Haj nek Audi bude Skoda sa led svjetilma.. Ja sam sad uvjeren da nisi nikad otvorio vrata jednog Audija, a da ne pricam o vozio ili bio suvozac. Druga stvar je sto ne volis Audi pa kenjasljudozder wrote:Naravno druže, kontamo se, nisam ništa drugo ni reko. Svako kupuje prema potrebama, ustvari većina, ja onako volim uživat u autu, a mislim da mi motor 1.2 ne bi pružio užitak... Međutim, sasvim je glupo voziti motor 4.0 samo za grada, dnevno 10ak km, kao što je glupo i dnevno prelaziti po 100 i više km sa motorom 1.2semirDAX wrote:Sve to stoji druže, ali tu je uvijek pitanje isplativosti...šta je sa nama običnim smrtnicima kojima je 90% vožnje po ovom našem Sarajevu, gdje je većinom prva, druga, treća pa stani i odlazak jednom godišnje na more ? u takvim uslovima meni se apsolutno ne isplati vozati nekog trolitraša sa 200 ps kad će mi po gradu potrošiti 18zato lagano mali benzinac sa dovoljno snage (ne negi mrtvac sa 55 ps) i po gradu mi niko ne može ništa
vozdrica
Pozdrav
@ Blobi:
Audi jest smeće, s cijenom niđe veze, bezveze se gura u neku premium klasu s Mercedesom, a nije mu do felgiObična škoda sa "ljepšim" oklopom i LED diodama
Što se mene tiče, svakom svačije, al ja Q7 ne bi pogledo, toliko mi je nekako gay (ovaj pridjev za auta je nedavno neko na ovom forumu izmislio) da mi se gadi, jednostavno "glupa" vozila pravi Audi... Al nije on tema ove emisije, tema su auta do 13000 i svi bi se trebali malo sabrat, uključujući i mene
Koji automobil do 13000 km????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Blobi
#176 Re: Koji automobil do 13000 km????
- Karabaja
#177 Re: Koji automobil do 13000 km????
Dobro, ali govoriš isključivo o cijeni održavanja. Ima i drugih faktora koji utiču na to da je neki auto kvalitetan:Better Man wrote:Karabaja wrote:bolan bolan, kvaliteta auta se ne određuje samo jeftinim održavanjem, jesi li ti svjestan toga?
Govorim o odrzavanju novog auta i auta starog 7-8 godina i vise, a ne o odrzavanju auta istog godista.
npr. udobnost, sigurnost, snaga, prostranost, dodatna oprema itd isl
-
Jozinho
#178 Re: Koji automobil do 13000 km????
ako je SDI vjerovatno ćeš imati očuvaniji motor.Gile Šampion wrote:ribaroni wrote:U dilemi sam..... navintala se neka kreda i toliko love ima se na raspolaganju, i ni fening vise.Bio vlasnik opel astre g i nebih pozelio ponovo,a malo sam puko na vw Boru,Sta mislite iskustva i sl.?
Sad će te ovi anti VW-ovci linčovati kako se usuđuješ reći da pored Opel,Reno,Pežo,KIA,Alfa,Fiat itd ti razmišljaš o kupovini VW-a![]()
Šta reći o autu koje zahtjeva minimalno održavanje a pri tom dokazano kvalitetno...Nađeš kakvog dobrog TDI-a i rahat. U svakom slučaju preporučujem Boru
- Better Man
#179 Re: Koji automobil do 13000 km????
Blobi wrote:
Joj ovih izvala. Pa bolan, Renault ni NOV novcat, najvisa klasa nece nikad biti bolji od jednog Audija ili BMW-a starog 7-8 godina.
Mislim da tu nema sta da se prica.
To je tvoje mišljenje. Zato češ na održavanje tako vog polovnjaka uvezenog i sa minimum par stotina hiljada kilometara para i para da ostaviš na servisu.
- Karabaja
#180 Re: Koji automobil do 13000 km????
@Better Man, šta misliš o novoj Ladi? 
- metar_drva
#181 Re: Koji automobil do 13000 km????
mislim da nisi u pravu, jbg. lično sam vozio audi 80 (godište '88.) a kupljen u njemačkoj '96-te. vožen do 2006. i jedini kvar je bio taj što je crkla pumpa visokog pritiska za benzin, koja je koštala nova oko 350 maraka. ja ga jebem ko bude vozio renault koji je kupljen nov novcat 10 godina i da u tih 10 godina ima jedan jedini kvar.Better Man wrote:Blobi wrote:
Joj ovih izvala. Pa bolan, Renault ni NOV novcat, najvisa klasa nece nikad biti bolji od jednog Audija ili BMW-a starog 7-8 godina.
Mislim da tu nema sta da se prica.
To je tvoje mišljenje. Zato češ na održavanje tako vog polovnjaka uvezenog i sa minimum par stotina hiljada kilometara para i para da ostaviš na servisu.
p.s. inače, većina postova je totalni offtopic, uključujući i ovaj moj
-
ljudozder
#182 Re: Koji automobil do 13000 km????
ovo ti je niđe veze, jer ti onda jebeš mnoge ljude, šta ima jebačmetar_drva wrote:Better Man wrote: mislim da nisi u pravu, jbg. lično sam vozio audi 80 (godište '88.) a kupljen u njemačkoj '96-te. vožen do 2006. i jedini kvar je bio taj što je crkla pumpa visokog pritiska za benzin, koja je koštala nova oko 350 maraka. ja ga jebem ko bude vozio renault koji je kupljen nov novcat 10 godina i da u tih 10 godina ima jedan jedini kvar.
p.s. inače, većina postova je totalni offtopic, uključujući i ovaj moj
Imam Renaulta kupljenog 1996., star tad bio 10 godina, sad ima 24 godine i nikakav ozbiljniji kvar nikad... to što je preživio jedan sudar lakši je druga stvar... Samo redovno ulje, filtere, remen i to je to...
A imo sam još jednog Renaulta, al je bio mlađi od 10 godina i nije mu ništa falilo
Haman ja skroz imam sreće s Renaultima
- metar_drva
#183 Re: Koji automobil do 13000 km????
you must be luckyljudozder wrote: ovo ti je niđe veze, jer ti onda jebeš mnoge ljude, šta ima jebač
Imam Renaulta kupljenog 1996., star tad bio 10 godina, sad ima 24 godine i nikakav ozbiljniji kvar nikad... to što je preživio jedan sudar lakši je druga stvar... Samo redovno ulje, filtere, remen i to je to...
A imo sam još jednog Renaulta, al je bio mlađi od 10 godina i nije mu ništa falilo
-
ljudozder
#184 Re: Koji automobil do 13000 km????
čisto sumnjam, jer znam još dosta ljudi sa sličnim pozitivnim iskustvima... Usvakom slučaju uvijek bi se odlučio za Renaulta prije nego neku njemačku wannabe limuzinumetar_drva wrote:you must be luckyljudozder wrote: ovo ti je niđe veze, jer ti onda jebeš mnoge ljude, šta ima jebač
- metar_drva
#185 Re: Koji automobil do 13000 km????
super, drago mi je zbog tebeljudozder wrote: čisto sumnjam, jer znam još dosta ljudi sa sličnim pozitivnim iskustvima... Usvakom slučaju uvijek bi se odlučio za Renaulta prije nego neku njemačku wannabe limuzinu
- shlauf
- ami8
#187 Re: Koji automobil do 13000 km????
Mes`cini da ste vi svi ovd(j)e dobro bolesni? Auto-Automobil-prevozno sredstvo koje sluzi da se osoba(e) preveze iz tacke A u tacku B. Prema tome ja znam ljude koji su isli na more i biciklom, a ja licno sam isao i ici cu na more spacekom koji ima cijelih 602 ccm i 32 ks. I sta sad, ja nekim bolesnicim smetam na cesti zato sto vozim 80-90 km/s prosjecno a uz brdo malo sporije
. E pa gospodo trkaci sto se mene tice da bog da svi izginuli, samo ne daj boze da uz put ne pogine neko neduzan, ko ne zuri, ko i ja.
P.S. Ako zuris, kreni pola sata ranije...
- chelo
#188 Re: Koji automobil do 13000 km????
da bog da ti spacek pao na tehnickomami8 wrote:Mes`cini da ste vi svi ovd(j)e dobro bolesni? Auto-Automobil-prevozno sredstvo koje sluzi da se osoba(e) preveze iz tacke A u tacku B. Prema tome ja znam ljude koji su isli na more i biciklom, a ja licno sam isao i ici cu na more spacekom koji ima cijelih 602 ccm i 32 ks. I sta sad, ja nekim bolesnicim smetam na cesti zato sto vozim 80-90 km/s prosjecno a uz brdo malo sporije. E pa gospodo trkaci sto se mene tice da bog da svi izginuli, samo ne daj boze da uz put ne pogine neko neduzan, ko ne zuri, ko i ja.
-
Oxygenn
-
IcedFlame
#190 Re: Koji automobil do 13000 km????
Dobre ove gace sa VW znakom
Nego, da pitam ove sto kazu da je nov auto najbolji, i sto kuju Daciu u zvijezde:
Jel' neko od vas razmisljao da kupi novog Yugu? Osnovni model oko 8.500 KM do registracije (uklapa se u temu).
Ako vec pricamo o tome da je nov auto - najbolji auto, i ako je cijena odlucujuci faktor
Ne znam kakav je osjecaj imati novo auto, ali znam kako bi se osjecao kad bi ga izvezao iz salona. Dzaba sva sreca kad znas da si nakon predjenog jednog kilometra izgubio bruku para, samo zato jer je u tih par minuta tvoj auto postao polovan
Nego, da pitam ove sto kazu da je nov auto najbolji, i sto kuju Daciu u zvijezde:
Jel' neko od vas razmisljao da kupi novog Yugu? Osnovni model oko 8.500 KM do registracije (uklapa se u temu).
Ako vec pricamo o tome da je nov auto - najbolji auto, i ako je cijena odlucujuci faktor
Ne znam kakav je osjecaj imati novo auto, ali znam kako bi se osjecao kad bi ga izvezao iz salona. Dzaba sva sreca kad znas da si nakon predjenog jednog kilometra izgubio bruku para, samo zato jer je u tih par minuta tvoj auto postao polovan
- shlauf
- shlauf
- ami8
#193 Re: Koji automobil do 13000 km????
Da bog da tebi golf dvica dizel prosao(ako ih ne pogusi izduvnim gasovima)...chelo wrote:da bog da ti spacek pao na tehnickomami8 wrote:Mes`cini da ste vi svi ovd(j)e dobro bolesni? Auto-Automobil-prevozno sredstvo koje sluzi da se osoba(e) preveze iz tacke A u tacku B. Prema tome ja znam ljude koji su isli na more i biciklom, a ja licno sam isao i ici cu na more spacekom koji ima cijelih 602 ccm i 32 ks. I sta sad, ja nekim bolesnicim smetam na cesti zato sto vozim 80-90 km/s prosjecno a uz brdo malo sporije. E pa gospodo trkaci sto se mene tice da bog da svi izginuli, samo ne daj boze da uz put ne pogine neko neduzan, ko ne zuri, ko i ja.
- shlauf
#194 Re: Koji automobil do 13000 km????
Aleee aleeeeeeeee
- citroen
#195 Re: Koji automobil do 13000 km????
ami8 wrote:Da bog da tebi golf dvica dizel prosao(ako ih ne pogusi izduvnim gasovima)...chelo wrote:da bog da ti spacek pao na tehnickomami8 wrote:Mes`cini da ste vi svi ovd(j)e dobro bolesni? Auto-Automobil-prevozno sredstvo koje sluzi da se osoba(e) preveze iz tacke A u tacku B. Prema tome ja znam ljude koji su isli na more i biciklom, a ja licno sam isao i ici cu na more spacekom koji ima cijelih 602 ccm i 32 ks. I sta sad, ja nekim bolesnicim smetam na cesti zato sto vozim 80-90 km/s prosjecno a uz brdo malo sporije. E pa gospodo trkaci sto se mene tice da bog da svi izginuli, samo ne daj boze da uz put ne pogine neko neduzan, ko ne zuri, ko i ja.
-
jefferson
#196 Re: Koji automobil do 13000 km????
ami8 wrote:Da bog da tebi golf dvica dizel prosao(ako ih ne pogusi izduvnim gasovima)...chelo wrote:da bog da ti spacek pao na tehnickomami8 wrote:Mes`cini da ste vi svi ovd(j)e dobro bolesni? Auto-Automobil-prevozno sredstvo koje sluzi da se osoba(e) preveze iz tacke A u tacku B. Prema tome ja znam ljude koji su isli na more i biciklom, a ja licno sam isao i ici cu na more spacekom koji ima cijelih 602 ccm i 32 ks. I sta sad, ja nekim bolesnicim smetam na cesti zato sto vozim 80-90 km/s prosjecno a uz brdo malo sporije. E pa gospodo trkaci sto se mene tice da bog da svi izginuli, samo ne daj boze da uz put ne pogine neko neduzan, ko ne zuri, ko i ja.
- chelo
#197 Re: Koji automobil do 13000 km????
Meni spacek nije ni za trke pasa.ami8 wrote: Da bog da tebi golf dvica dizel prosao(ako ih ne pogusi izduvnim gasovima)...
-
felichi
#198 Re: Koji automobil do 13000 km????
pogledaj kod kramara. za ovu lovu mozes kupiti nesto tipa c3 ili fieste.
ako je neko kupovao tamo neka podjeli iskustva.
- Zatamnjena stakla
#199 Re: Koji automobil do 13000 km????
Khm pežo 206 
- black
#200 Re: Koji automobil do 13000 km????
jaran mi kupio bash kod kramara fiestu 2007.godina 1.4 dizel, 10milja platio (bila je malo skuplja al spustio je cijenu) kaze da je zadovoljan samo tako..felichi wrote:pogledaj kod kramara. za ovu lovu mozes kupiti nesto tipa c3 ili fieste.