Ono sto je dopustivo privatnom mediju, tj. da na svaki nacin pumpa gledanost, nije i javnom servisu.karanana wrote:ne znam zasto ga ne zapoceti crnom hronikom ako je ta vijest obiljezila dan.
a sto se tice strategije "avaz", ne znam, moguce je, valjda sve zavisi iz koje perspektive gledas. evo meni je strategija "avaz" recimo ocigledna kod tv1 kada je u pitanju pljuvanje politickih rivala i priklanjanje danas jednoj a sutra drugoj opciji a u isto vrijeme i pljuvanje onih kojima nisi priklonjen. mada ima toga i na ftv-u, kao na primjer sto se sada desava obustava pljuvanja po zelenim sda krimosima jer zlaja ima pakt sa njima.
Na uglednim javnim televizijama crna hronika ide na pocetak jedino kad je nekakva kataklizma na nacionalnom nivou u pitanju.
Paralele izmedju FTV i Avaza, za sada, povlacim samo kad je koristenje crne hronike zarad povecanja gledanosti u pitanju.
Dok TV1, ocito, u punoj mjeri zasluzuje takvo poredjenje.
Nego, kako vam se svidjaju oni idiotski grafovi gledanosti na teletekstu FTV, na kojima je npr. izmedju 14,9% u 14,2% veca razlika nego izmedju 14% i 7% i na kojima je period u kojem je FTV (naravno) najbolja skoro uvijek razlicit.