Sve treba stavit u kontekst vremena... Bila je potrebna malo zesca represija s pocetka, da bi se stvar uhodala, a onda je napredak cinio svoje...callmethebreeeze wrote:ja sam naveo bosnjake, zato sto je ovdje prica bila o bosnjacima, koji su, lafo, najebali.nosara wrote:Sto samo Bosnjaci...? To je bilo vrijeme razvoja i napretka... Sa zemljanih podova u zivot dostojan covjeka...callmethebreeeze wrote:hajde, neka svi bosnjaci sjednu i realno sagledaju ekonomski i svaki drugi razvitak svoje porodice.
ja sam uvjeren da ce analiza pokazati da je za vrijeme komunista doslo do poboljsanja na svakom planu.
Nevjerovatno je da se tom sistemu zamjera, izmedju ostalog, sto je zaposlio ljude...?! To je totalno pomracenje uma...!
a slazem se da su svi napredovali. ne velim ja da sve bilo med i mlijeko pod komunistima. jednoumlje, planska ekonomija, i sl jesu bili sranja, ali kad uporedis sta je napravljeno tada, a sta sada onda ti bude jasno.
sto kaze moj rodjak "partizani za godinu dana motkama i krampama napravise prugu sabac-sarajevo, a ove demokrate za deset godina nisu u stanju napraviti autoput do zenice."
Ove sline mrze i narod koji ih je birao, a i drzavu koju predstavljaju... Kakav autoput, to je visa matematika...
Uostalom, ni ovi koji su napravili masu autoputova skoro da nemaju hajra od toga... Noga licka a cipela becka...