Njemačka - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#176 Re: Njemačka - Španija
Popravi citat, jer to nisam ja izjavio.
- zalizani
#177 Re: Njemačka - Španija
Octopus ide u salatu, a Njemacka ka finalu. 
- fosil
#178 Re: Njemačka - Španija
Ma vidis mu po prici da je octopussy, kakav octopuszalizani wrote:Octopus ide u salatu, a Njemacka ka finalu.
-
todd_smith
#179 Re: Njemačka - Španija
to su pricali i kada je sjeo na Srbiju 
- madner
#180 Re: Njemačka - Španija
To je uspjeh za ove manje selekcije, Svabe kada ne udju u polufinale odpustaju i trenere omladinskih pogonacyprus wrote:Aaaa gdje će ti dušamadner wrote:...Dakle markice na Ger, Paula u lonac.. Pogura ih čo'ek (
) do polufinala i oni bi ga opet u lonac
![]()
-
udrch
#181 Re: Njemačka - Španija
Jebo im hobotnica mater, čim se oni zamaraju..
Iako nadam se da njemačka neće proći u finale, zbog nekih koji bi jednu svoju pobjedu i dva poraza pretvorili u mit o tome kako su oni jedini pobjedili svjetske prvake..
Iako nadam se da njemačka neće proći u finale, zbog nekih koji bi jednu svoju pobjedu i dva poraza pretvorili u mit o tome kako su oni jedini pobjedili svjetske prvake..
-
Officer Crabtree
#182 Re: Njemačka - Španija
Čime drugo da se zamaraju? Izgradnjom autoputa...udrch wrote:Jebo im hobotnica mater, čim se oni zamaraju..
Zamisli da ti je sve potaman, hobotnica bi bila hit.
Mi da smo u polufinalu... ma joj, hiljadu budalaština bi izmislili.
A taman posla da zbog Srbije navijam za to ko će pobjediti...
- Ridjobrki
#183 Re: Njemačka - Španija
Na njihovom mjestu bih šutio jer su ih ti svjetski prvaci držali cijelu tekmu u šahu od čega sat vremena sa igračem manje.udrch wrote:Jebo im hobotnica mater, čim se oni zamaraju..
A ja ne mogu dočekati 20:30 da vidim kako izgleda Njemačka kada ne igra protiv taktički daleko inferiornije ekipe.
- ultima_palabra
#184 Re: Njemačka - Španija
Ridjobrki wrote:A ja ne mogu dočekati 20:30 da vidim kako izgleda Njemačka kada ne igra protiv taktički daleko inferiornije ekipe.
S druge strane, očito je da je Puyol dosta izgubio na brzini, a Pique ima par gubitaka koncentracije po utakmici, i tu će Low tražiti svoju šansu.
Biće poslastica sigurno
- k3ngur
#185 Re: Njemačka - Španija
Njemci il' Spanci, neznam vala ko ce dalje, obadvije ekipe su mi drage, al eto u fudbalu samo jedan prolazi pa ce i ovog puta biti onaj koji je najbolji i najstrpljiviji...
Njemacku bih volio vidjeti u finale i da osvoje kup zato sto su zasluzili sa svojom igrom, izgledaju mi ko Brazil 1970 godine...
S'druge strane Spanija nikad nije pobjedila ili usla u finale i bilo bi zanimljivo pogledati finale Spanija - Holandija, jer bi nam dalo novog svjetskog prvaka. Tu da pobjedi Spanija il' Holandija, svejedno mi...
Jedino sto mi je zao kod vecerasnje utakmice jeste sto Muller nece igrati, jer je on zasluzio da igra u polufinalu i finalu, on je glavni zbog svih ovih njemackih pobjeda nad Engleskom, Argentinom i Australijom. Imam osjecaj da zbog Mullerove suspenzije igra veceras 10 igraca za Njemacku a ne 11...
Njemacku bih volio vidjeti u finale i da osvoje kup zato sto su zasluzili sa svojom igrom, izgledaju mi ko Brazil 1970 godine...
S'druge strane Spanija nikad nije pobjedila ili usla u finale i bilo bi zanimljivo pogledati finale Spanija - Holandija, jer bi nam dalo novog svjetskog prvaka. Tu da pobjedi Spanija il' Holandija, svejedno mi...
Jedino sto mi je zao kod vecerasnje utakmice jeste sto Muller nece igrati, jer je on zasluzio da igra u polufinalu i finalu, on je glavni zbog svih ovih njemackih pobjeda nad Engleskom, Argentinom i Australijom. Imam osjecaj da zbog Mullerove suspenzije igra veceras 10 igraca za Njemacku a ne 11...
- Ridjobrki
#186 Re: Njemačka - Španija
I zbog boldiranog smatram da je Özil ključ utakmice.ultima_palabra wrote:Ridjobrki wrote:A ja ne mogu dočekati 20:30 da vidim kako izgleda Njemačka kada ne igra protiv taktički daleko inferiornije ekipe.Mislim da će odlučiti igra Khedire i Schweinija, koliko će oni moći zaustaviti Xavija i Xabija da ubacuju lopte iza njih za Villu i ostale, koji bi onda mogli profitirati protiv dva spora njemačka stopera...
S druge strane, očito je da je Puyol dosta izgubio na brzini, a Pique ima par gubitaka koncentracije po utakmici, i tu će Low tražiti svoju šansu.
Biće poslastica sigurno
Kod Nijemaca nema puno filozofije, dilema je da li će Španci krenuti sa dva špica uopće, pa da li sa dva prava špica (4-nešto-2) ili sa "lažnim Villom" (4-2-3-1) jer to onda diktira odnos snaga na sredini terena gdje obje ekipe imaju fleksibilne igrače - šta će tu izmjena taktičkih i formacijskih biti kroz utakmicu!
Na prvenstvu koje je stvarno poslastica za ljubitelje taktike ovo će biti najslađa utakmica! I NIŠTA se ne može prognozirati jer je toliko "šta ako", "ukoliko" i "možda" u pitanju da ti se zavrti u glavi... Večeras ćemo gledati tri-četiri različite utakmice u jednoj.
Mislim da bi nam i finale Njemačka - Holandija lako moglo dati novog svjetskog prvaka al' haj' ga ti znaj - lopta je okrugla...ak81 wrote: bilo bi zanimljivo pogledati finale Spanija - Holandija, jer bi nam dalo novog svjetskog prvaka.
- madner
#187 Re: Njemačka - Španija
Ako bude igrao Kroos Njemacka uzima, ako posalju onog iz loze izdajnika pad, pad na glavu. 
- Ridjobrki
#188 Re: Njemačka - Španija
Ko god bude igrao mjesto Müllera igraće ono što mu se kaže, baš kao i Müller.madner wrote:Ako bude igrao Kroos Njemacka uzima, ako posalju onog iz loze izdajnika pad, pad na glavu.
- ultima_palabra
#189 Re: Njemačka - Španija
Sigurno će Ozil biti važan, samo pitanje je da li on ima dovoljno iskustva za ovakve utakmice.Ridjobrki wrote:I zbog boldiranog smatram da je Özil ključ utakmice.
Kod Nijemaca nema puno filozofije, dilema je da li će Španci krenuti sa dva špica uopće, pa da li sa dva prava špica (4-nešto-2) ili sa "lažnim Villom" (4-2-3-1) jer to onda diktira odnos snaga na sredini terena gdje obje ekipe imaju fleksibilne igrače - šta će tu izmjena taktičkih i formacijskih biti kroz utakmicu!
Na prvenstvu koje je stvarno poslastica za ljubitelje taktike ovo će biti najslađa utakmica! I NIŠTA se ne može prognozirati jer je toliko "šta ako", "ukoliko" i "možda" u pitanju da ti se zavrti u glavi... Večeras ćemo gledati tri-četiri različite utakmice u jednoj.
Što se tiče taktike, nikad nisam Vicentea vidio kao nekog velikog taktičara, više kao nekog mehaničara koji zna održavati dobro uhodanu mašinu
Mislim da bi Navas mogao izdominirati Boatenga ako uđe, ali onda bi morao i Llorente unutra, da se ima na koga ubaciti
- vox-populi
#190 Re: Njemačka - Španija
Ti si zaista preopterecen Srbijom i Srbima.udrch wrote:Jebo im hobotnica mater, čim se oni zamaraju..
- Ridjobrki
#191 Re: Njemačka - Španija
Dobro pitanje za Özila. Jeste neiskusan u poređenju sa onima na koje treba udariti ali je brži i okretniji a uz to će biti najslobodniji čovjek na terenu. Plus su mu i srednji pasovi - jedna dobra vertikala od njega na cijeloj utakmici bi mogla biti dovoljna. S druge strane isto važi i za Xavija ili Iniestu samo što oni forsiraju kratke pasove i zato i imaju onakve procente dodavanja.ultima_palabra wrote: Sigurno će Ozil biti važan, samo pitanje je da li on ima dovoljno iskustva za ovakve utakmice.
Što se tiče taktike, nikad nisam Vicentea vidio kao nekog velikog taktičara, više kao nekog mehaničara koji zna održavati dobro uhodanu mašinu![]()
Mislim da bi Navas mogao izdominirati Boatenga ako uđe, ali onda bi morao i Llorente unutra, da se ima na koga ubaciti
Za Del Bosquea se ne bih složio. Real je zadnji put spojio igru, rezultat i rahatluk u svlačionici upravo kad je on bio trener tamo.
Ovo za Navasa je tačno i mislim da će Španija (a možda i od početka) u drugom poluvremena igrati na karte Pedro-Navas jer tek kad oni igraju Španci dobiju širinu u igri. To je Del Bosqueov dobar trik prepisan od Mourinha: počneš sa dvojicom u špicu a onda pređeš na trojicu i raširiš protivničku izmorenu odbranu. Protiv Paragvaja je upalilo:
http://www.zonalmarking.net/2010/07/04/ ... -paraguay/
- ultima_palabra
#192 Re: Njemačka - Španija
To da, naravno, ali u velikim utakmicama je često ostajao bez rješenja - Bayern 2001, Juventus 2003 (ta mu je tekma i presudila), pa i finale protiv Leverkusena 2002, gdje nisu igrali ni izbliza dobro...ali sve se zaboravilo zbog Zizouovog gola i Ikerovih odbrana na krajuRidjobrki wrote:Za Del Bosquea se ne bih složio. Real je zadnji put spojio igru, rezultat i rahatluk u svlačionici upravo kad je on bio trener tamo.
On topic, ne mislim da Pedro može tu puno doprinijeti, jer on nije klasično krilo i rijetko ide u duel sa bekom... s druge strane odličan je strijelac iz drugog plana
- madner
#193 Re: Njemačka - Španija
Kakva SS, SSovci su bili male mace za Wehrmacht.Ridjobrki wrote:Ko god bude igrao mjesto Müllera igraće ono što mu se kaže, baš kao i Müller.madner wrote:Ako bude igrao Kroos Njemacka uzima, ako posalju onog iz loze izdajnika pad, pad na glavu.![]()
![]()
Ono je SS Njemačka...
Ima da bude kao Guernica, bombardovanje sa svih strana uz zvuke sirena Stuka (vuvuzela)
- Ridjobrki
#194 Re: Njemačka - Španija
Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop".ultima_palabra wrote: To da, naravno, ali u velikim utakmicama je često ostajao bez rješenja - Bayern 2001, Juventus 2003 (ta mu je tekma i presudila), pa i finale protiv Leverkusena 2002, gdje nisu igrali ni izbliza dobro...ali sve se zaboravilo zbog Zizouovog gola i Ikerovih odbrana na kraju![]()
On topic, ne mislim da Pedro može tu puno doprinijeti, jer on nije klasično krilo i rijetko ide u duel sa bekom... s druge strane odličan je strijelac iz drugog plana
Da je vrh vrhova taktičara - nije, Löw je nedvojbeno bolji taktičar ali da zna posao - zna. Kad sam već upao u te poslovice onda ću reći da je ovo "udarila kosa na brus" utakmica pa "kom obojci kom opanci"
Što se Pedra tiče to su oni ifs and buts ali Španija sa njim ide u širinu. Nema tu puno opcija i na njemu je da pokuša. U startu je tu neutralisano 16 igrača (golmani, četiri stopera svezana sa dva špica, osam bočnih se neutrališu međusobno) i sa taktičke strane biće borba Xabi-Xavi-Iniesta/S'steiger-Khedira-Özil. Kad to dojadi ići će se u širinu, ako to ne upali opet borba na sredini, nema šta - biće tu tri-četiri utakmice u jednoj. Ovo je utakmica godine, definitivno.
- ultima_palabra
#195 Re: Njemačka - Španija
Ridjobrki wrote:Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop". Ja se tu sjetim neprevaziđenog filozofa nogometa Ivice Osima: "...često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik koji bi isto volio pobijediti..."
- plemba
#196 Re: Njemačka - Španija
od svabe mozes cuti ovakvih izjava, stvarno pogađa čovjek u "sridu"Ridjobrki wrote:Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop".ultima_palabra wrote: To da, naravno, ali u velikim utakmicama je često ostajao bez rješenja - Bayern 2001, Juventus 2003 (ta mu je tekma i presudila), pa i finale protiv Leverkusena 2002, gdje nisu igrali ni izbliza dobro...ali sve se zaboravilo zbog Zizouovog gola i Ikerovih odbrana na kraju![]()
On topic, ne mislim da Pedro može tu puno doprinijeti, jer on nije klasično krilo i rijetko ide u duel sa bekom... s druge strane odličan je strijelac iz drugog plana![]()
![]()
Ja se tu sjetim neprevaziđenog filozofa nogometa Ivice Osima: "...često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik koji bi isto volio pobijediti..."
![]()
Da je vrh vrhova taktičara - nije, Löw je nedvojbeno bolji taktičar ali da zna posao - zna. Kad sam već upao u te poslovice onda ću reći da je ovo "udarila kosa na brus" utakmica pa "kom obojci kom opanci"![]()
![]()
![]()
Što se Pedra tiče to su oni ifs and buts ali Španija sa njim ide u širinu. Nema tu puno opcija i na njemu je da pokuša. U startu je tu neutralisano 16 igrača (golmani, četiri stopera svezana sa dva špica, osam bočnih se neutrališu međusobno) i sa taktičke strane biće borba Xabi-Xavi-Iniesta/S'steiger-Khedira-Özil. Kad to dojadi ići će se u širinu, ako to ne upali opet borba na sredini, nema šta - biće tu tri-četiri utakmice u jednoj. Ovo je utakmica godine, definitivno.
kako Hadzifejzovic u jednom svom dnevniku nakon intervjua na kraju sa Ivicom u odjavi dnevnika rece: "Poslije majstora, nijedne. Doviđenja postovani gledaoci."
- Ridjobrki
#197 Re: Njemačka - Španija
Ma on je nenadmašan, to je stara pamet i mudrost onih ljudi kakvih danas više nema. Ja sam imao privilegiju odrastati uz majku (nenu) rahmetli koja je bila puna takvih reality check mudrosti i takve ljude slušati je vrijedno jedne dobre diplome.ultima_palabra wrote:Ridjobrki wrote:Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop". Ja se tu sjetim neprevaziđenog filozofa nogometa Ivice Osima: "...često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik koji bi isto volio pobijediti..."Mislim da je ovo govorio Hrvatima ono kad je bio na HRT-u gost za prošlo SP...sjećam se kad im je haman nacrtao kako će Japan igrati, pa je onda Sušec jaukao: Da li ima neko da ovo prenese našem stručnom stožeru
Meni je najjači njegov komentar bio upravo sa tog prvenstva kada je igru i ispadanje Hrvata, Čeha, Srba i Poljaka ispratio samo riječima: "Hej, Sloveni..."
- ultima_palabra
#198 Re: Njemačka - Španija
Fascinantno je bilo kako je dan za danom uspio prizemljiti sve u studiju, koji su uglavnom bili opijeni patriotskim nabojem...sad se puno teže izražava, ali misli su mu još uvijek bistreRidjobrki wrote:Ma on je nenadmašan, to je stara pamet i mudrost onih ljudi kakvih danas više nema. Ja sam imao privilegiju odrastati uz majku (nenu) rahmetli koja je bila puna takvih reality check mudrosti i takve ljude slušati je vrijedno jedne dobre diplome.ultima_palabra wrote:Ridjobrki wrote:Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop". Ja se tu sjetim neprevaziđenog filozofa nogometa Ivice Osima: "...često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik koji bi isto volio pobijediti..."Mislim da je ovo govorio Hrvatima ono kad je bio na HRT-u gost za prošlo SP...sjećam se kad im je haman nacrtao kako će Japan igrati, pa je onda Sušec jaukao: Da li ima neko da ovo prenese našem stručnom stožeru
Ko je god imao takvog didu ili takvu nenu u životu duhom je bogatiji za čitavu dimenziju i šteta je što ta mudra Bosna izumire...
Meni je najjači njegov komentar bio upravo sa tog prvenstva kada je igru i ispadanje Hrvata, Čeha, Srba i Poljaka ispratio samo riječima: "Hej, Sloveni..."![]()
![]()
- Obuca9
#199 Re: Njemačka - Španija
Ma Švabo je davno doktorirao ovu igru.ultima_palabra wrote:Ridjobrki wrote:Heh, pa ne kaže džaba ona narodna "i nad popom ima pop". Ja se tu sjetim neprevaziđenog filozofa nogometa Ivice Osima: "...često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik koji bi isto volio pobijediti..."Mislim da je ovo govorio Hrvatima ono kad je bio na HRT-u gost za prošlo SP...sjećam se kad im je haman nacrtao kako će Japan igrati, pa je onda Sušec jaukao: Da li ima neko da ovo prenese našem stručnom stožeru
Ja bih ga volio vidjeti na klupi naše repke makar jedan ciklus, ali nažalost sad je kasno za to...
- Ridjobrki
#200 Re: Njemačka - Španija
Pa normalno kad je čovjek objema nogama na zemlji i sve što kaže i radi ima temelje. On je čovjek iz nekog drugog vremena koje nisu kreirali mediji. Danas niko više veze nema šta se dešava jer je previše toga svega pa se u svemu oslanjamo na medijski prikaz koji redovno nije tačan. Tako i hrvatska repka: to HRT digne u nebesa i onda kada tresnu - tragedija. Tako smo i mi u onim utakmicama baraža podlegli frci, sjećate se da se nije smjelo na forumu recimo napisati ništa zasnovano na činjenicama.ultima_palabra wrote: Fascinantno je bilo kako je dan za danom uspio prizemljiti sve u studiju, koji su uglavnom bili opijeni patriotskim nabojem...sad se puno teže izražava, ali misli su mu još uvijek bistre
Švabo predstavlja filozofiju koje se treba držati u životu: biti realan, znati svemu cijenu, poštovati ono što se treba poštovati, popravljati ono što se pokaže da ne valja, biti velik i u pobjedi i u porazu... Niti je svaka pobjeda uspjeh niti je svaki poraz tragedija. Ali, vrijeme je turbo-folk kulture i OBN-a, narode...