Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#176 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Tomahawk11 »

Admir_1984 wrote:
Neelix wrote:Zinedin the precijenjeni Zidan. I to ne zbog njega samog, nego sto se u BiH uzdize do "najboljeg igraca svih vremena" :lol: i slicne gluposti, samo zato sto je musliman.

Od ostalih, Julio Cruz, Ibrahimobitch, Salihamidzic, Puyol, Kristina, Shrek, Trezeguet, Camoranesi...
Da se i ja jednom slozim stobom :-D

Cuj vodio Francusku do titule 98, a pola utakmica propustio zbog crvenog kartona, a jedino vrijedno spomena dva gola glavom u finalu, finalu u kojem ne bi ni igro da nije bilo Thurama. Isto kao sad da ja kazem Materazzi vodio Italiju do titule prvaka svijeta

2000 se i ne sjecam neshto da je imao zapazenu ulogu

2006 je stvarno dobro odigrao protiv Brazila i Spanije i mozda za to prvenstvo se moze reci da je vodio ekipu do finala.

Na klupskom planu sa Realom vrijednim 500mil i nije bilo Bog zna kako tesko, a u Italiji juve dokazano stelio utakmice, a u Evropi se neshto ne sjecam da su ishta vrijedno napravili.

Kad se vec dize Zidane u te neke visine, sto se ne dize Xavi? Ista pozicija, a nishta ovaj nije bolji od njega. A te titule france fudbala i ostala sranja ne vrijedi ni komentarisati jer to nije relevantno.

Da se razumijemo fudbalska je velicina prve klase, al price odma do Maradone, Francuska 98 bez njega en bi bila prvak, vodio Real do titula i slicne kod mene ne prolaze

I sta je to atraktivno bilo gledati Zidana? Kako drzi loptu okrecuci se oko sebe (ono sto danas Xavi radi), pasovi 5-20metara????

Kad ukucam na Youtube Henry, izbaci mi minimalno 10-15 super golova, kad ukucam Ronaldinho duplo vishe, Messi da i ne pricam, Kaka takodjer, Rivaldo isto....

Da Zidane nije preshao u Real pola tih individualnih nagrada ne bi nikad dobio, a nema sanse da bi ga se danas toliko dizalo u nebesa
Moj Admire, sta sve rece i ziv osta :? Samo se ti slazi sa Neelix-om ;-)
Zidan nije davao eurogolove, ma jok, sjeti se samo onog u finalu LP. Umanjivati velicinu jednog fudbalskog genija :skoljka:
Richard Sorge

#177 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Richard Sorge »

Valjda bi trebalo kad te igrac iritira da je zbog

a.) prljav, nefer, umishljen, bitniji sam sebi od ekipe i timskog uspjeha, vaznije mu je kako izgleda na terenu i van njega ... nego sta radi, omalovazava protivnika ....
ili
b.) razvikan kao igracina ili sam sebe fura da je igracina, najbolji, najljepshi .. a u sushtini nije ni 50% toga sto za sebe tvrdi ili tvrde

u grupu a.) bi rahat stavio likove poput: plachipicke ronalda, van bomela, materazija, ayale, ...
u grupu b.) bez razmishljanja idu likovi poput adebayora, bendtnera, maria gomeza ....

malo off topic ... ali tvrditi za velikog Zidana .. da ga se dize u nebo samo zato jer je musliman ... pokazuje samo a.) salonsku mrznju prema svemu sto nije pravoslavno/katolicko ili nemanje pojma o tome sta je fudbal i kakva je to igra ... dovoljno je reci da je covjek u izboru reisa i visoke uleme iz fife i uefe tri puta bio proglasen igracem godine u svijetu .. a komforno je mogao barem josh 2 puta da niej bilo malo ganjanja pravde da se i drugi uvale tu negdje ... i da za vrijeme dok je bio na vrhuncu .. jednostavno .. na svom mjestu ofanzivnog veznog ... jednostavno niej ni iamo konkurenciju .. bio je suvereno najbolji ... ili tvrditi za Salihamidzica koji je 9 sezona bio standardni clan jednog Bayerna da je razvikan i nekvalitetan .... mogu samo mrzitelji ili nezanalice
MELBOURNE_SARAJEVO

#178 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Admir_1984 wrote:
Neelix wrote:Zinedin the precijenjeni Zidan. I to ne zbog njega samog, nego sto se u BiH uzdize do "najboljeg igraca svih vremena" :lol: i slicne gluposti, samo zato sto je musliman.

Od ostalih, Julio Cruz, Ibrahimobitch, Salihamidzic, Puyol, Kristina, Shrek, Trezeguet, Camoranesi...
Da se i ja jednom slozim stobom :-D

Cuj vodio Francusku do titule 98, a pola utakmica propustio zbog crvenog kartona, a jedino vrijedno spomena dva gola glavom u finalu, finalu u kojem ne bi ni igro da nije bilo Thurama. Isto kao sad da ja kazem Materazzi vodio Italiju do titule prvaka svijeta

2000 se i ne sjecam neshto da je imao zapazenu ulogu

2006 je stvarno dobro odigrao protiv Brazila i Spanije i mozda za to prvenstvo se moze reci da je vodio ekipu do finala.

Na klupskom planu sa Realom vrijednim 500mil i nije bilo Bog zna kako tesko, a u Italiji juve dokazano stelio utakmice, a u Evropi se neshto ne sjecam da su ishta vrijedno napravili.

Kad se vec dize Zidane u te neke visine, sto se ne dize Xavi? Ista pozicija, a nishta ovaj nije bolji od njega. A te titule france fudbala i ostala sranja ne vrijedi ni komentarisati jer to nije relevantno.

Da se razumijemo fudbalska je velicina prve klase, al price odma do Maradone, Francuska 98 bez njega en bi bila prvak, vodio Real do titula i slicne kod mene ne prolaze

I sta je to atraktivno bilo gledati Zidana? Kako drzi loptu okrecuci se oko sebe (ono sto danas Xavi radi), pasovi 5-20metara????

Kad ukucam na Youtube Henry, izbaci mi minimalno 10-15 super golova, kad ukucam Ronaldinho duplo vishe, Messi da i ne pricam, Kaka takodjer, Rivaldo isto....

Da Zidane nije preshao u Real pola tih individualnih nagrada ne bi nikad dobio, a nema sanse da bi ga se danas toliko dizalo u nebesa

Druze nemoj da se ljutis ali ti nemas pojima o nogometu ali fakat cuj Zidane precenjen :lol: :lol: :lol: otvori se zemljo da propadnem..Zidane je sigurno top 5 svih vremena u fudbalu..
BarbaDue

#179 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by BarbaDue »

Richard Sorge wrote:Valjda bi trebalo kad te igrac iritira da je zbog

a.) prljav, nefer, umishljen, bitniji sam sebi od ekipe i timskog uspjeha, vaznije mu je kako izgleda na terenu i van njega ... nego sta radi, omalovazava protivnika ....
ili
b.) razvikan kao igracina ili sam sebe fura da je igracina, najbolji, najljepshi .. a u sushtini nije ni 50% toga sto za sebe tvrdi ili tvrde

u grupu a.) bi rahat stavio likove poput: plachipicke ronalda, van bomela, materazija, ayale, ...
u grupu b.) bez razmishljanja idu likovi poput adebayora, bendtnera, maria gomeza ....

malo off topic ... ali tvrditi za velikog Zidana .. da ga se dize u nebo samo zato jer je musliman ... pokazuje samo a.) salonsku mrznju prema svemu sto nije pravoslavno/katolicko ili nemanje pojma o tome sta je fudbal i kakva je to igra ... dovoljno je reci da je covjek u izboru reisa i visoke uleme iz fife i uefe tri puta bio proglasen igracem godine u svijetu .. a komforno je mogao barem josh 2 puta da niej bilo malo ganjanja pravde da se i drugi uvale tu negdje ... i da za vrijeme dok je bio na vrhuncu .. jednostavno .. na svom mjestu ofanzivnog veznog ... jednostavno niej ni iamo konkurenciju .. bio je suvereno najbolji ... ili tvrditi za Salihamidzica koji je 9 sezona bio standardni clan jednog Bayerna da je razvikan i nekvalitetan .... mogu samo mrzitelji ili nezanalice
potpisujem :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#180 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote:Henry i Zizu ne mogu cak u istu recenicu.
Henry se čitav život gubio u finalima, potpuno obrnuto od Zizoua 8-)
Samo sto je Zidan imao peteroduplo jacu ekipu od Anrijeve. Dao je i Ricken bolji gol od Zidana u finalu lige prvaka pa ga niko nece svrstati ni medu 500 najboljih igraca.

Totti jest osvojio haman nidje veze trofeja, al ga ja meni veca uzivancija gledati na terenu, nego Zidana koji se obrce oko svoje ose na utakmicama.

Precjenjen je u smislu sto nije bio atraktivan igrac, a da bi bio rame uz rame sa Maradonom to si morao biti.

Sto se niko ne obazire na poredjenje Xavi-Zidane, nishta ovaj drugi nije bolji

I jos Totti da je preshao u real 2002/2003 godine osvojio bi minimalno 3 zlatne lopte i 3 puta bi bio prvak Evrope
ultima_palabra

#181 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:Samo sto je Zidan imao peteroduplo jacu ekipu od Anrijeve. Dao je i Ricken bolji gol od Zidana u finalu lige prvaka pa ga niko nece svrstati ni medu 500 najboljih igraca.
Ako se ne varam, igrali su za istu reprezentaciju...od 3 finala Francuske, Zidane je odlučio finale 1998, bio najbolji do isključenja 2006, 2000 ništa posebno, ali ih je dovukao do finala te godine.
Henry se izgubio u sve 3 te utakmice (98 ne znam koliko je igrao). Glavni je krivac što je Arsenal izgubio od Barce 2006, 2009 Barca-Utd možda jedino koje je solidno odigrao, ali ništa presudno.
Admir_1984 wrote:Sto se niko ne obazire na poredjenje Xavi-Zidane, nishta ovaj drugi nije bolji
Zato što Xavi igra na najvišem nivou cca 2 godine...Zidane je igrao 10 godina... da ne govorim da Xavi postiže duplo manje golova.
Admir_1984 wrote:I jos Totti da je preshao u real 2002/2003 godine osvojio bi minimalno 3 zlatne lopte i 3 puta bi bio prvak Evrope
Da, kao što su i debeli Ronaldo, Beckham, Owen i ostali sve to osvojili po dolasku u Real :-)
"too eager" si da dokažeš nešto što je nedokazivo...razumijem da te čovjek možda nervira, ali i takvima treba priznati veličinu...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:17, edited 1 time in total.
nAN3

#183 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by nAN3 »

PUYOL rezem se kad ga vidim
Šibicar

#184 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Šibicar »

Moram reći da nisam spomenuo najprecijenjenije igrače,a to su za mene Deco i Riquelme.
Bosanski_kralj

#185 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Bosanski_kralj »

Najprecjenjeniji igrač za mene je Milito. "Stotine" utakmica je on odigrao, gdje ništa nije napravio, ispromašivao se, stalno bio u ofsajdu i ona u finalu zabije 2 gola i eto ti igračine - "jednog od najboljih 5 napadača svijeta"... :roll: Uvijek igrača izbacuje sa onim jednim lažnjakom, jer ništa drugo ne zna ni napraviti, i samo odbrambeni igrači tipa Demikelisa ili van Buytea, padaju na takve finte.
cyprus

#186 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by cyprus »

Nije mi jasno kako je priča odlutala do toga da je Zidane musliman (ako je), stvarno nidže veze :-) . Ali ponavljam da se slažem da je precjenjen. On jeste među 10-20 najboljih igrača u posljednje dvije decenije, ali izdvajat ga kao najboljeg, po meni nema smisla. Pa recimo da ne vidim da je išta bolji od dugogdišnjeg saigrača mu Figa. Ronalda (LNdLR) također. Zidane po meni lošiji od Henrya. Lošiji od Ronaldinha. Od Messija također (iako ovaj ima još da se naigra). Dok je igro za Juventus, Del Piero bio znatno bolji igrač. Zidane isto nije ništa bolji od Kake, Xavija, Lamparda, Cristiana...

PS Ja ne znam zašto se titule uzimaju za relevantne kad se govori o kvaliteti igrača. :-)
Admir_1984

#187 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Nije mi jasno kako je priča odlutala do toga da je Zidane musliman (ako je), stvarno nidže veze :-) . Ali ponavljam da se slažem da je precjenjen. On jeste među 10-20 najboljih igrača u posljednje dvije decenije, ali izdvajat ga kao najboljeg, po meni nema smisla. Pa recimo da ne vidim da je išta bolji od dugogdišnjeg saigrača mu Figa. Ronalda (LNdLR) također. Zidane po meni lošiji od Henrya. Lošiji od Ronaldinha. Od Messija također (iako ovaj ima još da se naigra). Dok je igro za Juventus, Del Piero bio znatno bolji igrač. Zidane isto nije ništa bolji od Kake, Xavija, Lamparda...

PS Ja ne znam zašto se titule uzimaju za relevantne kad se govori o kvaliteti igrača. :-)
Ni meni to nije jasno ;-)
ultima_palabra

#188 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

Nijedan od tih igrača nije briljirao 10 godina u kontinuitetu kao Zidane...najbliži su Ronaldo da Lima i možda Figo
Admir_1984

#189 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Admir_1984 »

dzemmo wrote:
Admir_1984 wrote: Sto se niko ne obazire na poredjenje Xavi-Zidane, nishta ovaj drugi nije bolji
pa ti sam pobijas kvalitet Xavija,
samim tim sto kazes da nema golova Xavija (Zidana) na youtube-u..
i samim tim sto i Xavi (Zidan) ima super ekipu iza sebe..
jos je Xavi (Zidan) precnjenjeni atraktivni igrac koji samo dodaje loptu (vrti se oko svoje ose)
Ne pobijam ja nishta, samo kazem da je Zidane razvikaniji igrac od Xavija, a u biti isti tip igraca. Samo se ovaj izdvaja jer je eto dao dobar gol u finalu lige prvaka i u finalu SP dao dva gola glavom :-)
cyprus

#190 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Nijedan od tih igrača nije briljirao 10 godina u kontinuitetu kao Zidane...najbliži su Ronaldo da Lima i možda Figo
Pa imo je i Zidane boljih i lošijih sezona ...
BarbaDue

#191 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by BarbaDue »

cyprus wrote:Nije mi jasno kako je priča odlutala do toga da je Zidane musliman (ako je), stvarno nidže veze :-) . Ali ponavljam da se slažem da je precjenjen. On jeste među 10-20 najboljih igrača u posljednje dvije decenije, ali izdvajat ga kao najboljeg, po meni nema smisla. Pa recimo da ne vidim da je išta bolji od dugogdišnjeg saigrača mu Figa. Ronalda (LNdLR) također. Zidane po meni lošiji od Henrya. Lošiji od Ronaldinha. Od Messija također (iako ovaj ima još da se naigra). Dok je igro za Juventus, Del Piero bio znatno bolji igrač. Zidane isto nije ništa bolji od Kake, Xavija, Lamparda, Cristiana...

Odakle vam hrabrost da poredite Zidanea sa nekim, mozete eventualno da poredite nekoga sa njim!
U vrijeme kada je bio na vrhuncu svoje karijere bio je nekoliko puta najbolji...i jos svasta nesto:

* UEFA Najbolji veznjak : 1997/1998
* World Soccer igrač godine: 1998
* FIFA igrač godine: 1998, 2000, 2003
* FIFA drugi najbolji igrač godine: 2006
* FIFA treći najbolji igrač godine: 1997, 2002
* Zlatna lopta: 1998
* UEFA Liga prvaka najkorisniji igrač: 2001/2002
* Najbolji europski igrač u zadnjih 50 godina: 2004
* FIFA zlatna lopta: 2006
* FIFPro najbolja ekipa: 2005, 2006
* Onze d'Or: 1998, 2000, 2001
* UEFA Najbolji igrač europskog prvenstva: 2000
* FIFA idealna momčad: 1998, 2006
* UEFA BEST XI: 2001, 2002, 2003
sumirprimus

#192 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by sumirprimus »

Jedini koji mu moze pric,pod uslovom osvajanja SP-a, i jos pokoje titule u CL, i primeri je MESSI...Posteno govoreci... :wink:
cyprus

#193 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:Jedini koji mu moze pric,pod uslovom osvajanja SP-a, i jos pokoje titule u CL, i primeri je MESSI...Posteno govoreci... :wink:
Ma kakve to veze ima? :-) Pa ne osvaja trofeje sam igrač, nego čitav tim :-) :-)
sumirprimus

#194 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:
sumirprimus wrote:Jedini koji mu moze pric,pod uslovom osvajanja SP-a, i jos pokoje titule u CL, i primeri je MESSI...Posteno govoreci... :wink:
Ma kakve to veze ima? :-) Pa ne osvaja trofeje sam igrač, nego čitav tim :-) :-)
Heh,pa recmo,da jedino u slucaju osvajanja trofeja SP-a(treci red drugi djep u zivotopisu jednog fuZbalera-tipa,bio svjetski prvak sa repkom 2010,ko zidan 1998)i jos pokojeg trofeja u europi,,Messi moze postat neinovativan,netalentovan,iritantan,smotan kao ZIZOU... :razz: 8-)
ultima_palabra

#195 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:Nijedan od tih igrača nije briljirao 10 godina u kontinuitetu kao Zidane...najbliži su Ronaldo da Lima i možda Figo
Pa imo je i Zidane boljih i lošijih sezona ...
Imao je, ali nikad ispod nivoa...nije se brukao kao Ronaldinho, Henry, Del Piero (1998-2001), pa i Kaka zadnje 2-3 godine...Lampard :-) Give me a break...
vruce pivo

#196 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by vruce pivo »

Bosanski_kralj wrote:Najprecjenjeniji igrač za mene je Milito. "Stotine" utakmica je on odigrao, gdje ništa nije napravio, ispromašivao se, stalno bio u ofsajdu i ona u finalu zabije 2 gola i eto ti igračine - "jednog od najboljih 5 napadača svijeta"... :roll: Uvijek igrača izbacuje sa onim jednim lažnjakom, jer ništa drugo ne zna ni napraviti, i samo odbrambeni igrači tipa Demikelisa ili van Buytea, padaju na takve finte.

Kakve ti gluposti pises :-)

Precjenjen igrac je onaj za kojeg iskesiras 40-50 miliona a on ne pokaze nista, dok se za Milita moze reci da je sušta suprotnost propalog transfera i precjenjenog igraca.
Prije Intera on je igrao za Zaragozu i Genou gdje je uvijek bio najbolji strijelac ekipe i redovno proglasavan najboljim igracem tih ekipa. Inter je njegovom kupovinom napravio najbolji moguci potez i za relativno male pare(15 miliona) dobio vrhunskog igraca koji je mozda bio najzasluzniji za Interov hat-trick ove sezone(liga,kup,liga sampina)..
cyprus

#197 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:
cyprus wrote:
Heh,pa recmo,da jedino u slucaju osvajanja trofeja SP-a(treci red drugi djep u zivotopisu jednog fuZbalera-tipa,bio svjetski prvak sa repkom 2010,ko zidan 1998)i jos pokojeg trofeja u europi,,Messi moze postat neinovativan,netalentovan,iritantan,smotan kao ZIZOU... :razz: 8-)
Zizou je recimo proglašen 2006. godine za drugog najboljeg igrača u svijetu po FIFA-i. Pitam se na osnovu čega :-) :-) Na osnovu dvije utakmice Svjetskog Prvenstva?? On i Real te godine ništa posebno, plus što se oprostio na pola te godine... :shock: Čist dokaz njegove precjenjenosti u fudbalskim krugovima...
LSD

#198 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by LSD »

Proglašen je (te 2006) zato što je gotovo sam dovukao ionako ocajnu reprezentaciju Francuske do finala SP...i tad ih je vodio onaj kreten Domenech i tad je Zidane bio fakticki i trener i igrac na terenu...Viera,Pires,Ribery i ostala kompanija su zapravo samo Zidanea slušali.
ultima_palabra

#199 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Proglašen je (te 2006) zato što je gotovo sam dovukao ionako ocajnu reprezentaciju Francuske do finala SP...i tad ih je vodio onaj kreten Domenech i tad je Zidane bio fakticki i trener i igrac na terenu...Viera,Pires,Ribery i ostala kompanija su zapravo samo Zidanea slušali.
Tek se sad vidi šta je uradio...kad vidimo nastupe Francuza na dva zadnja velika takmičenja. A ne bi se ni plasirali na to prvenstvo da se on, Thuram i Makelele nisu vratili u reprezentaciju.
Last edited by ultima_palabra on 01/07/2010 15:11, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#200 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by felipe kajetano »

Bosanski_kralj wrote:Najprecjenjeniji igrač za mene je Milito. "Stotine" utakmica je on odigrao, gdje ništa nije napravio, ispromašivao se, stalno bio u ofsajdu i ona u finalu zabije 2 gola i eto ti igračine - "jednog od najboljih 5 napadača svijeta"... :roll: Uvijek igrača izbacuje sa onim jednim lažnjakom, jer ništa drugo ne zna ni napraviti, i samo odbrambeni igrači tipa Demikelisa ili van Buytea, padaju na takve finte.
:shock:
Za Inter 36(22), sezonu ranije u Djenovi 31(24)....ucinak iz Serie A gdje je uspjeh dati 15 golova a ne ovo.
Post Reply