Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
nosara

#176 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nosara »

callmethebreeeze wrote:
nosara wrote:
callmethebreeeze wrote:hajde, neka svi bosnjaci sjednu i realno sagledaju ekonomski i svaki drugi razvitak svoje porodice.
ja sam uvjeren da ce analiza pokazati da je za vrijeme komunista doslo do poboljsanja na svakom planu.
Sto samo Bosnjaci...? To je bilo vrijeme razvoja i napretka... Sa zemljanih podova u zivot dostojan covjeka...

Nevjerovatno je da se tom sistemu zamjera, izmedju ostalog, sto je zaposlio ljude...?! To je totalno pomracenje uma...!
ja sam naveo bosnjake, zato sto je ovdje prica bila o bosnjacima, koji su, lafo, najebali.
a slazem se da su svi napredovali. ne velim ja da sve bilo med i mlijeko pod komunistima. jednoumlje, planska ekonomija, i sl jesu bili sranja, ali kad uporedis sta je napravljeno tada, a sta sada onda ti bude jasno.
sto kaze moj rodjak "partizani za godinu dana motkama i krampama napravise prugu sabac-sarajevo, a ove demokrate za deset godina nisu u stanju napraviti autoput do zenice."
Sve treba stavit u kontekst vremena... Bila je potrebna malo zesca represija s pocetka, da bi se stvar uhodala, a onda je napredak cinio svoje...

Ove sline mrze i narod koji ih je birao, a i drzavu koju predstavljaju... Kakav autoput, to je visa matematika...
Uostalom, ni ovi koji su napravili masu autoputova skoro da nemaju hajra od toga... Noga licka a cipela becka... :lol: Njihov problem...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#177 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

callmethebreeeze wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
callmethebreeeze wrote:ja, zaista, ne mogu da vjerujem kada vidim da ljudi tvrde kako su (se) bosnjaci najvise najebali pod titom? po kojim to parametrima? za vakta mrskih komunista je bosna dobila kakvu-takvu infrastrukturu, da su izgradjeni fakulteti, da smo konacno krenuli da se urganizujemo, stvaramo obrazovan kadar u mnogim oblastima, da smo poceli putovati... :-) :-) :-) :-)

Zaborave ubaciti ono "se". :D

Bar ja jesam (od Vardara pa do Triglava). ;-) :D
he he he. vidis, u pravu si. svi pricamo samo o dosadnim mjerilima razvoja, a niko da spomene sexualnu revoluciju. da ne bi komunista jos bi se pod pendzerima asikovalo i zenilo sa 18.
:D
Zasto ne istaci sto te strefilo u tom "mrskom" rezimu, ha ja. :oops: :D
nellington

#178 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nellington »

Gdje mi ode Travolta? :( Taman mu htio pričati kako je Neva raketni sistem srušio F-117...
callmethebreeeze

#179 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by callmethebreeeze »

nellington wrote:Gdje mi ode Travolta? :( Taman mu htio pričati kako je Neva raketni sistem srušio F-117...
garant radi. sad je vrijeme trzsine ekonomije, gdje se ganjaju stvarni rezultati i nema se vremena za chatanje kao sto se moglo za vrijeme mrskih komunista.
nellington

#180 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nellington »

callmethebreeeze wrote:
nellington wrote:Gdje mi ode Travolta? :( Taman mu htio pričati kako je Neva raketni sistem srušio F-117...
garant radi. sad je vrijeme trzsine ekonomije, gdje se ganjaju stvarni rezultati i nema se vremena za chatanje kao sto se moglo za vrijeme mrskih komunista.
Jah, biće da je to :oops:
-medeni-

#181 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

callmethebreeeze wrote:medeni je cisti primjer bosnjackog intelektualca po avazoj mjeri. agrumenti su same floskule, a kad to prestane da pali onda idu uvrede.
:S
ma naravno CRVENI
sve što ne prija tebi i sličnim komunjarama odma je ili SDA ili zeleni ili sad Avazovac
e pa DUBOKO si se zajebo glede mene
a što se tiče uvreda, jado pročitaj malo pažljivo sve posotve, pa vidi jado, da su to bile samo moje reakcije na PRVE uvrede dotičnog srpkog "filozofa"
jedino ako i ti nisi srbin, pa je počela priča (poznata naravno) o "ugroženosti srba" pa mu ti priskočio u pomoć
a ?? 8-)
callmethebreeeze

#182 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

-medeni- wrote:
callmethebreeeze wrote:medeni je cisti primjer bosnjackog intelektualca po avazoj mjeri. agrumenti su same floskule, a kad to prestane da pali onda idu uvrede.
:S
ma naravno CRVENI
sve što ne prija tebi i sličnim komunjarama odma je ili SDA ili zeleni ili sad Avazovac
e pa DUBOKO si se zajebo glede mene
a što se tiče uvreda, jado pročitaj malo pažljivo sve posotve, pa vidi jado, da su to bile samo moje reakcije na PRVE uvrede dotičnog srpkog "filozofa"
jedino ako i ti nisi srbin, pa je počela priča (poznata naravno) o "ugroženosti srba" pa mu ti priskočio u pomoć
a ?? 8-)
naravno, zar nismo svi (svi, svi, svi) srbi?
-medeni-

#183 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

callmethebreeeze wrote:hajde, neka svi bosnjaci sjednu i realno sagledaju ekonomski i svaki drugi razvitak svoje porodice.
ja sam uvjeren da ce analiza pokazati da je za vrijeme komunista doslo do poboljsanja na svakom planu.
ne konatš ti poentu

SVE JE TO BILO BEZ POKRIĆA, VJEŠTAČKI I NIJE MOGLO OPSTATI I TRAJATI
popalo kao grčka koja s eisto tako ponašala
callmethebreeeze

#184 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

-medeni- wrote:
ne konatš ti poentu

kontam ja, naravno, da je bilo bez pokrica, da su se dizali krediti, da nije bilo produktivnih radnih mjesta, ali to ne znaci da sve, ama bas sve nije valjalo. isto kao sto mi smeta kada generacija nasih roditelja krene hvaliti ex-yu skolski sistem i omalovazavati, u mom slucaju, svedski, govoreci kako smo mi bili super.. (gdje su nasi nobelovci, nase nokie, volva, etc, pitam onda ja) tako mislim da je kino pricati kako nista nije valjalo u ex.yu. jeste, mnogo toga je valjalo, i na tim temeljima se mogla graditi zdrava ekonomija, cak i nakon strasnog rata, kakav je bio nas. ali umjesto da rade na ekonomskom razvoju, pa makar bio vjestacki i bez pokrica, "demokrate" su rastalili firme i mjesta u upravnim odborima i zive od sadake, drzavnog budzeta i para koje dijaspore.
-medeni-

#185 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

:lol: :-) :lol: :-) :lol:

jesil srbin Tita ti, ajd priznaj nam, vidi se bre iz aviona..ovog što su oborila tvoja "hrabra brača" (poderanih gaća od straha pred NATO-om) :lol:
-medeni-

#186 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

callmethebreeeze wrote:
crveni i srbi haraju ovim forumom
žalosno :x
nellington

#187 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nellington »

-medeni- wrote:

jesil srbin Tita ti, ajd priznaj nam, vidi se bre iz aviona..ovog što su oborila tvoja "hrabra brača" (poderanih gaća od straha pred NATO-om) :lol:
Pristao sam, biću sve što hoćeš, pa može eto i Srbin, i to crveni. Je li tvrdiš da F117 NIJE OBOREN?
callmethebreeeze

#188 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

-medeni- wrote:
callmethebreeeze wrote:
crveni i srbi haraju ovim forumom
žalosno :x
ja sam crn i musliman, ali sam garant izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
-medeni-

#189 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

callmethebreeeze wrote:
-medeni- wrote:
ne konatš ti poentu

kontam ja, naravno, da je bilo bez pokrica, da su se dizali krediti, da nije bilo produktivnih radnih mjesta, ali to ne znaci da sve, ama bas sve nije valjalo. isto kao sto mi smeta kada generacija nasih roditelja krene hvaliti ex-yu skolski sistem i omalovazavati, u mom slucaju, svedski, govoreci kako smo mi bili super.. (gdje su nasi nobelovci, nase nokie, volva, etc, pitam onda ja) tako mislim da je kino pricati kako nista nije valjalo u ex.yu. jeste, mnogo toga je valjalo, i na tim temeljima se mogla graditi zdrava ekonomija,
:? :-)
na kakvim temeljima bolan ne bio, je li varturg ili trabant mogao dalje bez pomoći ZAPADNE NJEMAČKE i kapitala
kakvi temelji bolan ne bio, ponovo te upućujem na ZAVODE CRVENE ZASTAVE, do prije godinu su i dalje proizvodili stojadina starog 40 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
callmethebreeeze wrote: cak i nakon strasnog rata, kakav je bio nas. ali umjesto da rade na ekonomskom razvoju, pa makar bio vjestacki i bez pokrica, "demokrate" su rastalili firme i mjesta u upravnim odborima i zive od sadake, drzavnog budzeta i para koje dijaspore.
opet fulap, NEMA VIŠE DA DRŽAVA PRAVI FABRIKE, nikako ove crvene komunjare da to skontaju
politika može SAMO STAVRATI POVOLJAN AMBIJENT za kapitalističko poduzetništvo
e druga je stvar što NI ZA TO NISU SPOSOBNI, tu se slažem
nosara

#190 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nosara »

-medeni- wrote:
ne konatš ti poentu

Sta ce bit sa BiH...?

Zar nije grcka svijetla kapitalisticka zvijezda...? Kako propade...? Garant komunjare... :lol:
nosara

#191 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nosara »

-medeni- wrote: opet fulap, NEMA VIŠE DA DRŽAVA PRAVI FABRIKE, nikako ove crvene komunjare da to skontaju
Sta fali ako drzava napravi fabriku...? Zar je gore to nego da ih nema nikako...?

Koliko ce zapad kostati spas kapitalizma nakon ove recesije...? Da li je svaki odstampani dolar pokriven, ili to bas nije tako kako medama izgleda...?

Zasto je popusio TAS...?
callmethebreeeze

#192 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

-medeni- wrote: na kakvim temeljima bolan ne bio, je li varturg ili trabant mogao dalje bez pomoći ZAPADNE NJEMAČKE i kapitala
kakvi temelji bolan ne bio, ponovo te upućujem na ZAVODE CRVENE ZASTAVE, do prije godinu su i dalje proizvodili stojadina starog 40 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
callmethebreeeze wrote: cak i nakon strasnog rata, kakav je bio nas. ali umjesto da rade na ekonomskom razvoju, pa makar bio vjestacki i bez pokrica, "demokrate" su rastalili firme i mjesta u upravnim odborima i zive od sadake, drzavnog budzeta i para koje dijaspore.
opet fulap, NEMA VIŠE DA DRŽAVA PRAVI FABRIKE, nikako ove crvene komunjare da to skontaju
na temeljima koji su komunisti pravili. prvenstveno mislim na faksove (fakulteti su nase najvaznije fabrike, emerik blum) na cinjenici da se i u tim komunistickim firmama bilo sposobnih inzinjera, da su nase firme radeci po svijetu (cinjenica koji tebi, izgleda, nije dovoljna bitna) ipak stekli kontakte koji bi omogucili prodor na trziste. (mislim ako se britanci slomise da osiguraju svojim firmama izlaz u libiju, sto mi ne bi) na kraju krajeva sve zemlje istocnog bloka su bile u istom,a ko ne i gorem sranju, pa su nasle put van.

totalno je glupavo sjediti i kritikovati za ono sto je proslost. treba se okrenuti ka buducnosti, ali izgleda da cemo sa ovim "demokratama" nazad u feudalno drustvo.
michio

#193 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by michio »

Pametni ljudi su mogli uzicati para i para u periodu 95-2000 za start-up preduzeca a zaista malo takvih slucajeva ima u BiH. od 95 do 2000 u BiH je bilo vise para nego ikad.
-medeni-

#194 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

nellington wrote:
-medeni- wrote:

Pristao sam, biću sve što hoćeš, pa može eto i Srbin, i to crveni. Je li tvrdiš da F117 NIJE OBOREN?
ma naravno , POBEDILI STE VI mrske amere, ma vi ste čudo bre od deteta :lol:
nellington

#195 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by nellington »

-medeni- wrote: ma naravno , POBEDILI STE VI mrske amere, ma vi ste čudo bre od deteta :lol:
http://www.nytimes.com/library/world/eu ... o-rdp.html

Gledaj ovo - najpoznatiji srpski komunistički dnevni list, nedužnog naziva New York Times piše o nečemu što ti negiraš.

Smiješan si.
-medeni-

#196 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

nosara wrote:
Zar nije grcka svijetla kapitalisticka zvijezda...? :
svijetla :-)
idi se malo umij....jedino što imaju je turizam, a i to će im propasti zbog ovih nereda
i o kakvoj ti "svijetloj" kapitaslističkoj zemlji govoriš
to mogu biti samo USA, Njemačka, Japan
callmethebreeeze

#197 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

-medeni- wrote:
nosara wrote:
Zar nije grcka svijetla kapitalisticka zvijezda...? :
svijetla :-)
idi se malo umij....jedino što imaju je turizam, a i to će im propasti zbog ovih nereda
i o kakvoj ti "svijetloj" kapitaslističkoj zemlji govoriš
a kina?
:D :D :D
kakav crni japan, o jadu se zabavili.
Energični leptir

#198 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by Energični leptir »

A koje su globalne posljedice gomilanja bogatstva u rukama nekolicine magnata u tim zemljama? Evo ti mala ilustracija blagodeti svjetskog kapitalizma:

Image
Last edited by Energični leptir on 27/07/2010 12:01, edited 1 time in total.
-medeni-

#199 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

nosara wrote:
-medeni- wrote: opet fulap, NEMA VIŠE DA DRŽAVA PRAVI FABRIKE, nikako ove crvene komunjare da to skontaju
Sta fali ako drzava napravi fabriku...? Zar je gore to nego da ih nema nikako...?

?
crvena komunjaro DOBRODOŠAO U KAPITALIZAM
tamo to ne radi država ...odavno
ajd an časove marksizma komunjaro, tamo će slušat pjesmice "amerika i engleska bit će zemlja proleterska" :lol:
-medeni-

#200 Re: Koji dio povjesti je bio najbolji za Bosance?

Post by -medeni- »

Energični leptir wrote:[

A koje su globalne posljedice gomilanja bogatstva u rukama nekolicine magnata u tim zemljama? Evo ti mala ilustracija blagodeti svjetskog kapitalizma:
crvena komunjaro DOBRODOŠAO U KAPITALIZAM
tamo to ne radi država ...odavno
ajd an časove marksizma komunjaro, tamo će slušat pjesmice "amerika i engleska bit će zemlja proleterska"
Locked