Imam pitanje za one koji su izlazili na ovom roku, kako je bilo jeli teško
certificirani racunovodja
Moderator: anex
- jazmin
#176 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav!
.bude li istih pitanja kao sa stranice, mislim da li se ponavljaju pitanja i zadaci sa predhodnih rokova
.Sretno svima vama koji ste izlazili 
-
blondie25
#177 Re: certificirani racunovodja
jako mali broj pitanja se ponovio, tako da učenje sa testova ne pomaže mnogo. što se tiče zadataka - nisu bili teški onima koji su učili naravno - bile su dionice iz FM - po reakcijama ostale ekipe koja je polagala - ne bi se reklo da su spremali tu oblast...ne znam zašto, a iz upravljačkog je bio jednostavan zadatak s tim da onaj tip zadatka nema ni u zbirci ni u ispitnim, ali je bio logičan. nadati se prolazu, ali.......jazmin wrote:Pozdrav!
Imam pitanje za one koji su izlazili na ovom roku, kako je bilo jeli teško.bude li istih pitanja kao sa stranice, mislim da li se ponavljaju pitanja i zadaci sa predhodnih rokova
.Sretno svima vama koji ste izlazili
-
ekseks
#178 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav!
Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio u jednom sažetom okviru, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko r, fin. menadžment, fin. izvještavanje i revizija)
061/884-232
Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio u jednom sažetom okviru, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko r, fin. menadžment, fin. izvještavanje i revizija)
061/884-232
- jazmin
#179 Re: certificirani racunovodja
I kako ste zadovoljni rezultatima 
-
ETA_26
#180 Re: certificirani racunovodja
Zna li neko kako ide procedura podnošenja zahtjeva za uvid u rad? Čula sam da je potrebno uplatiti 50 KM? Je li neko već prolazio tu proceduru? 
-
blondie25
#181 Re: certificirani racunovodja
da li neko zna naziv i autora knjige koja je od nedavno postala aktuelna za predmet finansijsko izvještavanje, čula sam da je čirilično izdanje?
hvala
hvala
-
four
#182 Re: certificirani racunovodja
zanima me da li neko kad polozi za tog certificiranog racunovodju da li moze uvijek ovjeravati, odnosno potpisivati zavrsne izvjestaje ili se svake godine mora nesto dodatno zavrsavati...da li moze postojati kao neko radno mjesto u firmi u smislu potpisivanja tih izvjestaja ili ipak treba neko kontinuirano usavrsavanje da bi vrijedio potpis...laik sam oko ovog, mozda nisam da valja ni postavio pitanje, ali volio bih dobiti odgovor 
-
enx
#183 Re: certificirani racunovodja
.
Last edited by enx on 04/04/2012 11:15, edited 1 time in total.
-
jasko__
#184 Re: certificirani racunovodja
Na koji način se obnavlja licenca...jel se šalje neki zahtjev za licencu za 2012 ili...znam da se mora platiti članarina...i pretpostavljam dokaz o pohađanju seminara...ali kad se toi radi???!!!
-
enx
#185 Re: certificirani racunovodja
Ako si platio i bio na seminarima, upisao na svoje ime sami će ti poslati licencu. ne šalje se ništa, ali ako ne dobiješ do 3 mjeseca provjeri jesu li ti feb ili revicon ili gdje ideš poslali sve bodove u savez.jasko__ wrote:Na koji način se obnavlja licenca...jel se šalje neki zahtjev za licencu za 2012 ili...znam da se mora platiti članarina...i pretpostavljam dokaz o pohađanju seminara...ali kad se toi radi???!!!
-
elvin85
#186 Re: certificirani racunovodja
Procitao sam ove uslove za polaganje ispita za CR. Da li sam dobro razumio da se odmah moze polagati za CR bez da prvo polazes za certificiranog racunovodstvenog tehnicara? I da li se polazu 4 ili 5 predmeta? Svi govore o 4 predmeta, a ovdje na stranci SRR_FBIH se nalazi 5 predmeta.
-
enx
#187 Re: certificirani racunovodja
.
Last edited by enx on 04/04/2012 11:16, edited 1 time in total.
-
elvin85
#188 Re: certificirani racunovodja
Imam završenu visoku poslovnu školu???enx wrote:Može ako imaš završen fakultet. polaže se 5 predmeta ili 2 ako imaš završenu ekonomiju.elvin85 wrote:Procitao sam ove uslove za polaganje ispita za CR. Da li sam dobro razumio da se odmah moze polagati za CR bez da prvo polazes za certificiranog racunovodstvenog tehnicara? I da li se polazu 4 ili 5 predmeta? Svi govore o 4 predmeta, a ovdje na stranci SRR_FBIH se nalazi 5 predmeta.
-
ronaldinjo
#189 Re: certificirani racunovodja
Zanima me kada se moze upisati, kada pocinju predavanja?
Da li neko moze prodaje literaturu za polaganje ispita?
Unaprijed zahvalan
Unaprijed zahvalan
-
elvin85
#190 Re: certificirani racunovodja
Kakva predavanja? Ako mislis na ovu obuku bolje ti je ne bacaj novac na to jer se uz malo truda moze i bez toga. Procitaj temu od pocetka. Ima li jos neko da je zainteresovan da polaze sada u maju?ronaldinjo wrote:Zanima me kada se moze upisati, kada pocinju predavanja?
Unaprijed zahvalan
- jazmin
#191 Re: certificirani racunovodja
Imam ja mislila sam aBd izaci upravljačko računovodstvo i Finansijski menadžment 
- jazmin
#192 Re: certificirani racunovodja
elvi je li ti izlazis u maju, mozemo si pomagati barem preko foruma 
-
sefservis
#193 Re: certificirani racunovodja
Možda nekom bude korisno:
"Svim članovima Saveza računovođa, revizora i finansijskih radnika Federacije BiH na
kućne adrese poslane se nove evidencijske knjižice za period 2012- 2014
Ukoliko u narednom periodu ne dobijete evidencijsku knjižicu molimo Vas da nas
kontaktirate na tel: 036/318-660 ili 033/572-65"
Pored edukacije na seminarima (koja je poskupila sa 120 na 150KM
) bodove možete dobiti i po osnovu :
*Potvrda o samoedukaciji - ako ste učestvovali u sastavljanju jednog finansijskog izvještaja (obrazac na stranici saveza)
*Ako ste pretplačeni ili firma na nekih od stručnih časopisa (Revicon,FEB,Fircon,Finrar)
"Svim članovima Saveza računovođa, revizora i finansijskih radnika Federacije BiH na
kućne adrese poslane se nove evidencijske knjižice za period 2012- 2014
Ukoliko u narednom periodu ne dobijete evidencijsku knjižicu molimo Vas da nas
kontaktirate na tel: 036/318-660 ili 033/572-65"
Pored edukacije na seminarima (koja je poskupila sa 120 na 150KM
*Potvrda o samoedukaciji - ako ste učestvovali u sastavljanju jednog finansijskog izvještaja (obrazac na stranici saveza)
*Ako ste pretplačeni ili firma na nekih od stručnih časopisa (Revicon,FEB,Fircon,Finrar)
-
elvin85
#194 Re: certificirani racunovodja
i ja namjeravam izaci u maju aBd-imas ppjazmin wrote:elvi je li ti izlazis u maju, mozemo si pomagati barem preko foruma
-
ronaldinjo
#195 Re: certificirani racunovodja
Ija namjeravam izaci u maju, al nemam literature, moze li mi neko pomoci po tom pitanju, da mi proda il tako nesto??? Zna li neko kada ce otprilike biti prijave?
-
ekseks
#196 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav!
061/884-232
061/884-232
-
nihadao
#197 Re: certificirani racunovodja
pozdrav!
U novembru sam izlazila na upravljacko i finansijski menadžment,oba sam predmeta polozila bez ikakvih problema,za manje od pola sata sam uradila zadano,tako da je veoma vazno da li vladate materijom.Nisam se opterecavala sa mnogo literature,skoncentrirala sam se na jedan praktikum s neta,nesto kao skripta,skracena verzija Troskovnog računovodstva,a za financ.sam radila po zbirci.inace iz Mostara sam,ako nekome treba literatura neka se javi.
U novembru sam izlazila na upravljacko i finansijski menadžment,oba sam predmeta polozila bez ikakvih problema,za manje od pola sata sam uradila zadano,tako da je veoma vazno da li vladate materijom.Nisam se opterecavala sa mnogo literature,skoncentrirala sam se na jedan praktikum s neta,nesto kao skripta,skracena verzija Troskovnog računovodstva,a za financ.sam radila po zbirci.inace iz Mostara sam,ako nekome treba literatura neka se javi.
-
samrrica
#198 Re: certificirani racunovodja
Kako bih ja mogla doci do te literature? Vidim da si napisala da si praktikum nasla na netu, pa mozes li postaviti ovdje da se moze skinuti? Hvala unaprijed!nihadao wrote:pozdrav!
-
ronaldinjo
#199 Re: certificirani racunovodja
Ma kakva ona samo hoce da uzme pare-sitna dusa!!!samrrica wrote:Kako bih ja mogla doci do te literature? Vidim da si napisala da si praktikum nasla na netu, pa mozes li postaviti ovdje da se moze skinuti? Hvala unaprijed!nihadao wrote:pozdrav!
-
mamicala
#200 Re: certificirani racunovodja
I mene ovo zanima, gdje naći tu skriptu.samrrica wrote:Kako bih ja mogla doci do te literature? Vidim da si napisala da si praktikum nasla na netu, pa mozes li postaviti ovdje da se moze skinuti? Hvala unaprijed!nihadao wrote:pozdrav!