Mladi u dijaspori i njihove muke

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Jazz_Junkie

#176 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Jazz_Junkie »

ljubav_aha wrote:
ma ne mirise,vec samo manje smrdi :lol: morala sam reci ;-) :D
Kako kome. (jelde neprilagodjena i Lady_Bella?) :lol:
ljubav_aha

#177 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

Jazz_Junkie wrote:
ljubav_aha wrote:

JJ ne diraj mi kolegice :x hosh' ti batina od mene :D :lol: ;-)
ljubav_aha

#178 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

JJ pjesma samo za tebe :-D /dugujem ti pjesmu,zar ne ;-)

Not hard to prove
Both eyes closed
roof high rise
Take that ride and I'll be right behind ya'
And if love forms, why hesitate at all
I cut that rope, Para-shoot gone
Love is jumping off a bridge and I'm going right behind ya'

There's only one way to go and it's not that way running from Love isn't it, now we've gone into Love head first
time with you-ah you-ah

Risk taker just kiss me now
Forget later, skydiver
Come down baby my sky diver
I'll go High up
Just to find ya and I'll fall wit ya' skydiver
My skydiver , I'll fall if you say fall (fall fall x4)
Fall if you say

And I move through you too
Mile high drive words get lost full speed love and I'm falling right behind ya
Crash land, as hard as we can
Whole world shook, we don't care
Walk away from everything am going right behind ya'

There's only one way to go and it's not that way running from Love isn't it, now we've gone into Love head first
time with you-ah you-ah
Forget later, skydiver
I'll go High up
Fall if you say

No I'm not afraid of hitting the ground
Baby if you wanna go down, I'm down yea (I'm down, I'm down yea)
You know your love is really pulling me down
But I'm not afraid of hitting the ground
I'm down, I'm down yea (I'm down I'm down yea)

Forget later, skydiver
I'll go High up
Fall if you say
Jazz_Junkie

#179 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Jazz_Junkie »

Nisi mi dugovala, ali postujem to i zahvaljujem se. :D
ljubav_aha

#180 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

Jazz_Junkie wrote:Nisi mi dugovala, ali postujem to i zahvaljujem se. :D
bitte danke,danke bitte :-D
neprilagodjena

#181 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by neprilagodjena »

Jazz_Junkie wrote:
ljubav_aha wrote:
A to ti mirises J_J :mrgreen:
biscanka2

#182 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by biscanka2 »

:roll: Oni koji imaju muke,mogu se za to zahvaliti svojim roditeljima koji ih nisu osposobili za realan zivot .
Muke su kad je ,nedaj boze, bolest ili glad.
leyla_222

#183 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by leyla_222 »

albertaferetti wrote:Vozdra raja,
zanima me kako mladi ljudi koji su kao djeca izbjegli 1992., zive sada? Znam dosta poznanika koji sada imaju 25-26 godina i koji uopste nisu cisti sa sobom. Nemaju jasan identitet, muce se s "novom" domovinom, jer nekako uvijek - koliko god se htjeli integrisati - odskacu od vecine i imaju problem uklapanja.

Evo ispricacu vam pricu jednog poznanika ciji roditelji su izbjegli iz bh. grada u jedno malo selo u Austriji. Dosao je kao dijete, zavrsio tek par osnovnih razreda u BiH. Tako da je u njemu ostalo puno sjecanja na vesele djecje igre, druzenja, bosanski mentalitet, nacin zivota itd. Posto su - kao i vecina izbjeglica - dosli bez ijednog dinara ovamo...bili su sretni kad su im Austrijanci pruzili donekle siguran krov nad glavom i mogucnost ostajanja. Mali momak poceo se skolovat...ali brzo bio konfrontiran sa mrznjom tamosnjeg austrijskog stanovnistva prema strancima. Jednostavno skoro citavo okruzenje je vrsilo mobbing nad njim - od djece do starijih. "Yugo" tamo.."Yugo vamo...tako da je to ostavilo veliki trag a i citavoj toj porodici je bilo tesko se integrisati...
Kasnije je taj moj poznanik zavrsio i faks i eto radi...i trudi se...medjutim austrijskih prijatelja nema. Ne uklapa se.... Jednostavno fali nesto mentalno sto bi ga povezalo sa austrijskim vrsnjacima.

Kod mene je slicna situacija, istih sam godina, medjutim ja sam u vezi pa mi je lakse zivjeti dijasporski zivot. A on je sam.

Jest da je upoznao neke Bosanke koje su dosle studirati u Austriju...ali nekako ga oni ne razumiju...vjerovatno zbog toga, jer je njima cilj zavrsiti sto prije faks...i taj odnos prema Austirjancima im nije toliko vazan ...a niti imaju neka slicna iskustva iz proslosti.

Ima li ko savjet...kako mu mogu pomoci...jer mi je zao da ne ide dalje u tom nekom privatnom pogledu...
Kako drugi mladi npr. u A/D/CH zive...koji su izbjegli 92 a tad bili mala djeca?

Nazalost sa nasim ljudima po Dijaspori nemoguce je druziti se jer su svi po mom misljenju GLUPI!
Dozvolili ste Zapadu I Istoku da vas zavadi jos odavno i opet je AMerika i Zapad nas Zavadio medju sobom pa smo rastjerani po svjetu kao budale i umjesto da smo ljuti na Zapad mi jedni na druge. Toliko mi je glupo kad ovi dijasporci dodju pa su ljubomorni jedni na druge zbog materijalnih stvari a da nepricam o ovim u BiH tamo nedaju ni da covjek dodje manje vise. Ako dodje neki Njemac ili Amerikanac sa lovom kao "uredu je" a da dodje neki uspjesni Bosanac onda je kao "lako je tebi ti si se na Zapadu obogatio..bla bla bla".
TRebali bi da se ugledate malo na Jevreje.
NEma nijedna nacija da je sloznija vise od njih i da jedni drugima pomazu i drago im je sto su uspjesni a i dan danas se zale i kukaju sto ih je Hitler poubijao dok nasi ljudi sve manje vise govore "treba da se zaboravi".
NEznam stvarno kakva je to nasa nacija !
neprilagodjena

#184 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by neprilagodjena »

Ovdje gdje ja zivim bas su (bosancerosi) kao jedna grupa i niko nikome ne govori da treba zaboraviti sta nam se desilo!!

Jedino bi bilo dobro kad bi se malo pozabavili svojim zivotom,umjesto sto stalno zavlace svoje nosine
u tudje zivote i tracaju po festama.

To je ono sto meni smeta kod nas!!
ljubav_aha

#185 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

neprilagodjena wrote:Ovdje gdje ja zivim bas su (bosancerosi) kao jedna grupa i niko nikome ne govori da treba zaboraviti sta nam se desilo!!

Jedino bi bilo dobro kad bi se malo pozabavili svojim zivotom,umjesto sto stalno zavlace svoje nosine

neprilagodjena,samo im dadni do znanja na o-sigurna nacin,jer ih dovljno dobro poznajes :)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#186 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Priorat »

neprilagodjena wrote:Ovdje gdje ja zivim bas su (bosancerosi) kao jedna grupa i niko nikome ne govori da treba zaboraviti sta nam se desilo!!

ja neznam kako tebi neko moze uvlacit svoj nos u tvoj zivot? meni samo moze onaj kojem dopustim a ostalo bjaaazi.. znaci pridjem ti onoliko koliko mi ti dopustis.
neprilagodjena

#187 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by neprilagodjena »

Priorat wrote:

ja neznam kako tebi neko moze uvlacit svoj nos u tvoj zivot? meni samo moze onaj kojem dopustim a ostalo bjaaazi.. znaci pridjem ti onoliko koliko mi ti dopustis.

Ma to ja ono opcenito,a price se mogu pisati ako pocnes o trudnoci ili o udaji.
PalaSa Marsa

#188 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by PalaSa Marsa »

HAVANA wrote:Šta bi da si stariji i da te jebe sve ovo kao ovog u ovom tekstu :D Stari tekst i stara tema...
Mene je svašta nešta jebavalo od prvog dana kada sam otišao(95g)...pa sam se vratio :-D ...pa me sad i ovde svašta nešta jebe :roll: :evil: ...uglavnom...život je jebena igra :D nekad siv,nekad žut :dance: u najvećoj mjeri je do tebe kako ćeš ga proživjeti...
Ovo me najviše jebavalo...
Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi; izbrisati je da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota.

Uspomene i sjecanje me najvise jebu...
breskva wrote:Jebe me ...

Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi; izbrisati je da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota.

Dobio sam novi broj telefona. Jebe me i taj broj pa sam pozurio da ga javim staroj raji sirom svijeta. Novi broj za staru raju. Sjetio sam se poslije da me niko nije zvao ni na stari, pa sam zakljucio da bi bilo najbolje da im svima kazem da ih vise necu zvat sa onog starog broja nego sa novog. Jebe me i ta odluka, i stara raja, a jebe me i to sto nemam nove raje, pa njima ne moram javljat ovaj broj. Ima u svakom zlu i malo dobra.

Sve mi smeta. Jebe me sto mi je zena, kako je starija, sve slicnija svojoj mami.

Jebe me sto mi djeca nece u Bosnu. Kazu radije bi na Havaje, dosadno im u Sarajevu. Eto, jebe me i Bosna, i Sarajevo, i prije i sad. Jebu me i Havaji, jer se i meni jebe za Havaje.

Bio sam u Bosni, do sad, osam puta. Potrosio silne pare i jebe me i to jer sam mogao mirno zivjeti bez duga na kreditnim karticama, pa me sad jebe i dug. Jebe me i to sto mi nije zao para, a kad mi nije zao, vidim da cu jos dugo ostati samo skoro Amerikanac.

Jebe me i naglasak, pa kad god progovorim, uvijek me neko pita odakle sam. Zato najradije sutim. Jebe se njih odakle sam ja.

Vrucina na Floridi i uragani me pravo jebu. Na plaze ne idem vec godinama. Od kad su zabranili pusenje u restoranima, jedem samo kuci. Jebe me sto ne mogu pusiti gdje ja hocu, a jebu me i cigare od kojih sve teze disem.

Jebe me americka unutrasnja i vanjska politika. Jebu me americki predsednik i svi oko njega i do njega. Jebu me visoki porezi, skup benzin i slab odnos dolara prema euru.

Jebu me crnci, Spanci, Meksikanci, Kubanci, njihov jezik, njihova muzika. Jebe me i to sto vise ne mogu slusati ni nasu muziku.

Jebe me americka televizija, americki filmovi, a jebu me i nasi novi filmovi koji su svi kao, ono, poucni.

Kad mi je tesko i kad mi se skupi, idem trosit pare - kupovat. Tako se ovde prazni. Jebe me to sto ne znam drugaciji nacin da se ispraznim, osim da kupujem. Jebe me sto vise ne pisem i sto nemam motiva. Jebe me sto osjecam da sam postao glup i sto mislim da prije nisam bio. Mozda me to najvise jebe.

Svoj stav vise nemam. Izvlacim iz sjecanja ono sto mi odgovara pa pravim neke teze i zakljucke.

Jebe me rat u Bosni. Jebu me price iz tog rata. Jebu me Srbi, Hrvati i Muslimani, oni sadasnji i prosli.

Jebu me price o herojima, lopovima i politicarima iz tog rata. Jebe me rat, a sad me jebe i mir. Jebe me sto nista nije kao prije, sto ni ja nisam kao prije, sto mi nismo kao prije i jebe me to nije.

Buducnost, sadasnjost i proslost me opako jebu. Gdje cu biti za godinu ili 5, pojma nemam. Jebe me sto ne znam gdje bi. Jebe me sto mi se ne ide nazad u Bosnu i sto mi se ovde ne ostaje. Jebu me obziri prema sebi i prema drugima. Sadasnjost me razvaljuje, pomijesana sa prosloscu, a ova buducnost ceka iza coska da prevagne.

Prije neki dan sam uselio u novu kucu. Na silu priveo dvojicu da mi u lice kazu kako im se kuca svidja. U novoj kuci imam i novi broj telefona.Dosad me jos niko nije zvao, ali sigurno hoce. Nemaju ljudi vremena i para. Zovu me oni kojima broj nisam ni javio. Kazu: ovo je vas sretan dan, hocete li novu kreditnu karticu? Kako samo znaju moj broj, a nisam im javio? Jebu me ovi sto sve znaju, pa i telefone. Jebe me tehnika. Novi tv ne kupujem. Koristim ovaj star 10 godina. Sumnjam da sad svaki u sebi ima kameru.

Jebe me spijuniranje svega sto se krece i zivi, a tek da misli... Doduse jebu me i veliki racuni za telefon. To dok sam svima javio. Poslije opet izgube ljudi broj kad ga zapisu na komadic papira.

Jebe me i to sto svakom Amerikancu moram objasnjavati da su kod nas bolnice i skole bile besplatne i da su nam komarci k'o njihovi, a ne veliki ko rode. Jebe me sto mi ne vjeruju kad im pricam o uspomenama. Toliko su lijepe da je u njih i tesko povjerovati.

Jebe me i to sto me zovu dijaspora ili dijareja i dijaliza, ne znam vise ni sam. Jebe me nesvjesna laz i svjesna istina. Jebu me bivsi gradjani i sadasnji papci. Jebu me njihove zivotne price i istorije. Jebe me prostor bivse Jugoslavije sa kojih su ti dosli. Jebu me i zemlje koje su nastale na tom prostoru.

Jebe me i ujedinjena Evropa. Jebe me Njemacka bez marke i Italija bez lire i Ponte Rosa. Jebu me i Rumunija i Bugarska koje ce uskoro u tu Evropu. Jebe me Prag sa svim nasim izbjeglicama u njemu. Jebe me sto Madjarska i dalje nema mora. Fudbal vise ne znam gledati. Jebe me doasadni NBA i glupi bezbol, gdje neki guzati ljudi mlate toljagama po jadnoj lopti.

Jebu me i auto dileri u bijelim kosuljama i sa velikim znojnim flekama ispod pazuha. Americko skolstvo me pravo jebe sa djecom koja uce 6 predmeta cijelu godinu, od kojih cak tri biraju po zelji.

To sto je Zenica imala 3 pozorista i 30 dimnjaka me pravo jebe, jer u Orlandu koji ima 3 miliona stanovnika nema pozorista, a kladim se u milion dolara da na ulici nikad niko nije cuo za covjeka, recimo, koji se zove Gabrijel Garsija Markes. Jebu me i americki homlesi, koje tinejdjeri ubijaju svakodnevno k'o kerove po ulici. Jebe me i americko pravosudje, gdje ima prava samo onoliko koliko ima para. Jebe me i to sto me stalno pozivaju u porotu, jer nemaju nikog ili gotovo nikog ko nije bio osudjivan, pa ih se jebe sto i ne govorim engleski. Jebe me sto nema Boema. Jebu me i rap i djez i bluz. Narkomani svih vrsta me pravo jebu.

Jebu me i njihovi doktori, koji ce ti do kraja zivota drzat' gips na slomljenoj ruci, samo da bi ti naplacivali slijedecih 100 godina. Jebe me americki lazni moral i sto k'o covjek ne mogu vidjet' zenske gole sise na televiziji.

Jebe me sto moram stalno gledati kako neki pilama sijeku drugima glave.Jebe me ta pila i te sise. Svejedno je.

Jebe me mafija jer je vise nema. Sad su to bankari i poslovni ljudi sa laptopima u ruci, a ne sa pistoljima. Jeb'o Ameriku bez mafije.

Jebu me izbjeglice svih boja i vrsta. Jebe me njihova nada i prica o Americi kao zemlji gdje mozes uspjeti.

Rasizam me pravo jebe. Mrzim sve boje ljudi - od crnih do bijelih. Ja sam pravi bosanski rasista. Dedo mi je takodje bio rasista. Rasizam je nasljedan, a i to me jebe.

Jebe me prica o nasim kamiondzijama sto mlate lovu i pisaju u boce od Gatorada. Jebe me i prica o jednom nasem sto je bez prekida radio 72 sata pa onda pao u nesvijest.

Jebu me ovi nasi sto hodaju u trenerkama i sto voze Fordove Mustange. Jebu me i njihovi roditelji, sto ih ovdje obilaze iz Bosne i imaju vize na 6 mjeseci, a svi se vrate nakon mjesec ili 2.

Jebu me bosanska djeca sto izmedju sebe pricaju engleski, bez akcenta.
To sto sam ja volio Selimovica me pravo jebe kao i to sto znam napamet puno toga sto je on napisao.

Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi; izbrisati je da ne boli.
Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji.
Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota.
Dave se i osporavaju neprestano.

A vas?
:D
Kako je breskva ovih dana? :)
ljubav_aha

#189 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:
HAVANA wrote:Šta bi da si stariji i da te jebe sve ovo kao ovog u ovom tekstu :D Stari tekst i stara tema...
Mene je svašta nešta jebavalo od prvog dana kada sam otišao(95g)...pa sam se vratio :-D ...pa me sad i ovde svašta nešta jebe :roll: :evil: ...uglavnom...život je jebena igra :D nekad siv,nekad žut :dance: u najvećoj mjeri je do tebe kako ćeš ga proživjeti...
Ovo me najviše jebavalo...

Dobio sam novi broj telefona. Jebe me i taj broj pa sam pozurio da ga javim staroj raji sirom svijeta. Novi broj za staru raju. Sjetio sam se poslije da me niko nije zvao ni na stari, pa sam zakljucio da bi bilo najbolje da im svima kazem da ih vise necu zvat sa onog starog broja nego sa novog. Jebe me i ta odluka, i stara raja, a jebe me i to sto nemam nove raje, pa njima ne moram javljat ovaj broj. Ima u svakom zlu i malo dobra.

Sve mi smeta. Jebe me sto mi je zena, kako je starija, sve slicnija svojoj mami.

Jebe me sto mi djeca nece u Bosnu. Kazu radije bi na Havaje, dosadno im u Sarajevu. Eto, jebe me i Bosna, i Sarajevo, i prije i sad. Jebu me i Havaji, jer se i meni jebe za Havaje.

Bio sam u Bosni, do sad, osam puta. Potrosio silne pare i jebe me i to jer sam mogao mirno zivjeti bez duga na kreditnim karticama, pa me sad jebe i dug. Jebe me i to sto mi nije zao para, a kad mi nije zao, vidim da cu jos dugo ostati samo skoro Amerikanac.

Jebe me i naglasak, pa kad god progovorim, uvijek me neko pita odakle sam. Zato najradije sutim. Jebe se njih odakle sam ja.

Vrucina na Floridi i uragani me pravo jebu. Na plaze ne idem vec godinama. Od kad su zabranili pusenje u restoranima, jedem samo kuci. Jebe me sto ne mogu pusiti gdje ja hocu, a jebu me i cigare od kojih sve teze disem.

Jebe me americka unutrasnja i vanjska politika. Jebu me americki predsednik i svi oko njega i do njega. Jebu me visoki porezi, skup benzin i slab odnos dolara prema euru.

Jebu me crnci, Spanci, Meksikanci, Kubanci, njihov jezik, njihova muzika. Jebe me i to sto vise ne mogu slusati ni nasu muziku.

Jebe me americka televizija, americki filmovi, a jebu me i nasi novi filmovi koji su svi kao, ono, poucni.

Kad mi je tesko i kad mi se skupi, idem trosit pare - kupovat. Tako se ovde prazni. Jebe me to sto ne znam drugaciji nacin da se ispraznim, osim da kupujem. Jebe me sto vise ne pisem i sto nemam motiva. Jebe me sto osjecam da sam postao glup i sto mislim da prije nisam bio. Mozda me to najvise jebe.

Svoj stav vise nemam. Izvlacim iz sjecanja ono sto mi odgovara pa pravim neke teze i zakljucke.

Jebe me rat u Bosni. Jebu me price iz tog rata. Jebu me Srbi, Hrvati i Muslimani, oni sadasnji i prosli.

Jebu me price o herojima, lopovima i politicarima iz tog rata. Jebe me rat, a sad me jebe i mir. Jebe me sto nista nije kao prije, sto ni ja nisam kao prije, sto mi nismo kao prije i jebe me to nije.

Buducnost, sadasnjost i proslost me opako jebu. Gdje cu biti za godinu ili 5, pojma nemam. Jebe me sto ne znam gdje bi. Jebe me sto mi se ne ide nazad u Bosnu i sto mi se ovde ne ostaje. Jebu me obziri prema sebi i prema drugima. Sadasnjost me razvaljuje, pomijesana sa prosloscu, a ova buducnost ceka iza coska da prevagne.

Prije neki dan sam uselio u novu kucu. Na silu priveo dvojicu da mi u lice kazu kako im se kuca svidja. U novoj kuci imam i novi broj telefona.Dosad me jos niko nije zvao, ali sigurno hoce. Nemaju ljudi vremena i para. Zovu me oni kojima broj nisam ni javio. Kazu: ovo je vas sretan dan, hocete li novu kreditnu karticu? Kako samo znaju moj broj, a nisam im javio? Jebu me ovi sto sve znaju, pa i telefone. Jebe me tehnika. Novi tv ne kupujem. Koristim ovaj star 10 godina. Sumnjam da sad svaki u sebi ima kameru.

Jebe me spijuniranje svega sto se krece i zivi, a tek da misli... Doduse jebu me i veliki racuni za telefon. To dok sam svima javio. Poslije opet izgube ljudi broj kad ga zapisu na komadic papira.

Jebe me i to sto svakom Amerikancu moram objasnjavati da su kod nas bolnice i skole bile besplatne i da su nam komarci k'o njihovi, a ne veliki ko rode. Jebe me sto mi ne vjeruju kad im pricam o uspomenama. Toliko su lijepe da je u njih i tesko povjerovati.

Jebe me i to sto me zovu dijaspora ili dijareja i dijaliza, ne znam vise ni sam. Jebe me nesvjesna laz i svjesna istina. Jebu me bivsi gradjani i sadasnji papci. Jebu me njihove zivotne price i istorije. Jebe me prostor bivse Jugoslavije sa kojih su ti dosli. Jebu me i zemlje koje su nastale na tom prostoru.

Jebe me i ujedinjena Evropa. Jebe me Njemacka bez marke i Italija bez lire i Ponte Rosa. Jebu me i Rumunija i Bugarska koje ce uskoro u tu Evropu. Jebe me Prag sa svim nasim izbjeglicama u njemu. Jebe me sto Madjarska i dalje nema mora. Fudbal vise ne znam gledati. Jebe me doasadni NBA i glupi bezbol, gdje neki guzati ljudi mlate toljagama po jadnoj lopti.

Jebu me i auto dileri u bijelim kosuljama i sa velikim znojnim flekama ispod pazuha. Americko skolstvo me pravo jebe sa djecom koja uce 6 predmeta cijelu godinu, od kojih cak tri biraju po zelji.

To sto je Zenica imala 3 pozorista i 30 dimnjaka me pravo jebe, jer u Orlandu koji ima 3 miliona stanovnika nema pozorista, a kladim se u milion dolara da na ulici nikad niko nije cuo za covjeka, recimo, koji se zove Gabrijel Garsija Markes. Jebu me i americki homlesi, koje tinejdjeri ubijaju svakodnevno k'o kerove po ulici. Jebe me i americko pravosudje, gdje ima prava samo onoliko koliko ima para. Jebe me i to sto me stalno pozivaju u porotu, jer nemaju nikog ili gotovo nikog ko nije bio osudjivan, pa ih se jebe sto i ne govorim engleski. Jebe me sto nema Boema. Jebu me i rap i djez i bluz. Narkomani svih vrsta me pravo jebu.

Jebu me i njihovi doktori, koji ce ti do kraja zivota drzat' gips na slomljenoj ruci, samo da bi ti naplacivali slijedecih 100 godina. Jebe me americki lazni moral i sto k'o covjek ne mogu vidjet' zenske gole sise na televiziji.

Jebe me sto moram stalno gledati kako neki pilama sijeku drugima glave.Jebe me ta pila i te sise. Svejedno je.

Jebe me mafija jer je vise nema. Sad su to bankari i poslovni ljudi sa laptopima u ruci, a ne sa pistoljima. Jeb'o Ameriku bez mafije.

Jebu me izbjeglice svih boja i vrsta. Jebe me njihova nada i prica o Americi kao zemlji gdje mozes uspjeti.

Rasizam me pravo jebe. Mrzim sve boje ljudi - od crnih do bijelih. Ja sam pravi bosanski rasista. Dedo mi je takodje bio rasista. Rasizam je nasljedan, a i to me jebe.

Jebe me prica o nasim kamiondzijama sto mlate lovu i pisaju u boce od Gatorada. Jebe me i prica o jednom nasem sto je bez prekida radio 72 sata pa onda pao u nesvijest.

Jebu me ovi nasi sto hodaju u trenerkama i sto voze Fordove Mustange. Jebu me i njihovi roditelji, sto ih ovdje obilaze iz Bosne i imaju vize na 6 mjeseci, a svi se vrate nakon mjesec ili 2.

Jebu me bosanska djeca sto izmedju sebe pricaju engleski, bez akcenta.
To sto sam ja volio Selimovica me pravo jebe kao i to sto znam napamet puno toga sto je on napisao.

Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi; izbrisati je da ne boli.
Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji.
Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota.
Dave se i osporavaju neprestano.

A vas?
:D
Kako je breskva ovih dana? :)
Pala_Sa_Marsa , kupi njegovu knjigu http://dbilic.blogspot.com/2007/03/uspo ... canja.html :-D
jedna tamo

#190 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by jedna tamo »

ovakve stvari kad pročitam proklinjem taj rat koji je raselio našu raju a doveo ove druge, pa sad kad šetam ilidžom nemam kome da kažem zdravo a oni se između sebe pozdravljaju al sve će to o, mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i sas
PalaSa Marsa

#191 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by PalaSa Marsa »

jedna tamo wrote:ovakve stvari kad pročitam proklinjem taj rat koji je raselio našu raju a doveo ove druge, pa sad kad šetam ilidžom nemam kome da kažem zdravo a oni se između sebe pozdravljaju al sve će to o, mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i sas
... Eeeeee..
Ko to smat

#192 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Ko to smat »

Smeta mi sto zapadnjaci jedu sline,svaki 2 ima dijoptriju i nosi ruksak na ledjima,svaka 2 zapadna zena je debela i ima tetovazu jel na sisi jel vise guzova svejedno,sto Somalijac kad jede na stanici koda si mu stavio gumu od bicikla kolko zvace,sto svaki crnac hoda isto ko da se kreno marisat,sto balkanac jos uvjek hoda gradom u trenerci adidas i ostale marke,sto kad nekog nesto upitas ko da si ga upuco kolko se jadan iznenadio,sto kad jedem na pauzi obicnu salatu sa tunjevinom kazu da je to luxuz jebem ih skrte.Necu dalje poce cu sam sebi smetat.
ljubav_aha

#193 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

Ko to smat wrote:Smeta mi sto zapadnjaci jedu sline,svaki 2 ima dijoptriju i nosi ruksak na ledjima,svaka 2 zapadna zena je debela i ima tetovazu jel na sisi jel vise guzova svejedno,sto Somalijac kad jede na stanici koda si mu stavio gumu od bicikla kolko zvace,sto svaki crnac hoda isto ko da se kreno marisat,sto balkanac jos uvjek hoda gradom u trenerci adidas i ostale marke,sto kad nekog nesto upitas ko da si ga upuco kolko se jadan iznenadio,sto kad jedem na pauzi obicnu salatu sa tunjevinom kazu da je to luxuz jebem ih skrte.Necu dalje poce cu sam sebi smetat.
:lol:
PalaSa Marsa

#194 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by PalaSa Marsa »

Ko to smat wrote:Smeta mi sto zapadnjaci jedu sline,svaki 2 ima dijoptriju i nosi ruksak na ledjima,svaka 2 zapadna zena je debela i ima tetovazu jel na sisi jel vise guzova svejedno,sto Somalijac kad jede na stanici koda si mu stavio gumu od bicikla kolko zvace,sto svaki crnac hoda isto ko da se kreno marisat,sto balkanac jos uvjek hoda gradom u trenerci adidas i ostale marke,sto kad nekog nesto upitas ko da si ga upuco kolko se jadan iznenadio,sto kad jedem na pauzi obicnu salatu sa tunjevinom kazu da je to luxuz jebem ih skrte.Necu dalje poce cu sam sebi smetat.
:lol: :lol: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#195 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ladyblue18 »

Srecom nase Boshnje nisu uopste ovakve. :D
Jack Be Nimble

#196 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Jack Be Nimble »

Svasta toga mi je smetalo, sada je sve OK. Par sitnica mi jos smeta:

Imaju nacionalne praznike i mnogi rade tokom tih praznika. Cak i za onaj njihov LABOR day rade :x, a i za 4ti Juli.

Hmm to je odprilike to, u svemu drugom su cool.
Jack Be Nimble

#197 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Jack Be Nimble »

Jebu me i njihovi roditelji, sto ih ovdje obilaze iz Bosne i imaju vize na 6 mjeseci, a svi se vrate nakon mjesec ili 2.
ljudi pametni, znaju ako ostanu 6 mjeseci nema vise povratka u ameriku :-)
ljubav_aha

#198 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by ljubav_aha »

Jack Be Nimble wrote:

Imaju nacionalne praznike i mnogi rade tokom tih praznika. Cak i za onaj njihov LABOR day rade :x, a i za 4ti Juli.

pravi si amerikanac :D :lol:
Jack Be Nimble

#199 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by Jack Be Nimble »

ljubav_aha wrote:
Jack Be Nimble wrote:

pravi si amerikanac :D :lol:
Po cemu si to zakljucila? :-)
vox-populi

#200 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke

Post by vox-populi »

Hm, ja ne znam da li sam ja u nekom svom svijetu, ali ne dozivih ni 1% diskriminacije ovde u DE koliko sam dozivljavao u BiH, gdje sam, jel, bio "svom na svome".

Stranac si onoliko koliko sam izaberes da budes, a to da te neka zemlja ili sistem dikriminira samo zato sto si stranac je malo :-) . U gradu u kojem zivim svaki treci stanovnik je stranog porijekla tako da biti "stranac" i nije neka ekskluzivna i egzoticna pojava.

Ovde se konstatno prica kako se nasi ljudi zale. Zanimljivo bi bilo vidjeti koji se profil ljudi zali? Ja jos nisam upoznao nekog inzinjera, doktora, ili generalno osobu sa VSS-om koja se zali. Obicno se zale baustelci, cistaci, generalno osobe sa nizim ili nikakvim obrazovanjem. Ali ne zale se samo stranci nego i domicijelno stanovnistvo koje se bavi takvim poslovima. Nije Bosnjo dikriminisan zato sto je Bosnjo nego zato sto nema skole pa cisti tudja govna, jebiga, zalio bih se i ja, i na sistem i na drzavu i na narod i na sve na svijetu.
Post Reply