@north i ostali "starohani", pritisnite gore citiranog korisnika za taj "reunion"...Alkos wrote: @Nekako s proljeca?
Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mr Hiccup
#176 Re: Horde Zla
-
mekaba
#177 Re: Horde Zla
Bordolini wrote:mekaba wrote:Na putu prema N Sadu prva pauza nam je bila u nekom motelu koji se zvao "102".Covjek dobio na sportskoj gutu para i otvorio strasan motel.Dva busa puna raje upada unutra a osoblje se razletilo da usluzi goste.Vani ispred na raznju dva janjeta pecena a nema nikoga da cuva.Ja popio pivu i sa burazerom prvi napustam motel i ulazim u bus kad tamo 4 klinca jedu meso onako bez hljeba.U stvari bila je to samo kozica od janjeta.Jedan od njih me pita: "Hos malo jarane"Okrenem glavu tamo prema raznju kad imam sta vidjeti.Jedno janje potpuno oguljeno
![]()
u tom izlazi konobarica da obidje razanj.Samo sto nije posla plakat.Za dvije minute komplet osoblje ukljucujuci i gazdu se naslo na mjestu zlocina.Hahaaaaaaaaaa.Kaze konobarica dabogda svi izginuli
.Hoce gazda da se plati a mi padamo od sege.Jedan iz busa dobacuje :Jarane pripremi dva za sutra kad se budemo vracali
![]()
.Kaze gazda Motela kad smo krenuli:Hajde dabogda 100:0 izgubili. :
![]()
Evo placem od sege kad se sjetim momenata.
Dobra memorija, aferim:)
Kad se vec dobro sjecas svih tih gostovanja, znas li sta se desilo sa nasim jednim (ili cak i 2 busa) koja su krenula u Zagreb na tekmu s CIbonom? Nas je do Zagreba dobacilo oko 150 otprilike ali znam da je dobar broj izvisio, ne mogu se sjetiti zasto?!? Ili su cak i krenuli pa se neko sranje desilo u putu? Mislim da je bila 1991 a vrlo moguce i 1990 godina.
Islo se te godine i na Dinamo i na Cibonu, ja sam bio samo na kosarci. Bilo je malo koskanja sa bbb poslije tekme, murija je privela par nasih.To su moja prva iskustva na gostovanjima sa HZ, kakva je to ludnica bila, frizure, odijevanje, muzika koja se slusala, cijeli jedan imidz je jako brzo izgradjen i postao glavna furka u gradu.
Nazalost od tih prijeratnih gostovanja mogu jos samo invaziju na Mostar izdvojiti, ostalo je sve sjever Koseva, mlad sam bio jbg(1975 god.)
Uglavnom, nastavite, zadovoljstvo je citati vas i prisjecati se.
Nisam isao u ZG na kosarku nikad ali jesam na Maksimir sa HZ.Ne sjecam se koja je godina bila al se dobro sjecam da su bila dva busa i da se nije ocekivao nas dolazak od strane BBB. Kad smo stigli pred stadion i izasli iz buseva pojavila se grupa od 20-tak BBB koji su mislili da ce se HZ razbjezati.Sjebani su bili za par minuta.Ulazak u stadion je bio malo tezi jer su nas gadjali sa one visoke tribine kamenjem.Sjedili smo iza gola a BBB na suprotnoj strani.Utakmicu smo izgubili mislim 3:0 ili 4:1 ne sjecam se a i nije bitno.Imam slika sa te utakmice i iz busa.Ekipa standardna kao i uvijek i samo se cekalo gdje ce izbiti belaj.Prvo odmaranje u Kutini mislim i prvi Free Shop leti u zrak a poslije neka samoposluga.Ja sa rajom sa Anexa sjedim za sankom u nekom snack baru kad se zacu jak prasak.Odmah do ovog bara bio je Free Shop koji je bio zatvoren.Neko od Hordasa je rokno kantu za smece u izlog
- Gusztav
#178 Re: Horde Zla
E čuj "starohani", haj' nek sam i to doček'o.Mr Hiccup wrote:@north i ostali "starohani", pritisnite gore citiranog korisnika za taj "reunion"...Alkos wrote: @Nekako s proljeca?![]()
-
mekaba
#179 Re: Horde Zla
Bordolini wrote:mekaba wrote:Na putu prema N Sadu prva pauza nam je bila u nekom motelu koji se zvao "102".Covjek dobio na sportskoj gutu para i otvorio strasan motel.Dva busa puna raje upada unutra a osoblje se razletilo da usluzi goste.Vani ispred na raznju dva janjeta pecena a nema nikoga da cuva.Ja popio pivu i sa burazerom prvi napustam motel i ulazim u bus kad tamo 4 klinca jedu meso onako bez hljeba.U stvari bila je to samo kozica od janjeta.Jedan od njih me pita: "Hos malo jarane"Okrenem glavu tamo prema raznju kad imam sta vidjeti.Jedno janje potpuno oguljeno
![]()
u tom izlazi konobarica da obidje razanj.Samo sto nije posla plakat.Za dvije minute komplet osoblje ukljucujuci i gazdu se naslo na mjestu zlocina.Hahaaaaaaaaaa.Kaze konobarica dabogda svi izginuli
.Hoce gazda da se plati a mi padamo od sege.Jedan iz busa dobacuje :Jarane pripremi dva za sutra kad se budemo vracali
![]()
.Kaze gazda Motela kad smo krenuli:Hajde dabogda 100:0 izgubili. :
![]()
Evo placem od sege kad se sjetim momenata.
Dobra memorija, aferim:)
Kad se vec dobro sjecas svih tih gostovanja, znas li sta se desilo sa nasim jednim (ili cak i 2 busa) koja su krenula u Zagreb na tekmu s CIbonom? Nas je do Zagreba dobacilo oko 150 otprilike ali znam da je dobar broj izvisio, ne mogu se sjetiti zasto?!? Ili su cak i krenuli pa se neko sranje desilo u putu? Mislim da je bila 1991 a vrlo moguce i 1990 godina.
Islo se te godine i na Dinamo i na Cibonu, ja sam bio samo na kosarci. Bilo je malo koskanja sa bbb poslije tekme, murija je privela par nasih.To su moja prva iskustva na gostovanjima sa HZ, kakva je to ludnica bila, frizure, odijevanje, muzika koja se slusala, cijeli jedan imidz je jako brzo izgradjen i postao glavna furka u gradu.
Nazalost od tih prijeratnih gostovanja mogu jos samo invaziju na Mostar izdvojiti, ostalo je sve sjever Koseva, mlad sam bio jbg(1975 god.)
Uglavnom, nastavite, zadovoljstvo je citati vas i prisjecati se.
Nisam isao u ZG na kosarku nikad ali jesam na Maksimir sa HZ.Ne sjecam se koja je godina bila al se dobro sjecam da su bila dva busa i da se nije ocekivao nas dolazak od strane BBB. Kad smo stigli pred stadion i izasli iz buseva pojavila se grupa od 20-tak BBB koji su mislili da ce se HZ razbjezati.Sjebani su bili za par minuta.Ulazak u stadion je bio malo tezi jer su nas gadjali sa one visoke tribine kamenjem.Sjedili smo iza gola a BBB na suprotnoj strani.Utakmicu smo izgubili mislim 3:0 ili 4:1 ne sjecam se a i nije bitno.Imam slika sa te utakmice i iz busa.Ekipa standardna kao i uvijek i samo se cekalo gdje ce izbiti belaj.Prvo odmaranje u Kutini mislim i prvi Free Shop leti u zrak a poslije neka samoposluga.Ja sa rajom sa Anexa sjedim za sankom u nekom snack baru kad se zacu jak prasak.Odmah do ovog bara bio je Free Shop koji je bio zatvoren.Neko od Hordasa je rokno kantu za smece u izlog
-
mekaba
#180 Re: Horde Zla
[quote="Alkos"]Sve su to Hz
Nastavite pisati, nek malo i mi mladji "osjetimo" atmosferu i furku kakva je vladala u Hz prije rata, u periodu poslije nastajanja, pa do pocetka rata. Gdje su danas, sta rade, cim se bave, ko je od poznatijih hordasha poginuo za vrijeme agresije na BiH i Sarajevo!?
Pisite ovo postaje najjaci topik ubjedljivo...
@Nekako s proljeca?
[/quo
Sjecam se jednog momka haos je bio a zvao se Kemo.Bio je sa HZ u Milanu.Momak je bio mislim jedinac i zivio sa majkom.Godiste mislim 1971 ili 1972.Bio je lijep ko slika a raja ga je gotivila strasno.Cuo sam da je poginuo na Dobrinji od snajpera.
Nastavite pisati, nek malo i mi mladji "osjetimo" atmosferu i furku kakva je vladala u Hz prije rata, u periodu poslije nastajanja, pa do pocetka rata. Gdje su danas, sta rade, cim se bave, ko je od poznatijih hordasha poginuo za vrijeme agresije na BiH i Sarajevo!?
Pisite ovo postaje najjaci topik ubjedljivo...
@Nekako s proljeca?
Sjecam se jednog momka haos je bio a zvao se Kemo.Bio je sa HZ u Milanu.Momak je bio mislim jedinac i zivio sa majkom.Godiste mislim 1971 ili 1972.Bio je lijep ko slika a raja ga je gotivila strasno.Cuo sam da je poginuo na Dobrinji od snajpera.
-
Mr Hiccup
#181 Re: Horde Zla
http://img827.imageshack.us/img827/3821/italy9.jpgmekaba wrote:Alkos wrote:Sve su to Hz![]()
Pisite ovo postaje najjaci topik ubjedljivo...![]()
@Nekako s proljeca?[/quo
http://img822.imageshack.us/img822/9426/italy1s.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/7818/italy3.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/2562/italy5.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/3170/italy7.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/9021/italy8.jpg
Rahmetli Kemal Lilic
-
mekaba
#182 Re: Horde Zla
Moze se lako desiti da ljudi koji su isli zajedno na utakmicu na gostovanje ne dozive iste stvari jer se obicno stizalo u odredjene gradove u ranim jutarnjim satima pa se navijaci rasprse po gradu u vise grupa.Negdje se potuku negdje se ne desi bas nista a neko i ne dodje na utakmicu jer bude priveden od strane policije. Sjecam se jednog puta za BG vozom i tekmom sa CZ.Ujutro rano skupili se na Novoj zeljeznickoj i navijamo u holu stanice.U neka doba pojavljuje se neki klosar koji je spavao na klupi negdje u parku.imao je jedno 50-tak godina.Imao je na sebi dva kaputa a nisi mu mogao prici od smrada.Glava mu je bila sva krvava od neke rane.Dosao da zica para i mi mu kupimo u snack baru tri male flasice loze ali da ih mora odmah popiti.Lola je to odradio sto ga je dokrajcilo.Isao je za nama sve do perona i navijao.Minut prije polaska voza ja i jos dvojica ga dignemo i ubacimo u voz.
Nema karte a o parama da ne pricam.Kondukter u vozu mu zovne policajca jer nije imao kartu a ovaj kad je dosao kaze:"Ma pusti ga nek ide s navijacima ako ga istjeramo poginut ce negdje"U BG smo ga lagano odjebali i on je ostao potpuno sam.Poslije tekme za divno cudo pojavio se na BG zeljeznickoj stanici.Kuda je hodao i sta je jeo citav dan nezna niko.Najveci crnjak je bio kad ga moj jaran pita :"Jesil ljut na nas jarane"???? a on odgovara :"Ma jok nebi nikad drukcije Zagreba vidio".

U povratku je bio problem za njegovu kartu i htjeli su da ga izbace iz voza odmah malo iza BG. Dogovor sa kondukterima skupljamo lovu i kupujemo mu kartu ali djeciju
Na tribinama nije bilo problema do 70 -te minute kad su HZ pocele da provociraju.Zakuhalo se i one prve redove navijaca zvijezde smo rastjerali.Napominjem da to nije ona tribina gdje su bile Delije vec ona koja je smjestena centralno kao nas zapad na Kosevu.Nismo prestajali provocirati i onda je cijela tribina od mozda 5000 ljudi krenula na nas.Sreca je da su kapije bile otvorene jer je bio gotovo kraj tekme pa smo mogli pobjeci.Da su kapije bile zatvorene pognjavili bi nas.Bilo je guravo i napolju jer su nas trazili.Dosta raje je pobacalo kape i salove i umijesalo se sa domacim.Ja zastavu i kapu ugurao u gace
i potpuno mirno sa burazerom prema stanici.Nije bilo lako u BG ali smo ipak isli za razliku od Manijaka koji tada nisu haman ni postojali.Ni Delije nisu dolazile u SA tih godina u nekom velikom broju.Max.30-40 ljudi ali su zato imali podrsku domacih izdajnika.
Hocemo li jos pisati ili da odmorimo od istorije
Tekmu smo naravo izgubili a to je bila oprostajna utakmica za Milosa Sestica koji je bio zvijezda u ono vrijeme.Presao je u neki grcki klub.
U povratku je bio problem za njegovu kartu i htjeli su da ga izbace iz voza odmah malo iza BG. Dogovor sa kondukterima skupljamo lovu i kupujemo mu kartu ali djeciju
Na tribinama nije bilo problema do 70 -te minute kad su HZ pocele da provociraju.Zakuhalo se i one prve redove navijaca zvijezde smo rastjerali.Napominjem da to nije ona tribina gdje su bile Delije vec ona koja je smjestena centralno kao nas zapad na Kosevu.Nismo prestajali provocirati i onda je cijela tribina od mozda 5000 ljudi krenula na nas.Sreca je da su kapije bile otvorene jer je bio gotovo kraj tekme pa smo mogli pobjeci.Da su kapije bile zatvorene pognjavili bi nas.Bilo je guravo i napolju jer su nas trazili.Dosta raje je pobacalo kape i salove i umijesalo se sa domacim.Ja zastavu i kapu ugurao u gace
Hocemo li jos pisati ili da odmorimo od istorije
-
mekaba
#183 Re: Horde Zla
Mr Hiccup wrote:http://img827.imageshack.us/img827/3821/italy9.jpgmekaba wrote:Alkos wrote:Sve su to Hz![]()
@Nekako s proljeca?[/quo
Rahmetli Kemal Lilic
Bravo to je Kemo.
Imam i ja kuci u Sarajevu par njegovih slika iz Milana i rado bih ih dao njegovoj familiji.Nikog mi nije zao kao ovog momka.Moj stariji burazer ga je gotivio nemoguce.Kemo legenda bio je vazda raspolozen.Cak sam na jednoj slici vidio i sebe i mog burazera.
-
mekaba
#184 Re: Horde Zla
Mr Hiccup wrote:http://img827.imageshack.us/img827/3821/italy9.jpgmekaba wrote:Alkos wrote:Sve su to Hz![]()
@Nekako s proljeca?[/quo
Rahmetli Kemal Lilic
Predzadnja slika. Predzadnja slika ili 695. Ovaj ladjima okrenut sa kapom Miroslav Katava (anex) bolesnik Sarajeva jos uvijek je na Anexu, ovaj u sakou vodja puta koji nam je zajebao foto aparat i osvijetlio citav film sa stadiona.Ispao mu aparat kad smo ga zamolili da nas slika te se aparat otvorio
- Obuca9
#185 Re: Horde Zla
Samo ti šaraj i dalje, kakav odmormekaba wrote:Hocemo li jos pisati ili da odmorimo od istorije![]()
-
north
#186 Re: Horde Zla
mekaba wrote:Moze se lako desiti da ljudi koji su isli zajedno na utakmicu na gostovanje ne dozive iste stvari jer se obicno stizalo u odredjene gradove u ranim jutarnjim satima pa se navijaci rasprse po gradu u vise grupa.Negdje se potuku negdje se ne desi bas nista a neko i ne dodje na utakmicu jer bude priveden od strane policije. Sjecam se jednog puta za BG vozom i tekmom sa CZ.Ujutro rano skupili se na Novoj zeljeznickoj i navijamo u holu stanice.U neka doba pojavljuje se neki klosar koji je spavao na klupi negdje u parku.imao je jedno 50-tak godina.Imao je na sebi dva kaputa a nisi mu mogao prici od smrada.Glava mu je bila sva krvava od neke rane.Dosao da zica para i mi mu kupimo u snack baru tri male flasice loze ali da ih mora odmah popiti.Lola je to odradio sto ga je dokrajcilo.Isao je za nama sve do perona i navijao.Minut prije polaska voza ja i jos dvojica ga dignemo i ubacimo u voz.![]()
Nema karte a o parama da ne pricam.Kondukter u vozu mu zovne policajca jer nije imao kartu a ovaj kad je dosao kaze:"Ma pusti ga nek ide s navijacima ako ga istjeramo poginut ce negdje"U BG smo ga lagano odjebali i on je ostao potpuno sam.Poslije tekme za divno cudo pojavio se na BG zeljeznickoj stanici.Kuda je hodao i sta je jeo citav dan nezna niko.Najveci crnjak je bio kad ga moj jaran pita :"Jesil ljut na nas jarane"???? a on odgovara :"Ma jok nebi nikad drukcije Zagreba vidio".
![]()
U povratku je bio problem za njegovu kartu i htjeli su da ga izbace iz voza odmah malo iza BG. Dogovor sa kondukterima skupljamo lovu i kupujemo mu kartu ali djeciju![]()
![]()
![]()
Na tribinama nije bilo problema do 70 -te minute kad su HZ pocele da provociraju.Zakuhalo se i one prve redove navijaca zvijezde smo rastjerali.Napominjem da to nije ona tribina gdje su bile Delije vec ona koja je smjestena centralno kao nas zapad na Kosevu.Nismo prestajali provocirati i onda je cijela tribina od mozda 5000 ljudi krenula na nas.Sreca je da su kapije bile otvorene jer je bio gotovo kraj tekme pa smo mogli pobjeci.Da su kapije bile zatvorene pognjavili bi nas.Bilo je guravo i napolju jer su nas trazili.Dosta raje je pobacalo kape i salove i umijesalo se sa domacim.Ja zastavu i kapu ugurao u gace![]()
![]()
![]()
i potpuno mirno sa burazerom prema stanici.Nije bilo lako u BG ali smo ipak isli za razliku od Manijaka koji tada nisu haman ni postojali.Ni Delije nisu dolazile u SA tih godina u nekom velikom broju.Max.30-40 ljudi ali su zato imali podrsku domacih izdajnika.
Hocemo li jos pisati ili da odmorimo od istorije![]()
Tekmu smo naravo izgubili a to je bila oprostajna utakmica za Milosa Sestica koji je bio zvijezda u ono vrijeme.Presao je u neki grcki klub.
Sjećaš li se fighta sa Delijama, koja je to mogla biti 90-91...., ne mogu se tačno sjetitit, bio sam na tekmi, samo znam da je bilo prave frke poslije, sjećam se da smo ih ganjali čak do Holidaya......
Sirko naravno predvodnik kada se išlo na šake.....
Mekaba, navratiš li danas na tekme? Šta misliš o današnjem sjeveru, ja mislim da su preludi
-
mekaba
#187 Re: Horde Zla
north wrote:mekaba wrote:Moze se lako desiti da ljudi koji su isli zajedno na utakmicu na gostovanje ne dozive iste stvari jer se obicno stizalo u odredjene gradove u ranim jutarnjim satima pa se navijaci rasprse po gradu u vise grupa.Negdje se potuku negdje se ne desi bas nista a neko i ne dodje na utakmicu jer bude priveden od strane policije. Sjecam se jednog puta za BG vozom i tekmom sa CZ.Ujutro rano skupili se na Novoj zeljeznickoj i navijamo u holu stanice.U neka doba pojavljuje se neki klosar koji je spavao na klupi negdje u parku.imao je jedno 50-tak godina.Imao je na sebi dva kaputa a nisi mu mogao prici od smrada.Glava mu je bila sva krvava od neke rane.Dosao da zica para i mi mu kupimo u snack baru tri male flasice loze ali da ih mora odmah popiti.Lola je to odradio sto ga je dokrajcilo.Isao je za nama sve do perona i navijao.Minut prije polaska voza ja i jos dvojica ga dignemo i ubacimo u voz.![]()
![]()
U povratku je bio problem za njegovu kartu i htjeli su da ga izbace iz voza odmah malo iza BG. Dogovor sa kondukterima skupljamo lovu i kupujemo mu kartu ali djeciju![]()
![]()
![]()
Na tribinama nije bilo problema do 70 -te minute kad su HZ pocele da provociraju.Zakuhalo se i one prve redove navijaca zvijezde smo rastjerali.Napominjem da to nije ona tribina gdje su bile Delije vec ona koja je smjestena centralno kao nas zapad na Kosevu.Nismo prestajali provocirati i onda je cijela tribina od mozda 5000 ljudi krenula na nas.Sreca je da su kapije bile otvorene jer je bio gotovo kraj tekme pa smo mogli pobjeci.Da su kapije bile zatvorene pognjavili bi nas.Bilo je guravo i napolju jer su nas trazili.Dosta raje je pobacalo kape i salove i umijesalo se sa domacim.Ja zastavu i kapu ugurao u gace![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sjećaš li se fighta sa Delijama, koja je to mogla biti 90-91...., ne mogu se tačno sjetitit, bio sam na tekmi, samo znam da je bilo prave frke poslije, sjećam se da smo ih ganjali čak do Holidaya......
Sirko naravno predvodnik kada se išlo na šake.....![]()
Mekaba, navratiš li danas na tekme? Šta misliš o današnjem sjeveru, ja mislim da su preludi
Danas sam u DK pa hodam sa BHF.Zadnja mi je bila u Stokholmu sa porodicom
-
mekaba
#188 Re: Horde Zla
north wrote:mekaba wrote:Moze se lako desiti da ljudi koji su isli zajedno na utakmicu na gostovanje ne dozive iste stvari jer se obicno stizalo u odredjene gradove u ranim jutarnjim satima pa se navijaci rasprse po gradu u vise grupa.Negdje se potuku negdje se ne desi bas nista a neko i ne dodje na utakmicu jer bude priveden od strane policije. Sjecam se jednog puta za BG vozom i tekmom sa CZ.Ujutro rano skupili se na Novoj zeljeznickoj i navijamo u holu stanice.U neka doba pojavljuje se neki klosar koji je spavao na klupi negdje u parku.imao je jedno 50-tak godina.Imao je na sebi dva kaputa a nisi mu mogao prici od smrada.Glava mu je bila sva krvava od neke rane.Dosao da zica para i mi mu kupimo u snack baru tri male flasice loze ali da ih mora odmah popiti.Lola je to odradio sto ga je dokrajcilo.Isao je za nama sve do perona i navijao.Minut prije polaska voza ja i jos dvojica ga dignemo i ubacimo u voz.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Horde danas "Estakvirallah". Navijaju extra .Sve sam klipove na YT pregledao.Jarane napravim kafu pa na YUO T. Clik Hordanje pa po sat dva
-
north
#189 Re: Horde Zla
Ok, pozdrav tebi i tvojima u DK, samo nam ne reče komentar za današnje HZ, pogleda li se katkad koji klip, tvoje mišljenje?mekaba wrote:north wrote:mekaba wrote:Moze se lako desiti da ljudi koji su isli zajedno na utakmicu na gostovanje ne dozive iste stvari jer se obicno stizalo u odredjene gradove u ranim jutarnjim satima pa se navijaci rasprse po gradu u vise grupa.Negdje se potuku negdje se ne desi bas nista a neko i ne dodje na utakmicu jer bude priveden od strane policije. Sjecam se jednog puta za BG vozom i tekmom sa CZ.Ujutro rano skupili se na Novoj zeljeznickoj i navijamo u holu stanice.U neka doba pojavljuje se neki klosar koji je spavao na klupi negdje u parku.imao je jedno 50-tak godina.Imao je na sebi dva kaputa a nisi mu mogao prici od smrada.Glava mu je bila sva krvava od neke rane.Dosao da zica para i mi mu kupimo u snack baru tri male flasice loze ali da ih mora odmah popiti.Lola je to odradio sto ga je dokrajcilo.Isao je za nama sve do perona i navijao.Minut prije polaska voza ja i jos dvojica ga dignemo i ubacimo u voz.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danas sam u DK pa hodam sa BHF.Zadnja mi je bila u Stokholmu sa porodicom![]()
.Te godine sa Delijama nisam ucestvovao ali smo ipak kod higijenskog odradili dvojicu Paljana a zarobljena zastava donesena je u caffe Adams na C Vili a kasnije zapaljena.
Mislim da su nas momci malo je reći dostojno zamijenili....
- Reglan
#190 Re: Horde Zla
Uzivam citati te historijske dogadjaje HZ
Samo nastavite
Samo nastavite
- Magarece_godine
#191 Re: Horde Zla
Kakvi ste bili sa Manijacima ? (mislim birvaktile
)
-
Fabolous
-
Alkos
#193 Re: Horde Zla
Hocemo jos, hocemo jos.
'ajd vadite i te slike, sta ste se stisli!

'ajd vadite i te slike, sta ste se stisli!
-
mekaba
#194 Re: Horde Zla
Ok, pozdrav tebi i tvojima u DK, samo nam ne reče komentar za današnje HZ, pogleda li se katkad koji klip, tvoje mišljenje?
Mislim da su nas momci malo je reći dostojno zamijenili....[/quote]
Nisi primjetio komentar vezano za HZ.Vrati malo nazad pa ces vidjeti da sam napisao.
Mislim da su nas momci malo je reći dostojno zamijenili....[/quote]
Nisi primjetio komentar vezano za HZ.Vrati malo nazad pa ces vidjeti da sam napisao.
-
blaster
#195 Re: Horde Zla
Imam u komsiluku momka koji je bio clan prijeratne generacije. Ni sam ne znam koliko sam puta prelistao njegove Tifo casopise ili koliko sam ga puta izmolio da prica razne dogodovstine iz Mostara, Tuzle, Zagreba ... Za nas mladje ovo puno znaci, hvala svima kojima nije mrsko odvojiti po 15-tak minuta za neki zanimljiv post. 
-
mekaba
#196 Re: Horde Zla
Magarece_godine wrote:Kakvi ste bili sa Manijacima ? (mislim birvaktile)
Pa uglavnom su nas slusali
Zeljo= Fukara,radnici,seljaci,dosljaci,otpravnici vozova,skretnicari nastanjeni uglavnom na periferiji SA ili rubnim dijelovima novih SA naselja.
Sarajevo= Djeparosi,UDBA,direktori,partijski ljudi,zanatlije,mahom urbano stanovnistvo
Znam da su nekad navijaci Gelje dolazili na Kosevo kad igra Sarajevo ali ne radi utakmice.Kad igra SA onda su sva najbolja auta iz grada bila gore pa se malo gledalo.Partijski lideri u meckama , direktori velikih SA firmi sa svojim voznim parkom,privatnici iz starog grada sa svojim itd.
I Zeljo je tada igrao na Kosevu a na parkingu auta mahom iz nekadasnjeg Istocnog bloka:Skoda,Vartburg,fico... i to u jako malom broju.Fukara je to zesca.
Sarajevo je vazda bio sminkerski klub
-
north
#197 Re: Horde Zla
mekaba wrote:Ok, pozdrav tebi i tvojima u DK, samo nam ne reče komentar za današnje HZ, pogleda li se katkad koji klip, tvoje mišljenje?
Mislim da su nas momci malo je reći dostojno zamijenili....
Nisi primjetio komentar vezano za HZ.Vrati malo nazad pa ces vidjeti da sam napisao.[/quote]
ups, sorry, preletio sam to
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#198 Re: Horde Zla
Mostar,bacanje trafike u Neretvu? 
- Topla voda
#199 Re: Horde Zla
sjecam se keme po jednom dogadjaju iz banjaluke posebno,poslije tekme kad je vukadin primio gol sa 70 metara,zijanili 2-0.haos nasto,poludile horde,psuju mu sve...on bio lud,pa haman na sake do nase tribine...e ta tekma je bila...i kad smo se vracali,sacekali nas nekakvi pred stanicom,mi se bili rasuli po grupama,i ispred nas neki fajt,kemo i ne sjecam se sto posto ko s njim,onaj celik je bio,i on je zijanio kod vikica... i nasih jedno pet sest..njih mozda desetak...i dotrcavamo nas mozda petnaestak,stigli smo dvojicu il trojicu ,kolko se sjecam...
-
north
#200 Re: Horde Zla
mekaba wrote:Magarece_godine wrote:Kakvi ste bili sa Manijacima ? (mislim birvaktile)
Pa uglavnom su nas slusali.Sedamdesetih oni nisu ni postojali.Mislim kao nesto organizovano.Par zastava i roditelji sa djecom koja imaju zeljine kape na glavi.Ma uglavnom je to bila fukara i dosljak
![]()
![]()
![]()
![]()
Zeljo= Fukara,radnici,seljaci,dosljaci,otpravnici vozova,skretnicari nastanjeni uglavnom na periferiji SA ili rubnim dijelovima novih SA naselja.![]()
![]()
Sarajevo= Djeparosi,UDBA,direktori,partijski ljudi,zanatlije,mahom urbano stanovnistvo![]()
![]()
Znam da su nekad navijaci Gelje dolazili na Kosevo kad igra Sarajevo ali ne radi utakmice.Kad igra SA onda su sva najbolja auta iz grada bila gore pa se malo gledalo.Partijski lideri u meckama , direktori velikih SA firmi sa svojim voznim parkom,privatnici iz starog grada sa svojim itd.
I Zeljo je tada igrao na Kosevu a na parkingu auta mahom iz nekadasnjeg Istocnog bloka:Skoda,Vartburg,fico... i to u jako malom broju.Fukara je to zesca.![]()
Sarajevo je vazda bio sminkerski klub
Jedino respect Đildi i Zemi koji su čak išli sa nama po gostovanjima, fighteri pravi, ali što reče, kao grupa su bili miljama iza nas....
Dovoljno je pogledati prijeratne tifo časopise i pogledati komentare Delija, Grobara i Torcide, pa da se zna o čemu pričamo...