, ne samo našoj, kojima vokal nije jača strana ali su ipak celebs) i opasno imitra (ili se trudi imitirati) pojavu, stav, način pjevanja, pa čak i bjesomučno treptanje Jelene Rozge. Na stranu to što uglavnom pjeva Huljićeve pjesme...
plain vanilla

#188 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Jelena je prva pjevala pjesmu od Stijena

Aldina je kasnije, sad ne znam na koga je mislila
Loulou

#189 Re: Hayat

Post by Loulou »

Ja sam vjerovatno propustila tu "epizodu" showa kad je Jelena pjevala pjesmu od "Stijena". Nego, kako je sheilak spomenula komentar žirija na pjesmu (ili loš odabir pjesme), sjetila sam se Aldine i onoga što njoj rekli.
nellington

#190 Re: Hayat

Post by nellington »

Loulou wrote: E sad... Meni nije jasan "fenomen" Dunje Fazlić. :?
Dunja i Marko meni predstavljaju misteriju - ne vidim štof za visoke ocjene :D
plain vanilla

#191 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Loulou wrote:Ja sam vjerovatno propustila tu "epizodu" showa kad je Jelena pjevala pjesmu od "Stijena". Nego, kako je sheilak spomenula komentar žirija na pjesmu (ili loš odabir pjesme), sjetila sam se Aldine i onoga što njoj rekli.
super su prema aldini sada kako je bilo prije

prije je stalno dobijala nise ocjene.. a ziri je objektivan, malo je rec'

cini mi se da se od Mirze, Jelene i Aldine mogu napraviti dobri pjevaci..svako od njih zna pjevati, samo ima tu jos posla

a malog Adnana bih usvojila :D
obala

#192 Re: Hayat

Post by obala »

Gledala sam par emisija, i mogu se sloziti sa prethodnim postom, Mirza, Jelena i Aldina su daleko najbolji....Dunja mi je tako nekakva smotana, Ana antipaticna, ostali nekako nedefinisani...ziri katastrofa, realnost im je na nuli, jedina koja je koliko-toliko ok, prof. Gordana...ali meni su najgori Sejla i Igor!!!!! :roll: Jos dok je bilo aktuelno da salju nekoga u Istanbul , pa ona ono reklamirala, i nafurala se da lici na Seherzadu..... :-) :-) :run:
because_of_you

#193 Re: Hayat

Post by because_of_you »

obala wrote:Gledala sam par emisija, i mogu se sloziti sa prethodnim postom, Mirza, Jelena i Aldina su daleko najbolji....Dunja mi je tako nekakva smotana, Ana antipaticna, ostali nekako nedefinisani...ziri katastrofa, realnost im je na nuli, jedina koja je koliko-toliko ok, prof. Gordana...ali meni su najgori Sejla i Igor!!!!! :roll: Jos dok je bilo aktuelno da salju nekoga u Istanbul , pa ona ono reklamirala, i nafurala se da lici na Seherzadu..... :-) :-) :run:

Sad je prešla na Rihannu/Seku Aleksić ovom frizurom od petka :lol: :lol: :lol: :lol: Kriza identiteta :D
Loulou

#194 Re: Hayat

Post by Loulou »

plain vanilla wrote:Jelena je prva pjevala pjesmu od Stijena

Aldina je kasnije, sad ne znam na koga je mislila
Evo, na ovo sam ja mislila:

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#195 Re: Hayat

Post by ladyblue18 »

nellington wrote:
Nakon citanja ove teme nekoliko puta, odlucila i ja da pogledam to, zadne 2-3 emisije.
Marko koliko sam zapazila cini mi se da se preziva kao i Ana, pa mozda u tom grmu lezi zec. :D

A sto se tice Dunje, jedan od clanova zirija je porodicni prijatelj. :oops:
plain vanilla

#196 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
nellington wrote:
Nakon citanja ove teme nekoliko puta, odlucila i ja da pogledam to, zadne 2-3 emisije.
Marko koliko sam zapazila cini mi se da se preziva kao i Ana, pa mozda u tom grmu lezi zec. :D

A sto se tice Dunje, jedan od clanova zirija je porodicni prijatelj. :oops:
profesorica gordana :oops:
radi s njenom mamom ili tako nesto :-)
minjonja

#197 Re: Hayat

Post by minjonja »

necu dusu da grijesim, ali ja mislim da ovu dunju citav zivot neko gura da bude uvijek prva, makar i na nekim glupim showovima i predstavama za djecu. davno jednom sam prisustvovala jednoj djecijoj predstavi na kojoj su se ovako natjecali. bile su dvije curice koje su odlicno pjevale. ova jedna mogla visoko pjevati ko mariah, a ova druga nije mogla tako visoko, ali zato brate ko prava crnkinja otpjevala. znate ko je tad pobijedio? dunja fazlic :oops:
Komšinica

#198 Re: Hayat

Post by Komšinica »

Možda je do mene, ali mi nije jasno ko je Fikretu dozvolio da stane ispred kamere i da bude novinar-voditelj. :roll:

A i on i Mirza u "Glam-blam"-u... ja sam pokušala par puta i nisam uspjela emisiju pogledati do kraja... neki komentari i najave koje su u najmanju ruku... :run: :roll:

A što se ZMBT tiče, nekako su mi Mirza i Jelena najkompletniji, a onaj mali Adnan najsimpatičniji. :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#199 Re: Hayat

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
Ne, Ana. :oops:
Samo znam da su porodicni prijatelji, a ne znam po kojim osnovama. :D
plain vanilla

#200 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote:
Ne, Ana. :oops:
Samo znam da su porodicni prijatelji, a ne znam po kojim osnovama. :D
Onda ima dva clana zirija iza sebe :oops:

Sad su stvari mnogo jasnije :D
Post Reply