Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
VjecitiStudent

#176 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:ne znam zasto ga ne zapoceti crnom hronikom ako je ta vijest obiljezila dan.

a sto se tice strategije "avaz", ne znam, moguce je, valjda sve zavisi iz koje perspektive gledas. evo meni je strategija "avaz" recimo ocigledna kod tv1 kada je u pitanju pljuvanje politickih rivala i priklanjanje danas jednoj a sutra drugoj opciji a u isto vrijeme i pljuvanje onih kojima nisi priklonjen. mada ima toga i na ftv-u, kao na primjer sto se sada desava obustava pljuvanja po zelenim sda krimosima jer zlaja ima pakt sa njima.
Ono sto je dopustivo privatnom mediju, tj. da na svaki nacin pumpa gledanost, nije i javnom servisu.
Na uglednim javnim televizijama crna hronika ide na pocetak jedino kad je nekakva kataklizma na nacionalnom nivou u pitanju.
Paralele izmedju FTV i Avaza, za sada, povlacim samo kad je koristenje crne hronike zarad povecanja gledanosti u pitanju.
Dok TV1, ocito, u punoj mjeri zasluzuje takvo poredjenje.

Nego, kako vam se svidjaju oni idiotski grafovi gledanosti na teletekstu FTV, na kojima je npr. izmedju 14,9% u 14,2% veca razlika nego izmedju 14% i 7% i na kojima je period u kojem je FTV (naravno) najbolja skoro uvijek razlicit.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#177 Re: Federalna televizija

Post by JoseMujica »

Baron_Samedi wrote:
nellington wrote:U sljedeću emisiju neka zove Salku "More u plićaku" Obhođaša - možda ima nove komplimente za Elmu :lol:
Napravise harangu na covjeka, poradi jebenog komplimenta. Zar je gospodin Obhodjas kriv zbog svog svjetlucavog šarma?! Dapace.

I tada mi nije bilo jasno zasto prozivaju covjeka, kamoli sada kada vidimo kakva je ova alapaca. (kao i onaj gnjurac Maric) Glumljenjem zrtve, obrela se na FTV-u...

Pravda za Salku!
Salkoooooo...Salkooooo...Salkooooo

srećom ne gledam domaće televizije ,a li sam na žalost slučajno gledao tu emisiju koju moderira dotična tv zvijzda i samo mogu reći...odron žešći...nije cura ni za pijačnog barometra....ona budaletina Lana je za nju Anštajn
BarbaDue

#178 Re: Federalna televizija

Post by BarbaDue »

Dali ova pederalna tv placa penale tamo nekome time sto pusta ove patrizanske filmove, ja sam ih volio pogledati al' su mi ih smucili po 1000 put.
StupskaBitanga

#179 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Jel samo meni novo logo FTV KATASTROFA
AC_grom_DC

#180 Re: Federalna televizija

Post by AC_grom_DC »

BarbaDue wrote:Dali ova pederalna tv placa penale tamo nekome time sto pusta ove patrizanske filmove, ja sam ih volio pogledati al' su mi ih smucili po 1000 put.
džaba što su ti se smučili ima da ih gledaš jer je ispiranje mozga Valterom koji brani sarajevo (inače istaknutim članom stranke Balkanskog kasapina) puno bitnije i dozlaboga jeftinije od svjetskog prvenstva u rukometu....recimo. al neću više da mi se FTV mota po mislima, pobljuvaću ovaj hamburger što sam ga maloprije pojeo.
titove staze revolucije su svedene na hodnike i kancelarije pederalne televizije.
Last edited by AC_grom_DC on 31/01/2011 21:37, edited 1 time in total.
nellington

#181 Re: Federalna televizija

Post by nellington »

AC_grom_DC wrote:
BarbaDue wrote:Dali ova pederalna tv placa penale tamo nekome time sto pusta ove patrizanske filmove, ja sam ih volio pogledati al' su mi ih smucili po 1000 put.
džaba što su ti se smučili ima da ih gledaš jer je ispiranje mozga Valterom koji brani sarajevo (inače istaknutim članom srpske radikalne stranke Batom Živojinovićem) puno bitnije i dozlaboga jeftinije od svjetskog prvenstva u rukometu....recimo. al neću više da mi se FTV mota po mislima, pobljuvaću ovaj hamburger što sam ga maloprije pojeo.
titove staze revolucije su svedene na hodnike i kancelarije pederalne televizije.
Bata je SPSovac.
AC_grom_DC

#182 Re: Federalna televizija

Post by AC_grom_DC »

nellington wrote:
Bata je SPSovac.
a da, da ...i Milošević je bio. ako je Bati opravdanje to što nije bio sa Šešeljom nego sa Miloševićem das ist Walter
Been

#183 Re: Federalna televizija

Post by Been »

AC_grom_DC wrote:
džaba što su ti se smučili ima da ih gledaš jer je ispiranje mozga Valterom koji brani sarajevo (inače istaknutim članom srpske radikalne stranke Batom Živojinovićem) puno bitnije i dozlaboga jeftinije od svjetskog prvenstva u rukometu....recimo. al neću više da mi se FTV mota po mislima, pobljuvaću ovaj hamburger što sam ga maloprije pojeo.
Nije Valter Bata Živojinović. Valter je ideja o Bosni, o Sarajevu, o otporu ovog naroda ! Tek kad vidim kakve gluposti ljudi pišu shvatim važnost stalnog izvlačenja antifašističkih filmova iz naftalina i njihovo stalno puštanje. Valjda će neko nešto pametno zaključiti iz njih.,
AC_grom_DC

#184 Re: Federalna televizija

Post by AC_grom_DC »

Been wrote:
AC_grom_DC wrote:
Nije Valter Bata Živojinović. Valter je ideja o Bosni, o Sarajevu, o otporu ovog naroda ! Tek kad vidim kakve gluposti ljudi pišu shvatim važnost stalnog izvlačenja antifašističkih filmova iz naftalina i njihovo stalno puštanje. Valjda će neko nešto pametno zaključiti iz njih.,
slabo ti vidiš druže...tako reći nikako. ne dalje od nosa
skojotovski

#185 Re: Federalna televizija

Post by skojotovski »

logo je dno, dna! ovako nesto sam primitivci sivodomski mogu smisliti. uzas!
Been

#186 Re: Federalna televizija

Post by Been »

AC_grom_DC wrote: slabo ti vidiš druže...tako reći nikako. ne dalje od nosa
:thumbup: :thumbup:
StupskaBitanga

#187 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

skojotovski wrote:logo je dno, dna! ovako nesto sam primitivci sivodomski mogu smisliti. uzas!
slažem se
ovaj logo programa + na hayatu je za ovo 10000 klasa iznad
StupskaBitanga

#188 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

ja im politike
Seriju Ezel BHT emitira u 21:00 a FTV reprizu te epizode sutradan u 17:30

Ja televizije i govana
još plaćamo pretplatu
bože sačuvaj
hary

#189 Re: Federalna televizija

Post by hary »

skojotovski wrote:logo je dno, dna! ovako nesto sam primitivci sivodomski mogu smisliti. uzas!
Jos samo da su presavili onu vrpcu od logoa, dobili bi znak borbe protiv AIDS-a :roll:
Co0l

#190 Re: Federalna televizija

Post by Co0l »

Been wrote:
AC_grom_DC wrote:
De ne budi zrtva komunisticke propagande.Ne znas o Valteru nista vise od onog sto je prikazano u filmu a sto je u domenu naucne fantastike i James Bond filmova.Koji otpor naroda i ideja o Sarajevu,masovnije se ljudi u Sarajevu prikljucivali pokretu otpora tek zadnjih nekoliko mjeseci rata.Dok se Bosna u prici o Valteru nije ni spominjala.Al et,bitno je da se ta prica potura kao prica o jednoj partiji kod nas kao i ti partizanski filmovi kojima nam,po ko zna koji put,ispiru mozak
Better Man

#191 Re: Federalna televizija

Post by Better Man »

Co0l wrote:De ne budi zrtva komunisticke propagande.Ne znas o Valteru nista vise od onog sto je prikazano u filmu a sto je u domenu naucne fantastike i James Bond filmova.Koji otpor naroda i ideja o Sarajevu,masovnije se ljudi u Sarajevu prikljucivali pokretu otpora tek zadnjih nekoliko mjeseci rata.Dok se Bosna u prici o Valteru nije ni spominjala.Al et,bitno je da se ta prica potura kao prica o jednoj partiji kod nas kao i ti partizanski filmovi kojima nam,po ko zna koji put,ispiru mozak
Ako su tebi partizanski filmovi ispiranje mozga, onda si stvarno jadan da jadniji ne možeš biti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#192 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:Ako su tebi partizanski filmovi ispiranje mozga, onda si stvarno jadan da jadniji ne možeš biti.
Paritzanski filmovi jesu ispiranje mozga. bez obzira na emotivnu vrijednost. Ja uvijek rado gledam Otpisane ili Valtera, zato što me potsjeća na djetinstvo, zato što su uvijek zanimljivi, ali sa niđe veze sa povjesnim činjenicama. a ono da pobjegne ispod, lijevo i desno od metaka, zaista je zaglupljivanje i ispiranje mozga.
Co0l

#193 Re: Federalna televizija

Post by Co0l »

Better Man wrote:
Co0l wrote:De ne budi zrtva komunisticke propagande.Ne znas o Valteru nista vise od onog sto je prikazano u filmu a sto je u domenu naucne fantastike i James Bond filmova.Koji otpor naroda i ideja o Sarajevu,masovnije se ljudi u Sarajevu prikljucivali pokretu otpora tek zadnjih nekoliko mjeseci rata.Dok se Bosna u prici o Valteru nije ni spominjala.Al et,bitno je da se ta prica potura kao prica o jednoj partiji kod nas kao i ti partizanski filmovi kojima nam,po ko zna koji put,ispiru mozak
Ako su tebi partizanski filmovi ispiranje mozga, onda si stvarno jadan da jadniji ne možeš biti.
Jadan ti je onaj ko te naucio da se tako obracas drugima a sve ono sto se po milion puta vrti na tv-u je nista drugo do ispiranje mozga pa ne znam sta da je u pitanju.Zasto bi za filmove vazili drugi arsini,pa makar oni bili i 'remek djela' tipa 'Slavko pazi metak' :-)
BSn

#194 Re: Federalna televizija

Post by BSn »

Opasan problem je kad pocnes poistovjecivati glumca i ulogu. A posebno jos ako positovjetis ulogu sa desavanjima u tovjoj zemlji koja veze nemaju ni sa glumcem, a ni sa tom ulogom odigranom prije nekoliko decenija.

Sta su ovo promjenili logo?
pianist

#195 Re: Federalna televizija

Post by pianist »

zar je ono novi logo ? ja mislio greska neka :lol:
afannedim

#196 Re: Federalna televizija

Post by afannedim »

Ono logo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Been

#197 Re: Federalna televizija

Post by Been »

Logo je smiješan. Šta je F ? Federacije ? Dokazana odanost Federaciji ? Federacija zauvijek ? Ovo treba hitno mijenjati ! :D
Richard Peti

#198 Re: Federalna televizija

Post by Richard Peti »

imal' gdje da se to cudo vidi?
pianist

#199 Re: Federalna televizija

Post by pianist »

ma nemas sta ni vidjet..ono se moze na racunaru napravit za minut, KATASTROFA!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#200 Re: Federalna televizija

Post by Entropio »

Baš dobro izgleda.
Locked